Europamästarna Chelsea FC

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 7 sp 6 v 1 o 0 f 15 - 4 mål 19 p
1 - 7 oktober 2012

Nyheter v-40


LÖRDAG:
Kanske borde jag ge RdM högre betyg då jag höll nere det lite grann på grund av hans byten idag, det har nu framgått att han tog av Lamps på grund av att denne hade en liten skadekänning på baksidan av knät. Jag tänker ändå betyget stå, för jag kan ju inte ge RdM jättebra betyg hela tiden. Även om få ger honom den credit han förtjänar för vad han gjort för Chelsea på närmast rekordtid. Det är väl ändå bara Kalle Karlsson på Sportbladet och några andra okunniga som inte fattat det. Kalle Karlsson påstod ju på största allvar i våras att Roberto di Matteo enbart var en marionett för John Terry som KK hävdade var Chelseas verklige manager efter AVB fick lämna. Det är sådana saker som får en att totalt förlora förtroendet för sportjournalister. Vilket jag gjorde med en som jag tidigare gillat skarpt. Men, när Niva kritiserat oss felaktigt vet man ju att det ibland varit hans spudshjärta som styrt honom. Att påstå sådana saker som KK gjorde, tyder på att man helt enkelt inte har en jävla aning om saker och ting. Trots att man är överbetald på Sportbladet. De har ju också W-tanten som bara slickar Z och en del andra nollor anställda. Daily Mail och Sportbladet liknar verkligen varandra, de har några av de sämsta av de sämsta och några av de bästa av de bästa - men saknar trovärdighet i det dagliga.

Vår bästa start på sju år. Inte så illa. Synd bara att vi nu inte får njuta av Chelsea och riskerar att formen och flytet försvinner pga landskamper. Plus risken för skador, även om vår just nu bäste Juan Mata tack och lov är petad i Spaniens lag. Fast även en skada på Torres skulle ställa till det då vi inte kan lita på att Sturridge blir frisk i tid för de oerhört viktiga matcher som kommer efter det oändligt långa uppehållet till 20 okt.
  
 Synd bara att vi är nästan enda laget som skänkt poäng till bottenlaget QPR. Hur länge kommer Sparky att kunna sitta kvar. Imorgon kommer åtminstone jag att hoppas på att skatorna på St James's kan upprepa förra årets resultat och ge United spö.

Som alltid när U-21 förlorar slår U-18-laget samma motståndare. Idag slog därför U-18 Fulhams motsvarighet med 2-1. Målen stod Loftus-Cheek och Fulham för.

Frank Lampard är den femte bästa straffskytten i modern tid i Premier League. Och utan några onödiga missar de senaste säsongerna hade han nog varit högre upp. Bäst är oväntat nog Danny Murphy på 95%. Lamps har 91%, men trea ligger en annan f d Chelsaspelare, Jimmy Floyd Hasselbaink på 93%

FREDAG:
U-21-laget imponerar verkligen inte i nya ligan. Idag förlust mot Fulham med 3-1. Billy Clifford gjorde vårt mål på frispark. Dock, vi måste komma ihåg att vi har nästan två ungdomslag utlånade till olika klubbar över Europa.

Juan Mata har inte blivit uttagen till Spaniens VM-kvalmatcher. Jag är inte ett dugg förvånad med tanke på Matas matchschema, men det säger ju två saker; ett hur stort mittfältsöverskott Spanien har, två att del Bosque inte är en lika stor beundrare av Mata som jag är. Jag anser Mata idag vara överlägsen t ex en spelare som Silva som jag beundrat mycket tidigare. Jag är dock riktigt glad över att Mata inte är uttagen. Två veckors vila, eller träning med Chelsea kommer bara att hjälpa oss på alla fronter framöver.

Tyvärr har Ashley Cole bett om ursäkt för sitt twittrande. Man ska aldrig be om ursäkt när man har rätt, men twitter är tyvärr ett fullständigt hjärnbefriat medium där känslor kommer före tanke och sättet han uttryckte sig på var nog inte bra. Hur rätt han än hade i princip tar ju uttryckssättet bort det.

Vi har fått tillräckligt många uppmuntrande tillrop för att vi från och med efter landslagsuppehållet kommer att införa Spelarbetyg efter samtliga Chelseas matcher, när det är möjligt. Oavsett tävling. Hittills har vi bara haft det vid ligamatcher och även det var ju en nyhet. Men jag verkar inte vara den ende som av någon anledning gillar att läsa sådana. (De är svårare att ge, rättvist).


Som väntat är FAs skriftliga utlåtande efter avstängning ett sammelsurium som bevisar att de anser sig stå över lagen och det utmålar JT och Ashley Cole som lögnare. Inget oväntat alls där. Däremot är det väl lite oväntat att de 14 dagar det talades om att han hade på sig att överklaga nu gäller till 18 oktober. Som sagt, FA skapar sin egen verklighet, som de n ju blir när man handplockar en tribunal (eller hur många de var) som ska döma, aldrig fria. I över 98% av alla fall som gått den vägen har utslaget varit det FA begärt.
   Egentligen vill man ju bara att eländet ska ta slut, men det lär det nog aldrig göra. Vi som vet något om John Terry kommer aldrig att se honom som rasist, och JT-hatarna (vilket det finns extremt många av inom pressen då han alltid hållit dem på mer än en armslängds avstånd till skillnad från sina antagonister i den här frågan) kommer aldrig att tro något annat än vad FA säger. Jag hoppas JT överklagar så principen om rättvisa gentemot ett lands lagar och skenrättegångar med givet resultat prövas. Vi får se.
   Rapporten slår med någon konstig logik fast att han förolämpade Ferdinand men att han inte är rasist! Ändå fälls han väl enligt den paragrafen. Men då han bara sa det en gång blev avstängningen hälften av Suarez!!!
   Överklagar JT utdöms också straffet omgående, ännu en konstig rättsprincip som skamliga FA håller sig med. Accepterar han är resultatet detsamma. Så frågan är bara när han gör det. Skulle han göra det idag efter diskussioner med sina rådgivare, eller förklarar att han inte gör det blir han avstängd i första hand mot Norwich, två matcher Man U och Tottenhamderbyt. Väljer han att avvakta till den 18:e byts matchen mot Norwich ut mot Swansea. Plus att FA säkert lär stänga av honom ännu längre om han överklagar. Ändå hoppas jag han gör det, men det är som sagt ett beslut JT själv måste ta. Vinna kan han ju aldrig göra när det är som det är.

TILLÄGGAS kan också att FA uttryckligen pekar ut Ashley Cole som en lögnare i rapporten efter skenrättegången vilket självklart gjort denne rasande. Han har därför på de mindre genomtänktas media, Twitter, sagt vad han tycker. På ett sådant sätt att FA nu enligt sina egna regler måste stänga av honom. Jag undrar om det lär behövas i landslagssammanhang för jag har en känsla att även Ashley Cole nu nog hoppas av landslaget. Vi får se.


Singha är fortsatt det officiella ölet på Stamford Bridge. Inte det bästa men oändligt mycket bättre än en del amerikanska blask som sålts på den arenan. Thailändska Singha och Chelsea har förnyat sitt samarbetsavtal.

TORSDAG:
På Facebook har förts fram önskemål om spelarbetyg efter varje match från CSFC (inte bara efter ligamatcher som vi precis nyligen införde). Om det är ett önskemål hör gärna av er där eller direkt hit (via kontakt) så kanske vi kan börja med det vid Shaktar-matchen.

För den som orkar är det här en artikel jag kan hålla med om när det gäller skenrättegången mot John Terry. Läs mer >

ONSDAG:
nextgen
Ungdomarna i NextGen-turneringen tog revansch för det snöpliga nederlaget hemma mot CSKA Moskva. Idag vann de med 1-0 efter ett sent mål av skolpojken Jeremie Boga som ser ut som ett jättelöfte.

FA lär ge det skrivna och fullständiga beslutet till John Terrys avstängning i skenrättegången idag eller senast i morgon. JT har redan förklarat att han tar inget beslut innan han och hans advokater/rådgivare har sett det. Dvs beslut om att överklaga eller acceptera. Även FA kan dock överklaga och försöka få en längre avstängning då beslutet togs av en så kallad oberoende skiljenämnd (oberoende, visst du, 98%+ av alla deras beslut har gått FAs väg).

TISDAG:
En av mina absoluta favoritspelare lägger skorna på hyllan. Michael Ballack förklarade idag att karriären är över. Ballack som jag tycker var enormt underskattad i Chelsea under sin tid där var en spelare som tillhör mina absoluta favoriter någonsin, både i Chelsea och utanför Chelsea. Han bidrog i allra högsta grad till vårt dubbelår och var värd en fortsättning i klubben bara för det. Han var en spelare som kunde hålla ihop spelet för oss även om han förstås inte hade sina allra bästa fotbollsår med Chelsea, men han bidrog enormt till vår dubbelvinst. Synd bara att han inte fick uppleva CL-segern. Hans karriär i Chelsea avslutades genom en vidrig tackling av Portsmouths Kevin-Prince Boateng i FA Cupfinalen 2010 (och efter det föll Chelseas spel i den matchen nästan helt samman). Ballack hade många erbjudanden, bl a från Australien (som del Piero) men har bestämt sig för att nu är det nog, vid 36 års ålder. Lycka till med ditt nya liv, Michael.

Roberto di Matteo säger en del intressanta saker om FFP och Lampard inför matchen i Danmark. Läs mer >

MÅNDAG:
Amin Affane gjorde sitt första mål som lånespelare i Roda. Kul.

Mycket prat om att JT och Torres ska vilas mot Nordsjaelland, jag finner båda diskussionerna fullständigt ologiska och det gör uppenbarligen spelarna själva också. Torres bedyrar att han minsann inte känner sig trött (plus att vi vet inte ens om Sturridge ens är tillgänglig för spel imorgon). JT återvänder efter sin avstängning för idiotin i Barcelona och väntar en avstängning på hemmaplan i ligan så varför i någons namn skulle Chelsea vila honom, det är snarare Luiz som behöver vilas bland mittbackarna då han spelat flest matcher.

Petr Cech kanske blir aktuell för vila då det också skrivs en hel del om hans armbågsproblem som han uppenbarligen haft i flera år. Det diskuteras ju om han behöver operera armbågen till sommaren. Själv verkar han osäker, RdM tror inte det och tjeckiska landslagsledningen tror det. I vilket fall som slipper han spela fjantiga vänskapslandskamper vilket är bra för oss.

 

Rykten, notiser m m, v-40



SÖNDAG:
Mycket skvaller om icke-fotbollssaker kring Chelsea så det struntar vi i. Det pratas också en hel del om Oscars försök att påverka sin landslagskamrat Neymars klubbval. Pelé lär säkert lägga sig i det också. Som han brukar. Självklart ser jag gärna Neymar i Chelsea, men till vilket pris? Än så länge har ju Uefa FFP inte haft minsta lilla effekt på vissa klubbars agerande på marknaden. Chelsea har dock gång på gång öppet deklarerat att klubben vill och tänker följa det när det gäller fullt ut, något som Chelsea jobbar på. Skulle Chelsea vinna ligan och Champions League igen då kan vi köpa en spelare som uppges kosta 85m pund. Annars är den prislappen så långt från verkligheten som jag från att få spela en match på Stamford Bridge. Vi får se i januari om FFP påverkar transfersummorna, det gjorde den inte i somras. Det stora problemet dock för en klubb som Chelsea är att vi måste få ned lönekostnaderna till helst under 70% av omsättningen och dit har vi en bit att gå, och köpa in spelare som kräver enorma lönesummor lär inte hjälpa då.

Det talas om att Ashley Cole kan bestraffas genom att inte få spela sin 99 och 100:e landskamp under uppehållet. Chelsea har också sagt att klubben kommer att agera mot hans tanklösa twittrande (hur sant det än är). Det agerande lär enbart handla om böter. (Även om Mirror helt ur luften har hittat på den löjliga summan 240000 pund i böter från Chelsea, det tror jag absolut inte på). Och även om jag kan förstå och till och med hålla med Cole om hans reaktion så måste något göras åt alla dessa fotbollsspelare som inte kan hålla tand för tunga på twitter. FA däremot vill nog oerhört gärna försöka stänga av Ashley Cole för att han pekat ut dem. Detta samtidigt som t ex Hodgson hävdar att Ashley Cole hör hemma i samma kategori spelare som Paolo Maldini.

LÖRDAG:
Agenter (som SVT text kallar vad som är scouter) från Chelsea lär varit och tittat på Häckens Waris Majeed som hade ett hat-trick idag.

Pelé
som aldrig någonsin tvekat att uttala sig, ofta med katastrofala resultat, eller lägga sig i pratar nu ut om Neymar till Fox Sport (den ultrareaktionära tv-kanalen Murdoch äger). I intervjun avslöjar den rätt gaggige Pelé att han minsann hjälpte till att stoppa Neymar från att gå till Chelsea sommaren 2011. Santos ska då ha accepterat ett bud från Chelsea på Neymar, men spelaren ville inte lämna Brasilien och det ska delvis berott på att Pelé minsann sökte upp honom och övertalade honom att inte gå till England där hans fysik inte skulle räcka till. Istället vill Pelé att Neymar ska gå till Spanien. Även om det idag verkar som PSG är de enda som kan tänka sig bjuda på honom då prislappen lär ligga på löjeväckande 85m pund nu.
   Att Chelsea länge följt och haft ett intresse för Neymar vet vi och så är det nog fortfarande. Oscar säger bland annat att han nu försöker övertala Neymar att Stamford Brdige och Cobham är rätt plats för den unga stjärnan (som levde upp till sitt rykte i OS). Neymar är dock fortfarande bara 20 år. Däremot var det nog okänt tidigare att Chelsea faktiskt fick ett bud accepterat av Santos. Fast några 85m pund anser jag inte Chelsea någonsin ska lägga på en spelare, inte ens Messi. Våra riktigt stora och dyraste affärer har ju aldrig lyckats helt, även om Hazard kanske blir den första.

Chelsea lär intressera sig för ännu en ung spansk mittfältare. Det är Sampdorias 20-årige Pedro Obiang som lär tilldra sig blått intresse. Det spekuleras i affär redan i januari men när spekuleras det inte kring Chelsea..

FREDAG:
Michael Woods kom från Leeds till Chelsea som ett stort löfte och Ken Bates bråkade tillräckligt mycket och hävdade att Chelsea inte värvat på ett schysst sätt att Chelsea till slut betalade honom 5m pund för att hålla tyst. Woods karriär i Chelsea var oanmärkningsvärd för att använda ett snällt uttryck. Han har sedan dess vandrat runt i mindre klubbar, senast i Yeovil som Chelsea haft mycket samarbete med. Nu har han fått ett öppet kontrakt med Doncaster. Vi får hoppas att han äntligen får till en karriär hur extremt dyr han än blev för Chelsea.

Och i januari kommer Klaas Jan Huntelaar från Schalke till Chelsea. Om vi ska tro internetbloggar. Priset lät dock attraktivt för en back-up striker, 6m pund, som ändå är en hel del kvalitet. Så varför inte?

TORSDAG:
Vi följer upp ryktena om Jores Okore genom att, rätta mig om jag har fel, ta fram det lätt pinsamma i att Peter Schmeichel gått ut i många medier och påpekat hur han minsann försökt få Man U att uppmärksamma spelaren - när Okore själv säger klart ifrån att det är i Chelsea han vill spela i! ;-)

ONSDAG:
Jores Okore
som imponerade så mycket i den danska backlinjen igår så att flera engelska medier ansåg han var en mittfältare (!) berättar om vart han drömmer om att fortsätta sin karriär: >

TISDAG:
Var Mourinho hamnar när han återvänder till England är fortfarande högoktanigt i spekulationerna. Chelsea är absolut ett alternativ som följande notis säger >. Vi som följer Chelsea vet ju att Mourinho och Roman inte alls på något sätt är fiender trots att de skiljdes som de gjorde. Något medierna väldigt gärna vill ha det till, men så är det inte och frågan är om det någonsin varit det. De bara kom inte överens just då och i de frågorna. Men bara ett halvår efter gav Roman JM ett riktigt lyxåk som present, knappast något som sker mellan fiender.

För mig är det inte silly season utan rent vansinne, det som engelska tidningar (på spansk initiativ) nu påstår. Att Chelsea skulle vara villiga att lägga 40m pund på Sergio Ramos. En spelare i en ålder där våra egna världsstjärnor bara ska erbjudas ettårskontrakt. Fullständig idioti om ni frågar mig. En bra spelare, men inte ens hälften vore ett trovärdigt pris. Kanske hälften av hälften.

Samtidigt som Carlo Ancelotti nu lär rycka ordentligt i Ashley Cole så säger han som vi här, att JTs avstängning är felaktig (för att använda den snälla översättningen).

Lucas Digne är den senaste Lille-spelaren som kopplas till Chelsea. En 19-årig försvarare som flera klubbar följer.

Frank Arnesen pushar fram Michael Mancienne som en man igen för England, inte oväntat. Han talar sig varm för Manciennes utveckling i Hamburg och hävdar att han var bäste man på plan senast. Kanske, jag ser inte mycket Bundesliga tyvärr (tv) men visst vore det kul för Mancienne som aldrig tog det stora steget medan han tillhörde Chelsea trots en enastående debutsäsong utlånad till Wolves.
   Samtidigt förväntar sig enl respekterade Telegraph Rio Ferdinand fortfarande att han ska få ersätta JT i England. Snacka om att tro för mycket om sig själv, allt Hodgson behöver göra är att titta på Ferdinand i matchen mot Tottenham. Nej Ferdinands internationella karriär är med största säkerhet slut. Gary Cahill är den naturlige ersättaren till JT, trots att de spelar på olika sidor i backlinjen. Men jag undrar om inte Hodgson ändå sätter Lescott och Jagielka för Cahill.

Är det århundradets dummaste uttalande? Jag tror det. Sir Rednose Ferguson säger att det är visst bara utländska spelare som filmar i Premier League - FAST inte hans.
   Ska vi nämna Valencia, Nani eller varför inte Rooney för han är väl också utlänning scouser som han är.


José Mourinho som älskar att släppa testballonger med uttalanden har återigen pratat om England och gett den tydligaste antydningen hittills om att det är inte Manchester United han drömmer om att ta över. Han vill istället att Ferguson ska vara kvar där så han kan få mäta sig med The Boss som han kallar sir Rednose.
    Frågan är vilken klubb som ligger på lur, för jag är övertygad om att någon klubb redan förbereder sig för Mourinho - vilket inte är en lätt manager att ha i en klubb med tanke på den profil medierna gett honom (och som han oavsett vad han säger om att vilja vara en anonym fotbollspappa, onekligen har sökt).

MÅNDAG:
Och som sagt, RdM nämnde att Falcao är en duktig fotbollsspelare så enligt medielogiken är han därmed nästan klar för Chelsea, trots att Falcao nog är det dyraste köpet i Europa för tillfället, bakom de omöjliga köpen av Messi och C Ronaldo. (Inte för att det hindrar tidningarna att påstå att C Ronaldo kan bli aktuell för Chelsea, bara vi betalar honom världens absolut högsta lön. Bra spelare, men Chelsea ska inte köpa honom för att betala honom rekordsummor när det är lönekostnaderna vi måste få ned!).


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!