csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 5 sp 4 v 1 o 0 f 9 - 2 mål 13 p

26 - 39 september 2012

arsenal  Inför Arsenal, b

LÖRDAG:
Jag har en känsla av att Moses kommer att starta idag. Mest för att många pekar på Arsenals högersida som deras svagaste lagdel plus det faktum att Nya bibliotekets gräsmatta är en av de bredaste i England vilket ger en traditionell ytterroll större betydelse. Annars blir det svårt att bedöma matchen då Arsenal som spelar samma sorts fotboll de alltid gjort om än med några nya namn möter ett Chelsea i förändring. Arsenal är vana vid att få koncentrera sig på Drogba (och han har ju hållit alla deras försvar genom åren fullt upptagna helt själv, för att inte tala om vad han gjorde Senderos när han spelade där). Nu ska de möta ett Chelsea som har och vill ha mycket mer bollinnehav än förr, men som också stundtals visat samma härliga omställningsförmåga som förr. Arsenal saknar Robin van Persie som väl måste få äran nästan själv över att vunnit matchen på Stamford Bridge förra året. Det ovanliga i år är att Arsenals försvar har varit precis lika tätt som Chelseas, men trots att de tillsammans bara släppt in fyra mål tror jag inte på en målsnäl match.

FREDAG:
Den första frågan de flesta väl kommer att ställa är om John Terry spelar mot Arsenal? Jag är övertygad om att JT väljer att spela mot Arsenal och sedan tror jag att han överklagar FAs dom. Vilket innebär att han blir avstängd mot Norwich, Tottenham och bägge matcherna mot United - till en början med för en överklagan kan säkert innebär förlängt straff. FA tillämpar ju den taktiken att överklagan som avslås ger extra straff. Jag tycker ändå att JT ska göra det. Det är dock ett beslut bara han kan ta. Det finns de som spekulerar i att Chelsea borde straffa JT och ta från honom kaptensbindeln nu när FA fällt honom. Det kommer aldrig att ske som jag ser det. Chelsea liksom Chelseas fans är väl medvetna om vilken skenrättegång och ett sätt för att FA att rättfärdiga att de redan dömde JT när de tog ifrån honom den engelska kaptensbindeln. Så JT är nog med Cech den spelare jag är säkrast på spelar mot Arsenal. För Chelsea vore det här scenariot också på många sätt det bästa oavsett om JT överklagar eller inser det lönlösa i det, då spelar han mot Arsenal och så RdM två matcher att spela ihop Luiz och Cahill (om det behövs) inför Unitedmatcherna.

Sedan har RdM massor med val att göra. Även om jag nog tror startelvan kommer att bli väldigt lik hur den var i helgen, inte i veckan. Även om Moses, Azpilicueta, Piazon och Marin alla gjorde väldigt bra ifrån sig mot ett svagt Wolves.

I Arsenal är spelaren vi måste se upp med framförallt Santi Cazorla som jag ser det. Jag är inte alls lika oroad av Lukas Podolski eller Olivier Giroud även om den sistnämnde gjorde sitt första arsenalmål mot Coventry (och missade en straff). Gervinho har visat bra form men är i bästa fall ojämn och gillar absolut inte resoluta försvar. Min gissning är att Luiz spelar med JT. Jag ser gärna att Ramires får fortsätta i den defensiva rollen, även utan Mikel. Gärna med Lampard vars rutin är ovärderlig i sådana här svåra bortamatcher. Torres, Hazard och Mata ser jag som givna och jag tror därför att Oscar startar på bänken. Så även om valmöjligheterna är större än kanske någonsin på nästan alla positioner utom centern (då Studge fortfarande inte är spelklar, och det var även tvekan om Lampard men besked har kommit att han är spelklar) så lär nog RdM ändå nog inte överraska alltför mycket. Då är det nog troligare att Wenger kan komma med någon överraskning, som att Vermaelen, precis tillbaka från skada, startar för att han vill ha belgarens offensiva kvaliteter. Walcott spelade hela matchen i veckan och gjorde två mål och är kanske därför tveksam till start, även om hans snabbhet säkert är ett vapen Whiner Wenger gärna vill utnyttja.

Det är mycket prat om en viss Didier Drogba som alltid inför möten med gooners. Wenger erkänner öppet att han saknar inte Drogba. Tro jag det, the Drog gjorde ju 13 mål på 10 matcher mot de rödvita. Ett sensationellt bra facit.

TORSDAG:
Thomas Vermaelen som varit skadad, igen, är spelklar till på lördag. Inte så bra nyheter då Vermaelen kanske är den målfarligaste försvararen i PL. Jag är inte alls lika imponerad av honom i defensiven om vi säger så.

---
Arsenal vars manager så gärna snackar skit om andra klubbar, inte minst för de ekonomiska villkoren och som alltid framhåller sin klubb som något slags föredöme. Undrar hur han egentligen definierar föredöme nu när det visar sig att Arsenal kräver fansen på 62 pund för en biljett (OK, vi som reser och tvingats köpa biljetter av andrahandssäljande företag som reserbyråer och sådana tycker det är en struntsumma, men det är en mycket kraftig höjning av biljettpriserna som de egentligen är och ska vara för fansen på plats. Och gissa hur de kommer att slå på rese-biljetterna!) Arsenal vinner inget och får därmed inga sådana intäkter, så de måste klämma supportrarna på allt - trots att de har en av Englands största arenor och därmed har betydligt större biljettintäkter än t ex Chelsea. De betalar också sina spelare mindre, gör pengar på fastighetsaffär och ändå har de Englands i särklass högsta biljettpriser. Tur de har lojala fans som alla andra klubbar som är villiga att ruinera sig för sitt intresse. För aldrig någonsin i fotbollshistorien har det kostat mer att gå på en ligamatch än nu på lördag när Arsenal står värd.

Arsenal hade också en bra kväll i Ligacupen igår. De slog enkelt League One-laget Coventry med stora siffror. Fast de släppte också in ett mål. 6-1. Första målet gjordes av deras storköp Oliver Giroud, de övriga av spelare varav Walcott (2 mål) och Oxlade-Chamberlain nog är de som är närmast en start på lördag. Den förste och siste togs också av plan tidigt för att sparas inför helgen.

ONSDAG:
Oddsen för Sturridge inför Arsenal är 50/50 enligt Eddie Newton. Även Lampard har fått en smäll men den verkar mindre allvarlig. På foten/vristen.

Arsenals Jack Wilshere lär dock inte förekomma även om han nu tränar och klubben tror han kommer att kunna spela match med U-21 nästa vecka.

---
RdM har nu prövat Ramires i en mer tillbakadragen roll som defensiv mittfältare i två matcher. Och vi kan bara beteckna det som succé. Inte alls oväntat dock då vi redan förra året här på CSFC förutspådde att det var Ramis position framför den attackerande. Den ger honom möjlighet att utnyttja sin fantastiska löpkapacitet och ta sig fram i plan. Frågan är vem som ska spela bredvid honom. Lampard har onekligen samma kapacitet att ta sig fram till straffområdet och ingen gör mer mål än Lamps, även om Lamps är en smygare där Rami är en bombare framåt.

Romeu gjorde bra ifrån sig mot Wolves och jag hoppas han snart får chansen att visa att han är den spelaren. Jag tror dock inte det sker mot Arsenal i helgen.

För övrigt, wow är väl allt man kan säga om det unga positiva Chelsea som visserligen mötte ett svagt Wolves (även om sånt snack är skit då det ändå handlar om att göra jobbet). Nästan alla vi ville skulle glänsa, glänste. Piazon kommer att bli en ny Oscar fast mer offensiv. Chelsea kommer at bli väldigt brasilianskt nästa år. Moses ger oss en dimension vi inte haft sedan Duff och Robben - kantspel. De underbara; Mata, Hazard, Oscar får konkurrens av Marin (och så har vi de Bruyne som redan gjort stort intryck i Bundesliga och Bremen). Wow. Framtiden ser härlig ut, kanske funkar framtiden redan i år! Vi måste dock vara tålmodiga, otålighet har förstört många spelares karriärer. Det ser dock väldigt bra ut hittills. Vi har vunnit även när vi inte klickat och stundtals har Chelsea visat upp underbart spel också. Det blir verkligen ett stort test på vägen att möta Arsenal borta nu. Vi har dock goda chanser att få se en härlig match med ett härligt resultat då vi ju vet att Arsenal spelar ett spel som borde passa det nya Chelsea om vi lite löjligt ska kalla laget så. Det är mot de uppställda lagen vi har problem, som Stoke, QPR - vilket knappast är en nyhet. Det har vi alltid haft och vi har ju själva tillämpat den taktiken mot vissa lag (med framgång, fast då hade vi ju en spelare där framme som resten av laget nästan bara behövde skyffla fram bollen till så gjorde han resten själv).

---
Näst de hemska matcherna mot framförallt scousers är det inget lag jag hellre vill sätta på plats i år än Arsenal, som tack för matchen där allt gick galet på Stamford Bridge för nästan ett år sedan. 5-3 rann det iväg till efter att allt som kunnat gå fel gick fel och i Robin van Persies väg. JT snubblar, det blir mål och så vidare. Jag vill har en emfatisk seger på nya biblioteket nu. Visserligen fick vi 0-0 där förra mötet, men jag vill ha revansch för vår hemmaförlust och allra helst tillfoga dem något liknande.

Många tyckare har som vanligt varit väldigt imponerade av Arsenals start på säsongen. Vi vet att de startat bra, det gör de alltid för att drabbas av härdsmälta i mars-april. Så egentligen finns det ingen sämre tid att möta dem än nu.

Särskilt inte som de kommer stärkta av bra resultat och en sen kvittering mot ett defensivt City på Etihad i helgen. Fast jag kan inte säga jag var särskilt imponerad av något av lagen i just den matchen.

Arsenal har fått mycket beröm för sin offensiva fotboll och för att nye assistenten Bould fått ordning på försvaret. Vi kritiserar vår effektivitet och klagar på försvaret. Något att betänka när vi ser att Chelsea har 9-2 i målskillnad och 13 poäng på fem matcher, Arsenal har 9-2 i målskillnad och 9 poäng! Vi kanske ser lite olika på olika lag egentligen, för Chelsea har gjort lika många mål som offensiva Arsenal och släppt in lika få som defensivberömda Arsenal! Vi har dock tagit fyra fler poäng!



Lindy

Besök csfc-facebook: facebook