Europamästarna Chelsea FC

Matchen:    Tottenham  v  Chelsea 2 - 4  (0-1)
LAGUPPSTÄLLNINGAR:
1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
26 Gary Cahill
3 Ashley Cole
12 John Mikel Obi
7 Ramires (k)
10 Juan Mata
11 Oscar
17 Eden Hazard
9 Fernando Torres

Av: 22 Ross Turnbull, 28 Cesar Aspilicueta, 34 Ryan Bertrand, 6 Oriol Romeu, 8 Frank Lampard, 13 Victor Moses, 23 Sturridge

TOTTENHAM

Friedel; Walker, Gallas (k), Caulker, Vertonghen; Sandro, Huddlestone; Lennon, Dempsey, Sigurdsson; Defoe.

Avb: Lloris, Dawson, Livermore, Naughton, Falque, Townsend, Adebayor.

Domare: Mike Dean

RESULTAT >>>

Första halvlek

Tyvärr har jag skadat mig lite igår kväll och är rätt blåslagen så dagens matchrapportering kommer kanske att bli lite begränsad.

Ingen Bale, ingen Dembele i Spuds. Det kan inte skada oss. Bale saknas då han ska bli pappa, bra tajmat av barnet om ni frågar mig.

Gallas får första bra chansen i matchen. 3 min. Men det blir inget av det.
   Mikel håller på att ställa till det när han snurrar runt och nästan passar Sigurdsson, men han reder ut det mycket skickligt och tekniskt. 6 . Uppmuntrad som han säkert är av allt beröm han fick i veckan av RdM och målet han gjorde för Nigeria. I Chelsea är han dock fortfarande mållös i ligaspel!
    Superb passning av Hazard till Torres, men lite för nära Friedel, men oj vilket pass. 9
   Oscar vänder upp och skjuter precis utanför. 10
     Hörna för Tottenham, men ofarlig även om Mata tappar bollen till Sandro som skjuter långt utanför.
     Torres blir helt fri, men offside. 13
    Matchen har inte riktigt hittat sin karaktär men i mina ögon är det ändå Chelsea som är det spelförande och dominerande laget. Inga riktigt vassa chanser dock.
   Ramires går hela vägen men hittar inget passningsalternativ och när han drar backen får han bollen för långt ifrån sig och Tottenham kan kontra. 15
   Hörna för Chelsea. Tottenham försvarar sig väldigt aktivt med många spelare, men jag är så imponerad av Oscar och Mata hur de alltid hittar alternatic.
   MÅL. Vilken kanon av Cahill på retur från Gallas. Wow. Friedel har inte en chans trots att bollen går rakt mot honom.17 min.
   Defoe skjuter lurigt och Cech släpper retur men Cole lyckas rensa framför Dempsey. 20
   Chelsea etablerar tryck men det rinner ut i sanden. Det händer mycket just nu. 20.
   Iva får kort, kanske för filmning, kanske för protest. Onödigt som fasen. 25. Särskilt med Dean som alltid varit oerhört kortglad.
    Sigurdsson skjuter utanför i utmärkt läge. 31
    Torres fintar bort sin back men det är ingen på plats när han passar. 33.
    Torres gör ännu en riktigt fin aktion, men bollen till Mata når inte fram till spanjoren som också var offside, men oj så snyggt spelat igen av Torres. 35
   Dålig hörna av Tottenham igen. Chelsea komtrar. Men passningen från Hazard blockeras av Walker som varit bra mot Hazard.. Hörna. 37. Huddlestone varnas för något...
   Tottenham kontrar med Chelsea försvarar sig bra och ger dem inte möjlighet att passa någon fri. 38
   Luiz passar Cech som inte riktigt är med på det. Defoe fångar nästan upp bollen. 39.
   Mata skjuter, Friedel räddar och Mata skjuter returen över. Lite svagt där. Men snyggt innan. Chelsea spelar så snabbt, våra omställningar är överlägsna i matchen hittills och vi borde kanske ha något mål till. 39.
    Gallas varnas för en tackling på Torres. 40.
   Bra inlägg från Tottenham och Cech får problem med det då han inte kommer fram. Rami rensar. 42. Tottenham har blivit mer aktiva och fått mer spel senaste minuterna.
   Dempsey via Cahill till hörna. 43. Bra hörna där Lennon får skottläge men skottet blockeras.
   Just nu har Tottenham ett litet grepp om händelserna i en halvlek som annars varit Chelsea. Luiz får en smäll i huvudet i en duell. 44. Eva Carneiro, vår favoritdoktor, är på plats.
    Lurigt skott som en försvarare nickar bort. Walker får en varning för en vild tackling på Rami. 45+2
     Tre minuter tillägg. Rätt mycket med det var väl Luiz skada.
   Otvivelaktigt rättvis ledning för Chelsea som kunde varit något mål större, även om Tottenham kommit tillbaka på slutet. Ramires varnas. Massor med kort men det är ingen ful match alls.. Det är dock Mike Dean. Det fattas bara att det blir straff också, det brukar det bli med honom.
    


 

Andra halvlek

Ett riktigt slumpMÅL för Tottenham, En lång frispark som går förbi alla till Vertonghen och Gallas touchar bollen in i mål. Inte särdeles rättvist, 47 min.
   Skärpning, så lätt ska de absolut inte få göra mål. Passivt försvarsspel som inte går godkänt där.
   Åter svagt försvarspel där Iva nickar till en Tottenhamspelare, men skottet blockeras. 50. Chelsea är lite skakade av det tidiga kvitteringsmålet verkar det som. Det är nu helt Tottenhmas match första fem i andra.
   Bra räddning av Cech som håller bollen. 51
   Nu har Chelsea fått ordning igen på spelet och jämnat ut det tryck som Tottenham lyckades skapa i inledningen av andra halvlek.
   Cech räddar igen på et skott av Certonghen. 54
   MÅL. Vad sysslar Chelsea med. Ett snabbt anfall. och ett misslyckat skott som går fram till en misstänkt offsidestående Defoe. 55.
   En match vi hade helt under kontroll och nu har vi tappat allt. Nu måste Chelsea gå framåt och kvittera snabbt.
    Cole går omkull i straffområdet, men det var inte straff. Det blir hörna. Och lite bråk mellan Sandro och Torres. BRa hörna men Tottenham får bort bollen. 57
    Iva nickar utanför, inte nära mål. 58
    Offside igen. Tottenhams backlinje har varit framgångsrika i att trycka upp och ställa våra spelare i offside. 59
    Tottenham spelar nu med ett helt annat flyt och självförtroende. De tar Hazard hårt men det verkar som engelska domare redan bestämt sig att han ska få tåla mer än andra spelare. 61.
    Skott som Cech räddar. 61
   Det är en anmärkningsvärd scenförändring i andra. Ett helt annat Tottenham och Chelsea har svårt att få grepp om deras aggressivare spel nu.
    Torres kommer in i straffområdet och fälls. Fällningen var dock utanför. 63
   Hazard slår ett farligt inlägg men ingen blå på plats där bollen går. 64
   Bra brytning av Luiz högt upp. Cole slår inlägget men ännu en gång ingen Chelseaspelare där bollen är. 65. Det har varit många bra inlägg framförallt från vänster men ännu har de inte hittat fram.
    MÅL. Mata fångar upp bollen när Gallas rensar och sätter den hur säkert som helst vid stolproten. 66
   Livermore in för Huddlestone. 67
   Defoe skjuter överraskande när Cech är långt ute, men Cech räddar hur snyggt som helst. Hörna 68. Chelsea kontrar.
   Torres tar lite för lång tid på sig och Tottenham lyckas avstyra och en försvarare kan rensa det svaga skottet. Luiz helt fri.
    MÅL. Mata igen, kommer fri på ett snyggt pass från assistkungen Hazard. 70
   En minst sagt händelserik andra halvlek där Tottenham snabbt gjorde två mål och nu har Chelsea ännu snabbare (läs Mata) gjort en dubbel också.l
   Torres fri, misstänk offside, nickar tillbaka. 73
   Mata fri men Friedel lyckas rädda. Ännu ett underbart instick på en rak boll framåt. 74
   Dempsey ut och Adebayor in. Han har skadat oss förr med mål så jag hoppas Chelsea är vakna. 74
   Adebayor skarvnickar fram en boll, men Cech är vaken. 78
   En kvart kvar med övertid och det kan bli nervöst då vi bara har ett måls ledning. Och som den har matchen svängt i andra halvlek kan nog allt hända.
    Tottenham etablerar att viss tryck och fångar upp andrabollarna. Chelsea får inte tag i bollenf ör tillfället. SOm sagt nervöst, åtminstone här framför tvn.
    Mikel görs ned av Sigurdsson och får frispark, vilket lugnar upp spelet.Dean är upprörd på något, vet inte vad. Chelsea har ännu inte gjort något byte, vilket RdM alltid brukar göra. Han brukar ju faktiskt utnyttja alla tre bytena.
   Mikel orsakar ett farligt frisparksläge, helt i onödan. Det här sådana grejor som gör att jag aldrig helt litar på honom. Sigurdsson sätter den över målet. 83.
    Sturridge in för Oscar som haft en solid match utan att kanske märkas så där jättemycket. 83
    Skönt att se Sturridge tillbaka efter alla sina bekymmer med sjukdom och skador i säsongsstarten.
    Lennon fintar och skjuter i mycket bra läge, men rakt på Cech som med lite besvär greppar bollen. 85. Sa jag att jag är nervös ;-)
    Mata hittar Torres med en underbar pass, men Torres skott går hårfint utanför. Det såg ut att vara på väg in i Friedels burgavel. 86
    Sandro skjuter, långt utanför men bildvinkeln förvirrade så det såg ut att vara närmare. 87.
    Cole till Sturridge i utmärkt läge men han får inte bollen riktigt under kontroll och Tottenham bryter. 88.
   Slarvigt pass när Chelsea kunde avgjort men passningen var för hård och felriktad. 88. Det händer mycket just nu.
    Oj, Cech släpper en livsfarlig retur men tar bollen igen framför fötterna på Adebayor. 89. Det händer verkligen grejor i andra halvlek.
    Fantastisk räddning på ett jättebra skott av Walke. Där räddade Cech oss igen. 90. Hazard ut för Lampard.
   Torres rensar upp till kontring, Sturridge offside så Rami kan inte spela honom, men Mata kämpar till sig bollen och Sturridge gör MÅL. Fantastisk passning och Studge har helt öppet mål från någon meter. 90+1. Fyra minuter tillägg.

En mycket imponerade seger borta där Chelsea vänder ett underläge och vinner klart, och rättvist sett till hela matchen. Fantastiskt omställningsspel, finns det någon klubb just nu som är bättre på det än Chelsea? Tror inte det! Mycket bra och händelserik andra halvlek. Mata självklart Matchens Lirare med två mål och en målgivande passning. Vilken form han är.

Det är kanske dags för tyckarna att inse hur bra Chelsea är och att vi leder serien klart och rättvist och inte på grund av något lätt spelschema. Härlig inledning på den tuffa period med stora och viktiga matcher som kommer.

Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!