Europamästarna Chelsea FC

Matchen:    Arsenal  v  Chelsea   1 - 2   (1-1)
LAGUPPSTÄLLNINGAR:
1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
7 Ramires
12 John Mikel Obi
10 Juan Mata
11 Oscar
17 Eden Hazard
9 Fernando Torres

Avb: 22 Ross Turnbull, 28 Cesar Aspilicueta, 24 Gary Cahill, 34 Ryan Bertrand, 6 Oriol Romeu, 8 Frank Lampard, 13 Victor Moses.

ARSENAL

Mannone; Jenkinson, Koscielny, Vermaelen (k), Gibbs; Arteta, Diaby; Ramsey, Cazorla, Podolski; Gervinho.

Avb: Martinez, Santos, Mertesacker, Djourou, Walcott, Oxlade-Chamberlain, Giroud.

Domare Martin Atkinson

RESULTAT >>>

Första halvlek

Att Lampard börjar på bänken är lite överraskande, min aning om Moses från start fungerade inte heller, Annars inget oväntat lag från Chelsea och inte heller från Arsenal som spelar nyligen skadade Vermaelen.
    Luiz står för första skottet på mål, en lång frispark som inte oroade Mannone. 3 min.
   Bra boll från Torres framför mål men Hazard kommer inte fram till den tyvärr. 4 min.
    Arsenal slår sin första boll in i straffområdet, lätt byte för JT. 5 min. Strax efter skjuter Ramsey långt utanför.
    Första tio helt klart till Chelsea på poäng men ändå ingen riktigt farlig chans. Det var dock en oväntad inledning då de flesta nog hade trott att Arsenal skulle starta bäst och Chelsea vara mer avvaktande. Men avvakta är aldrig aktuellt för vårt nya lag.
    Cazorla skjuter en bit över. 10 min.
    Diaby skjuter utifrån, men rakt i famnen på Cech som ser bollen hela vägen. 12 min.
    Arsenal går väldigt hårt mot Hazard, det ingår uppenbarligen i spelplanen att vara väldigt fysiska mot honom vilket gett många frisparkar redan.
    Tidigt byte för Arsenal, Diaby den alltid skadedrabbade ut och Oxlade-Chamberlain in. Vilket innebär att Ramsey tar Diabys position. 17 min.
    Andra tio minuterna jämna med två lag som försöker spela nästan exakt samma spel med hög press på bollhållarna. Arsenal har lyckats lite bättre mot Rami och Mikel, men det beror delvis på att de helt enkelt haft bollen mer än Arteta och Diaby.
    MÅL. Torres skjuter in bollen med benet bakom sig på en lång frispark. 20 min. Dåligt försvarsspel av det lag som fått mest beröm av alla för just det.
   Ny möjlighet för Chelsea strax efter men nu reder Arsenal upp det.
   Arsenal skapar några chanser men Luiz försvarar bra.
    Chelsea kontrar bra, Torres fri men får stark uppvaktning och när han söker position springs han ned. Atkinson friar dock, nog tycker jag det såg misstänkt ut, men reprisen visar att det inte var straff utan mer att Torres får snedträff. 23 min. Koscielny touchar nog Torres men det var inte straff en i reprisen. Torres har dock en annan åsikt länge efteråt.
   Arsenal har helt klart skruvat upp sitt tempo och aggressivitet. Hörna 24 min. Men bollen över kortlinjen, inte för att den hotade då Cech lätt plockade ned bollen.
    JT iskallt bröstar bollen till Cech när Gervinho nickar inåt. Ingen röd där. 28 min.
   Snyggt kombinationsanfall men hårfin offside på Torres tyvärr. Oscar drog upp det, annars har han varit osynlig hittills. 29 min.
    En röd hörna dimper ned oväntat men det är bara blå där. 34 min.
   Ramsey varnas för en nedsparkning av Oscar som kommit in lite mer i matchen de senaste minuterna. 35 min.
    Oscar får en frispark emot sig och blir upprörd, vilket han inte ska bli för det kan bli varning. Atkinson har redan pratat med Luiz om protester också.
   Chelsea är i kontroll av matchen men det är Arsenal som nu tar initiativen, vilket inte är oväntat med tanke på ställningen. Jag hoppas dock Chelsea fortsätter vara offensiva. Vilket Hazard också visar i ett snyggt anfall. Han löper ifatt bollen vid linjen, stannar den med sulan och passar inåt med en spark bakom stödjebenet tyvärr blev det bara inkast av det hela då Arsenal får iväg bollen. Men vilket aktion av Hazard. 37 min.
   Nu får Oscar gult kort, vilket känns som ackumulativt för det var ingen ful grej även om Arteta spelade mycket teater. 39 min.
   Cazorla får ett fantasiskt läge men Mikel och en försvarare till hinner täcka bollen innan han skjuter. 40 min.
   Torres har fått väldigt mycket offsideavblåsningar mot sig, hoppas de går vår snart.
   Gervinho gör MÅL när Oxlade hittar honom när han stannat upp och skakat av sig våra mittbackar. En snabb vändning och Cech är chanslös. Inte helt rättvist men skickligt gjort. Dumt läge precis före paus. 43 min.
    Arsenal hämtade verkligen mod från det oväntade målet och har varit väldigt atktiva i slutet. 3 minuter tillägg.
    Oscar skjuter utanför med touch vilket domaren inte ser. Skulle varit hörna. 45+1
    Torres skjuter i burgaveln. 45+3

