Europamästarna Chelsea FC

Matchen:    Chelsea  v  Juventus  2 - 2   (2-1)
LAGUPPSTÄLLNINGAR:
1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
12 John Mikel Obi
8 Frank Lampard
7 Ramires
17 Eden Hazard
11 Oscar
9 Fernando Torres
AVB : 22 Ross Turnbull, 28 Cesar Aspilicueta, 24 Gary Cahill, 34 Ryan Bertrand, 6 Oriol Romeu, 10 Juan Mata, 13 Victor Moses,.

JUVENTUS

Buffon (k); Barzagli, Bonucci, Chiellini; Asamoah, Marchisio, Pirlo, Vidal, Lichtsteiner; Vucinic, Giovinco.
Avb: Storari, Lucio, Isla, Marrone, Giaccherini, Matri, Quagliarella.

Domaer: Pedro Proença, Portugal

Första halvlek

Om det inte visar sig att Sturridge har dragit på sig en sen skada undrar jag inte om det kan varit sista gången vi såg Studge i blått i lördags, ifall han blivit petad helt idag! Jag är faktiskt lite orolig över det, så jag hoppas (!) att han är skadad.
    Spännande att Oscar startar, otroligt roligt. I övrigt är det laget som jag tror RdM ser som baselvan förutom Mata som ju vilats och kanske inte anses ha matchtempo för idag ännu.
    Samma domare som i finalen, gott omen eller?
    Min stora fråga är om Chelseas lite tröga defensiva mittfält står emot Juventus kvickhet?

