csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 7 sp 6 v 1 o 0 f 15 - 4 mål 19 p

18 - 20 oktober 2012

nordsjaelland  Inför Tottenham, b

John Terry är helt klart utanför laget mot Tottenham då hans avstängning nu inträder omgående. De skadade Frank Lampard och Daniel Sturridge vet vi inget om för tillfället, inte heller vet vi om sjuke Ryan Bertrand har återhämtat sig. Chelsea ska dock kunna besegra Tottenham utan någon av de spelarna även om det självklart alltid är bäst att ha alla spelare tillgängliga.

AVB hävdar att vinna mot Chelsea innebär ingen personlig hämnd för honom. Få tror på det.

Vi slipper en spelare som alltid tycks göra sina bästa matcher mot oss, och som till och med nu nämns som aktuell för oss (tror inte det) Benoit Assou-Ekotto. Spuds har lite frågetecken om Dembele, Livermore och några till men det verkar inte allvarligt.

---
Två lag med väldigt olika förutsättningar under landslagsuppehållet möts i en tidig derbymatch lördag. Båda lagen har många landslagsspelare, men där Chelsea saknade hela sin startelva utom JT klarade sig André Villas-Boas sig bättre. Inga spelare verkar dock skadats, utan det är bara träning och teori som drabbats av uppehållet.

Derbyt mot Tottenham har blivit en större och mer upphaussad affär de senaste åren. Mest då Tottenham i kvalitet har närmat sig Chelsea väldigt mycket. Det som under tjugotalet säsonger kallade Three Point Lane är nu en arena där Chelsea inte vunnit på några år. Det blev oavgjort förra året, (1-1 mål av Adebayor och Sturridge första 23 min) även om jag nog tyckte Chelsea även under den svaga fjolårssäsongen var bättre i just den matchen. I år tillkommer det ofrånkomliga revanschbehov som AVB måste ha mot Chelsea. Det finns nog ingen match AVB hellre vill vinna på förhand än just den här. Tottenham som ju också förnedrades av Chelsea i FA Cupsemin är också det lag som vill ha revansch. För Chelsea handlar det kanske om att gamlingarna vill visa att de är ett bättre lag utan AVB då det ju onekligen fanns slitningar i de personliga relationerna med managern den här tiden för ett år sedan.

Själv tycker jag nog det viktigaste är att Chelsea snabbt får upp tempot och hittar tillbaka till den form vi hade före uppehållet för det kommer mängder av stora och viktiga och framförallt tuffa och hårda matcher nu. Tottenham är faktiskt bara inledningen, men en vinst borta mot en förväntad toppkonkurrent som dessutom säkert är väldigt sura på att vi lurade dem på en Champions League-plats genom att bli Europamästare, det sänder ett budskap inför matchen mot United. Det meddelandet är att Chelsea tänker på fullaste allvar utmana om titeln i år. En förlust ger Manc-lagen en chans att komma ifatt.

Spelaren att se upp allra mest med är förstås Gareth Bale, inte bara för att han förmodligen är Tottenhams enda spelare i världsklass utan än mer för det faktum att han är i toppform, vilket han visade i Wales match mot Skottland under uppehållet. Det är en blixtrande snabb spelare som också är irrationell och hela tiden söker nya ytor. Plus att han har ett utmärkt skott på både liggande och rullande boll. Kanske tar di Matteo därför extra åtgärder för att få stopp för Bale och de öppningar han ger andra spelare som Defoe. Ashley Cole som kom tillbaka först idag efter den flyttade landskampen mot Polen (ställdes in 20 timmar för regn!) är säkerligen med i planerna då Bale kräver snabba och flexibla ytterbackar. Men vågar RdM chansa med Azpilicueta som är snabbare än Ivanovic?


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook