Europamästarna Chelsea FC

Matchen:    Shaktar Donetsk  v  Chelsea 2 - 1 (2-0)
LAGUPPSTÄLLNINGAR:
1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
12 John Mikel Obi
8 Frank Lampard
7 Ramires
11 Oscar
10 Juan Mata
9 Fernando Torres

Avb: 22 Ross Turnbull, 28 Cesar Azpilicueta, 34 Ryan Bertrand, 24 Gary Cahill, 6 Oriol Romeu, 17 Eden Hazard, 23 Daniel Sturridge.

SHAKTAR DONETSK

Pyatov; Srna (k), Kucher, Rakitskiy, Rat; Fernandinho, Hübschman; Texeira, Mkhitaryan, Willian; Luiz Adriano.

Avb: Kanibolotskiy, Kryvstov, Douglas Costa, Ilsinho, Stepanenko, Gai, Eduardo.

Domare: Damir Skomina, Sovenien

RESULTAT >>>

Första halvlek

Då af lokalt har satt käppar i hjulet startar jag inte mitt nya jobb som reklamansv på Back on Track riktigt än, så det blir matchrapport ikväll.

Hazard startar på bänken, för Lampard. Att Lamps, och JT spelar, är dock inte oväntat, bara vem som fick ge plats för veteranen. Men det känns rätt, Hazard har utnyttjats hårt sedan han kom till Chelsea och kanske bör Chelsea som RdM nu ställer upp dem ta viss hänsyn till att vi möter ett lag med liknande spelstil - på bortaplan.

Gäller tändningen i ansiktena på Chelseaspelarna, de såg bra mycket mer koncentrerade ut än Shaktarspelarna. Lovar gott.
   100:e Europamatchen för Lamps. Inte illa.
   Rami spelar längre fram i plan med Mikel som sittande och Lamps strax framför.
   MÅL. Vilken start Shaktar får. En boll studsar på JTs hand och når fram till en fri Teixeira. 3 min. Det kunde inte startat värre med en turhändelse som ger resultat. Nu måste Chelsea visa karaktär, motivation och personlighet.
   Mata dubbelhörna, blir inget. 5
   En öppen start på matchen där Chelseaspelarna dock verkar ha fel dobbar då de halkar ordentligt. Om jag desperat ska försöka hitta något positivt in matchinledningen är att så här tidiga ledningar har en tendens att göra laget som tar den övermodiga. Shaktar satsar utan tvekan på fortsatt offensiv, det vet vi efter 12 min.
   Fernandinho skjuter vint långt utifrån. 14. Än så länge är det Shaktars match och inte bara för slumpmålet. Kan inte säga att Chelsea verkar chockade, men vi har inte alls fått tag i matchen ännu och våra anfall har inte direkt hotat.
     Willian söker sig in i plan och skjuter hårt, rakt över. Cech verkade dock inte oroad. 16.
     Chelseaspelarna fortsätter halka om kring som Bambi. Hazard på väg in istället för Lamps som verkar skadad. Typiskt alltså. 17
   Nu spelar Chelsea rent illa. Rensningar i panik, tofflar omkring bollen som med jävelskapets naturlighet självklart går till orange spelare. Oroande. JT måste lugna ned nu.
   Bra inlägg från Iva men Pyatov tar bollen precis framför Torres. Cole varnas för knuff på målvakten. 22.
   Willian skjuter igen, men Cech plockar lätt. 23
   Chelseas passningsspel är inte bra , för mycket felpassningar och det verkar som vi ändå är lite skakade av Shaktars inledning. Bollen har inte direkt rullat vår väg heller vilket ju märks. Kommer vi från Donetsk med poäng gör vi en väldigt bra insats.
   Rami får fram bollen till Torres som inte riktigt är med, men i efterföljande aktion gör han en del underbara saker. Dock kan Shaktar bryta och kontra, vilket följs av en Chelseakontring som blir lite mer omständlig. 25.
   Luiz går fram men ingen är med och skottet mot mål blir lamt. 27. Det är lite vansinnestempo i matchen just nu, kul. Jag kan inte klaga på vilja hos Chelsea i alla fall.
    Förutom resultatet är det en väldigt underhållande match. Jag kan inte och kommer aldrig att kunna säga att en match är helt underhållande om den inte går vår väg. Ursäkta.
   Skott från långt håll. Enkel räddning av Cech. 29. Från armeniern med det svåra namnet.
   Chelsea har en liten, irriterande tendens att behandla bollen för mycket, vilket stoppar upp våra omställningar något.
    Vi ser absolut ut att kunna göra mål. Shaktar ser också ut att kunna göra fler så det blir en nervös afton. Vi har ju dock gjort mål i våra 16 senaste CL-matcher så hoppet finns ju.
    Torres får en fin frispelning, men Torres har lite problem och får inte riktig kontroll och målvakten kan täcka. Bra. 35. Frågan är om han inte skulle klappat till direkt dock.
    Chelsea har tagit över en del. Willian är utan tvekan både offensivt och defensivt Shaktars ledande spelare så här långt.
    Armerniern hållet in skottet och får en ny chans. Cech räddar till hörna. 38. Den får farlig studs och Chelsea får kämpa för att få bort bollen.
     Chelseaförsvaret fumlar runt bollen utan att få bort den och till slut dimper den förstås ned hos Hübschmann och Cech tvingas till en jätteräddning. Bollarna går absolut inte går väg i den här matchen så räkna inte med tur. 39
     Torres fäller Rat efter att kämpat bra. Oturligt, eller klumpigt. 41.
     Fernandinho skjuter Cech plockar. 42
     Plus för Shaktar efter första. De har haft vassare chanser. Oerhört mycket vilja, tempo och kvalitet i matchen. Likt förbannat anser jag deras mål var ett slumpmål, hade inte bollen tagit på JTs arm hade den inte nått fram till Teixeira.
    Pyatov räddar från Torres. Dåligt skott som studsar. 44
   Luiz nickar och Cech är inte med på den, går till hörna trots att Cech försöker reparera. Hörna. Lång hörna från Willian som spelar i någon slags 60-tals afro från Shaft.
    Chelsea får inte riktigt till det. Bollarna studsar absolut inte vår väg i första, som sagt det blir plus för Shaktar men Chelsea har verkligen inte varit dåliga.
     


 

Andra halvlek

Chelsea börjar bra, men Torres skott tar på Oscar. 47
   Chelsea är aggressivare de inledande minuterna. RdM har uppenbarligen pratat med laget i halvtid.
    Luiz är skadad, hoppas det inte är allvarligt. Trampad. Han verkar ok dock då han går fram. Torres överarbetar tyvärr och chansen rinner ut. 49
   Mata skjuter över. I bra läge. Synd. 49
   Det är tufft där ute nu, flera spelare haltar och behöver behandling.
   Första fem av andra helt klart till Chelsea. Nu gäller det att bygga på det, kvittera och vända matchen. Tack.
   MÅL. Då går vi på en kontring. Fernandinho får friläge och sätter bollen utanför Cechs räckvidd. Saker och ting går verkligen inte vår väg. 52. Två tidiga mål i varje halvlek, absolut inte vår match. KOM IGEN NU. Hazard var det som gjorde bort sig defensivt, vilket onekligen är hans svaghet. Hoppas RdM kan polera bort det under säsongen. För även Meesi kan spela defensivt, det är ett absolut krav även för en forward idag. Tiden då anfallarna kunde glömma defensiven är sedan länge borta. En av Drogbas storheter.
   NU är det mer än uppförsbacke, särskilt som bollen inte gått vår väg alls. Dålig hörna. 54.
   Chelsea försöker och kontrar hårt, men bollen vägrar gå vår väg ikväll. 55
    Rami skjuter mycket bra, men rakt på målvakten. 57. Hörna. Som vi vet av statisiken är hörna meningslös i dagens fotboll. 27 mål på 1250 hörnor i CL förra året.
    Jag saknar Mata i matchen, han har inte alls hittat in. Torres försöker men lyckas inte alls. Mata, Hazard eller Oscar måste kliva fram nu. Rami är nog bäst av de våra.
    Chelsea måste ju fram vilket självklart ger Shaktar bra kontringslägen. Vilket vi ser. Jag tycker fortfarande vi är för omsändliga i anfallsspelet. Ska det här ordna sig måste vi ha en reducering inom fem-sju minuter känns det som.
    Tack och lov verkar det som Nordsjaelland räddar vårt bacon. De har tagit ledningen mot Juve. Deras första CL-mål.
   Skrällarnas kväll verkar det som, åtminstone hittills. Även om jag börjar frukta att Chelsea inte får ordning på det här. Saker och ting funkar helt enkelt inte för oss idag.
   Bra boll till Torres och han sätter den enkelt i händerna på målvakten. Inte godkänt. 65
   Kucher vrålfäller Hazard. Kort. 66 . Slutar i hörna. Tufft försvarsspel. Mikel får chansen på hörnan. HÖGT över. 67
    Studge på väg in. Rätt, även Moses borde komma in. Hazard, Oscar och Mata ovanligt ineffektiva.
    Dålig hörna, igen. Andra bollen till Chelsea, ändå inget. 69
   Fernandinho får skjuta, en bra bit utanför dock. 70.
   Studge in, Torres ut. Inte rätt byte som jag ser det. Torres saknar det sista, men gjorde mycket nytta, mer än de offensiva mittfältarna. Armerniern skjuter, Cech räddar lätt. 71, men han ska inte få skjuta så lätt.
   Ceh rätt igen när armerniern får skjuta.
   Hübschmann borde gjort mål. 79
   Pyatov räddar fint på Hazards bästa insats i matchen. 79. Det här kommer inte att gå.
     MÅL. Ocar reducerar. På fint inlägg från Iva. 89.
   Tyvärr har Juventus kvitterat mot Nordsjaelland så gruppen är fortfarande öppen. Juve nu tre oavgjorda. De måste vinna minst två matcher av de avslutande för att gå vidare och jag kan inte tänka mig de slår Shaktar borta. Frågan är om vi kan vinna och ta hem gruppen.
   jag vill bara påminna om att jag hela tiden varnat för Shaktar. Ändå är jag sur. Vi var inte på något sätt underlägsna, men ibland vill det sig bara inte.

En usel start och inget som gick vår väg. Vad kan man säga? Chelsea får skämmas en del faktiskt. Tillsammans med Community Shield och Supercupen vår sämsta insats i år. Som tur tog Nordsjaelland poäng av Juventus och räddade vår ära något - lite.
INTE I NÄRHETEN AV GODKÄNT, men det kanske blir en väckarklocka. Tyvärr är United nu på tårna efter vänt sin match. NU kräver jag vinst mot Manure för att slippa skämmas över den här matchen!!!!
Det var ändå ingen usel insats av Chelsea, vi bara hade ingen som helst tur och Shaktar ville mer.

 

Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!