Chelsea var det något bättre laget i en rätt avvaktande första halvlek, men det skapades inte så där jättemånga riktigt farliga chanser. Arsenal har lyckats lite bättre med sitt presspel och där behöver vi få ett övertag så vi kan utnyttja de snabba omställningar som vårt lag är kapabla till. Hazard bra, Oscar började anonymt men tog ett steg ned och kom in i spelet. Däremot saknas Mata en del i matchen. Torres kanske bäste Chelseaspelare, Cazorla överlägset bäst i Arsenal.

  
    

 

 

Andra halvlek

Jag vill se Chelsea få bättre kontroll på mitten där jag tycker Arsenal varit bättre. Mikel och Ramires sitter lite för defensivt och våra tre jättelöften är lite för offensiva. Nu klev Oscar ned något och fick tag i sitt spel mot slutet av halvleken men Arsenal har lyckats bättre i presspelet. Kan vi vända det kommer vi att skapa mycket fler chanser med Chelseas bättre anfallsspel.
   Luiz faller på tok för lätt och får en varning för filmning. Vad är det för dumheter Chelseas försvarare har börjat med? Iva i förra matchen och nu Luiz. Visst var där lite kontakt men absolut ingen straff. Då var det mer straff när Torres touchades och inte fick någon i första. 48 min.
    Podolski anfaller, Chelsea bryter men andrabollen hamnar hos Cazorla som dock skjuter utanför. 50.
   Nu har flera förlupna bollar trillat ned i farliga lägen för Arsenal. Det är ju inte skicklighet utan bara otur för oss. Hoppas det jämnar ut sig.
   Chelsea ligger för lågt i plan just nu vilket ytterligare ger dominans för Arsenal på mitten. Precis motsatsen till vad jag ville se inför andra halvlek. Vermaelen varnas för en klumpig tackling på Torres. Rätt långt ut dock. 53 min. Kanske en avsiktlig varning han tog.
   MÅL. Lurig frispark av Mata där ingen får undan bollen och bollen som egentligen var tänkt som passning går in i mål. Jag tror den touchar Koscielny, frågan är om det blir mål eller självmål. VI sätter det på Mata dock. 54 min. Det var nog inte så smart av Vermaelen att vräka undan Torres som gav den frisparken, mål och gult kort i ett skeende.
   En kontring stoppas upp då bollen tar på hälen på Rami, synd för han hade fritt fram på Arsenals vänsterkant annars. 58 min.
   Podolski bra nick på inlägg men Cech sträcker ut sig och pillar bort bollen med fingrarna. Oj vilken räddning. 59 min.
   Arsenal har helt naturligt växlat upp igen då de ju måste göra mål igen. Frågan är hur Chelsea kommer att agera? Kommer RdM ta in Lampard för att säkra upp mittfältet tidigt?
   Jenkinson filmar till sig en frispark precis utanför straffområdet, hur kunde linjemannen gå på den? Iva nickar bort och Mata startar en kontring, men Torres slarvar bort den . 63
     Fem Chelseaspelare i en kontring som rinner ut i sanden tyvärr. 64
   Giroud och Walcott på väg in.
   Cole missar ett uppspel och det blir farligt, dock bra försvarsspel av mittbackarna - igen.
   Ramsey och Podolski ut. 67 min.
   Andra gången en kontring stoppas för att passningen tar på hälen på spelaren. Nu JT till Oscar. 67 min.
   Torres faller lätt innanför straffområdeslinjen. Vad är det här? Har Chelsea blivit Valencia och United eller? 69 min. Eller är det resultatet av att domarna har gett Valencia så mycket att alla lag nu tänker försöka filma till sig fördelar. Det gillar vi verkligen inte
   Vermaelen bryter bra när Mata söker sig in i straffområdet. 70. I kontringen försvarar Luiz skickligt mot Cazorla som aldrig får tillfälle att skjuta trots bra läge. Arsenal kommer i hyfsade lägen nu. Vilket också öppnar upp för våra kontringar, men bollen tar i bröstet på en försvarare och bryts. 72
    Giroud skjuter och bollen tar på Luiz och ändrar riktning totalt men Cech lyckas få upp en hand och rädda.
   Moses in för att kontra sönder Arsenal ännu mer. Oscar ut. 73 min. Jag hade ju trott på start för honom mot Arsenals svaga kant, nu får han kontra bort dem istället nu när Arsenal satsar allt framåt för att kvittera. Bra byte.
   Sista kvarten. Dags att bli nervös? ;-)
   Hörna för Chelsea. Alla viftar på boll men Hazard sätter den på första försvarare. Svag hörna men Chelsea behåller boll och får en ny hörna. 76. Kort och långt bakspel till Cole, Moses får till slut nicka långt utifrån omarkerad. Borde tagit ned och skjutit på bollen istället.
   Chelsea visar att vi behärskar allt vi behärskade redan förr och kan spela ett helt annat spel också. Kanske inte en fantastisk match så här långt men stillsamt väldigt imponerande vill jag säga.
  Mata fälls efter dragits i armen av en annan spelare. Halvmetern utanför linjen. 80 min. Mata tar den men den tar i muren och två Arsenalspelare skallar ihop när de ska rädda den. Oj.
  Cahill in för Luiz. 81. Varför? Har Luiz skadekänning eller är det det idiotiska filmningskortet han drog på sig som gör att RdM inte vågar ta chansen med honom sista tio...?
   Rami tar en onödig frispark djupt ned utanför linjen. Dumt. 83
   Offsideavvinkning, men var det före nicken i stolpen. Det var offside när bollen slogs men inte på Koscielny som nickade.... Chelsea får inte släppa till sådant här. Ramis fel. 84.
    Bertrand in för Mata, klart defensivt byte för att försvara ledningen. 85
    Moses skjuter över då han tar i för president och fosterland (Nigeria, så vi riskerar att tappa honom i januari till ACN om Nigeria kvalificerar sig). 86
   Studsboll som Cech till slut tar hand om. Det är en bräcklig ledning trots allt så vi måste vara vaksammare och försiktigare med boll nu. 86
   Jag är rätt nervös nu... Chelsea spelar dock skickligt försvarsspel.
   Cazorla skjuter över i väldigt bra läge. Usch. 89 Chelsea måste hålla bollen bättre just nu. Trots att Arsenal jagar frenetiskt och lite desperat.
   Fyra minuter tillägg.
   Giroud kommer fri men Cech täcker ut honom och bollen tar i burgaveln. Mycket skickligt av Cech. Men oj, sådana chanser får vi absolut inte släppa till. 90+1
   Rami varnas för en fällning av Cazorla, en så kallad taktisk fällning. 90+2 Mer tid läggs till.
   Hazard kontrar men fastnar på Arteta, Hazard vinner tillbaka bollen och md Bertrand går in i boxen och spelar fint. Hazard får sedan en hörna när han skjuter.
   Kort hörna, men Arsenal får loss bollen. Över fyra minuter nu. Torres tappar bollen men vinner tillbaka bollen till ett inkast. Torres spelar fantastiskt försvarsspel långt upp på plan. SLUT

Chelsea har mer spets än Arsenal, därför vinner vi. Mycket bra spel av alla. Synd bara på filmningssjukan som spridit sig lite i laget. Men oj vilken viktig seger. Underbart.

Fortfarande obesegrade, det är bara vi och City samt Sunderland som är!!! Så nu håller vi tummarna för lillebror Fulham (som dock saknar Berbatov) mot City och senare mycket motvilligt för spuds mot United.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!