csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 4 sp 3 v 1 o 0 f 8 - 2 mål 10 p

17 - 19 september 2012

juventus  Inför Juventus, CL-grupp, h


MÅNDAG:

Snacket om att JT skulle fått en ny skada verkar bara var snack. Chelsea uppger att klubben har inga nya skador, vilket skulle innebära att vi har full trupp att välja ur inför onsdagens nyckelmatch. Dessutom lär vi slippa handskakningsfjanterier från omogna fotbollsspelare inför den matchen - hoppas vi.

---
Juan Mata lär vara med och vi verkar behöva honom om lördagens ineffektivitet är ett tecken. För på papper är onsdagens match den näst tuffaste av alla i gruppspelet för oss. Svårare är självklart bortamatchen. Detta sagt vill jag ändå varna för Shaktar Donetsk som jag tror kan bli en obehaglig överraskning för många. Det är ett mycket bra lag som inte får underskattas och som kan utmana om en slutspelsplats.

Mycket mer tveksamt är det nog om John Terry som kan lägga ett knäproblem till sitt vristproblem nu. JT haltade betänkligt vid tillfällen mot QPR men spelade sin vana trogen hela matchen ändå. Det kommer nog att bli ett sent beslut om hans medverkan mot Juventus.

Stor diskussion idag på vår facebooksida om Torres ska få starta efter sitt sura uppträdande när han byttes ut. Men faktum var ju att han åstadkom inte så mycket mot QPR. Även om till hans försvar måste sägas att Chelsea verkligen inte hittade fram till honom med några vettiga bollar. Sturridge däremot har ju tagit sina bänkningar väldigt bra den här säsongen och vi har sluppit hans vanliga gnäll i media om det. Så jag tycker nog Studge kan förtjäna en start, men jag har inget emot att det sker i rollen till höger istället för Ramires snarare än istället för Torres. Chelsea måste ju satsa på att vinna den här matchen, hemmamatcher är avgörande i CL än mer än i ligan till och med.

Juventus är dock laget med tradition, historia och utstrålning. Den gamla damen som klubben kallas i den italienska fotbollen är skandaler åsido kanske Italiens allra mest klassiska lag. Det är definitivt den klubb som har flest anhängare i hela Italien och kanske utanför, förutom i Norden där jag nog tror Milan är starkare.

Juventus har kommit tillbaka efter nedflyttning och blivit inblandade i en ny stor skandal som gör att de tekniskt sett står utan manager just nu. Deras ikoniske manager som tog dem tillbaka till Lo Scudetto förra året, Conté, är ju avstängd för sin inblandning (eller rättare sagt för sitt val att inte varna att spelare i hans förra lag var inblandade).

Juventus har ändå startat säsongen mycket övertygande och liksom Chelsea leder de sin liga. De spelar sin tredje match mot Genoa ikväll (ovanligt nog då Italien brukar flytta CL-lag så de får längre vila). I de två matcher som spelats har Juve 6-1 i målskillnad och full pott.

Så det är nog ingen tvekan om att Chelsea möter Italiens bästa lag på onsdag. Frågan är nog snarare vilken värdemätar bäst i italien är just nu. Vi hade ju dock en hel besvär med Napoli (tvåa i tabellen f n) förra säsongen så motståndet får absolut inte underskattas.

Stjärna i dagens Juventus är förutom kaptenen Buffon i mål, fortfarande en kandidat till världens bästa målvakt, är nog Andrea Pirlo. Pirlo fick ju en otrolig nytändning förra året efter att lämnat Milan. Han var kanske också EMs bäste spelare i somras. Nicklas Bendtner har lånats från Arsenal och det är ju en spelare Chelsea känner väl, även om vi nog inte fruktar honom. Jag gillar Matri väldigt mycket och det är en spelare att se upp med. Mirko VUcinic ställde till stora problem för oss för några år sedan när vi mötte Roma. En annan favorit som återvänt till fadersklubben är Sebastian Atommyran Giovinco som gjorde stor succé i Parma förra året.

Det här är en nyckelmatch direkt i Champions League. En seger och vi är nog på god väg till att försvara vår titel som Europamästare. Poängtapp och gruppen blir plötsligt väldigt mycket mer oviss då jag inte kan tänka mig att Shaktar tappar mot Nordsjaelland.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook