Europamästarna Chelsea FC

Matchen:    Chelsea  v  Stoke  1 - 0   (0-0)
LAGUPPSTÄLLNINGAR:
1 Petr Cech (k)
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
24 Gary Cahill
3 Ashley Cole
12 John Mikel Obi
7 Ramires
10 Juan Mata
11 Oscar
17 Eden Hazard
9 Fernando Torres

Avb: 22 Ross Turnbull, 28 Cesar Aspilicueta, 26 John Terry, 34 Ryan Bertrand, 6 Oriol Romeu, 8 Frank Lampard, 13 Victor Moses.

STOKE
Begovic; Cameron, Shawcross (k), Huth, Wilson; Walters, Whelan, Adam, Nzonzi, Kightly; Crouch.
Avb: Sorensen, Upson, Shotton, Whitehead, Etherington, Owen, Joness

Domare Michael Oliver.

Första halvlek

Oerfarne Oliver dömer, men det borde inte blir någon svårdömd match. Hoppas bara han är mindre enögd än Proenca var i veckan. JT vilas lite oväntat, trodde nog det skulle bli Luiz som skulle vilas trots att han varit bäste mittback. Detta pga skenrättegången på måndag. JT kommer förmodligen att stängas av länge efter den farsen.(för det är väl ingen som tror att FA tänker fria en spelare de redan gått ut och dömt i praktiken!?). Cahill ersätter självklart, Stoke och Crouch är ju ett motstånd som borde passa honom. Lamps vilas också och ersätts av Mata. Azpi, Moses och Romeu i mina ögon de intressantaste namnen på bänken även om JT och Lamps sitter där också. Oscar startar igen och vilket intressant mittfält vi har. Torres ser dock lite ensam ut där framme.

Iva ordnar en hörna i första anfallet. Efter mindre än 30 sek. Det blir en ny hörna från andra hållet.
   Rami tar sig fram fint, men sedan trasslar de till det och anfallet rinner ut. 2 min. Chelsea ser dock väldigt alerta ut från start. Hoppas det håller hela matchen, för det är ju avslutningarna som inte imponerat.
   Cahill styr ut ett långskott till hörna. 4 min. Fixad genom Stokes nya ytterspel. Torres får hand om hörnan och kontrar. Anfallet stannar dock upp innan Iva kämpar sig in i boxen och orsakar en frispark för Stoke.
   Torres nickar över på en hörna. Han får alltför mycket av kalufsen under bollen. 7 min.
    Mata faller och tittar långt efter domaren, men jag undrar om det inte var hans eget fel. Dålig balans helt enkelt i det läget. 9 min.
     Chelseas första tio lovar mycket gott, men det är också ett väldigt samlat och kompetent försvar de möter även om Wilkinson inte fick spela pga avstängning, nye amerikanen Cameron, också en storvuxen herre ersätter.     
   Stoke får till bra inlägg från sin högerkant, Cahill nickar dock skickligt bort bollen även om det i tv såg lite farligt ut. 11 min.
    Ny hörna, det har redan varit många. Torres kastar sig fram men träffar inte bollen. Hade han gjort det hade det nog varit mål. 13 min.
    Stoke ställer upp sitt försvar som en tät mur och Chelsea har svårt att penetrera den, höjdbollar är inte lösningen för våra klart kortare spelare. De har också svårt rent fysiskt i närkamperna där de större och tyngre försvarna relativt enkelt tränger bort dem. Vilket alla inser och söker lösningarna längs marken med speed och kvickhet.
   67% bollinnehav första kvarten till Chelsea. Det beskriver rätt bra matchen, men inga målchanser egentligen.
    Roman är på plats och såg rätt skeptisk ut. Det tycker jag inte han har anledning till, men det gör han ju oftast dock.
    John Walters nickar en frispark i ribban. Nästan Stokes enda anfall och de är helt klart närmast mål i matchen med det. 20 min.
   Ännu en hörna men ännu har ingen varit farlig. Kort variant. 22 min. Statistiskt har Stoke släppt in oväntat många mål på fasta situationer, men så har det inte sett ut idag.
   Iva går ned i straffområdet, såg lätt ut men han slipper kort. Däremot får Charlie Adam kort på kontringen när han försöker ta ett brottningsgrepp på Rami. Reprisen ger nog domaren rätt, Iva tog chansen att falla teatraliskt när han kände kontakt.
    Chelsea anfaller bra, men Matas skott blockeras. 25 min. Det ser dock rätt tänkt ut, snabba kvicka anfall och skott genom den täta stokska försvarsmuren.
   Mata hittar med en snygg chip Torres som inte är offside men kommer helt ren, Torres får dock inte en ren träff och Begovic kan ta bollen. Bästa Chelseachans. Borde varit mål. 27 min.
     Lång frispark, många känner sig kallade. Det ser ut som Iva med jätteansats men det blev istället Luiz som sätter bollen i händerna på Begovic. 29 min.
     Huth borde fått en varning för en armdragning när Oscar fintar bort honom. 34 min. Rutinerat men den sorts spel som domare ska beivra. 34 min.
   Bra frisparksläge för Stoke, om lite långt ut. Huth lyfter in bollen men det blir avblåsning för en attack på Cech som inte haft mycket att göra. 36 min.
   Ramires slår bollen till Begovic på ett ställe där det helt saknas blå spelare, slarvigt. 37 min.
   Bra långskott av Wilson men Cech räddar. 37 min.
    Hårt inlägg närmast studsar på en Stokespelare och Cech stoppar bollen men kan inte hålla den. Som tur räddar Cahill, tror jag, bakom Cech. Stoke har höjt sitt tempo nu när Chelsea mattats något av sitt stångande mot deras försvarsmur. 38 min. Kightly var den som bröstade bollen på Cech. Kightly är den som ställt till mest problem för oss i en match som annars är rätt ensidigt men utan riktigt bra chanser för Chelsea.
    Torres friläges miss kan kosta. Stoke bara ställer upp och väntar in Chelsea som, som alltid har svårt mot uppställda försvar trots all kreativitet våra mittfältare besitter. Fortsätter Chelsea så här borde dock någon spricka i muren komma, men det finns ju alltid risk för att något ströanfall kan ge resultat för krukmakarna också. Stoke är verkligen ett oerhört svårt lag att spela mot.
     Iva tar sig bra in i straffområdet men Huth styr ut bollen till ännu en hörna som blir dubbel. 44 min. Dålig andrahörna. Annars helt rätt att ta sig in i boxen med bollen vid fötterna, för även om Stokes försvar är skickligt och disciplinerat kan man hoppas för en kvick vändning som de inte hinner med i och kanske en straff.
   Nu har både Luiz och Cole försökt skjuta ned folk från övre terrassen. Att skjuta kan nog vara rätt, men då måste de ju ändå riktas mot mål.

Stoke är nog mycket nöjda med utvecklingen av första halvlek då Chelsea inte fått ut något direkt från allt sitt övertag. Stoke är otroligt sega att bryta ned.

 

  
    

 

 

Andra halvlek

Chelsea måste bredda spelet och därför tror jag Moses kommer in ganska snart. Men Torres måste också ge våra mittfältare mycket tydligare alternativ. Annars tror nog vi förlorar vår serieledning den här helgen.
    Det är fyra veckor sedan Chelsea vann senast och vi behöver en vinst för att få fart på skutan igen. Helst en klar och tydlig vinst, men det här kommer absolut inte att bli en målrik match. Frågan är om det ens blir mål. Fast det hoppas vi ju, för Chelsea.
    Som väntat värmer Moses redan upp.
    Oscar varnas för filmning då han går omkull precis innanför linjen. Hårt tycker jag då han faller på Shawcross arm, men det är ju sånt som reprisen visar, svårare att se live. 50 min. Men snygg aktion innan dess.
   Oscar skjuter och Begovic gör en bra räddning där han håller bollen. framför Mata. 51 min.
   Bollen till Iva och Torres där de går på samma boll, Iva spelar bakåt till Mata som placerar bollen långt utanför tyvärr. 53 min. Chelsea har skapat några heta chanser helt plötsligt. Men de måste omsättas också.
    Stoke för en hörna då ett dåligt skott touchar Cahill. 54 min. Bra hörna av Adam och Crouch når den nästan. Luiz täcker undan Crouch bra, men oj vad nära att Crouch tog sig fri från uppvaktningen där.
   Inlägget från Mata plockas ned av Begovic. Chelsea rör sig väldigt bra och har skruvat upp tempot lite vilket verkar vara en nyckel. Det ser bra ut för ögonblicket, men det är ju bara mål som räknas. 55 min.
   Ännu en hörna, men vi åstadkommer absolut ingenting på hörnorna så Stoke ser det väl som ett ofarligt alternativ. 56 min.
    Crouch chansar i ett läge där ingen tror på det. 57 min. Matchen har tänt till efter att hamnat lite i status quo med Chelsea som spelade runt det uppställda Stoke i slutet av första. Ett mål för Chelsea skulle betyda väldigt mycket för matchens kvalitet nu.
   Fyndigt och bra spel av Chelsea, men de hamnar fortfarande i säcken. 59 min. Rami har ingen tur med domsluten som går emot honom varje gång.
   Det blir lite svårt ibland, Chelsea försöker spela lite för mycket om man säger så. Rakare snabbare spel skulle inte skada, åtminstone ibland.
   Hazard ut och Moses in. 61 min. Det var nog rätt för Oscar har varit väldigt aktiv i andra liksom Mata. Nu får vi förhoppningsvis den nödvändiga bredd som vi behöver. Dryga halvtimmen kvar att avgöra matchen på.
   Bjuhr berättar att Chelsea inte spelat två 0-0-matcher i rad sedan 2004!
   Owen in för Stoke, ut Adam som inte märkts alls i matchen. Ett offensivt byte av Pulis. 64 min.
   Mata lyckas nästan komma fri, men Shawcross får på något sätt fötterna på bollen i liggande. 65 min.    
   Oscar skjuter lurigt, men Begovic lyckas få yttersta fingrarna på bollen. 67 min.
   Moses som varit väldigt pigg passar Torres som får fram bollen mot Begovic, mata försöker komma emellan men just nu är det målvakten som räddar Stoke. Chelsea har börjat hitta vägar genom deras försvarsmur. 68 min.
   Oscar skjuter precis utanför när han mött bollen och vänt upp som mot Juve. 70 min.
   Stoke sticker upp men Chelsea försvarar sig skickligt och de får inget utrymme. 71 min.
  Kightly går ut, Ehterington som kan vara lurig kommer in. 72 min.
   Det går för långsamt när vi anfaller, Stoke hinner samla ihop sitt kompakta försvar varje gång.
   Snart sista kvarten och jag är redan nervös över att Stoke ska få ett slumpmål. Även om ett oavgjort resultat i den här matchen faktiskt också känns som en förlust.
    Lukaku har gjort ett ledningsmål för WBA mot Reading. Vi hade nog behövt honom just nu för Torres ser ut som om han blött ned sitt krut igen. Han är inte bra idag.
   Crouch ut, Kenwyne Jones in. 75 min.
   Varför har vi ens brytt oss om att slå hörnorna i den här matchen. Inte en hörna och de är många har lett till en enda farlighet. Vi måste få ordning på det.
   Mikel skjuter, backen blockerar och Begovic tar bollen. Bra framspel av Torres. 77 min.
    Publiken visslar ut Begovic som tar väldigt god tid på sig, det börjar bli bråttom nu för Chelsea att ta den seger vi förtjänar i den här matchen.
    Förutom ribbskottet har Stoke knappt fixat en målchans även om statistiken säger att de har elva (?). Och då får de självklart ett läge för Etherington, men han skjuter lyckligtvis utanför. 79 min.
    Mikel tappar igen en enkel boll på mitten och Stoke får en chans, men slår för långt inlägg. Tack.
    Lampard in för Mikel. 81 min. Hoppas hans förmåga att ta sig in i straffområdet avgör det här nu.
   Iva slår bort bollen. Det är bråttom nu och vi har inte råd med sådant.
   Sedan fäller han Ehterington och ger Stoke en mycket farlig frispark. 83 min.
   Torres görs ned bakifrån och inget. Vi har inte domarna med oss heller just nu. 84 min.
   MÄL. Äntligen och det görs av Ashley Cole!!! 84 min. Cole startade anfallet till Lampard som smyger in bollen till Mata som klackar fram den till Cole som plötsligt är allra längst fram och kyligt lyfter in bollen över Begovic. Ett klassmål och det kom från det mest oväntade håll. Roman ser inte mycket gladare ut, fast lite nöjd ändå. ;-)
    Nu måste Chelsea hålla tätt också
    Chelsea nickar bort hörnan och Moses får nästan chansen, Ehterington lyckas bryta precis utanför straffområdet. Härna -igen. 87 min. Kort och Chelseas satsar på att behålla bollen ute vid linjen.
   JT in för Mata. Smart byte då vi måste försvara det här nu. Mata har varit utmärkt, förmodligen vår bäste med Oscar i den här matchen. 89 min.
   Håll tätt nu, snälla. Bara övertid kvar. Moses försvarar bra, har gjort ett bra inhopp. Hela fyra minuter läggs till, varför? Det har inte varit några särskilda avbrott, bara byten, inga skador.
   Kort hörna som Stokeläser direkt och kontrar på. Luiz bryter vid mittlinjen, inte snyggt och får ett kort för besväret. Taktiskt men riskabelt då det kunde blivit rött av reprisen att döma. 90-2 Stokes spelare är väldigt sura så nu lär det bli mer tilläggstid.
   En minut kvar som säkert blir längre pga kalabaliken när Luiz tog frisparken.
   Iva och Etherington bråkar och Etherington knäar en liggande Iva. Han slipper dock underligt nog kort. En minut över tilläggstiden nu. Chelsea tar in bollen i Stokes straffområde. IVa och Etherington i duell igen. Luiz räddar uppspelet och matchen är slut.

Helt rättvis seger, men oj vad svårt vi hade att få till målet. Ashley Cole oväntad matchhjälte.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!