Europamästarna Chelsea FC

Matchen:    Chelsea  v  Wolverhampton  6 - 0   (3-0)
LAGUPPSTÄLLNINGAR:
22 Ross Turnbull
28 Cesar Aspilicueta
24 Gary Cahill
26 John Terry (k)
34 Ryan Bertrand
7 Ramires
6 Oriol Romeu
35 Lucas Piazon
10 Juan Mata
13 Victor Moses
9 Fernando Torres

Avb: 40 Hilario, 19 Paulo Ferreira, 4 David Luiz, 12 John Mikel Obi, 11 Oscar, 17 Eden Hazard,
21 Marko Marin.

WOVERHAMPTON

De Vries; Stearman, Batth, Magreitter, Zubar; Boukari, Davis, Hunt, Peszko; Edwards; Sigurdarson.
Avb: Ikeme, Jonsson, Forde, Price, Ismail, Foley, Nouble.

Domare Neil Swarbrick

RESULTAT >>>

Första halvlek

MÅL: Gary Cahill gör mål för Chelsea. 4 min. Tyvärr fick jag inte tag i någon sändning utan får lyssna på radio. Därför får det bli en väldigt summarisk sammanställning av matchen. Beklagar nog mest av alla.

MÅL. Bertrand gör andra målet efter ett bra skott från Ramires, Piazon räddar returen från att gå ut och passar till Bertrand. 7 min.
    Piazon nära att göra sitt eget mål också, han stod nästan helt bakom andra målet från rapporterna på radio. 9 min.
    Oj, vad det känns typ andra världskriget att lyssna på fotboll på radio enbart.... ;-) Åtminstone om man vill försöka vidarerapportera händelserna.

MÅL. Mata gör ett suveränt mål, tydligen. Ett kanonskott om jag förstår rätt. 17 min. Samarbete med Torres som tydligen var sublimt.
     Chelsea spelar uppenbarligen väldigt bra, men Wolves spelar också ganska dåligt. Det borde vara läge att vädra bänken tidigt idag, men det är egentligen bara Marin på bänken som behöver vädras.
      Wolves borde gjort mål, men bollen tar i sidan av målet istället. 25 min. Dåligt, som tur var för oss.
     Torres har tydligen en bra match, vilket är skönt efter ett par usla insatser. Han får mycket beröm, även för sitt defensiva spel.
     Wolves hade en kort period, men Chelsea har återigen tagit kontroll över matchen.
     Nära igen av Ramires, men inte. 32 min.
     Mata nära med en frispark som Piazon fixat. Touchar målet.
    De Vries räddar från Torres, från riktigt svår vinkel. Det verkar som Torres är bra idag igen. Skönt, vi måste ha en fungerande anfallare. Vi kan inte hålla på att spela spansk fotboll med bara mittfältare, inte i PL. Annars är intrycket från radio att Piazon är halvlekens man. Försvararna tycks inte ha mycket annat för sig än att göra må!
    Piazon nära igen, men en Wolvesförsvarare får en touch på bollen. 44 min.

Chelsea har varit överlägset, Wolves har haft några minuter. Det finns utrymme för Chelsea att testa och pröva i andra halvlek, men jag hoppas nykomlingarna och Piazon får spela hela matchen, liksom att Marin får komma in. Särskilt Piazon förtjänar att få sitt eget mål. Mata visar att två veckors semester var fullständigt nog för honom. Han tänker inte ge upp rollen som Chelseas viktigaste spelare i år, heller.
    

 

Andra halvlek

Forde in för Hunt som inte skadat en Chelseamålvakt i den här matchen.
    Straff för Chelsea efter att Moses fallit. Billig enl kommentatorerna. Moses borde tydligen fått gult istället. Domaren är dock ny på den stora scenen. Romeu tar den.
   MÅL. Romeu gör sitt första mål i Chelsea. 53min. Mycket bra straff i sidan av målet. Oväntat straffskytt, men so what!
    Wolves missar ännu en jättechans. De har fått två, missat bägge grovt och de får nog inse att matchen är körd. 56 min.
    MÅL. Torres gör mål. Mata hittar som så ofta Torres och han avslutar fint. 58 min.
    Ramires ut för Oscar, Oväntat. Hade hoppats Marin får chansen. Inte direkt en försämring även om Ramires får mycket beröm för sitt spel i sin nya defensivare roll. Kanske är han lösningen där.
    Mata är nu matchens lirare - igen. Piazon har inte märkts så mycket i andra. Det är Mata som dominerar matchen nu. Han och Oscar är återigen nära mål. 66 min.
   Marin in för Mata. Mata har nog varit matchens lirare. Hoppas Marin nu får en bra start i Chelsea när han äntligen är skadefri. Han har haft en hemsk start på sin Chelseakarriär. 70 min.
   Marins första touch går till Oscar som passar till Moses. MÅL. 71 min. Nickmål. Moses första Chelseamål. Han har haft en väldigt bra start i sina nya klubb.
   Torres missar, De Vries missar. Marin borde skjutit själv. Osjälviskt men inte bra att Torres missar sådana. 75 min.
   Azpi har varit aktiv de senaste tio minuterna, både fram och bak. Bra. Han lär inte konkurrera ut Iva inom kort, men vi behöver två bra på högerbacken.
    Torres som haft en bra match ut. Hazard in. Snacka om att skrämma motståndarna. 79 min.

Enkel seger för Chelsea. Vilket det skulle vara eftersom Wolves inte var intresserade av att vinna. Men Chelsea imponerade ändå oerhört. B-laget visade vägen och spelade väldigt bra. Enda smolket i glädjebägaren för mig var att Piazon inte fick göra mål efter sin första halvlek. Mata uppenbart matchens lirare, igen.

Näst agång får vi hoppas att vi får se och inte bara lyssna till matchen.

     
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!