Oj vad nervös Oscar ser ut. Han behöver nog några enkla bollar som går rätt. Men visst är det härligt att få se honom starta?
   Torres nickar ofarligt men bollen när att nå fram till Oscar, dock lätt i händerna på Buffon. 3 min
    Andra hörnan till Chelsea redan sekunder efter minut 3. Luiz får bollen men Luiz får ingen riktig träff och bollen hamnar i famnen på Buffon.  
   Är det någon som förstår snacket om att Juve skulle darra för att de möter Chelsea? På den här nivån har alla lag självförtroende och alla lag är egentligen bra, vi har ju sett hur många gånger tillfälliigheter avgjort matcher. Juventus vann ligan överlägset även om Serie A inte är vad den varit. Det är ett bra lag, bra nog för att gå till slutspel och kanske till och med någon rond vidare så de ska inte darra inför några möten. Chelsea darrade aldrig mot Barca!
    Är lite oroad, fast bara 8 min gått över att Juves mittfält tycks ha ett litet övertag redan på mitten.
   Lampard skjuter, skottet touchar och når knappt fram till Buffon. 11 min.
    Rami söker Torres, det blir hörna istället. 13 min. Hörnan går om, ovanligt. Chiellini och JT bråkar för mycket. Lång dålig hörna.
    Mikel, jag vet att jag hackar på honom, men han tappar boll för mycket redan mot ett pressande Juve-mittfält. Plus att han av någon anledning får fördela bollar vilket inte är hans styrka, låt Lamps göra det istället.
   Första juve-hörna efter att bollen touchat JT ut. 16 min. Kort hörna, som inte ger något mer än bollinnehav. Torres river åt sig och kontrar, lite hård pass till Hazard som söker Oscar, men Juve bryter bollen. 17 min.
   Chelsea kontrar det högt pressande Juve. Torres hämtar djupt, men Oscars inlägg tar på första spelare tyvärr. 18 min.
    Torres nickar inåt Oscar, bollen ut till hörna. Usel hörna av Hazard. 19 min.
    Chelsea är bäst och vassast, men Juve pressar mittfältet bra. Inga riktiga målchanser men Buffon har ändå haft en del att göra med enkla bollar. Ungefär som väntat. Chelsea bör dock skärpa till spelet på mitten annars kan det skada oss i långa loppet. Torres är aktiv. Hazard har inte synts lika mycket. Chelsea kontrar bra och det är nog lösningen för oss.
   Marchissio får en jättechans då han kommer fri i väldigt misstänkt offsideläge. Cech kommer ut och räddar bra. 22 min.
   Sedan trycker han ned Torres och slipper en given frispark.
    Torres och Rami kommer i bra läge men kan inte hitta skottläge mellan många försvarare som kastar och slänger sig. 24 min.
    Många hörnor men den här var inte bra. Lamps slår långa hörnor idag. 27 min. Kanske borde han variera det mer.
   Giovinco och Vucinic hotar, men det blir hörna. 28 min. Låg variant som misslyckas i andra läget.
   Rami och Oscar i fint samarbete, men Rami stannar upp och försvaret hinner emellan. 29 min. Frågan är om Juve orkar försvara sig så aktiv hela matchen. Iva missar grovt och Vucinic fick en öppen chans som han drar i burgaveln. 30 min.
   Vidal trampar snett och haltar svårt. En halvtimme har gått och Chelsea har varit bäst, men det är målen som räknas.
    Oscar skjuter, bollen touchar och går i MÅL. 32 min. Bonucci touchar och Hazard, förstås, assisterar. Vilken CL-debut för Oscar. Fingertoppskänsla av RdM.
   MÅL. Oscar gör ett fantastiskt mål Bara minuten senare. Världsklass, tar emot bollen, svänger runt och lägger bollen otagbart för Buffon från strax utanför straffområdet.
   Juventus jobbar med olika varianter på sina hörnor. Ovanligt. Avslutas med skott av Vidal över. 35 min.
    Hazard och Oscar kontrar, men Hazard tappar bollen i straffområdet. Chelsea kontrar underbart. Vi har inte förlorat den kvaliteten fast spelet ser annorlunda ut den här säsongen.
    Juve satsar mer framåt nu när de ligger under klart, så de har varit lite farligare senaste minuterna. MÅL. Vidal skjuter från långt håll. Vidal haltar ordentligt efteråt. Bollen går mellan benen på JT och Cech når inte bollen. 38 min. Synd att vi inte behöll avståndet längre. Nu är matchen långt från avgjord.
   Rami nära att ta sig förbi Chiellini på pass från Lamps. 40 min.
    Oscar, som har Pirlo på sin meny har skött även den uppgiften fint. Nervositeten från före matchen är nog helt borta nu.
   Felpass av Oscar ger Juve chansen igen, men Cech räddar upp situationen. 41 min.
   En bra, riktigt bra första halvlek. Bara så synd att vi tappade tvåmålsledningen så snabbt. För matchen är i allra högsta grad öppen fortfarande och det går inte att sia i om hur andra halvlek blir. Kommer Juve att våga satsa ännu mer framåt? Kommer Chelsea att återfalla i gamla synder och vilja försvara ledningen?
   Men vilka spelare vi fått i år: Hazard och Osvar, och Marin har ännu inte fått chansen pga skada. Moses och Azpi är lite väl tidiga att bedöma. Och Mata sitter på bänken!
   Rami skjuter på pass från Torres, som varit riktigt bra, men Buffon får upp händerna på skottet som går rakt på honom. 44 min.
    En tilläggsminut. Juve i anfall. Pirlo får ett mycket bra frisparksläge, sista sparken!?
    Pirlo lägger den över muren, utanför Cechs högra stolpe. 2-1 till Chelsea i halvtid. Synd på långskottet från Vidal.

 

 

Andra halvlek

Det blir en spännande andra halvlek. Ska bli intressant att se hur matchen utvecklas. Hoppas den fortsätter som första.
    Marchisio får en chans, men passningen är för lång. 48 min. Torres kontrar men får tillbaka bollen av försvaret. Hazard försöker nå Rami men Rami missar nicken totalt.
   Iva skjuter lurigt och Buffon får verkligen skärpa sig. 51 min.
  Mycket bra frisparksläge, fem meter från straffområdet. 53 min. Lamps Skjuter hårt rakt igenom muren, men Buffon står ivägen.
   Torres lyfter in bollen, men Buffon kommer före Rami. Tuff smäll på Rami. Väldigt bra spel av Chelsea just nu. Och vilken debut Oscar gör i CL. 55 min.
    Skulle Hazard haft straff 58 min? Proenca vägrar, och straffområdesdomaren är skitfeg och hopplös som vanligt. Hur fan (ursäkta mitt språk) kan fånen Platini försvara det systemet och vägra mållinjesteknologi?
    Kort till Rami. Lite löjligt om ni frågar mig då Rami bara springer rakt fram. Proenca håller på att tappa matchen. 60 min. Återigen bra läge för Juve, orättvist.
    Giovinco över.
    Andra halvlek är inte riktigt lika bra, men ändå en riktigt bra fotbollsmatch så här långt. Men jag oroar mig över domaren nu.
    Det skulle kännas skönt med ett Chelseamål nu. Matchen är ju långt från avgjord. 25 min kvar och tendensen tycker jag är att Juve spelar rakare och lite bättre nu. Särskilt atommyran (en gammal favorit för mig) har lyft dem.
   Mycket bra brytning av Luiz. Marchisio nära jätteläge. 66 min. Hörna ofarlig. Vidal varnas för en dragning i axeln på Oscar.
   Bertrand ska in, för ? Hade hellre sett Mata komma in.
   Just nu är det Juve som har ett litet tryck i matchen, och 53% bollinnehav. Proence struntar återigen i fällningar av Torres. Oscar har ont efter en smäll av Bonucci. Fult av Bonucci som borde varnats. Rami är det som går av för Bertrand. Innebär att Hazard kommer att gå över till höger. 69 min.
    Oscar tillbaka in på plan. 20 kvar.
   Jag är lite rädd för tendensen. Chelsea sjunker omedvetet och börjar spela på resultatet, vilket absolut inte är godkänt när det bara är ett enda mål upp. Oavsett hur mycket bättre vi har varit i matchen. Jag har inte glömt sista kvartens förbannelse från förra året.
   Juan Mata på väg in, förmodligen för Oscar som fått mycket stryk.
    Oscar går ut som väntat. 74 min. Vilken CL-debut han gör, och vilket drömmål. WOW.
    Giovinco ut för Juve, Quareglia (eller hur det stavas) 75 min.
  Juan Mata gör mål, trodde jag. Men bollen tog i gaveln, i en blixtrande kontring igen. Så snyggt. 79 min. Hazard passade, förstås.
  Lite nervöst nu, allt som behövs är lite otur och Juve kan kvittera. Särskilt som Mikel återigen slarvar. Och där kom det. MÅL. Quagliarella. Ännu en gång har Mikel skitspel kostat oss en match. Jag blir tokig på den spelaren. 80 min. Fullständigt orättvist, men sista kvartens förbannelse har inte gått över.
   Jag är så förbannat trött på Mikel. Det är ju inte första, inte andra, inte ens femtionde gången han gör så här och orsakar Chelsea jättestora problem. Jag önskar jag kunde förstå RdMs förtroende för honom. Det saknas något vitalt hos Mikel, och jag tror det sitter i huvudet på honom förutom det uppenbara att han är en sällsynt långsam mittfältare på den här nivån. Vilket är en orsak till att han orsakar fler frisparkar än någon annan.
   Nu fattas bara ännu en miss av Mikel och Juve vinner - för som min sommar varit blir jag inte förvånad. Juve får ett ribbskott, i överkant. Igen av Quagliarella. 87 min. Chelsea har tappat matchen, delvis tack vare domaren men mest pga Mikel och den vanliga sjukan att man hellre försöker försvara en ledning än fortsätta matchen.
   Matri in istället för Vucinic. 88 min.
   Torres skjuter Bonucci täcker. 89 min.
    Det enda positiva jag kan se just nu är att även RdM måste inse att Mikel är en större säkerhetsrisk än en tillgång i Chelsea, så att han gör de ändringar som måste göras.    
   Tre minuter till och ett väldigt orättvist resultat står i historieböckerna.

 

MIKEL kostade oss segern. Tyvärr.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!