Europamästarna Chelsea FC

Matchen:    Chelsea  v  Manchester United   2 - 3 (1-2)
LAGUPPSTÄLLNINGAR:
1 Petr Cech (k)
2 Branislav Ivanovic
24 Gary Cahill
4 David Luiz
3 Ashley Cole
7 Ramires
12 John Mikel Obi
10 Juan Mata
11 Oscar
17 Eden Hazard
9 Fernando Torres

Avb: 22 Ross Turnbull, 28 Cesar Azpilicueta, 34 Ryan Bertrand, 6 Oriol Romeu, 21 Marko Marin, 13 Victor Moses, 23 Daniel Sturridge.

MANCHESTER UNITED

De Gea; Rafael, Ferdinand, Evans, Evra (k); Carrick, Cleverley; Valencia, Rooney, Young; Van Persie.

Avb: Lindegaard, Anderson, Scholes, Giggs, Nani , Welbeck, Hernandez.

Domare: Mark Clattenburg

RESULTAT >>>

Första halvlek

Det var tolv år sedan Chelsea startade utan John Terry och Frank Lampard. Tiden går, och för fotbollsspelare går den kanske lite snabbare än för fotbollsfans. Ashley Young spelar för United istället för Wellbeck, Nani eller Lilla Ärtan. Cleverly, som är betydligt kvickare istället för Scholes på mitten. Antar han är mannen som ska stoppa Oscar, frågan är dock om Rooney spelar djupt för då hamnar kanske han på Oscars lott. Som väntat alltså spelar United med yttrar för att dra isär Chelsea och inte det bollinnehavsspel han experimenterat med ibland.
     Risk för filmningar idag, eller vad tror ni med Iva, Valencia och framförallt Ashley Young?

Vi har en väldigt intressant bänk idag. Där finns fart, ungdom och förhoppningvis gott om mod att sätta in i andra halvlek. Däremot saknas kanske lite rutin.
    Farlig möjlighet för Oscar men Ferdinand är emellan. Kunde blivit en fin start. Fin framspelning. 2 min.
   Första skott på mål från distans av van Persie, rakt i famnen på Cech. 3.
    Otroligt. Vi gör det igen. 4 min. MÅL. Farligt anfall men turmål. Iva missar offside, slarvigt att inte ställa United där. van Persie skjuter i stolpen, bollen studsar på Luiz in i mål. Inget att föra, bara hemsk otur. Hemsk start - igen. Vi kan inte hålla på på dethär sättet.
    Oscar nära skottläge vid straffpunkten men bollen rinner iväg. United rensar. 7
    Vi pratade mycket i våras om sista kvartens förbannelse. Blir i år året då vi måste prata om första fems förbannelse - det verkar banne mig så. Ändå tyckte jag innan dess att Chelsea verkade vakna och alerta, men det var vi inte för det var slarv och ouppmärksamhet som låg bakom Uniteds chans, som sedan blev till ren och skär tur.
   Torres in till Oscar som synts mycket men som ännu en gång får en för svår boll för att kunna göra något av det. 11.
   MÅL. Rena katastrofen för oss. van Persie gör mål på perfekt inlägg från Valencia när vänsterförsvaret är bortspelat. Väldigt lätt för United. 13
   I princip två anfall och två mål. Det här blir verkligen inte lätt för nu är det en jättelik uppförsbacke. Ungefär allt som vi pratade om och varnade för har redan inträffat och det är nästan en hel match kvar. Ska det bli en ny arsenalmatch? Lite är det som i Donetsk att bollarna studsar motståndarens väg.
