Europamästarna Chelsea FC

24 - 30 september 2012

Nyheter v-39


 

LÖRDAG:
Tack spuds, efter den oerhört oväntade segern mot United (för så är det ju om de inte vunnit där sedan 1989) tycker jag nästan lika bra om er som för några år sedan ;-)- innan svenska spudsfans fick storhetsvansinne och började uppträda som äckel mot oss. För det är min mörka hemlighet, för flera år sedan var spuds med Fulham det Londonlag jag gillade "mest" efter Chelsea. Idag tycker jag rätt annorlunda tack vare deras fans. (Dessutom gillar jag faktiskt fortfarande AVB trots att han är löjligt barnslig ibland och inte kan släppa saker och ting).
   Ett miniryck för oss, men det är 32 omgångar kvar.

FREDAG:
15-årige svensken Ihan Naser har provspelet för Chelsea, bl a mot Crystal Palace i en match där han gjorde ett mål. Om det innebär kontrakt är för tidigt att säga men uppenbarligen har även Chelsea scouter i Sverige även om ännu ingen svensk tagit steget in i a-laget. I somras lämnade en bitter Marko Mitrovic Chelsea då han inte fick förlängt kontrakt. Amin Afanne är just nu utlånad. Osmanovic tillhör också klubben. Naser kommer från Gunnilse och Affane och Osmanovic kom bägge från Lärje-Angered så det är uppenbart att Chelseas scoutar på svenska västkusten.

TORSDAG:
Ligacupmatchen mot Man U blir onsdag 31 okt, Allhelgonaafton.

Precis som väntat i FAs skenrättegång mot John Terry straffas JT. Han får 220.000 pund i böter och fyra matchers avstängning. Uppenbarligen gäller inte Storbritanniens lagar för FA. Inte undra på att JT aldrig mer vill representera den organisationen.
   JT kan överklaga domen och riskera en längre avstängning (det är väl snarast en garanti att han fälls igen som det här har skötts). Han har 14 dagar på sig att överklaga och tills dess får han spela. Om han överklagar gäller avstängningen omedelbart, vilket just nu skulle innebära matcherna mot Arsenal, Norwich, Tottenham och Man United i ligan. Första match skulle då bli Man U i ligacupen.
  Personligen anser jag att JT ska överklaga och dessutom driva frågan vidare civilrättsligt, men det är väl knappast något någon är betjänt av annat än för att sätta ett prejudikat.

Nästan maximal osis i lotten av Ligacupen. Vi fick Manchester United. Dock hemma.
    Det är dessutom precis efter vi möter dem, hemma, i ligan! Vi spelar i helgen och vi spelar igen mot dem i veckan, prel 30 el 31 okt.
Övriga matcher:
Sunderland v Middlesbrough
Swindon v Aston Villa
Wigan v Bradford
Leeds v Southampton
Norwich v Tottenham
Liverpool v Swansea
Reading v Arsenal

En tidig, mycket tidig, förutsägelse kring matchen är denna. Spelar Chelsea samma lag som mot Wolves och United samma lag som mot Newcastle (och i det ingick ändå t ex Rooney) då vinner Chelsea. Men som ni vet kan det bli ett väldigt rävspel med laguttagningen och "principen" om att spela unga spelare kan gå all världens väg då Chelsea-ManU ändå är ett prestigemöte oavsett vad tävlingen heter.

ONSDAG:
Chelsea har återkallat Rohan Ince från Yeovil dit han varit korttidslånad. Detta efter att Ince blivit skadad i lördags.

Gårdagens match med sex olika målskyttar var första gången sedan 1978 så många olika spelare gjort mål i Chelsea. Då mot Burnley i en 6-2-vinst i FA Cupen.

Sent ikväll lottas nästa omgång av Ligacupen. Lottningen sker runt elvatiden svensk tid. Mest uppseendeväckande igår var väl att Everton, formlaget, åkte ut mot dirty Leeds, tränade av Neil Warnock numer. Fast det är klart, Citys uttåg mot Villa var inte heller väntat. Wigan tog också en storseger mot West Ham vilket fick Allardyce att leva rövare mot sina spelare.

Jag önskar jag hade fått se det, radio är verkligen inte detsamma även om den väcker fantasin. Chelseas match mot Wolves lät oerhört intressant, men det viktiga jag har att säga idag är detta:
Jag är inte JTs största supporter (inte sedan hans flört med City) men jag känner verkligen igen mig i en människa som inte behandlas rättvist. Och jag beundrar JT något oerhört för att han till slut sa fuck you till FA för den behandling de gett honom. Och FAs reaktion var nog det mest patetiska jag sett i fotbollsvärlden någonsin. JT har behandlats som skit av nästan alla för många saker, men mest för två saker han är oskyldig till. Det ger inte direkt hopp om mänskligheten att få följa det. Fakta spelar uppenbarligen väldigt liten roll numera, det är viktigare med åsikter och att förbjuda Tintin (inte Kevin de Bruyne, ännu) än att visa tolerans och generositet.

