Europamästarna Chelsea FC

17 - 23 september 2012

Nyheter v-38


 

SÖNDAG:

Jag utgår från att det var det bästa resultatet för oss även om det innebär att ett stärkt Arsenal ställer upp på lördag efter att sent kvitterat mot City. (De hade sedan lite bonntur på en dubbelchans för City sista minuterna). Det är dock ett teoretiskt poängtapp på två för båda lagen även om de fortfarande är obesegrade. Har vi och ManU gjort ett litet miniryck redan?!

Det är uppenbarligen flytunited även i år. Liverpool var det bättre laget även med tio man, men en lite billig straff gav United trepoängaren. Vilket gör att de skuggar oss i tabellen.(Nog tyckte jag det var ännu en Valenciafilmning, men...svårbedömt). Fast med ska nog scousers skylla på Shelvey som tog en idiotutvisning och det ganska tidigt. Då hjälper det inte alltid med stordåd från de andra spelarna. Och om det finns något att beundra och ta efter hos United är det ju deras förmåga att avsluta matcherna, där har Chelsea en hel del att lära.
    Nu får vi hoppas på oavgjort på Eastlands istället. Och så vore det ju rätt kul om Bossman och QPR kan lugga Tottenham på poäng idag.

Det blir nu en fyramannapanel och både Ferdinand och JT samt Ashley Cole ska upp inför den imorgon. Fyra matchers avstängning är tipset och att JT förlorar sin plats i engelska landslaget vilket ju är precis vad ena brodern Ferdinand önskar så han kan ersätta. Det är ungefär allt jag orkar skriva om skenrättegången och den fars som FA gjort det här ärendet till. Läs mer själva >

LÖRDAG:
Barcelona, gå och göm er. United gå och göm er. David Luiz har skrivit på för fem år till med Chelsea. Vilket gör mig väldigt glad då han den här säsongen visat att han nu är vår bäste mittback. Han har inte JTs enorma spelsinne och han har inte hans ledaregenskaper, men han har helt klart varit bäste mittback hittills i år. Och vi har tre väldigt bra mittbackar.

Chelsea har uttalat sig om finansiella regleringar, vilket är rätt ovanligt då Chelsea brukar spela musselleken i det mesta och aldrig göra uttalanden. De säger dock ingenting som vi inte redan känt till, de som följer klubben nära det vill säga. Journalister och fans till andra klubbar har ju en helt annan uppfattning då de inte har en aning om vad finansiella regler som Uefa FFP egentligen innebär. För den som vill lära har CSFC en länk längst ned till höger till en pdf-fil med reglerna. Chelseas uttalande kan ni läsa här. >

Swift, Starkey och Mitchell gjorde målen när U-18 slog Crystal Palace. 3-1. Då U-18 vunnit när U-21 förlorat mot samma motståndare undrar man nu hur det kommer att gå när U-21 möter Palace på måndag! U-18-laget går dock väldigt bra och det ser mycket lovande ut för ännu en FA Youth Cup senare den här säsongen, även om vi inte ska ta ut något i förskott.

RdM utlovar ännu bättre saker från Eden Hazard och Juan Mata när han talar om hur de klickat från första stund, och när de väl lärt känna varandra mer och fått ännu bättre spelförståelse tillsammans kommer samarbetet att bli ännu bättre. Så får vi inte glömma att vi har även Oscar och de andra nyförvärven som ännu inte integrerats i laget. Jag tror liksom RdM vi har härliga tider att förvänta oss framöver, det gäller bara att ha tålamod och inte tappa alltför många poäng medan det nya laget/truppen spelas samman.

FREDAG:
Oförlåtligt. Det är vad det är att någon skickat rasistiska twitter till Mikel. Jag är inte någon jättestor beundrare av Mikel, men det är helt och hållet som fotbollsspelare i Chelsea. Jag finner honom slarvig och vårdslös tillsammans med en brist på tempo. Jag tycker också han ibland ger upp för lätt när han misslyckats med något istället för att kämpa tillbaka som t ex JT och försöka reparera vad han gjort. Han har också många bra kvaliteter, inte minst hans spelsinne har utvecklats mycket. Hans lugn och mogenhet också. Han gör inga mål, men det gjorde inte Makelele heller och det är ju knappast hans första uppgift för Chelsea. Ändå har han inte något oävet skott (han skjuter bra mycket bättre än vad SWP gjorde). Jag tycker dock andra skulle få fler chanser att provspela för den roll han har.
     Detta har dock inget som helst personligt med honom att göra utan är en kritik vi alla har rätt att ge en mycket välbetald spelare i det lag vi älskar. DOCK han är ändå en Chelseaspelare och längst inne vill vi att det ska gå bra för honom varje gång han kommer ut på plan.
    Han lär (jag har ju inte träffat honom personligen) vara en fantastisk fin person vid sidan av plan, ett föredöme både inom och utom klubben som är värd all beundran som person, så jag hoppas verkligen de(n) idiot(er) som skickat sådana här saker om honom som människa och person hittas och bestraffas omgående. Det har många vittnat om.
     Han bad också om ursäkt för sin tavla vilket tyder på resning, vilket alla anonyma arslen på twitter och sociala meder totalt saknar.
     Ännu ett argument bland många jag har mot sociala medier, då det är alltför lätt att säga dumma saker på dem och inte tänka efter först. Vi har nog alla gjort det.
   Mikel har stängt ned sitt twitterkonto och det ska han inte behöva göra för vad andra dvs äckel och idioter, skickar till honom. Nu önskar vi honom istället att lycka till mot Stoke och att han bevisar att han åter kan spela som han gjorde i slutet av förra säsongen.

TORSDAG:
Oscar som gjordes ned av Bonuccil utan att domaren brydde sig det minsta kan komma att missa matchen mot Stoke. Oscar har en vristskada efter den klumpiga (avsiktiga?) nedgörningen.

Vi har nu fått veta att Daniel Sturridge var skadad och därför inte med mot Juventus. Det är en lårmuskelskada men den sägs vara mindre allvarlig och det spekuleras i att han ska kunna vara med igen redan mot Stoke i helgen. Skönt, synd att det inte sades omedelbart så vi hade sluppit spekulera.

Mikel har bett om ursäkt för att han förlorade oss en trepoängare. Och det har han gjort rätt i. Som tur var vad det bara en gruppspelsmatch så Chelsea har fem chanser att rätta till det här. Fast visst svider det när laget spelat så bra och så är det inviduella misstag som kostar. Men det är match igen på lördag.
   Det som kanske oroar än mer är dock att ingen förklaring har kommit till varför Sturridge inte ens fanns med på bänken. Det är oroande och jag undrar om det inte finns en ordentlig konflikt i botten där, men jag hoppas verkligen jag har fel för vi behöver Sturridge. För även om Torres spelade väldigt bra igår måste en klubb som Chelsea ha fler än ett alternativ där framme. Vi är ju inte direkt Spanien som i EM spelade utan anfallare. Trots att våra mittfältare är så bra idag. Särskilt som vi tydligen tänker fortsätta förra årets tradition med sista kvartens förbannelse.

Annars får vi glädjas åt Oscars CL-debut som var helt enkelt strålande. Inte bara för de två målen, varav ett var fullständigt underbart - men kanske ännu mer för hela hans spel som var inteligent, följsamt och oerhört moget. Hans start var en överraskning och han såg väldigt tagen ut av allvaret före matchen, men oj som han spelade.

-------------------------

Tyvärr har veckans nyheter försvunnit i etern.

Det mest viktiga och läsvärda av det som försvann var dock lånerapporten. Så utan att behöva upprepa den hänvisar vi istället tilld en bästa amerikanska (den enda bra) fansajten av alla We ain't got no history. En väldigt bra sajt, otroligt överlägsen usla Bleachers som bara kan jämföras med fotbollskanalen.se - så dålig är den. resten var bara trist skvaller om spelare som aldrig kommer att spela i Chelsea ' även om jag drömmer om en ersättare till Mikel varje sekund från och med nu. Han gick över gränsen för mitt tålamod efter alla dessa matcher han kostat oss med idiotiska tacklingar som gett mål åt motståndarna och alla gånger han inte ens varit i närheten av att kunna göra en brytning för han är lika trög på fotbollsplan som Henrik Rydström. Du milde vad jag saknar Makelele eller Essien innan alla knäskadorna.

Läs mer: >>

Beklagar djupt det misstag som gjorde att nyhetssidan försvann i etern. Så sorry, men....

 

Rykten, notiser m m, v-38



SÖNDAG:
John Terry påstås enligt BBC tagit beslutet att sluta i landslaget pga trakasserierna han fått utstå av FA. Ännu ett tecken på att FA tänker fälla honom oavsett. En ren rättsskandal att FA överhuvudtaget kan överväga att straffa en person som blivit friad i en civil domstol, men jag är inte ett dugg förvånad. Önskar bara Lampard och Cole, Cahill, Sturridge, Bertrand tog samma beslut - även om det självklart inte är något som de ska ombes göra.  
    Vi lär få höra mer om detta i veckan.
OBS detta är ännu bara ett rykte.

Frank Lampard började på bänken igår. Som ett brev på posten (ok, som det brukade vara med posten) följer därmed nu massor med artiklar om att LA Galaxy minsann inte nöjer sig med Chippen Wilhelmsson utan de vill ha Frank Lampard. Tröttsamt är det mest positiva jag kan säga om det.

LÖRDAG:
"I'm Blue - I'm a London Blue - but I am a professional."
   Orden är José Mourinhos när han i en intervju dels förklarar att Chelsea kommer att sakna Drogba (vilket ju är sant, alla lag skulle sakna en sådan tongivande spelare) och att han absolut kommer att återvända till England när han är klar med Real Madrid. Han utesluter inte Chelsea samtidigt som han förklarar sin kärlek för oss, men påpekar också att han kan hamna i vilket lag som helst. Det är nog ingen överraskning att United tillhör dem som jagar och att tidsmässigt verkar Fergusons pensionering överensstämma med Mourinhos kontraktslängd i Madrid.

FREDAG:
Roman Abramovich besökte Cobham häromdagen, vilket självklart har tolkats av fånarna i pressen som att Roberto di Matteo nu riskerar att få sparken efter att vi gav bort segern mot Juventus. I själva verket visar det bara hur lite folk vet, Roman besöker Cobham betydligt oftare än pressen pratar om och det i sig har absolut inget att göra med personalförändringar i klubben utan enbart med hans engagemang i klubben att göra.

FA tänker inte lägga ned skenrättegången mot John Terry trots flera uppmaningar att göra så när ärendet redan har avhandlats och avfärdats i domstol. Skenrättegången med en tremannapanel som ska bestämma JTs straff (för att han blir fälld utgår jag från med tanke på hur FA hela tiden agerat i ärendet, de har ju bl a redan tagit ifrån honom kaptensbindeln vilket är en bestraffning som gjordes innan JT ens var hörd i ärendet) på måndag. Så Gary Cahill kan nog räkna med att få spela en hel del framöver.

TORSDAG;
Lite statistik från matchen mot QPR och säsongstarten som kan vara uppbygglig inför lördagens möte med Stoke.
    Juan Mata är PLs framgångsrikaste passare på sista tredjelen av plan. Med 48 stycken.
    Frank Lampard är äldst i Chelsea, och den som rör sig mest på plan. Mot QPR sprang han 10,155m. Näst mest sprang 13 år yngre Eden Hazard. (Stokes flitigaste var Nzonzi senast mot City men 9,124m)
   Mikel som ofta är kritiserad här har hittills i år misslyckats i anmärkningsvärda 77% av sina tacklingar! Exakt hur statistiken definierar misslyckade tacklingar framgår inte men jag utgår från att det är tacklingar där motståndarna fått bollen på olika sätt. Det vanligaste med Mikel är ju t ex det som vi kritiserat i flera år, de farliga frisparkar han orsakar strax utanför straffområdet.
   David Luiz var även statistiskt bäste försvarare mot QPR med sex lyckade brytningar. Mest av alla i lördags. Vilket stämmer med min uppfattning om att Luiz varit klart bäste mittback hittills i år. JT har inte alls imponerat på samma sätt, men är ovärderlig med sina ledaregenskapar. Cahill har haft svårt att få speltid, men det lär komma.

Apropå försvarare påstår vissa källor, gissa från vilket land, att Chelsea vill köpa Sergio Ramos från Real då denne tycks vara på väg ur Mourinhos lagbygge. Tror nog inte så mycket på det. Jag tror inte Chelsea lär köpa spelare i den åldern inom en överskådlig framtid.


csfc  AKTUELL LIGAPLACERING, se även Resultat för målgörare etc
1 xChelsea FC 5 sp 4 v 1 o 0 f 9 - 2 mål 13 p
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!