   United spelar, än så länge, oerhört disciplinerat försvarsspel, långt bättre än de visat i någon match hittills i år. De har till och med bollinnehavet första kvarten. Rysarstart för oss.
    Torres spelar en omöjlig boll i straffområdet istället för att gå direkt på mål. 18
    Hörna för United ofarlig, men Chelsea får inte tag i bollen för att kontra. Bollarna fortsätter studsa Uniteds väg. Snedträffar som ändå går fram till rätt spelare, på något sätt typiskt för våra två senaste matcher. Jämfört med United är vi för omständliga som jag ser det, men det är också den stora spelskillnaden i possessionsspel och ytterspel.
    Vi behöver en snabb reducering för att få upp hoppet hos spelare och fans. Mycket lång frispark av Luiz, men den var väldigt bra som de Gea dock hinner fram med foten på vid stolproten. 24
    Hazard skjuter precis utanför. 25
    Vi behöver lite av Uniteds flyt och tur just nu. Ett enkelt mål som tar oss in i matchen, även om spelarna försöker så behövs uppmuntran också.
    Mikel söker Torres med en lång boll men Torres trängs bort och bollen är lite för lång. 29
    United kontrar genom Valencia och Chelsea har åter tappat kontrollen över honom. 30
    Bästa halvtimmen jag sett United spela i år men disciplin, försvarsvilja och en direkhet i spelet de inte alltid visat i år. Rooney jobbar stenhårt särskilt defensivt. Typiskt att det kommer när de också har sitt flyt och får ett tidigt turmål och en snabb omställning i sina två första anfall, typ.
     Torres offside. 34
    En reducering före paus och vi kan vända det här, men vi har inte turen med oss. Evans styr bollen i stolpens utsida istället för i mål när Mikel lägger in bollen. 35. Typiskt.
   PÅ hörnan nickar Cahill bra, men bollen vägrar gå in när de Gea återigen turligt räddar med benen. Vi har inte flytet. 36
    Oscar dribblar sig fram men anfallaren väljer fel sida och bollen går till United. 37. Oscar har börjat väldigt bra. Chelsea har inte varit dåliga, vi har bara inte fått till det. Alls.
    Ny frispark för Luiz, nära straffområdeskanten. Går i försvaret. 38.
    Chelsea har höjt tempot och oroar United betydligt mer nu.
    Mikel bryter högt upp men stannar upp kontringen och väljer det säkra men felaktiga passningsalternativet. 40.
     Hörna för Chelsea, Uniteds yttrar jobbar stenhårt. Hörnan når fram till Torres men han kan inte få in bollen förbi de röda. 42. I anfallet efter gör de Gea en jätteräddning på Torres nick. 42 min. Chelsea dominerar nu men får inget med oss.
    Rooney kapar Hazard framför straffområdet efter att Hazard skojat bort honom ett par gånger. Gult kort. 43
     Mata tar frisparken. MÅL. Mata sätter frisparken i ål. Hur bra som helst. de Gea helt chanslös. 44. Det här målet behövde vi och förtjänade verkligen.
   de Gea räddar just nu United. Mata friläge men de Gea får ihop benen och räddar. 45. Synd att det är så sent i halvleken för just nu är det bara Chelsea. Två minuter tillägg. Torres får en varning för en hög spark mot Cleverly.
    Hörna på andra tilläggsminuten. Men lätt bort av United. Avblåst.

Med mindre oflyt och större vaksamhet hade ställningen kunnat vara tvärtom. United bra första halvtimmen då de spelade rakt och direkt och som sagt bollen gick deras väg. Chelsea jobbade sig in i matchen genom uppoffrande arbete och förtjänade reduceringen, och kunde fått en kvittering också. de Gea har räddat United där Rooney spelat uppoffrande, van Persie övertygat och Valencia haft övertaget mot Cole. I Chelsea måste vi framhålla Oscar som varit riktigt bra och som alltid känns det som Mata som började lite anonymt men var sista kvartens klart bäste spelare. Bra frisparkar av Luiz. Hazard har varit bra, men kan erbjuda ännu mer. Torres oflyt fortsätter. Han får inte till lägena utan gör målvakten till hjälte.

 


 

Andra halvlek

Kan vi fortsätta som vi avslutade första kan vi vända det här till seger.. Vi får dock inte vara okoncentrerade och släppa till något alls, särskilt inte i inledningen. Chelsea hade fler farligheter och var nära fler mål vid flera tillfällen i slutet av första. Vi saknar dock tur just nu, men det kan ju vända snabbt. Vi behöver en målskytt dock, som gör de där forwardsmålen som vi knappt sett sedan dubbelåret när Drogba hela tiden gjorde dem.
    United börjar andra med en farlig hörna i 46. Mikel nickar i ryggen på Torres och det kunde studsat illa.
    Bollen förbi alla, Mata får skottläge men det täcks bort. 48.
    Clattenburg blåser av en frispark för han inte gillar att Luiz stänger spelare för andra gången. Löjlig domarinställning. 49. Det var knappast motiverat. Han skulle bara visa att han bestämde.
    Valencia skjuter Luiz på handen, domarna gör rätt som avfärdar. 51.
    Mata får ingen fart på skottet, lätt för de Gea. 52. Snygg framspelning av Hazard som deltar mer i spelet nu.
      MÅL: Ramires nickar in ett Oscars inlägg. Fantastisk anfall där Chelsea hade tre chanser och hela tiden grävde fram nytt kändes det som. Börjar med en nedtagning av Mata som kommer ur läge och sedan får Torres chansen innan Oscar lägger bollen till Rami. 54. Rättvist.
   Hazard försöker sätta den vid stolpen. de Gea återigen med fötterna, som han använt mer än händerna den här matchen känns det som.
   Chelsea spelar just nu alldeles utmärkt. Hoppas vi kan utnyttja det till att ta ledningen också. Fantastiska inlägg men Hazasrd får inte ned bollen. 55. Fantastisk stämning.
     van Persie söker läge men får det aldrig. Lamt. 58.
    Hazard offrar sig. Har lyft sig i andra. Skönt att se honom kämpa defensivt också. Den enda svaghet han haft kanske. 59. Strax efter underbar lyftning mot Mata som dock vinner få nickdueller mot mittförsvarare.
    Cech tar säkert bollen. 60. Chelsea kontrar och det trasslar till det vid Uniteds staffområdeslinje. Klart bollinnehav till Chelsea i andra. Touch ger United en hörna. 61.
     Iva åker ut på en frilägesutvisning. Mycket hårt dömt. 62. Det var mycket hårt dömt och domaren tänker ta över matchen. Rooneys frispark över. Kanske touch av Cech.
    Rami tar över Ivas position. Ferguson sätter därför in Lilla Ärtan. 63
   Azplicueta på väg in. Vem tas ut? Oscar offras. Fel tycker jag, vi skulle fortsatt försöka anfalla istället. Mikel hade jag valt, men.... det ligger väl i generna att tänka defensivt på managers i det här läget. Kanske rätt men inte så modigt. 66.
    Sturridge på väg in. Ger oss mer speed framåt. Förmodligen Torres ut. Torres tar ett gult för filmning och även Torres utvisad. Herregud vad försiggår i iClattenburgs huvud där. 69. Det var också väldigt hårt dömt då det var kontakt. Hemsk att domare ska få avgöra sådana här matcher.
     Bertrand istället för Sturridge, helt annan gameplan för RdM nu. Nu är det över 20 minuter kvar.
    Rooney vräker omkull en Chelseaspelare men varnas inte då han har gult kort.
    Mata ut för Bertrand, konstigt byte. RdM har bytt ut våra två bästa från första halvlek. 72.
    van Persie högt över och utanför. 73. Giggs på väg in, Ferguson går för vinst självklart. Rooney ut för att han ligger nära utvisning.
    Fruktansvärt att en domare ska få avgöra en sådan här match på det här sättet. Det är så trist för fotbollen. Kan Chelsea verkligen hålla emot nu.
    MÅL. van Persie skjuter, Cech räddar och bollen träffar stolpen, men returen ut och Lilla Ärtan slår in den. OFFSIDEmål. 75.
   Mikel varnas för snack efter.
    Rami skjuter hårt över. Men det hade varit bättre om han sökt sig in i straffområdet. 79.
    Chelsea försöker åtminstone, det känns skönt att se. Men man kan inte vinna nio mot tolv man.
    Sturridge på väg in ändå. Frågan är väl vem som går ut nu? Hazard har varit bra som ensam kreatör på mitten. Då tar RdM ut Hazard. Rent fel. 82.
    Sturridge höll på att komma loss, men som allt annat i den här matchen. Ingen tur. 88.   
   Valencia får för en gångs skull en varning för filmning. 92.

FULLSTÄNDIG DOMARSKANDAL I KLASS MED ØVREBØ. Två utvisningar, varav den ena helt felaktig och så ett offsidemål på det.

Det är väl det enda man kan säga om den här matchen. Chelsea hade förmodligen vunnit med en domare som inte bestämt sig för att avgöra matchen. Ungefär som senast då Webb ger dem två straffar.

Chelsea försökte och gjorde det fantastiskt bra trots en hemsk inledning. Sedan blev det som det blev. Det är bara att beklaga fotbollen som sport när det blir så här. Det är som att vara cyklist mot Lance Armstrong ungefär. Det känns bara som fusk.

 

Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!