csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC 10 sp 7 v 2 o 1 f 22 - 10 mål 23 p

9 - 11 november 2012

scousers  Inför Liverpool, h

LÖRDAG:

Roberto di Matteo pekar ut Suarez som hotet mot oss, och det ser ju nästan ut som enda målhotet. Han talar om att isolera uruguyanen. Nyckeln till det är enligt vår manager att stoppa Rodgers sommarvärvning Joe Allen från att förse Suarez med bollar. RdM talar också om vikten att hålla tätt och om att nollor bakåt är tecknet på att försvar och målvakt sköter sitt. Och med tanke på att vi släppt in hela 14 mål senaste tiden är det onekligen en väldigt viktig sak att ta tag i.

---
Kanske inte så mycket till mindgames, men Brendan Såpopera Rodgers höjer Suarez till skyarna och hävdar hur mycket bättre han är än Torres. Visst gör han fler mål, men som Roberto di Matteo alltid påpekar, vem som gör det är mindre viktigt än att de blir gjorda och det är ju enkelt att jämföra tabellplacering mellan oss och scousers. Liverpool har kanske varit såpoperagänget i tv på sistone, tack och lov har Chelsea inte förfallit till sådan publikfrierier, och kanske har Rodgers en poäng, när det gäller själva målgörandet. Det säger jag enbart för att jag tycker det vore faktiskt väldigt mycket dags för Torres att göra mål på Liverpool nu och för en gång täppa till munnen på de fans som varit så illojala mot honom för att han valde att lämna. Torres har ännu inte gjort någon bra match mot sitt förra lag och jag ser gärna att det händer nu. Hans debut i Chelsea var ju mot scousers och där tror jag problemen började. Ancelotti skulle aldrig spelat honom. Han kom fel in i Chelsea och det har tagit honom lång tid att börja producera. Torres är en alldeles utmärkt spelare i Chelsea idag och hans första halvlek mot Shaktar var toppklass, men hårt sett, han köptes för att göra mål och han gör inte så många som han borde. Särskilt inte nu när Chelsea trots allt byggt laget kring att förse honom med högklassig back-up i form av Mata, Hazard och Oscar. För att nämna några som spelar för att Torres ska få glänsa, då målgörare alltid syns mer än grovjobbarna.

---
Ashley Cole är fortfarande borta, liksom Lampard verkar det som. John Terry får återigen spela och är aktuell för en start på söndag. Vi behöver onekligen stärka upp försvaret och det är en stor match på många sätt mot våra moderna ärkefiender. Mellan 2003 och 2009 möttes Chelsea och Liverpool 24 gånger vilket är uppkomsten till animositeten mellan oss, även om jag personligen anser den beror på självgodheten hos vissa röda fans som aldrig kunnat acceptera att det inte är slutet av 80-talet fortfarande då Liverpool onekligen var Englands bästa lag, kanske Europas vissa år hade inte deras supportrar sett till att engelsk fotboll bannlystes internationellt. De har dock stämt ned tonen ordentligt de senaste säsongerna, Liverpool är publikt ett av de stora lagen, en av de fyra - men sportsligt är de en bra bit bort fortfarande även om de kanske har hopp om framtiden under Brendan Rodgers. Liverpool har inte startat en säsong så här dåligt på ett tag, faktiskt inte på hundra år. Senast de startade så här dåligt var 1910-11.

Ett lag som vi dessutom har ett förfärligt facit emot de senaste åren. Förfärligt. Vi har inte vunnit sedan dubbelåret (2x2-0 då). Förra året slutade matcherna 1-2 h, 1-4 b (även om Chelsea struntade i den matchen pga CL-finalen). Året innan blev det 0-2 b, och 0-1 h. I år måste det bli seger om vi ska fortsätta jakten på titeln. Vi vann dock den viktiga matchen förra året. 2-1 på Wembley i cupfinalen.

Roberto di Matteo säger nu att Liverpool är Chelseas bogey team. Jag håller inte med, då jag anser det är deras blå grannar Everton.

Liverpool är liksom Chelsea ett lag i förändring med ny manager, ny spelstil och nytt tänkande. Fast de påminner mer om den revolution snarare än evolution Chelsea hade förra året jämfört med nu. Och deras resultat visar det. De åkte ut i ligacupen och ligger illa till på en 12e plats (illa för dem) med bara 2 segrar och 5 oavgjorda. Vår förre reservlagsmanager Brendan Rodgers kom från Swansea för att genomföra förändringen och han har satsat väldigt mycket på Liverpools unga spelare, varav Raheem Sterling varit sensationen. De spelare Dalglish så felaktigt köpte förra året har i de flesta fall sålts, lånats ut eller bänkats.

Jag tror John Terry kommer att starta med Gary Cahill. David Luiz är den som spelat mest i år. Sturridge av de närmast laget som spelat minst och det ser inte bra ut för honom just nu. Hans inhopp har inte heller höjt hans aktier. Ramires känns som en startspelare i Lampards frånvaro.

Spelaren vi självklart måste se upp med är Luiz Suarez som bör Liverpool på sina axlar just nu, åtminstone framåt. Hans rörelse och löpningar kommer att ge Chelsea problem om försvaret spelar som den senaste månaden. Liverpools näst bäste målgörare är dock knappast lika imponerande, det är nämligen självmål. Även om det kan sägas vara imponerande att "tvinga" motståndarna till att göra egna mål.

------

Här är några andras mer objektiva syn, kanske, med lite mer fakta på matchen >



Lindy

Besök csfc-facebook: facebook