csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 6 sp 5 v 1 o 0 f 11 - 3 mål 16 p

30 september - 2 oktober 2012

nordsjaelland  Inför Nordsjaelland, CL, b

TISDAG:

Sturridge är vår enda skada då smällen som Luiz fick mot Arsenal och som ledde till att han överraskande klev av har läkt. Frågan är ändå om Luiz spelar även om Nordsjaelland är ett bolldrivande lag som borde passa honom bättre än Cahill. Jag undrar om inte både Luiz och Ivanovic kan få en kväll på bänken ikväll. Det känns som om det kan bli följande uppställning för Chelsea, lite varierad med tanke på fräschhet och kortbelägenhet:
Turnbull - Azpilicueta, Cahill, JT, Cole - Mikel, Lampard - Hazard, Mata, Marin - Torres. (Det är dock bara en gissning och RdMs laguttagningar har varit svåra att pricka in i år.

---

Petr Cech betonar att det är viktigt att Chelsea gör första målet mot Nordsjaelland och liksom alla andra varnar han självklart för att det finns inga lätta matcher i CL. Det vet vi och ändå tänker vi på den här matchen som en lätt match.

Då kan det löna sig att betänka att Nordsjaelland faktiskt hade största bollinnehavet borta mot Shaktar Donetsk även om de förlorade 2-0. Nu spelar de på hemmaplan, de vill visa upp sig, de vill komma ifrån den matchen med stolthet. Jo, jag tycker nog vi måste ta den här matchen på allra största allvar. Särskilt som det är ett mycket ungt lag, och det vet vi ju att ungdomlig entusiasm kan bära långt mot det alla tror är givet.

Vi var inte heller särskilt duktiga på bortaplan i förra året, det var bara Benfica vi besegrade. Mot Genk som alla trodde vi skulle vinna nästan tvåsiffrigt klarade vi bara oavgjort.

Det kommer att bli färre Chelseafans än vanligt då Nordsjaelland tillämpat en slags hockey-VM policy vad det gäller biljetterna. De har bara sålts i paket tydligen och varför skulle danska (inte resande då de har en annan kvot) Chelseafans bry sig om att köpa alla Nordsjaellands CL-matcher. Såg senast igår att det såldes biljetter på Blocket och Tradera (utan bud).

MÅNDAG:
Det är nu klart att Daniel Sturridge inte kan spela mot Nordsjaelland heller vilket nog avslutar alla spekulationer om att Torres skulle få vila. Studge har ju en lårskada och vi har fått lära oss att sådana sällan tycks läka på den tid som först uppges, bara kom ihåg Lampards jätteproblem för lite mer än ett år sedan.

Jag tror Chelsea komma att ställa upp en stark elva mot Nordsjaelland. Det känns som om RdM inte vill ta några risker i den här matchen. Vi har ju en så kallad vinnbar match på lördag mot Norwich där någon spelare istället kan vilas om så behövs.

De enes död den andres bröd är ett känt talesätt som sportjournalister tycks leva efter. Så nu när Hazard har varit lite mindre tongivande i två matcher medan Oscar varit duktig börjar medierna, de sämre men även andra, redan spekulera i att Oscar blir den Chelsea satsar på (inte minst för att den i England så uppskattade defensiva kvaliteten hos Oscar just nu är större än hos Hazard, särskilt hur Oscar neutraliserade Andrea Pirlo framhålls). Nu är jag dock fullständigt övertygad om att det är tankar som RdM inte har, tror inte han ens funderar i sådana banor utan han ser uppenbarligen en framtid för alla tre offensivt med Mata, Hazard och Oscar. Även om det självklart kommer att ta lite längre tid än de två matcher de gjort, att spela ihop. Både Hazard och oscar är i allra högsta grad i processen att lära sig Premier League så jag finner diskussionen överflödig i bästa fall och löjlig i sämsta. Jag tror alltid och kommer alltid att tro att finns det inga personliga antipatier kan bra spelare alltid spela med varandra.


---
Det är med en skön känsla vi går in i nästa match. För det är få segrar som är så sköna som att vinna mot Arsenal borta. Det var dessutom några år sedan, dubbelåret, som det skedde. Vi gjorde det dessutom med ett lag i förändring vilket i mina ögon gör segern än mer värd. Chelsea har en lång väg att gå innan det arbetet är klart och det är först mot slutet av säsongen vi vet hur laget verkligen kommer att spela.

På tisdag spelar vi en match som måste vinnas efter poängtappet mot Juventus. Det finns inget annat alternativ om vi ska komma i närheten av våra mål i Champions League. Vi spelar den på Parken i Köpenhamn, men vi möter inte FC København som vi mött förut utan de nya danska mästarna Nordsjaelland som egentligen hör hemma i Farum. Men då deras arena inte lever upp till Uefas orealistiska krav på arenor tvingas de spela på FCKs hemmaarena istället.

Nordsjaelland hette också Farums BK till 2003 när de bytte namn. Klubben i sig har bara funnits 21 år. I Danmark finns det ju flera klubbar idag som gjort samma sak, FCK är ju också en sammanslagning. Att ta regionens namn är okänt här i Sverige och i de flesta länder men som sagt inte alls ovanligt i Danmark. Nordsjaelland har ett lokalt samarbete med 54 olika närklubbar. Klubben ägs av AKB Holding, dvs affärsmannen Alan K Pedersen, dvs möjligen är det så. Det pågår en rättsprocess vem som äger klubben idag, Pedersen eller hans bolag som är på väg mot konkurs...

Jag vet inte mycket om klubben som har en svensk spelare, anfallaren Joe Sise. Spelartruppen är som vanligt i fotboll multinationell, med spelare från USA och Afrika. Mest känd är kanske lånet från Twente, Joshua John. Kapten är mittfältaren Nicolai Stokholm. Han är också klubbens just nu ledande målgörare. Flest matcher har Søren Christensen. Kasper Hjulmand är managern som tog dem till ligatiteln förra året och fått stor ära för att gjort dem till ett topplag i Superligan.

Deras snittålder är bara 22 år och mest uppmärksamhet får tydligen försvararen Jores Okore som är storväxt och bevakas av flera större klubbar. Framåt är det nämnde Søren Christensen och Kasper Lorentzen Chelsea ska se upp med. Mest kända namn är dock säkert Andreas Laudrup. Inte ännu för sina egna bedrifter då mittfältaren bara är 21 år, men pappa heter Michael och farbror Brian har spelat i Chelsea.

Nordsjaelland ligger just nu trea i Superligan, sex poäng efter FCK på elva spelade matcher. De vann senast i fredags mot Esbjerg med 3-0.

Nordsjaelland förlorade sin första match borta till Shaktar Donetsk med 2-0. Danmark har ju tack vare FCKs framgångar i Champions League en plats i huvudturneringen och slipper kvala. Ingen förväntar sig dock att det unga och orutinerade Nordsjaelland ska komma annat än sist i gruppen, men det innebär inte att Chelsea kan ta lätt på uppgiften. Det är ju alltid något lag som skräller i någon match eller grupp varje år. Vår grupp är en rätt tuff grupp så det går inte att underskatta något motstånd även om det på papper verkar vara en enkel seger för Europamästarna. Matchen visas på TV6.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook