Europamästarna Chelsea FC

Matchen:   Queens Park v Chelsea   0 - 0   (0-0)
LAGUPPSTÄLLNINGAR:
1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
12 John Mikel Obi
8 Frank Lampard
7 Ramires
17 Eden Hazard
34 Ryan Bertrand
9 Fernando Torres

Avb: 22 Ross Turnbull, 28 Cesar Azpilicueta, 24 Gary Cahill, 6 Oriol Romeu, 11 Oscar, 13 Victor Moses, 23 Daniel Sturridge.

QPR:

Cesar; Bosingwa, Nelsen, Ferdinand, Fabio; Wright-Phillips, Granero, Faurlin, Park (k); Zamora, Johnson.
Avb: Green, Onuoha, Dyer, Hoilett, Cisse, Taarabt, Mackie.

Domare; André Marriner

Första halvlek

Min enda kommentar till handskakningsupphetsningen är att jag antar att Ferdinand kommer att bli straffad för sitt barnsliga uppträdande. För både JT och Cole ville ju skaka hand. Nu kan vi lägga det bakom oss till nästa gång en Ferdinand står på plan. Det vore otroligt skönt med mål av JT och Cole i den här matchen nu.

Jag hade nog hoppats på att RdM skulle välja en annan lösning på det defensiva mittfältet, men QPR är inget kontringslag och har inte överdrivet snabba spelare så förhoppningsvis hänger Mikel med idag.
   Första hörnan till Chelsea innan minuten. Bertrand fixar den och JT är oerhört nära att få huvudet på bollen. Vilken replik det hade blivit.
   Bosingwa visar vilja, precis som väntat, idag. Mikel har haft rätt mycket boll och går ned lätt.
   Blixtrande kontring av Chelsea där Hazard skjuter på pass från Rami. Suverän räddning av Cesar. 4 min.
   Zamora håller på att få bollen under kontroll i straffområdet med Luiz och JT reder ut det. Bra inledning på matchen. 5 min. Strax efter försöker Fabio mygla sig till en straff men Marriner går inte på det. Ett gult hade inte suttit fel.
    En boll tar på klacken på JT och hade nästan gått till Zamora, men Cech kan lätt ta hand om den istället. 9 min. Efter den blixtrande inledningen har det blivit lite lugnare och lite mer QPR.
    Granero springer ned Rami och Lamps tar en lång frispark. Blev lite farlig under en hoppande mur, men en försvarare får undan bollen till hörna. 13 min. Gult kort till Rami som var frustrerad över att Granero inte fick ett. Det innebär säkert att Rami blir första byta i andra.
   Zamora får skottläge när QPR vinner bollen högt. Cech räddar på direktskottet. 15 min.
   Luiz blir nedsprungen. Vet inte hur många frisparkar vi redan fått när QPR-spelare springer ned våra spelare i bakåtarbetet. Verkar nästan medveten taktik.
    Torres jobbar själv fram en jättebra chans men Cesar gör ännu en mycket bra räddning. 17 min.
   Chelsea har tagit tillbaka komandot i en riktigt underhållande match. 20 min.
      Fabio tidigt byte. 21 min. Onuhua in. Onuhua och Bossman byter kant.
    Bertrand trycks ned av Onuhua när han är nästan fri, men Marriner friar från straff, men Chelsea har nu haft flera lägen då det kunde ha dömts i vår favör istället. 23 min. Bara minuten innan hängde Nelsen som en ryggsäck på JT vilket Marriner inte ville se.
    Bertrand varnas för en tuff tackling på SWP. 27 min. Inte mycket att snacka om, det hade nog blivit rött om Foy hade fått döma den här matchen.
    Hazard görs ned i straffområdet. Nu får Marriner skärpa sig. Det var solklar straff på reprisen. 30 min.
    Ska det tyvärr bli ännu en match mellan oss där domaren ska spela huvudrollen och avgöra matchen utgång? Det lutar tyvärr åt det. Som sagt, Marriner är inte en domare vi har flyt med och inte en av de bästa i England även om han får döma internationellt av någon anledning.
    Andy Johnson också skadad, redan andra bytet för QPR. Mackie in. 33 min.
    Luiz får ett jätteläge på hörna, men bollen dyker och Luiz får huvudet under den. Tror han blev överraskad när bollen damp ned. 35 min.
    Lång frispark som letar sig fram hela vägen till Cesar som lätt kan ta hand om den. 37 min. Tror inte den var menad att gå rakt på mål med fri sikt för målvakten.
    Mikel skjuter bra, rakt på Ferdinand. 41 min.
    Tre tilläggsminuter pga skador och byten. Granero skjuter en lång frispark utanför stolpen. 45+1.
    En underhållande första halvlek som Chelsea borde lett med ett par mål hade det inte varit för ett par suveräna räddningar av Cesar och en fullständigt blind insats av Marriner när det gäller QPRs straffområde. Så trist att den här matchen återigen präglas av en domare som inte vill följa regelboken utan snarare visar partiskhet. Vilket leder till irritation på plan i en redan "explosiv" matchkaraktär pga alla grejor runt omkring själva fotbollen.
   Plus till alla Chelseas spelare, även om Hazard inte märkts så mycket förutom när han tog sig in i straffområdet och gjorde bort SWP, men där Marriner lyckades missa den solklara straffen (och det skulle varit en till strax innan - minst). Luiz kanske bäst i försvaret. Mikel aktiv på mitten, men inte alltid på rätt sätt. Han orsakar rätt mycket frisparkar.

 

 

Andra halvlek

Chelsea har börjat andra halvlek starkt och dominerat de första minuterna. Särskilt Hazard har utökat sin aktionsradie och synts mycket.
   Första skott på mål dock från Mackie i QPR. 50min. Cech räddar rätt enkelt då han som nästan alltid står helt rätt. Cech är ju inte målvakten som jobbar med tv-räddningar, utan istället gör jobbet så det ser lätt ut.
   QPR är dock framgångsrika med att göra det trångt för Chelsea som ibland ser ut att vilja spela lite för snyggt. Ser gärna Studge in för Rami ganska snart.
    Andra halvlek är också riktigt underhållande med bra spel, fina tricks och många bra grejor. Det enda matchen saknar är målen för Chelsea (som förtjänat dem i särklass mest).
   Granero lyfter fram bollen till en helt fristående Park som nickar rakt i händerna på Cech som precis som alltid står helt rätt. Men oj vad fri Park var...stor markeringsmiss av Chelsea som just lyft upp laget. 56 min.
   Ramires försvarar bra mot Bosingwa som får komma in i straffområdet. Hörna. QPRs första. Ofarlig. 57 min.
    Moses blir första byte. Det innebär kanske att Studge får stanna på bänken idag igen. Bertrand ut. 58 min. DEBUT.
   Distansskott av QPR, men strax över. 59 min. De saknar inte chanser även om Chelsea är det bättre laget, men det behövs ju bara lite tur och matchen kan ta en helt annan vändning. 59 min.
   Mikel får en smäll i ryggslutet när han landar illa efter en hög bollduell.
   Direktskott av SWP men strax över. Granero igen stod för ett fint långpass. 62 min. Vi vet dock av erfarenhet att SWP har extremt svårt att träffa mål.
   Nu behöver vi ett mål då QPR fått många tillfälle att chansa med långskott. Det krävs ju inte så mycket för att det kan leda till något. Chelsea har tappat skärpa de senaste minuterna. Jag förväntar mig fortfarande att det blir straff i den här matchen, som det brukar, men det är ju inget som säger att det blir Chelsea som får den efter hur Marriner blundade för sådana i första halvlek.
    Iva på inlägg från Hazard, men den blir svår och han får nicken i gaveln. 67 min.
    Hazard gör ett suveränt upplopp, men Torres tappar bollen när han får den för nära backen. Aj då. 69 min.
    Sista byte för QPR, SWP ut och Cissé in. 70 min. Offensiv satsning av Sparky.
    Nu vill jag verkligen se Chelsea gå för vinst. Vi har varit bättre, men ändå inte skapat de där riktigt vassa chanserna och när vi gjorde det stod Cesar i vägen.
    Moses nära att komma fri, men Nelsen får ut en fot. 74 min.
    Cahill värmer då JT verkar dragit upp sin skada.
    Lampard skjuter i marken, lätt för Cesar. 76 mn.
   Mikel gör bort sig och bollen går till en helt fri Zamora. Cech jagar Zamora runt och lyckas med backarnas hjälp rädda. Oj vad den tavlan av Mikel kunde ha kostat oss. 77 min. Mycket bra målvaktsarbete som räddade Mikel där.
   Det har varit Chelseas match, men nu känns det som slumpen och turen kommer att avgöra matchen.
   Rami skjuter men Nelsen täcker. 79 min.
   Vi har märkvärdigt svårt i derbymatcherna på bortaplan numera. Snart två år sedan vi vann senast och då mot West Ham som åkte ut.
   Sturridge äntligen in. Torres mycket oväntat ut, men Torres har varit blek. Han går rakt ut av någon anledning. Skada? Sur? 80 min.
   Sturridge tyvärr över linjen i ett rörigt men intressant anfall. 82 min.
   QPR har faktiskt haft bollinnehavet i andra, 51 mot 49% Det är nog inte känslan efter Chelseas fina start i den. Men vi har varit mindra aktiva andra halvan.
   Vi har plottrat lite för mycket tycker jag. Det har funnits tillfällen då det känts som vi försökt göra saker snyggt istället för effektivt. Vi måste skärpa den biten. Försvarsspelet har skärpts till idag, förutom Mikels dunderblunder. Nu måste vi få till målgörandet.
    Hazard missar öppet mål. Den bollen måste sitta. 87 min. Reprisen visar att bollen studsade till, men ändå....
   Oavgjort känns nästan som en förlust med tanke på hur bra vi spelat stundtals, men effektiviteten är inget vidare. Om nu matchen slutar 0-0. För den objektive har det varit en väldigt bra mållös match, men... 89min.
    Luiz nickar till hörna på ett farligt inlägg mot Zamora. 89min
    Chelsea kontrar snabbt på hörnan, men Lamps hakas lite precis i skottögonblicket. 90 min.
   Tre tilläggsminuter. Det blir ytterligare tillägg då Ferdinand får behandling.
    Sturridge slarvar bort sista? chansen.

Vi slarvar bort chansen att rycka i toppen. Synd. Vi skulle ha vunnit den här matchen. Våra andra toppkonkurrenter förlorar dock så hela toppen på tabellen har förändrats och förtätats med mer väntade konkurrenter som nu tagit in på oss.

 

 


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!