csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 5 sp 4 v 1 o 0 f 9 - 2 mål 13 p

23 - 25 september 2012

wolves  Inför Wolverhampton, ligacupen

TISDAG:

Heta rykten om att Lucas Piazon startar idag. Han spelade inte i U-21 igår och har skickat ett twitter (för dem som följer sånt) som är lite tvetydigt men som kan tyda på en start, men definitivt är han med i truppen.


Wolverhampton har inte tagit med ett flertal spelare som startade i The Championship i lördags vilket tyder på att Ståle Solbakken inte bryr sig särdeles mycket om Ligacupen i år. För man åker inte till Stamford Bridge med B-laget om man ligger en division under Chelsea, oavsett om Chelsea också förväntas spela flera nya spelare jämfört med ligamatchen. Det här Wolves trupp: De Vries, Ikeme, Stearman, Zubar, Foley, Margreitter, Batth, Davis, Edwards, Jonsson, Price, Forde, Peszko, Ismail, Hunt, Boukari, Nouble, Sigurdarson. Ryktet går att Stephen Hunt kommer att spela vänsterback! (Kanske inte relevant men det sägs att Solbakken sr, Ståles fa Sveinr, är Chelseasupporter).

MÅNDAG:
Inget nytt om skadeläget. Vi är fortfarande inte helt klara på om Marin och Sturridge kan delta. Ashley Cole dras med en fotskada och bör nog vilas vilket borde innebära att Bertrand som spelat mest mittfältare får återvända till vänsterbacken. Under dagen får vi nog besked om JT stängs av också.

Wolverhampton som börjat bra, ligger på kvalplats, i the Championship under nye norske tränaren Ståle Solbakken som mött Chelsea förr (då i FCK) har sålt sin kanske vassaste spelare under sommaren. (Steven Fletcher som nu gjort samtliga obesegrade Sunderlands mål) De har dock kvar hela övriga stommen av det lag som kom sist i Premier League förra året. Så det är inget oävet lag vi kommer att få möta och till skillnad från Chelsea lär de nog starta så många normala startspelare som möjligt. (Vilket kanske innebär min hatspelare nummer ett, Stephen Hunt, spelaren som sänkte knät för att skada Petr Cech när han var i Reading). Det innebär t ex Chelseasupportern Roger Johnson som var så bra i Birmingham men som hade en förfärlig säsong förra året efter bytet till de orange .Kraftfulle mittfältaren (ibland nästan brutal) Steve Henry är kapten. De har trotjänare som Kevin Doyle men också ett par lån, bl a Doumbia från Rennes. Deras mest kända namn finns dock i försvaret förutom nämnde Johnson även Zubar, Berra, Craddock. Framåt är nog Ebanks-Blake mest välkänd tillsammans med nämnde Doyle

---
Jag kan inte komma ihåg senast när jag såg fram emot en ligacupmatch så mycket som den mot Wolverhampton på tisdag. Hoppas bara jag kan hitta en sändning och kommentera den lite också. För ingen svensk kanal sänder matchen (det verkar nästan som C-more, tidigare Canal+ inte längre har sändningsrättigheterna till ligacupen då de inte sänder några sådana matcher i veckan!).

Orsaken till min upphetsning är självklart alla våra spännande nyförvärv. Det är ju egentligen bara Hazard och Oscar som fått en ordentlig chans att visa upp sig hittills.

Mot Wolverhampton i ligacupen, som nu officiellt har det löjliga namnet Capital One Cup efter sin sponsor, räknar jag med att få se Marko Marin, César Azpilicueta, Victor Moses starta. Kanske även Lucas Piazon kan komma ifråga även om han inte är något nyförvärv. Sturridge måste få chansen från start också. Om nu Sturridge och Marin är spelklara efter sina skador. Jag hoppas också innerligt att Romeu får en ärlig chans istället för RdM-favoriten Mikel.

Det ska bli väldigt roligt att få se de här nyförvärven spela. Vad som kanske ställer till laguttagningen något är att ungdomsspelarna har en match på måndag i U-21-ligan mot Crystal Palace så coacherna kommer nog att få puzzla lite med vilka unga spelare som ska spela i vilken match.

Jag hoppas dock få se ett rakare spel än mot Stoke, där plottrandet blev nästan spanskt och vi har ingen Messi som gör målen ändå.



Lindy

Besök csfc-facebook: facebook