TISDAG:
Vi känner igen temat nu. U-18 laget slår sina motståndare och U-21 laget har stora problem med samma klubb. Igår fick U-21 dock tack vare George Savilles två mål åtminstone oavgjort, 2-2, mot Crystal Palace.

MÅNDAG:
Chelsea kommer att möta antingen vinnarna av den Asiatiska Champions League eller mexicos mästare Monterrey som vann den nordamerikanska varianten. En lite tuffare lottning än Corinthians som möter afrikanska mästarna Auckland eller japanska J-ligans vinnare. Semifinalen i World Cup spelas 13 december. Vinnarna gör sedan upp om titeln.

Det är nu officiellt att John Terry ger upp och pensionererar sig från England efter de trakasserier och skenprocesser som FA utsatt honom för. Senare idag bestäms JTs straff för vad som möjligen sades för dryga året sedan. Jag förstår honom verkligen. Det är fullständigt skamligt att en människa ska behandlas som FA flera gånger nu har behandlat JT. En gång på falska rykten som bevisats osanna och nu efter att han friats för exakt samma anklagelser som de gör i en civil domstol - men vi vet ju alla att han kommer att fällas idag och det visste JT också och det är ju därför han tog det beslutet. Trots att FA själva har en paragraf som förbjuder dubbel bestraffning fullföljer ju de skenprocessen mot JT bara för att kunna fälla honom och göra någon form av opportunistisk politisk markering. SKAMLIGT FA!
    Synd att inte alla Chelseas engelska spelare kan markera och vägra landslagsspel nu, men det är ju en omöjlighet och det är trots allt en sak mellan JT och förbundet.
    Läs gärna vad en av de sansade skriver om detta, Martin Samuel >>> Vad så kallade fans till andra klubbar och alla de som hatar JT säger, det behöver vi ingen påminnelse om. JT är omstridd, illa omtyck och beundrad - en människa alla har åsikter kring. Jag är inte odelat förtjust i hans personlighet själv, men kan skilja på honom som fotbollsspelare, ledare och annat samt som privatperson och en sak är jag hundra procent övertygad om - John Terry är INTE någon rasist. Han har dock inte heller tidernas bästa omdöme, men alla kan inte vara politiker och hålla tand för tunga hela tiden och rida på andras ryggar.
     En sak är dock solklar, England blir ett ännu sämre landslag utan honom. Och de är inte bra nu heller.    
    
Folk får självklart välja att tycka vad de vill om JT, och vi vet att lögnerna kring honom har vänt massor mot honom och att han själv kanske uppmuntrat till en del av det hat som han alltid möter genom inte de smartaste valen.
     Men i de två viktigaste skandalerna kring honom är han alltså en gång oskyldig vilket bevisats och som alla struntar i, och nu straffas han dubbelt genom att FA själva väljer att helt enkelt strunta i sitt eget regelverk för att kunna sätta dit John Terry, en spelare som gjort så mycket för dem men som också visat tveksamt dåligt omdöme på en flygplats och en nattklubb (under alkoholpåverkan båda gångerna) för att nämna saker han har gjort.

U-21-laget möter Crystal Palace och övriga spelare förbereder sig för ligacupen imorgon.

 

Rykten, notiser m m, v-39



SÖNDAG:
Fler rykten om våra trotjänare dyker nu upp. Det sägs att Roman Abramovich har lagt ett ultimatum som innebär att ingen spelare över 30 kommer att erbjudas mer än ett-årskontrakt vid förlängningar. Detta är anledningen till alla rykten nu om Cole och Lampard. Det finns flera klubbar, som United som har liknande policies men om ni frågar mig är det urbota idiotiskt att gå den vägen. Jag kommer aldrig att bli någon som tror på att spelares kvalitet bestäms av deras ålder. Det är bara dumheter, så vi får hoppas att detta inte är sant, även om jag tyvärr misstänker att det kan vara det. Dumt är det i vilket fall som.

Samtidigt kommer flera källor ut och säger att både Lampard och Cole vill avsluta sina karriärer i Chelsea...

Varken Chelsea eller Arsenal kommer att få köpa Montpelliers Mapou Yanga-Mbiwa, mittback i januari. Visste absolut inte om att någon av klubbarna ens var intresserade!

Fullständigt opålitliga Daily Star påstår att RdM tänker vila JT mot Nordsjaelland vilket är fullständigt ologiskt då JT ändå lär få vila länge snart. De hävdar också att för att RdM svarat på en fråga om Falcaos kvalitet som spelare har han nu antytt att Chelsea tänker lägga ett bud om 45m på columbianen i januari!

En del rykten handlar förstås om Frank Lampard som nu ska lämna för att han satt på bänken igår (=medielogik), liksom Ashley Cole ska lämna för PSG då kontraktsförhandlingarna med Chelsea pågår (=medielogik). Båda ryktena skyller en tidning på Roman, och att Chelsea ska föryngra, tydligen bara för föryngringens egen skull.

