Europamästarna Chelsea FC

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC 10 sp 7 v 2 o 1 f 22 - 10 mål 23 p
29 oktober - 4 november 2012

Nyheter v-44


NY FRÅGA


SÖNDAG:
Att klubbarna är bekymrade över agenterna och spelarnas hela tiden ökande lönekrav och avgifter och kommissioner är ingen nyhet. Nu tycks PL-klubbarna vara nära en överenskommelse som förhoppningsvis stoppar spiralen uppåt som hotar hela fotbollsvärlden. Detta genom att klubbarna frivilligt går med på begränsningar i lönekontot. Läs mer >

Även U-21laget vann över Man City. 3-2 slutade matchen dem emellan och matchhjälte var Patrick Bamford med sina två mål. Lille, men ändå store, Islam Feruz målade också.

LÖRDAG:
Charlie Colkett och hans avbytare George Cole gav åtminstone ett Chelsealag en seger idag. Borta mot Man City vann ungdomslaget och de fortsätter övertyga.
  
  Laget: Beeney, Wright, Houghton, Ssewankambo, Muleba, Loftus-Cheek (k), Starkey, Mitchell, Kiwomya (Howard 79), Colkett (Cole 72), Hunte (Gnahore 81)

Enligt ESPN har Didier Drogba vunnit omröstningen om vem som är Chelseas bäste spelare genom tiderna. En omröstning som skett på Chelsea FCs officiella hemsida.
    Grattis Didier men ärligt talat alla sådana omröstningar är egentligen löjliga och "belönar" alltid spelare nära i tiden till omröstningen. För sätter man spelare i relation till sin tid måste och kan inte en mer objektiv och kunnig bedömare undvika spelare som till exempel; Bobby Tambling, Jimmy Greaves, Roy Bentley från 50-60-talet, Peter Osgood, Peter Bonetti, Ron Harris, Charlie Cooke, Alan Hudson, John Hollins från 60- och 70-talen. Kerry Dixon, Ray Wilkins, Pat Nevin från 70-80-talen, Gianfranco Zola, Ruud Gullit, Marcel Desailly, Gianluca Vialli med flera från 90-talet och så vidare.
(Eller en personlig favorit som målisen Willie "Fatty" Foulke från 1900-talets inledning. Även om jag aldrig såg honom av naturliga skäl, bild här >)
    Jag kan inte säga vem som varit bäst i Chelsea, men de här namnen ovan tycker jag kanske varit bäst för sin tid i Chelsea. Och då har jag säkert ändå glömt flera spelare. Som JT, Lamps, Makelele, Cech från de senaste tio åren. Det finns massor med namn.
    Men visst står vissa spelare ut; som Peter Osgood, Gianfranco Zola och Didier Drogba bland dem som slutat - om jag skulle ge mig på att försöka välja någon. Det enda viktiga är dock att de spelat för Chelsea, gett allt för klubben och vunnit allas våra hjärtan för det.

Intressant läsning oavsett vad man tycker om det. >

Titelförsvarna Chelsea startar årets FA Youth Cup med en bortamatch mot Colchester United eller Faversham Town i tredje omgången. Det är min bedömning att Chelsea kommer att vara storfavorit till en vinst även i år då U-18-laget imponerat oerhört hittills i årets spel.

FREDAG:
Ferguson som gärna snackar skit om andra har ju lagt sig i Clattenburgfallet, självklart mer eller mindre försvarat domaren som skänkte dem segern i en match de annars hade förlorat. Även Wenger lär lagt sig i. Rednose känner väl kanske att han står i tacksamhetsskuld till Clattenburg för den tidiga julklappen.
    RdM är dock smart nog att vägras dra in i smutskatsningen genom att frankt deklarera att även om Ferguson gillar att snacka om andra klubbar är det inget RdM och Chelsea gör. Helt rätt agerat av RdM. Läs gärna mer: >

Sam Hutchinson är på väg tillbaka till Chelsea. Den otursdrabbade backen har fått en knäskada som hotar att hålla honom borta från spel tilll i mitten av december. Något som gör att Nottingham Forest förmodligen skickar tillbaka Sam till Chelsea för rehab hos klubben.

FA hotar att bestraffa Chelsea för att Chelsea och bl a Mikel brutit mot reglerna om hur en domare får addresseras efter en match. Att som Chelsea försöka få en förklaring till, de apljud som Clattenburg sägs gjort mot Mikel var nämligen inte tillåtet. Chelsea har alltså brutit reglerna som "skyddar" domare från att möta kritik för sina insatser efter matcher. Chelsea väntade nämligen inte till 30 minuter efter matchen och riskerar nu att bestraffas för det - medan Clattenburg inte ens riskerar straff för sina otroliga felbedömningar och sin oerhört usla insats som domare i matchen...
  
  Därtill spekuleras det förstås i att Clattenburgs kollegor nu kommer att "bedöma" Chelsea annorlunda - något som många Chelseafans på fullständigt allvar nu fruktar, även om RdM står upp för domarkåren som helhet och inte vill döma hela tunnan för det dåliga äpplet.

TORSDAG:
Matchen mot Leeds i Ligacupens kvarts blir 19 december, en vecka efter övriga lag. Självklart beroende på klubblags-VM.

ONSDAG:
Kom inte tillbaka till hotellet förrän det stod 2-2 i dagens cupmatch så ingen matchrapport eller spelarbetyg av förståeliga skäl. Fick inte tag i en sändning förrän vid 2-3, men sedan var det ju onekligen spännande och Chelsea klart bäst. 5-4 till sist och två träträffar under tiden jag lyckades följa matchen. Ingen tröst för söndagens bortdömda match, men kul ändå.
    Laget: Cech (k), Azpilicueta, Cahill, Luiz, Bertrand - Romeu, Mikel, - Moses, Mata, Piazon - Sturridge
Avb: Hilario, Ferreira, Saville, 7 Ramires, Oscar,17 Eden Hazard, Marko Marin. /Oscar, Ramires och Hazard kom in vilket gjorde stor skillnad tydligen.

Vi fick Leeds borta i kvartsfinalen på ligacupen. Spelas i december.


TISDAG:

Visserligen The Sun, men lite plåster på såren är det att läsa att vi inte var ensamma om våra åsikter om Clattenburg. >

Också läsvärt, Martin Lipton i The Mirror. >

Mer läsning, The Guardian >

MÅNDAG:
Chelsea har anmält Mark Clattenburg, även om anmälan i första hand inte gäller vad vi trodde tidigare idag när vi hörde talas om den. Anmälan gäller istället något som Clattenburg ska ha sagt till Mikel av rasistisk karaktär! Clattenburg ska till FA sagt att något exceptionellt hände, vad har inte släppts ännu, men han får vila i helgen till utredningen är klar. Som om det inte räckte med de rena tjänstefel han gjorde som domare....

(Vad det spekuleras i att Clattenburg sagt, och inte bara till Mikel utan även till Mata. Obs rykten! >>)

    Chelsea anmäler domaren Mark Clattenburg för insatsen i matchen mot United. Helt rätt, även om det sägs vara för hans språkbruk i samband med utvisningarna. Men hela insatsen måste prövas, tyvärr finns ingen möjlighet till rättelse utgår jag från. Inget omspel, inget resultat.
    Det är dock helt rätt att alltid protestera mot sådana här insatser. Spelarna bestraffas när de gör fel, det måste också domare göras.


Vi bestals på seger mot United av en domare som inte kunde motstå chansen att sätta sig själv i centrum.
Jag tror att hade Clattenburg inte bestämt sig för att på egen hand med tre katastrofala domslut (varav möjligen ett kan varit rätt, men mycket tveksamt) så hade Chelsea vunnit mot United. Det här har hänt lite för många gånger nu, Webb i våras, Øvrebøe och då tar jag bara de värsta. Vi har andra matcher, i Neapel, när Frisk varit inblandad och andra där domaren tyvärr avgjort matcherna istället för spelarna. Möjligen har några matcher gått vår väg också men just nu är det svårt att påminna sig om vilka. Vi gjorde en svag start, hade otur och på två anfall och ett skott ledde United med 2-0.
    Vi ska dock vara stolta över Chelsea spelade efteråt och hur vi kämpade oss in i matchen igen innan domaren beslöt sig för att avgöra den i de rödas fördel. Något som också kan avgöra hela ligan. Det känns verkligen inte bra.
    
Chelsea var dock i mina ögon det bästa laget större delen av matchen och gav aldrig upp ens med nio man mot tolv. Det får vi ta med oss.

Den här veckan kommer jag att vara på resande fot större delen av tiden så jag vet inte hur mycket CSFC jag kan klara av.
   Cupmatchen mot Man United visas inte heller på någon svensk tv-kanal vilket förmodligen innebär att någon matchrapport eller betyg inte kan ges från den matchen. Vi får se hur det utvecklar sig.

 

Rykten, notiser m m, v-44


SÖNDAG:
Ni vet hur imponerad jag är av Oscar och då kanske det roar er att få veta att Neymar anser han kan bli bättre i PL än vad C Ronaldo var. Neymar anser vi har inte sett något av vad Oscar kan ännu. Läs mer >

Ännu en colombian lär ådra sig Chelseas intresse; Jackson Martinez i Porto. Vet inte särskilt mycket om honom men han kallas den nya Falcao - vilket kan betyda ungefär alltid från att de kommer från samma land och spelar i samma ända av ett lag. Martinez kom från Tigres till Porto i somras och har gjort succé i portugisiska ligan.

LÖRDAG:
Domarna i England hotar att bojkotta Chelsea och strejka istället för att döma matcher med dem. Jag gillar inte vad som hänt, men jag är rätt övertygad om att Chelsea aldrig skulle gått vidare med händelserna i söndags mellan Mikel (även Mata) och Clattenburg om inte Chelsea var väldigt säkra på vad som hänt. Trots att tränare och managers nu gör allt de kan för att ställa sig in hos domarkåren och tjäna på affären; först i kön stod ju ögontjänare som Ferguson och Wenger. Jol, Warnock har också stämt in i häcken, ursäkta bäcken.
    Dubbelmoralen är häpnadsväckande. Ingen ifrågasätter vad spelare kan ha sagt eller säger och spelare döms hit och dit för vad de säger i matcherna. När en domare anklagas för att gått över gränsen, då sticker domar- och managerkåren huvudet i sanden och leker strutsar och utan att veta ett enda skvatt då utredningen långt ifrån är klar förnekar de alla att något har hänt och att Clattenburg är oskyldig och att Chelsa bara är ute efter att förstöra hans karriär. Fy fan för dubbelmoralen här. Hänga ut spelare går bra, men att ta seriöst och se vad som verkigen har hänt det går inte, utan istället ska det bojkottas och ha sig. Som om vi inte redan har deklarerats vara fotbollens fiende nummer ett av clownen Platini.
   Lojalitet är en bra sak, felriktad lojalitet är en riktigt farlig sak. Att något har hänt, det vet vi pga Mikels och Chelseas agerande OCH genom Clattenburgs egna medgivande om att något hände. Det är ungefär allt vi vet just nu. Men varför ska vissa dömas och andra frias utan ens utredas? Domare har ett svårt, kanske ett omöjligt jobb men de får skylla sig själva då de vägrar reformer som t ex ett två-domarsystem på plan (Uefas fjanterier med fem domare utanför plan är just bara fjanterier). Domare i England, liksom i Sverige förväntar sig att aldrig behöva stå för vad de gör. De bemöter ingen kritik och de förklarar aldrig sitt agerande, även om det händer att domare med ryggrad spontant kan erkänna misstag som Martin Hansson när han konfronterades med det felaktigt bortdömda målet för Malmö i veckomatchen i guldjakten.
    Det måste bli slut på dubbelmoralen att vissa alltid är skyldiga innan bevisade skyldiga och vissa alltid oskyldiga utan att frågan ens får utredas. Vi lever i ett ojämnlikt samhälle och Chelsea är nog redan medvetna om att domarna i England kommer knappast att kunna stå emot sina kollegors tryck framöver. Domarinsatsen i veckan var mycket bra enligt de kommentarer jag läst och det jag såg av matchen styrker det. Hur det blir framöver när domarfacket går ut med sådana här hot, kan vi bara spekulera i, men det känns som om att enda chansen för Chelsea att få rätt eller ens en straff framöver är om någon får benet avsparkad bakifrån i straffområdet nu.
   Jag har satt detta under notiser och rykten, då strejken är ett rykte från en ex-domare, men i övrigt är det här fullständigt sant. Liksom att Chelsea nu anklagas för att sätta klagomål mot domare i system medan Clattenburgförvararna Ferguson och Wenger som klagat mer på domare än deras spelare gjort mål under åren nu står först i ledet för att utnyttja situationen. Chelsea ska försökt förstöra karriäerna för Frisk och Poll för att Chelsea befogat klagat på hur de agerat (och fått rätt, glöm inte det). Lustigt nog nämns inte Øvrbøe. (Däremot nämns mordhot mot Frisk vilket aldrig någonsin i något sammanhang kan försvaras och de så kallade suppotrar som gjort sådana saker hoppas jag spärras in, fast även de måste ju ändå få en rätslig prövning först fär det får inte bara vara Chelseas spelare som döms utan bevis).
   Läs mer om strejkhotet, även om det inte är helt tillförlitliga The Sun så har liknande mutter märkts i andra medier senaste veckan. >

Kevin Friend är dagens domare.


Jores Okore, Nordsjaellands unge back förväntas snart lämna sin klubb, kanske redan i januari. Man United anses vara en klubb som överväger att värva dansken, Chelsea en annan. 5 m pund beräknas han kosta. Själv är han Chelseasupporter så blir det en valsituation med flera erbjudanden vet vi nog vad han väljer.

FREDAG:
Charltons 15-årige försvarslöfte Joe Gomez är högvilt för t ex Chelsea och Liverpool enligt uppgifter.

Thibaut Courtois talar om att stanna i Atletico och ta dem till Champions League och spela för polkagrisarna där. Samtidigt ryktas det att West Ham är mycket intresserade av Courtois, även om ryktet inte klart säger om det är på lån eller hopp om att kunna köpa loss den begåvade målvakten från Chelsea.

Den så kallade Chelseasupporter som gjorde apgester mot Wellbeck i onsdags har identifierats. Han lär stängas av, förmodligen på livstid, från alla Chelseamatcher när utredningen är klar. Möjligen riskerar han även allmänt åtal. Skönt att de tar honom, sådana fans vill jag inte ska få söla ned Chelseas färger och vår klubb.

Mer skvaller om Loic Remy till Chelsea om Falcao inte kommer i januari. Vi får väl se.

TISDAG:
Efter att fått höra det så länge så blev det självklart inte alls så. Txiki Begiristain kommer inte till Chelsea, ett mångårigt rykte som dök upp igen för någon dag sedan. Han går istället till Manchester City vilket bekräftats och istället spär på rykten om att Pep Guardiola kommer att efterträda Mancini som kanske börjar sitta lite löst efter ännu ett CL-fiasko.

MÅNDAG:
Roberto di Matteo är med på shortlist som årets manager (något han väl aldrig fått i England ännu ens för en månad) av Uefa till Ballon d'Or-spektaklet. Drogba är nominerad som spelare.

Det pratas mer och mer om att Chelsea kommer att kalla tillbaka Romelu Lukaku i januari. För att täcka upp på forwardssidan, men det kommer också att öka spekulationerna om att Sturridge kommer att lämna. Romelu gjorde mål för WBA igår.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!