Europamästarna Chelsea FC

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 7 sp 6 v 1 o 0 f 15 - 4 mål 19 p
8 - 14 oktober 2012

Nyheter v-41


NY FRÅGA

SÖNDAG:
Islam Feruz, den lille 17-åringen som spelar i Skottlands U-19 landslag gjorde ett hat-trick när skottarna vände ett 1-2 underläge till vinst 4-3 mot Schweiz.

Frank Lampard är fortfarande skadad i vaden och Ryan Bertrand är fortfarande inte spelklar från sjukdom. De bägge missar därför Englands landskamp på tisdag. Cahill och Cole lär nog spela dock. Det är klart oroande att både Lamps och Bertrand är skadade men vi får hoppas de hämtar sig till lördag och den riktigt tuffa matchperiod som kommer. Vi behöver dem.

Det trodde ni inte eller hur? Mikel gjorde mål igår!
    Han stod för ett av målen när Nigeria tyvärr kvalificerade sig för Africa Cup of Nations genom att slå Liberia med 6-1. Även Victor Moses gjorde mål och därmed är bägge spelarna borta från Chelsea från början av januari till mtiten av februari om de går långt. Tidpunkten är något ändrad i år, men det viktigaste är att ACN i framtiden inte ska spelas varje år. Nästa turnering blir därför först 2015.

LÖRDAG:
JT
har bestämt sig för hur han ska agera gentemot skenrättegångens dom mot honom; överklaga eller inte överklaga. Han vill dock, förmodligen av lojalitet mot laget, inte avslöja det före Englands match mot Polen på tisdag.

Petr Cech
som bara spelar tävlingsmatcher för Chelsea räddade en straff i slutet i Tjeckiens segermatch mot Malta.
   Ashley Cole fick inte spela sin 99e landskamp i dyningarna på sitt twittrande. Gary Cahill däremot startade.
   Lånet Kevin de Bruyne gjorde mål på Brana Ivanovics Serbien i Belgiens vinst. Eden Hazard spelade bara 55 min innan ett taktiskt byte. I mål stod Thibaut Courtois.
   Torres fick aldrig spela för Spanien som inte tycks gilla Chelseas spanjorer något vidare då Mata var petad och Romeu (som dock spelade med U-21 laget) och Azpilicueta inte heller hade kallats in.

FREDAG:
Intressant läsning om Lamps och straffar. >

Kanske inte det mest seriösa vi publicerat, men ganska kul. En kärlekssång till vår matchdoktor. ;-) Läs texten här >> (Obs jag är oskyldig även om jag kan hålla med i hyllningen). Vill ni se videon direkt: >>>

Brasilien spelade ju mot Irak - i Malmö!!! igår. Oscar hade en bra kväll, han gjorde de två första målen i 6-0-segern. Luiz var också nära att göra mål med en nick. Ramires startade också matchen. Oriol Romeu och Jeffrey Bruma spelade för sina nationers U-21 i play-off inför EM, båda i vinnande lag.

TORSDAG:
Både Frank Lampard och nyinkallade Ryan Bertrand har åkt hem och kommer inte att delta i Englands match mot San Marino. Lamps hoppas bli spelklar till nästa match mot Polen. Samma sak gäller för Ryan.


Bland allt snack om att Ashley Cole kommer att lämna för att han bara lär erbjudas ett års förlängning på kontraktet, kanske vi bör ta en titt på varför Chelsea "play hardball" som man säger ibland?
   Kan det helt enkelt bero på att vi har Ryan Bertrand och på lån i Vitesse Patrick van Aanholt som tydligen har en mycket bra säsongsupptakt där? Själv höll jag PvA som den bättre av de två för ett år sedan, innan han olyckligt hamnade i Wigan och fick ett stort bakslag i sin utveckling. Under tiden tog Bertrand stora kliv framåt. Båda kan spela både vänsterback och ytter, PvA är kanske den bättre offensivt. PvA som tydligen helt är på väg tillbaka igen och får strålande recensioner i Eriedivisie.
    Så kanske ska vi inte vara så rädda för att förlora Cole och sänka våra lönekostnader(?!) i sommar trots att han fortfarande är ren världsklass. Vi har ju faktiskt några av de allra mest lovande av alla på just den positionen.

ONSDAG:
Amin Affane, utlånad till Roda, spelade 73 min idag mot Wales för Sveriges U-19-landslag. Sverige vann 3-1. Chike Kandi, walesisk Chelseajunior spelade inte.

En intressant presentation av vår nästa mittfältsstjärna (tänk om tidningarna hade någon kunskap om Chelsea och vilka spelare vi har på gång, så slapp vi kanske all spekulation, särskilt kring unga mittfältare eller mittfältare i vilken ålder som) Lucas Piazon. Läs mer >

Häromdagen förlängde Singha Beer med Chelsea, i dagarna har ett nytt avtal med en dryckesfirma tecknats, International Beverage Trading Company (IBTC) och deras varumärke Grand Royal Whisky. Visserligen finns det ett antal tusen whiskymärken, men man trodde ju ändå att Chelsea skulle välja ett som var välkänt. Jag har aldrig sett eller smakat Grand Royal och det finns inte i Sverige annat än möjligen specialimporterat. Fast är kanske inte så konstigt att vi inte känner till den, då företaget bakom kommer från mindre whisky-kända landet Myanmar.

Conor Clifford, den hårdskjutande mittfältaren som jag hoppas får en chans i Chelsea har kallas in till Trappatonis irländska landslag inför VM-kvalet. Irland är svårt skadedrabbat inför mötet med Tyskland det är dock orealistiskt att tro att Conor får göra debut redan nu, men att få vara med och träna och visa upp sig är ändå ett stort plus för honom - och Chelseas akademi.

TISDAG:
Det blir ingen avstängning från landskamperna för Ashley Cole från FA. Vilket väl få väntade, däremot lär böter vänta och det är inte överraskande. Trots det är det fortfarande väldigt drag på skrivandet om Coles twittrande. Fast han var väl inte värre än många andra varit, det är bara att han utmanade FA som skiljer sig från t ex Rio Ferdinand. I det liknar han ju mer Joey Barton som gärna gett sig på förbundet i sitt tjattrande.

Chelsea börjar redan kallas Englands Barcelona, oj vad jag hatar det och sånt. Vi är Chelsea, inget annat. Men visst har vi ett annorlunda spel än tidigare. Vi har inte spelat ett brett United-spel med yttrar sedan Mourinhos tid men nu spelar vi ytligt sett mycket mer likt Barcelona något annat går inte att säga. Det här visar sig också i att vi nu är det lag som i särklass passar bollen mest i matcherna i Premier League, vilket alltså är statistiskt bedömd. Med Moses och Sturridge också, kan vi dock spela ett bredare spel än vad vi gjort de senaste matcherna, precis som United prövade och fick massor av beröm för sin första halvlek mot Newcastle där de spelade ett mer Chelsealikt spel innan de återgick till sitt normala spel i andra, och fick mycket mindre beröm för det. Läs gärna mer om Chelseas passningsstatistik >

Vi har nämnt att vi fått ovanligt tuffa bedömningar i straffsituationer på sistone, något jag kopplade till Ivanovics och Luiz löjliga filmningsförsök. Oscar fick en felaktig varning för filmning och mycket hula-baloo har gjorts kring att Hazard fick tre straffar tidigt i säsongen. Så nu får vi istället inget när vi ska ha det, (tre uppenbara möjligheter senast) inte ett ovanligt om hur felaktigt sätt som helst för domare att agera tyvärr. Vi har även sett det i Europa och andra lag drabbas också (utom United verkar det som). Läs mer om hur RdM ser på det: >

Enligt Sporting Intelligence är Chelsea nu det lag som säljer fjärde mest tröjor i världen. Det säljs, officiellt, 910.000 Chelseatröjor per år nu. Inte undra på att klubbarna idag ska nasa på oss tre omgångar varje år istället för som för bara något år sedan byta högst varannat år. Vi ska dock inte bara skylle på klubbarna, för det är ju tröjtillverkarna (dvs Adidas för oss) som är de som tjänar på tröjorna. Chelsea får dock provision självklart och därtill betalar Adidas sponsorsavtal till Chelsea. Läs mer: >


MÅNDAG:

Ryan Bertrand har kallats in till Englands landslagstrupp istället för Arsenals skadade Kieran Gibbs.

Chelsea Ladies hade inte en strålande första säsong i den nya elitserien för damfotbollslag, WSL. Chelsea hamnade på sjätte plats. Damerna tappade också en seger i FA Cupen till Birmingham och har bytt manager under säsongen, så det får väl beskrivas som en rätt turbulent första säsong. Förhoppningsvis kan de få del av klubbens vinster och investera dem i en någon mer rutinerad trupp till nästa år.

Det är redan en plåga att veta att vi inte får se Chelsea spela förrän den 20 oktober. Nästan en hel månad till spillo känns det som. För så roligt är det att se vårt älskade lag just nu och i att spekulera kring de här mittfältarna som på spanskt manér närmast gör forwards överflödiga. Deras kreativitet, deras energi, deras rörlighet och deras spelintelligens är häpnadsväckande om man betänker att Mata är äldst av dem med sina 24 år.
    Vi slipper dock oroa oss för att just Mata ska bli skadad då han smått otroligt nog är petad ur det spanska landslaget. Visst har de ett överflöd på duktiga mittfältare och de flesta av dem spelar i Barcelona, men ändå. Fast kanske har del Bosque tänkt lite på Matas spelschema i sommar och liksom Chelsea tyckt att han behöver vila lite.
   Däremot är nästan alla andra Chelseaspelare inblandade i landskamper och riskerar skador. De ska tvingas in i andra taktiska mönster, andra positioner och mycket annat. Deras rutiner blir annorlunda. Det är så mycket som kan förstöra vårt "flow" som man kanske skulle säga på modern "svenska". Vi startar sedan om mot ett Tottenham som börjat vinna och som har en bråkdel av sina spelare borta på landslagsuppdrag i jämförelse. En stor fördel för AVB där.
  
  Men mest är jag bara sur för det är ju så enormt roligt att följa Chelsea just nu och jag vet nog helt enkelt inte riktigt vad jag ska ta mig till de här veckorna. ;-)
     (Det lär ju inte bli så mycket nyheter heller, förmodligen mest tjafs och skvaller).

 

Rykten, notiser m m, v-41


SÖNDAG:
Det sägs att Liverpool ska varit väldigt nära att värva Daniel Sturridge i somras. Ett liverpool som nu liksom Chelsea bara har en frisk anfallare, Suarez, efter förre Chelseaspelaren Borini brutit en fot. De ska dock enligt de här uppgifterna dragit sig ur affären i sista stund. Det låter dock inte trovärdigt. Det påstås nämligen att de drog sig ur för att Chelsea vägrade låna dem Sturridge, en affär jag tvivlar Chelsea ens diskuterade. Chelsea skulle enligt de här källorna kräva ett köp.
    Det enda vi egentligen vet är dock att Sturridge haft en hemsk start på säsongen med hjärnhinneinflammation och en efterhängsen lårskada som han kanske blir fri från lagom till Tottenhammatchen.

LÖRDAG:
Så är det dags igen, Theo Walcott till Chelsea. Vi har hört det så många gånger att vi knappt noterar ryktet längre. En gång var jag intresserad, men då var han 16-17 och fortfarande i Southampton och även om han blivit en klart bättre målgörare de senaste åren ser jag inget som helst behov av Walcott i Chelsea. Men då hans kontrakt går ut och Arsenal hävdar att de tänker inte uppfylla hans önskemål så blir han möjligt att sajna redan i januari för den klubb som vill ha honom till sommaren - gratis. Och det är väl främsta fördelen, att han blir gratis.

Intressantaste ryktet idag är ett ihärdigt ett som säger att Roman ska ha gett klartecken till att Chelsea spenderar jättepengar till att köpa Falcao. Kanske ett tecken på att Torres dagar ändå börjar räknas, fast egentligen är det ju så att Chelsea verkligen behöver två anfallare av klass och frågan är om Sturridge tar det sista steget. Tyvärr har han inte fått en chans att visa något, Sturridge alltså, den här säsongen på grund av sjukdom och skador. Vilket är synd.

TORSDAG:
Daniele di Rossi l
är inte komma överens med Zeman (konstigt nog....) i Roma så han kommer naturligtvis till Chelsea nu, eller kanske till någon av de klubbar som faktiskt hade ett genuint intresse för mittfältaren sedan tidigare. För hur många här tror att Chelsea verkligen är intresserade av en 29-årig mittfältare idag med den trupp vi redan har? Just det - ingen. Därtill absolut inte för 20m pund.

Falcao är Chelseas spelare i januari. Bara vi slänge rupp 48m pund. Det slår tidningarna fast med all ackuratess idag. Tveksamt och särskilt om någon mer än PSG och City kan betala. Och hur gör vi med Neymar om vi köper Falcao?

Frank Lampard lär ha skadekänningar vilket skulle ge Rooney chansen på Englands mittfält mot världens sämsta landslag, San Marino. Däremot är jag oroad över att Lamps har skadekänning.

ONSDAG:
Alla (medierna) har bestämt sig för att Chelsea kommer att köpa spelare i januari. Jag är långt ifrån lika säker. För närvarande leder Loic Remy spekulationslistan med Klaas Jan Huntelaar. Enligt skvallret har Remy fått en prislapp på 15m pund. Man kan bara hoppas Chelsea inte är så dumma när vi ändå har Lukaku om än på lån. Antingen ska vi köpa riktigt bra (Falcao) eller riktigt billigt för en back-up och då är Huntelaar klart smartare för 6m.
   Skvallret säger också att Chelsea tänker vara idioter och stå för att bara erbjuda Lamps och Cole ett-årsförlängning. Kanske Lampard kan tänka sig det, men Cole kommer absolut att lämna om så är fallet. Han är bara 31 år och i superb fysisk form och som vi sett i år, håller han sig bara ifrån sociala medier, är han fortfarande världsklass. Så att tappa en sådan spelare för en idiotisk princip - det är bara idiotiskt. Särskilt som han får gå gratis och kan förhandla redan i januari. Han lär inte sakna anbud.

Spekulationerna är att JT inte kommer att överklaga utan ta avstängningen och böterna trots att han vidhåller sin oskuld. Det är ju så att vissa fajter kan man bara inte vinna och detta verkar onekligen vara en av dem, oavsett vem som har rätt.

TISDAG:
Vi har hört till leda om LA Galaxys intresse för Frank Lampard nu när Beckham är på sin karriärs sista dagar. Nu lär dock kineserna lägga sig och intressera sig för Frank Lampard. Och det är ingen dålig lön de erbjuder. 1m pund i månaden är de summorna som nämns i pressen. Nu tror jag dock i princip nästan aldrig på en lönesumma nämnd i pressenv vad det gäller fotbolllsspelare. Det är Drogbas klubb Shanghai Shenhua (som vanligtvis just nu beskrivs som bankrutt efter bråk mellan ägarna!) och huvudstadsklubben Beijing Guon som nästan aldrig tidigare nämnts i sådana här affärer.

Man kan nästan tro det är silly season den här veckan (Landslagsuppehållet?) med tanke på skvallerkarusellen. Chelsea sägs vilja köpa tre Sampdoriaspelare nu. Vi har redan berättat om Obiang. De är Pedro Obiang, defensive mittfältaren Roberto Soriano och mittfältaren Nenad Krsticic. Den sistnämnde har även tidigare förekommit i transferrykten.

Loic Remy-ryktet vägrar dö. Det kommer dock mestadels från franska källor och hör väl hemma i att Elie Baup inte gärna spelar Remy samtidigt som Gignac. Och av matchen OM mot PSG i söndags tror jag mig förstå varför, så varför skulle Chelsea intressera sig för en spelare som inte platsar i Marseille och som jag inte finner särskilt intressant på något sätt jämfört med spelare vi redan har i vår trupp? Franska ligan i all ära, men den generella kvaliteten är inte särdeles hög jämfört med de riktigt stora ligorna. Ändå påstås det att Chelsea förbereder ett bud i januari.

Wilfrid Bony i Vitesse Arnhem, vår samarbetsklubb i Holland sägs intressera Chelsea. Bony beskrivs som Drogbas protege, men det här är nog ett rykte utan större substans. 23 årig anfallare.

MÅNDAG:
Ashley Cole
kommer att straffas av FA enligt meddelande från dem. Han kan förstås bemöta det, men det är knappast troligt då han redan bett om ursäkt för hur han formulerade (snällt mot hur jag skulle sagt det) om FA. Att Cole har rätt i sakfrågan om hur FA förnedrar honom och JT är en annan sak. FA får man inte säga vad man vill om för då förstör man ju fotbollen... Jag tvivlar på att det blir avstängning, fast man vet ju inte med FA, böter är dock det troligaste och det lär han ju få från Chelsea också enligt uppgift, även om den siffra som nämnts är mer än löjeväckande.


André Villas-Boas
som onekligen har ett litet tvångsmässigt drag har redan dragit igång och gått u i medierna för att berätta hur oerhört gärna han vill slå Chelsea. Inte oväntat och knappast nytt att en manager som inte kan acceptera att han fått lämna satsar alla sina ägg på att slå sina gamla klubb. Frågan är om han har materialet även om Tottenham har många duktiga spelare.

De flesta tyckare har varit väldigt pigga på att påpeka hur lätt inledning och hur lätt spelschema Chelsea har haft i säsongsstarten. Men har den verkligen varit så lätt? Vi har mött och slagit två lag, trean och femman, som slutade före oss i tabellen förra året. Vi har mött och slagit extremt svårspelade Stoke som t ex tog poäng på Anfield igår. Därtill har vi haft ett svagt resultat mot ett lag vi fått påtagligt svårt för trots att de ligger jumbo. Vi har bara tagit fyra poäng mot dem sedan de kom tillbaka i PL. QPR ser ut som ett av våra bogeylag just nu tillsammans med Liverpoolklubbarna. Dvs sämre lag som vi normalt borde slå men påfallande ofta istället förlorar mot.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!