Europamästarna Chelsea FC

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 9 sp 7 v 1 o 1 f 21 - 9 mål 22 p
22 - 28 oktober 2012

Nyheter v-43


SÖNDAG:
Läsvärd läsning så här en söndag, innan en stor match. Läs mer om Chelseas nya stil och att Roberto di Matteo äntligen börjar få ordentlig credd för vad han gjort, istället för som av Kalle Karlsson i Sportbladet bli kallad John Terrys marionett. >

Mer läsvärt om Oscar som verkligen börjar uppmärksammas av media trots sin tillbakadragna profil. Läs mer >

LÖRDAG:
Läsvärd artikel om Chelseas nya spelstil och som onekligen visar både RdMs diplomatiska som bestämda sida. Läs mer >

Ni kanske såg det här i matchen tidigare idag. > Det påminner om tidernas bästa mascotpsykning, den som Chelseas gjorde mot Steven Gerrard för många år sedan nu, men lika bra ändå. >>>

Oscar har lovat, eller ska vi säga satt som möl att han ska göra 20 mål i år sammanlagt. Han är redan på väg, även om han koncentrerat sig på att göra målen i Champions League hittills känns det som. Ett tufft mål som Frank Lampard nått så många år, men Oscar är bara 21 år gammal och debutant i PL. Lamps gjorde inte så många mål förrän han kom till Chelsea. I West Ham gjorde han som mest 14 mål, alla i ligan, 1999-2000.
    Mycket läsvärd artikel om Oscar, en spelare jag tagit till mitt hjärta nästan mer än Hazard men det är kanske för att visste mer om Hazard innan han kom; >

FREDAG:
Mikel lovar att Chelsea inte kommer att gå in i en vinterslump i år med svaga resultat kring jul. Vi kan ju hoppas att det blir så. Men alla lag har bättre och sämre delar av säsongen, frågan är hur länge de varar. I år tror jag inte något lag har råd med några svackor som varar längre än två-tre matcher, för jag kan inte tänka mig att ett lag har råd med fem förluster som City förra säsongen och ändå vinna ligan.

ONSDAG:
Frank Lampard
undersöks idag på Cobham. Det finns farhågor om att han kommer att missa matchen mot United på söndag på grund av skadan han ådrog sig tidigt mot Shaktar. En av alla de saker som gick fel i den matchen, tur att vi har tre matcher kvar att rädda situationen på.

CFC ger en titt på våra lån. Särskilt roligt att se hur Kevin de Bruyne tar för sig i Bundesliga. Läs mer >

TISDAG:
En läsvärd och intressant analys/observation från lördagens match. Läs mer >

Fifa har licensierat två system för målteknologi, brittiska HawkEye välkänt från tennis och cricket och tyska GoalRef. Båda systemen måste dock installeras och testas på arenor. Inget har sagt vilket av systemen som kommer att användas i klubb-VM i december. Uefa däremot, lett av fånen Michel Platini kommer att vägra att införa målteknologi i klubbturneringarna utan envisas med det fullständigt värdelösa 5-domarsystemet.

MÅNDAG:
Ibland undrar man verkligen om statistiken inte ljuger. För inte kan jag komma ihåg att jag noterade att Tottenham sköt så oerhört mycket mer än Chelsea i lördags. 26 skott mot 10 för oss. Vi vann med 4-2, vilket säger något om skillnaden på kvalitet och effektivitet. Mikel som jag inte tyckte märktes i matchen hade flest passningar, de gick dock inte framåt om vi säger så.
    Chelsea har målat i elva raka andra halvlekar, vilket lovar gott inför framtiden. Det är verkligen inte samma skräck inför sista kvarten som vi kände förra säsongen. Vi har inte varit mållösa en halvlek sedan vi mötte Stoke 22 sep.
    Som om vi behöver se siffrorna för att veta att Chelsea just är ett av de allra mest imponerande lagen i Europa. Ett lag som kommer att bli bara bättre och som går in i en mycket tuff period både liga- och cupmässigt och gör det utan vår legendariske kapten.

 

Rykten, notiser m m, v-43


SÖNDAG:
Mer skvaller om Paulinho från Corinthians, vår troliga motståndare i klubb-VM. Han lär kosta 16m och säljs nu i media som den nye Lampard. Kanske ligger det trots allt något i ryktena då de vägrar gå iväg, men vi har ju levt genom otaliga sådana här ryktessvängar förut. Att Chelsea har en brasiliansk profil numera är dock ovedersägligt även om spanska rykten redan placerat Neymar i Barcelona. Något jag kanske inte är lika övertygad om oavsett om Barca avsett pengar för en transfer i sitt bokslut.

