csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 6 sp 5 v 1 o 0 f 11 - 3 mål 16 p

29 september 2012

CSFCs spelarbetyg mot Arsenal

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en godkänd insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Till skillnad från alla andra tänkte jag även försöka bedöma managerns insats under matchen. Detta då jag anser matchcoachning kanske idag är den viktigaste egenskapen för en manager. Jag väljer också den spelare som jag ansett vara Chelseas bäste i matchen.

Enbart Chelseaspelare betygsätts.

SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

Petr Cech Gjorde en fullständigt avgörande uttäckning av Giroud på övertid och några riktigt bra räddningar, men var inte testad så där jättemycket utöver dem. Det är ju så för målvakter att de blir lite grann bedömda efter hur dåligt försvaret är, och det var så bra idag att Cech inte behövde göra mer än att vara prickfri. 8
Branislav Ivanovic Prickfri insats av Brana, men utan pricken över om vi säger så. 6
David Luiz Mycket bra spel defensivt igen. Dags för hans scouserkritiker att göra avbön och erkänna hur duktig Luiz verkligen är. Minus för försöket att filma till sig en straff. Sådant gillar vi inte. 7
John Terry Spelade magnifikt backspel och hade han blivit utsatt för mer press hade betyget blivit ännu bättre. Nu hade han ändå på sätt och vis en lugn eftermiddag då han gjorde allt rätt. 8
Ashley Cole Den i försvarslinjen som hade tuffast idag, några felpass och ur position vid något tillfälle. Ändå inte dålig alls. 6
Ramires Jag gillar hans spel väldigt mycket i den nya positionen, men ett par misstag på slutet var nära att kosta oss. 6
Mikel Bra insats av Mikel, felfri men inte med i spelet så mycket så inte heller så stor chans att glänsa. 6
Juan Mata Lite anonymare idag men oj vad skicklig och värdefull han är. Lurig frispark som jag hoppas bokförs som mål och inte självmål för ävenom det var tänkt som passning, så sätter han den så att om ingen kommer blir den ändå livsfarlig (och idag även mål alltså). Två assist alltså. 7
Oscar Hade en tuff inledning där han försvann, men hittade en position där han kunde bidra ändå. 6
Eden Hazard Mycket bra första halvlek, lite anonymare i andra. Behöver dock bättra på sitt försvarsspel även om han självklart inte ska spela försvar, men där har han en del att lära från både Mata och Oscar. 7
Fernando Torres Ett mycket skickligt taget mål och en bra och aktiv insats för övrigt. Försvann lite i andra, men oj vad viktigt hans höga försvarsspel var i slutet av matchen. Inte toppform men målet ger plus. 8
---
Victor Moses Hyfsat inhopp utan att riktigt komma med i matchen. 5
Gary Cahill för kort tid för betyg -
Ryan Bertrand för kort tid för betyg -

ROBERTO di MATTEOS INSATS

BETYG

Gillar inte hans val att göra Chelsea mer defensiva i början av andra halvlek, men då vi istället gjorde mål den perioden ska vi nog inte klandra honom för mycket då det också gav kontringarna mer utrymme. Så omdömet blir att det ändå var smart av honom. Satsade offensivt från start och det gillar vi. 8