LÖRDAG:
Världens mest avundsjuka manager, Whiner Wenger förstås, har gnällt ut i media om hur tursamma Chelsea var som vann Champions League. So what! Inget lag har vunnit den turneringen utan tur, men i slutändan är det ändå det lag som vinner flest matcher och gör mest mål som vinner den. Och det var Chelsea Whiner, glöm aldrig det för du kommer inte att vinna Champions League någonsin, det är jag övertygad om.

TORSDAG:
Tony Pulis är nog inte världens bäste förlorare och han fortsätter gnälla något oerhört om att Ivanovic skulle fällas för filmning. Iva som inte ens varnades i en match där Oscar varnades när Shawcross drog honom i armen i straffområdet! Visst filmade Iva och uselt därtill och han får inget stöd av mig för det. Borde dock inte Pulis börja gnälla på sina egna spelare. Pulis hävdar att Iva ska få tre matchers avstängning. Jag hatar filmare och Ivas försök till filming mot Stoke var patetiskt, jag kan inte säga annat men Pulis är löjeväckande. Särskilt när man ser hur Valencia i United gång på gång kommer undan med sina dykningar, som dessutom ger straffar och många gånger avgörande mål för United. Iva var inte nära att få en straff mot Stoke.
    Däremot kan jag i princip hålla med om att filmningar ska straffas, men frågan är hur och när? Enbart när de leder till felaktiga beslut eller när de sker överhuvudtaget över hela planen. Skulle de sistnämnda ge avstängning i tre matcher, då skulle PL få ont om spelare efter ett kort tag. Däremot en matchs avstängning i efterhand för uppenbara filmningar som ger straff eller frispark i farligt område - det är en regel jag skulle stödja. Då kanske vi slipper Valencias, Nanis och andra Unitedsspelares uppenbara filmningar, för att inte nämna några andra spelare som faller väldigt lätt (Suarez t ex). För tyvärr har filmningsproblemet inte minskat (någonstans) i fotbollen då domare fortsätter gå på dem. Så bedömning i efterhand som i Italien stödjer jag absolut.

Som om det inte räckte med att vi ska betala 45m för Falcao. Vi är tydligen också intresserade av Oscar Cardozo för 47m. Hur löjligt kan det bli? Falcao är självklart inte värd 45m pund, ingen är, men att Cardozo som är en klart sämre spelare och målgörare skulle vara värd mer...

Enligt ryktena får JT sin dom idag, vilket innebär att RdM får lite lättare, om knappast angenämare, att välja mittbackar i helgen. Å andra sidan har vi hört detta så länge nu att det är bäst att avvakta tills beskedet verkligen kommer från skenrättegången. Jag är bara totalt "dumbstruck" som uttrycket är i engelska över hur det kan behövas fyra hela arbetsdagar av förhör för att avgöra ett ärende som redan avgjorts i en civil domstol (och under lika lång tid, men då fanns det åtminstone en jury och media närvarande).

ONSDAG:

Falcaoryktena är starka idag. 45m pund tänker Chelsea betala för Falcao - om vi ska tro medierna. Sky Sports uppger dock att någon bud har absolut inte gjorts och att Atletico inte ens funderar på att sälja Falcao till något pris (även om det sistnämnda vet vi ju att det är bara snack, alla spelare har sitt pris).

Chelsea har fortfarande säkerhetsproblem ute på Cobham verkar det som då nio personer blivit av med plånböcker och mobiler där. Som om det inte räckte med omdömeslösa juniorer som släpar in allehanda saker ;-). Träningsanläggningen var dock tydligen inte de enda som drabbades av tjuvarna tidigare i månaden då även andra företag i närheten blev utsatta. Men ändå, hur sköts säkerheten egentligen även om det är hur trist som helst att den ska behövas, men i dagens samhällsklimat verkar det oundvikligt.

Det som vi trodde skulle avhandlas på en dag, nämligen FAs skenrättegång mot JT är nu inne på tredje dagen. Otroligt att JT kan behålla fokus och spela matchen med hur han blir behandlad av FA. När besked kommer vet ingen längre.

TISDAG:
Roy Hodgson
som självklart saknar sin bäste mittback redan har redan öppnat dörren för att välkomna John Terry tillbaka även om han blir avstängd. Jag tvivlar dock på att JT ändrar sig om det inte blir någon form av engelsk folkstorm och det blir det nog inte då han ju inte är den populäraste spelaren hos andra fans, även om alla som spelat med honom (en viss Ferdinand undantagen) sagt vänliga saker. Frias han blir det dock förmodligen en civil stämning från bröderna Ferdinand mot JT och Ashley Cole. Fälls JT finns det stort utrymme att pröva om FA agerat enligt sina egna regler. Så tro inte den här trista historien är utagerad. Skönt ändå att se och höra Hodgsons stöd för JT.

MÅNDAG:
Senast Ashley Cole gjorde mål var det inte så viktigt då det var ett av åtta. Men som omen kan det här vara enormt viktigt för oss, för det skedde när vi vann dubbeln för två år sedan. Något vi tar med oss inför fortsättningen av säsongen.


csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 6 sp 5 v 1 o 0 f 11 - 3 mål 16 p
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!