csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC 9 sp 7 v 1 o 1 f 22 -0 mål 22 p

2 - 3 november 2012

swansea  Inför Swansea, b

LÖRDAG:
Swansea saknar en nyckelspelare, målvakten Michel Worms. Tremmel ersätter som han gjorde i veckans segermatch mot Liverpool. Tremmel som spelat i Bundesliga är 33 och kanske inte van vid att behöva mota så många skott som Chelsea producerar. I onsdags sköt Chelsea 25 skott på mål. Varav flera gick in.

RdM antyder att det blir Torres som spelar. Han berömmer Sturridge för veckmatchen men säger också rent ut att Studge ibland gör rena felval, vilket är allvarlig kritik från RdM som sällan kritiserar en spelare offentligt.

Chelsea har visat två svagheter hittills i år och Swansea lär hoppas att på Liberty Stadium ger dem en fördel i bägge. Chelsea har släppt in påfallande många mål medan John Terry varit borta. Chelsea har också varit slow starters i väldigt många matcher så den tippade matchbilden är att Swansea kommer att satsa på att chockstarta matchen och få ett tidigt mål. Dagens Swansea spelar lika offensivt som förra året, nej rättelse, de spelar faktiskt mer offensivt och mer flexibelt vilket självklart också öppnar upp för det som Chelsea imponerat så oerhört mycket med i år, kontringsspelet eller omställningsspelet som är en bättre beskrivning av hur Chelsea spelar.

Michael Laudrup har också spelat ned Swanseas chanser mot Chelsea och säger att det är viktigare att vinna nästa match, mot Southampton. Han beskriver dagens match närmast som ett frispel till Chelsea. Vi får väl se, det brukar ju vara så att tränare kanske tycker vissa matcher är viktigare än vad spelarna tycker - spelarna vill ju gärna spela bra mot storlagen och visa upp sig och känna stolthet. Även om det innebär för tränaren att de är sämre i nästa match som är viktigare för klubben.

Dagens domare är Kevin Friend, läs mer domarna på Nyheter+Rykten.

---
Juan Mata har besvär med en lårmuskel och David Luiz har vristproblem. Däremot har Ashley Cole hämtat sig från en vristskada. Frank Lampard är dock fortfarande borta och lär knappast vara med mot Shaktar heller.

Kan inte Luiz spela kommer han att ersättas av Ivanovic, det står klart redan.

---
Swansea är svårt att få grepp om i år. De startade utmärkt under nye managern Michael Laudrup och Michu har varit ett sensationellt nyförvärv för dem. Sedan har de blandat och gett en hel del. De hade otur att inte få med sig något från Manchester i helgen i matchen mot City.

Hemma har de bara förlorat mot Everton. Så det är en knepig match som Chelsea står inför. Vi måste också börja vinna igen efter att Clattenburg stal segern mot United från oss. Att vi sedan slog United i ligacupen är kul, men ändå ingen tröst då ligan är viktigaste än ligacupen.

Chelsea har JT fortfarande avstängd. Däremot är de utvisade i Unitedmatchen, Ivanovic och Torres åter med i truppen. Swansea har en sen test på Chico Flores. Spelaren att se upp med är förstås succéförvärvet Michu.

Förra året fruktade vi sista kvarten, i år har Chelsea gjort åtta mål efter 80:e matchminuten! Vi har många målgörare i klubben, bäst är Mata med sju, följd av Torres på sex och Cahill (!) fem. Snittet är hela 2,6 mål per match.

Chelsea vann med en något b-betonad uppsättning, även om inhopparna var normala startspelare mot Uniteds liknande b-lag i onsdags. Hade vi förlorat mot United i cupen hade det varit första gången på närmare tio år som Chelsea förlorat tre matcher i rad. Swansea däremot spelade en mer normal match mot Liverpool och vann övertygande borta.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook