Europamästarna Chelsea FC

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 11 sp 7 v 3 o 1 f 23 - 11 mål 24 p
5 - 11 november 2012

Nyheter v-45



SÖNDAG:
Det svider. På de tre senaste matcherna, utan att vi spelat direkt dåligt eller ens i närheten av dåligt även om inte riktigt lika bra har vi blivit bestulna på tre poäng av Clattenburg United och sedan slarvat bort fyra poäng. Sju poäng som säkert kan kosta oss ligatiteln om våra motståndare inte också börjar slarva värre än vad vi gör. För ärligt talat trots att de har fler poäng än oss är jag betydligt mindre imponerad av både Uniteds och Citys spel hittills. Men det är poängen som gäller. Det är kul med vårt nya spel, men om vi inte kan hålla ledningarna återgår jag nästan hellre till det gamla. Så besviken är jag just nu.

U-18-laget fick 3-3 mot Crystal Palace idag efter att hämtat upp underläge två gånger, först 2-0 och sedan 3-2. Målgörare Kiwomya som vi känner igen från FA Youth cup förra året, samt nya Kandi och George Cole.

Idag får vi väl heja på spuds mot City. Det vore ju bra om de vita som hamnat i sin egen konstiga rasistdebatt (deras fans får inte kalla sig Yid Army för de politiskt korrekta) tar poäng av City så ligan blir alltmer ett tvålagsrejs. Bale är inte oväntat spelaren City fruktar. Synd bara att Villa vek ned en tvåmålsledning mot United som onekligen imponerar med en femte match där de vände ett underläge. Har det laget flyt, eller är det bara skicklighet?

LÖRDAG:
Det blir koreanska Ulsan Hyundai som blir Asiens representant i VM för klubblag om dryga månaden. De möter Monterrey och vinnaren i den matchen möter Chelsea i semifinalen. På andra sidan förväntas Corinthians ta sig till final.
 
   Chelsea har försökt flytta matchen mot Sunderland för att få mer res- och förberedelsetid, men som vanligt har Premier League nobbat begäran. De bryr ju sig inte om andra turneringar som vi sett inför CL-matcher under många år.

En rätt intressant och balanserad artikel om Gary Cahill. Läs mer >

Ni har väl inte glömt bort vårt stora löfte Josh McEachran. Se här varför ni inte ska >

FREDAG:
Efter många år av förluster redovisar Chelsea en vinst på 1,4m pund. Första vinsten sedan Roman tog över klubbe 2003. Kanske blygsamt efter förra årets stora förlust men oj viket steg framåt det är. Självklart tack vare vinsterna i FA Cupen och Champions League. Läs mer >

TORSDAG:
Mark Clattenburg har nu intervjuats av FA (när spelare gör något fel förhörs de...). Vad det leder till eller vad Clattenburg medgett eller inte framgår dock inte. Vi kan bara hoppas på ett snabbt slut. De inblandade spelarna har också "intervjuats" redan och Chelsea lär lämnat in ordentligt med "bevisning" i början av veckan. Tidningarna spekulerar i att beslut kan komma i början av nästa vecka.

U-18 spelade mot Molde i NextGen idag. Det gick rätt bra. De vann med 6-0. Mål av Islam Feruz 2st, Alex Kiwomya, Reece Mitchell, Lucas Piazon och George Saville. Islam som är 16 år har också idag tagits ut till Skottlands U-21-lag!

Björn Karlsson påminner på Facebook om att idag är det 15-årsjubileum från att Gianfranco Zola kom till Chelsea. Fast det är det inte, för det är 16 år. Zola kom 1996. ;-) Undrar vilka av dagens spelare vi kommer att fira från dagen de kom...?

Daniel Sturridge, Ryan Bertrand och Gary Cahill har tagits ut till engelska landslaget. JT avstår som känt är och Ashley Cole och Frank Lampard är skadade. England spelar mot Sverige i en invigningsmatch på Friends Arena. En fullständigt onödig match som bara innebär skaderisker, men några kanske gillar sådant.

Chelsea har stängt av mannen med apgesterna, som dessutom sedan måndags är arresterad. De lägger inte vantarna emellan just nu i England efter allt racistsnack. Självklart ska personen stängas av från Chelsea, sådant uppträdande ska spelare inte behöva acceptera från läktarna. Synd bara att man inte kan stänga av dem på andra arenor som beter sig ännu vidrigare mot vissa av våra spelare, som inte är färgade.

TISDAG:
Juan Mata har, mycket välförtjänt blivit utsedd till Månadens Spelare i Premier League. Han är den förste Chelseavinnaren sedan David Luiz vann i mars 2011.

Stamford Bridge står värd för damernas Champions League-final i vår. Den spelas i maj och herrarnas spelas ju också i maj, fast på Wembley. Får hoppas Chelsea är med i den andra, i den första är Lyon regerande mästare och favoriter även i år. De svenska lagen är fortfarande med i turneringen.

MÅNDAG:
Polisen har arresterat den idiot som gjorde apgester mot Wellbeck i cupmatchen förra veckan. Samtidigt har Clattenburg fått veta att han ska vila även den här helgen, vilket kan betyda ungefär vad som helst när FA är inblandade.

Mikel
har nominerats som en av tio till utmärkelsen Årets Spelare från Afrika. Jag tror nog en f d Chelseaspelare är större favorit till titeln, dvs Didier Drogba.

 

Rykten, notiser m m, v-45


SÖNDAG:
Willian
, Shaktars bäste spelare i båda matcherna mot oss har återigen talat om sin önskan att spela i Chelsea. Han har haft konkreta bud från både Chelsea och Tottenham, men Ahmatov och Shaktar har inte velat sälja och satt en omöjlig prislapp. Att det är Chelsea som Willian helst vill spela för i London är dock klart, inte minst på grund av vår brasilianska kontingent och det sätt Chelsea numer spelar fotboll. Läs gärna mer >

Didier Drogba återvänder till Chelsea.
Det gäller dock bara för att träna med Chelsea under det kinesiska säsongsuppehållet. Drogba ska spela Africa Cup of Nations och behöver kvalitativ träning. Hans familj bor ju dessutom kvar i London så Chelsea är det naturliga valet. Jag tror nog RdM välkomnar honom för lite mer kvalitet under träningarna. Det hänger tydligen också på de eviga försäkringsfrågorna (något vi känner igen från hockeyspelarna från NHL just nu).

Marouane Fellaini är åter aktuell för Chelsea (och ett halvdussing andra klubbar eller så). Priset är 30m pund. Jag tvivlar även om Fellaini fortfarande fortsätter att utvecklas som han visat hittills i år.

Pratet om Theo Walcott vägrar sluta. Visst skulle han erbjuda Chelsea något annat, men jag kan inte se något som helst behov av honom då vi ändå har snabba spelare som kan spela på yttrarna, som Moses, Sturridge. Men då Walcott kontraksförhandlar (eller inte) kan vi säkert betrakta det här som agentrykten som släpps för att sätta press på Arsenal i förhandlingarna. En motbjudande, om än mycket vanligt taktik.

Benteke, självutnämnd bästa kompis till Eden Hazard (vilket vi väl tror sisådär på) säger att Eden Hazard kommer att lämna Chelsea om två år för sin drömklubb Real Madrid. Högst tveksamt, Chelsea är inte klubben som säljer sina bästa spelare när de är som bäst vilket Hazard väl lär vara om några år.

Samtidigt påstår (kinesiska) källor att Frank Lampard skriver på för Guizhou Renhe i januari. Säkert! ;-)

Borussia Mønchengladbach vill ha Marko Marin i januari. Det känns lite tidigt att ge upp på Marin, en spelare jag gillar, redan. Han har visserligen bara spelat 20 min men det finns ju en förklaring då han tyvärr startade sin Chelseakarriär med en skada och har fått se sina konkurrenter spela fullständigt lysande. Jag hoppas han får fler chanser och ger Chelsea en chans.

LÖRDAG:
PSG blir mer och mer intresserade av Ashley Cole och pengar har de ju, så med en viss risk finns det en möjlighet att Chelsea säljer i januari för att få ut något för Cole då klubben är idioter nog att försöka hålla den löjliiga kontraktsregeln för 30+-are.

Enligt media tror Man City att de ska kunna lura iväg vårt 16-åriga löfte Conor Hunte. Hunte imponerade tydligen stort på City när Chelsea tvålade dit dem häromveckan.

FREDAG:
Avdelning rykten vi inte tror på. Chelsea försöker värva David Villa från Barcelona. Nog sagt.

Vitesses Wilfried Bony nämns återigen som aktuell för Chelsea och lär rekommenderas av Tomas Kalas som imponerar mycket som lån hos den holländska klubben.

TORSDAG:
De vanliga misstänkta klubbarna kämpar om 16-årige PSV-löften, försvaren Riechedly Bazoer. Vi får se vad som händer.

ONSDAG:
Affären med Wallace i Fluminense ser ut att bli helt klar snart. Chelsea äger redan idag 40% av den brasilianske högerbacken och planerar nu att köpa resten av hans rättigheter för 5,5m euro. Lite överraskande, men kanske mest för att vi glömt bort spelaren som på sätt och vis kom som en del när vi släppte Deco. Chelsea kommer att låna ut Wallace till Fluminense till i sommar. Wallace är 18 år och kommer att ytterligare förstärka vår brasseprofil.

TISDAG:
Chelsea och de andra toppklubbarna lär jaga Watfords unge Tommie Hoban, en spelare Gianfranco Zola höjer till skyarna, inte minst för hans spelintelligens och disciplin.

Ihab Naser som tränat med och spelat provmatcher (han gjorde mål) med Chelsea har nu blivit inbjuden till Aston Villa. Naser är från Gunnilse och bara 15 år.

Enligt italienska källor ska Chelsea bjudit 10m pund för marockanske försvararen Mehdi Benatia i Udinese. Någon som tror på det?

Chelsea är angelägna om att få låna ut Conor Clifford, nybliven irländska landslagsman (om än aldrig längre än till bänken). Conor var ett kort tag hos Pompey tidigare i höst men fick återvända vid en skada. Nu har Chelsea gett flera Championsship och League One-klubbar möjligheten att få låna den hårdskjutande irländaren.

Ricardo Rodriguez, som trots namnet är schweizare och spelar i Wolfsburg nämns nu som ersättare till Ashley Cole. Media har som alltid totalt glömt bort att vi redan har Ryan Bertrand och Patrick van Aanholt i klubben.

MÅNDAG:
Man trodde nästan det var slut nu då Txiki gick till City, men hans polare Pep Guardiola är återigen aktuell för Chelsea. Vet inte om det har med våra svagare resultat sista veckorna. Det sägs att Chelsea skulle vara Peps drömjobb. Så nog sätter det press alltid på RdM.

WBA som gärna vill behålla lånet Romelu Lukaku gör en det mindre genomtänkte uttalanden om att Lukaku är lyckligare hos dem än hos Chelsea, vilket känns väldigt billigt av Steve Clarke. Nu tror jag Lukaku kommer att stanna i WBA hela låneperioden även om det spekulerats att han kommer tillbaka då Torres fortfarande har vått krut i dojorna som målgörare.

Daniele de Rossi kan säljas har Roma gjort klart för klubbarna som lär jaga honom. Chelsea sägs vara en av dem även om City nog är betydligt troligare. Inte minst då prislappen är fjantiga 50m euro.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!