Liverpool ska ha försökt fixa Didier Drogba på ett tvåmånaderslån vilket ska snubblat på byråkrati. Det är nog ursäkten, men finns det någon Chelseasupporter i världen som skulle vilja se Didier Drogba i Liverpools tröja ens för en kort tid. Svaret är ett empatiskt nej, det vore bland det värsta vi kan få uppleva (förmodligen ungefär vad de tyckte när Torres gick till oss, fast med skillnaden att de fick otroligt bra betalt och Drogba är mer Chelsea än Torres någonsin var Liverpool.

Vi vet ju att i Chelsea är det inte managern som har sista ordet i spelarköp och kontraktsfrågor men RdM har nu nästan vädjat till klubben att åsidose den regel som media påstår att klubben antagit om att bara erbjuda äldre spelare ettårskontrakt. RdM vill ha kvar Ashley Cole, vilket vi ju alla förstår, och ger Chelsea en klar uppmuntran till att förlänga Coles kontrakt. Sort it out Chelsea.

LÖRDAG:
Terry Venables, legendarisk Chelseaspelare och manager för bl a våra konkurrenter men aldrig Chelsea anser att vad Fernando Torres är en spelare som Tottenhams Defoe vid sidan om honom. Kanske, men frågan är om det hjälper. Torres spelar bra, men gör inte tillräckligt med mål. Kan han inte göra det med spelare som Mata, Oscar, Hazard lär knappast Defoe göra honom bättre.

FREDAG:
Priset på Falcao är nu uppe i 60m euros. Och media har börjat prata om att han är sista biten i pusslet. Ett uttryck som alltid får mig att rysa. Fotboll är en lagsport, men undantag för fixstjärnor i mindre ligor går det inte att bygga lag på enskilda spelare. Dessutom har Chelsea förr lagt ut stora pengar och varje gång har det väl gått sisådär med våra största affärer.

Sällsynt skadedrabbade Pato lär vara aktuell i januari. Om det nu är någon som tror Chelsea vill lägga jättesummor på en spelare som är skörare än Robben. Vissa brasilianska källor tycks tro det dock.

TORSDAG:
Tror ni på detta rykte, ja då vet jag att tomten finns. John Terry lämnar Chelsea för Valencia. Redan i januari.
    Chelsea har deklarerat det som nonsens. Jag kan använda andra ord.

Chelsea tänker värva Txiki Begiristain som teknisk direktör. Det måste vara 4 år, kanske mer sedan det ryktet först dök upp. Beigiristain som försvann från Barcelona när Laporta tog över. Han står dock nära Pep Guardiola som alla tidningar anser kommer att vara Chelseas manager nästa år. Är inte alls lika övertygad om vi säger så. Guardiola är bra, men också överskattad. Först när han jobbat med helt annat material än Barcelona som han känner utan och innan kommer jag att hålla honom som en stor manager.

ONSDAG:

Mikel kommer förmodligen snart att signera ett nytt kontrakt med Chelsea. Ett långtidskontrakt som ger honom ytterligare fyra år plus det år han har kvar på nuvarande kontrakt. Hans agent säger att det bara är mindre detaljer kvar innan avtalet är klart.

Ashley Cole allt oftare knuten till José Mourinhos Real Madrid när hans kontrakt går ut, eller tidigare.

Santos är fortfarande intresserade av Florent Malouda och lär pratat med Chelsea om en transfersumma. Problemet är Maloudas lön på förmodade 80k i veckan. En lön Santos hoppas Chelsea ska lösa in och därmed släppa Malouda mot en lite övergångssumma i januari snarare än att vänta tills Malouda blir helt fri 1 juli.

MÅNDAG:
Gael Kakuta fortsätter sätta sin framtid på spel. Han har ju gått från att varit en av världens mest lovande tonåringar till en utlånad spelare som inte glänser någonstans. Nu har Vitesses manager, dit Kakuta är utlånad just nu, också tröttnat på Kakutas attityd och bötfällt honom för att han inte bryr sig om disciplin och att hålla tiderna.

Media gör en stor sak av att John Terry kommer att bära det armband som gör reklam för anti-rasism under Uefa. Vilket visar vilka bigotta ignoranta människor som styr medierna. Som tolkar saker och ting enbart som de själva vill. Att bemöta dem enskild är fullständigt slöseri med tid, men som CSFC sagt och som alla som jobbat med JT säger; han är ingen rasist så varför skulle han inte bära ett armband med anti-rasistiskt budskap? (Han kan sagt något dumt, inte bra, men därifrån är det ett jävligt långt steg till att anklaga någon för rasism, som för mig är något aktivt, inte bara ett enskilt förfluget dumt yttrat ord vid ett enda tillfälle). Lägg ned nu media, ni är så pinsamma allihopa av er.

Den här notisen försvann i förra veckan, så jag påminner om den tipstävling våra läsare blivit inbjuden till. Som de skriver:
   " Tävling! För de som vill vara med i vår tippartävling. 2200 kronor för ettan varje månad. Just nu är antalet tippare bara 6 stycken vilket gör möjligheterna för era medlemmar riktigt bra!" >>


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!