csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 3 sp 3 v 0 o 0 f 8 - 2 mål 9 p

12 - 15 september 2012

qpr  Inför Queens Park Rangers, b


LÖRDAG:
Vinner Chelsea idag, vilket knappast blir lätt men vi är ändå stora favoriter, är det bara andra gången på 13 försök som vi klarat av att inleda en säsong med fyra raka. Det skulle onekligen se snyggt ut i tabellen ovan. Dock, vi får absolut inte ta ut något på förhand. För den här matchen kommer inte att följa de vanliga normerna. QPR kommer att vara mer laddade efter sin svaga inledning och med massor av nyförvärv än kanske någonsin förr, Mark Hughes vill bevisa att han är en tränare som duger (vilket jag tvivlar på hur mycket jag än gillade Sparky när han spelade för oss). Det psykologiska spelet på supertrånga Loftus Road kommer att bli mer än intensivt, något som kanske inte kommer att framgå i tv men det är en arena där publiken är mycket högljudd (och det lär inte vara några trevliga saker som kommer att skrikas åt vissa av våra spelare) och hänger nästan så långt in att de täcker sidlinjerna. Den som tar hörnsparkar där får inte många stegs ansats.

Jag var en beundrare av Park Si-Jung när han var hos United, han är nu kapten för QPR. En duracell-spelare som alltid orsakade oss stor skada och gjorde viktiga och avgörande mål mot oss kändes det som. José Bosingwa lär inget högre än vilja visa Chelsea att de gjorde fel som släppte honom. Det är de spelare jag främst vill varna för idag även om QPR har kvalitet på många andra platser nu. Robert Green lär knappast få stå nu när Julio esar har kommit, en riktig klassmålvakt som nog kommer att etablera sig som en av de 5-6 främsta i Premier League i år, trots att målvaktstandarden har ökat märkbart i år.

Chelsea hade ett förfärligt derbyfacit förra året, något jag hoppas vi bättrar på i år. Matchen mot nästgrannarna lite norr ut kanske inte är den hetaste matchen för oss och våra spelare, men det är den för R's fans. Det kommer att märkas. Vi får hoppas Torres visar samma form som senast på SB mot QPR. Ett hat-trick skulle verkligen sitta fint idag också.

Stephane Mbia kommer att bedömas sent om han kan spela. Samba Diakité saknas då han är i Frankrike för personliga skäl.

Det finns anledning att hoppas att domaren André Marriner som knappast imponerat när han haft Chelsea gör en av sina bästa matcher. Chris Foy förra året tappade ju helt koncepterna och matchen redan väldigt tidigt.

FREDAG:
Ashley Cole och John Terry är skadefria och kommer därmed nog att starta båda två mot QPR. Marko Marin är skadefri, men kommer istället att spela med Under-21 ikväll. Juan Mata är osäker efter två veckor semester. Han kommer dock med säkerhet att vara med mot Juventus på tisdag.

---
Chelsea är det enda lag i alla de engelska proffsligorna som har ett perfekt resultat så här långt. Det låter imponerande, men de lägre divisionerna har spelat fler matcher och tre vinster på tre matcher är ändå bara tre vinster. Det enda lag som på papper skulle kunnat ställt till det för oss också, i de matcherna, var ju Newcastle. Vilket ärligt talat var den enda match Chelsea verkligen imponerade i. Sedan har vi matchen vi inte talar om, som satte saker och ting i relation om vi säger så.

Chelsea lär har tränat speciellt på defensiven under landslagsuppehållet, vilket låter lite ihåligt med tanke på att samtliga våra försvarare varit borta på landslagsuppehåll. Fast förhoppningsvis börjar defensiven på mittfältet också.

QPR har inte inlett säsongen på något sätt som de hoppades, men de har haft tuffare motstånd på papper och verkligheten än vi. De är däremot ett mycket starkt hemmalag. På de senaste sex hemmamatcherna har de bara en förlust.

Oddsen på ett straffavgörande är nog låga då våra två senaste möten avgjordes av straffar. Lägg därtill Eden Hazards förmåga att lura bort backarna så de tvingas fälla honom i straffområdet den här säsongen och jag lär inte sätta emot möjligheten att det blir straff imorgon. Sådana missar en viss Frank Lampard mycket sällan om han spelar (senast satte ju Hazard straffen själv då Lamps vilades).

Att gissa laguppställningen är betydligt svåra än att gissa, på befogade grunder, att Chelsea vinner. RdM har så många alternativ att spela med just nu att Chelseas trupp verkligen känns komplett. Själv ser jag oerhört gärna Romeu spela, liksom Sturridge om han verkligen hämtat sig från sin magsjuka. Bertrand är i form så om Cole fortfarande har känningar av sin skada är det ingen katastrof. Azpilicueta som kunnat träna med de lagkamrater som varit kvar på Cobham vill säkerligen ta chansen att visa sin nya klubb vad han går för. RdM har möjlighet att vila de landslagsspelare som spelade mer än en landskamp under uppehållet, vilket kan leda till att Lamps börjar på bänken. Mikel till exempel bänkades ju mot Liberia av Nigerias något egensinnige landslagsmanager. Detta för att Mikel hade uttalat sig negativt om att matchen spelades på plast, något förbundskapten tolkade som att Mikel inte hade något engagemang för sitt land!!!

I tidningarna i England handlar ingenting om fotbollsmatchen mellan QPR och Chelsea på Loftus Road imorgon. Det handlar bara om handskakningar och vissa spelares otroligt barnsliga hanterande av frågan. Vad trött man blir ibland.

TORSDAG:

Både JT och Ashley Cole tränade igår så de lär vara aktuella för spel på Loftus Road.

André Marriner, knappast en favoritdomare för Chelseafans har blivit utsedd till domare för matchen.


---
Chelsea är serieledare. Förra året vid samma möte möttes vi i åttonde omgången, nu fjärde. Chelsea låg då trea och var väl med, men matchen mot QPR på Loftus Road ses av de flesta som början till vägen ned för oss i fjol. Det var en otrevlig affär på alla sätt och vis. Det var en sällsynt odisciplinerad match både från läktarhåll och på plan. Publiken tryckte på på trånga Loftus Road och domaren Chris Foy tappade tidigt i matchen både koncepterna och auktoriteten. Chelsea hade en straff emot sig redan i 9:e minuten som blev helt matchavgörande och fick två utvisningar redan i första halvlek. Korten haglade och Foy hade ingen som helst kontroll. Ändå var Chelsea det klart bästa laget i andra halvlek med nio man, men något mål kunde vi inte göra. Därtill kom ju den numer världskända och överkommenterade incidenten mellan JT och Anton Ferdinand som vi inte berör mer än att säga; den står redan nu helt i fokus hos rännstenspressen. Särskilt som Ferdinand precis kommit tillbaka från skada och förväntas vara aktuell för start. För första gången hoppas jag därför att JTs skada är lite allvarligare så han tvingas stå över matchen, bara för att slippa allt snack. Chelsea ska slå QPR utan JT, även om jag nog fruktar den här matchen rätt ordentligt.

Skälen till det är att atmosfären är som den är på Loftus Road, och den kommer att vara extra spänd den här gången givetvis. Än viktigare är dock att QPR som var den klubb som köpte flest spelare har börjat säsongen uselt. De har dock, till skillnad från Chelsea som haft de flesta av sina spelare borta på landslagsuppdrag kunnat träna ihop laget inför den här matchen. Vi kommer att få möta ett helt annat spel och QPR än vad de visat upp hittills i sin säsongsinledning, som också varit väldigt svår lottningsmässigt. Deras senast inköpa spelare, som Julio Ceasar lär säkerligen spela och han erbjuder en helt annan säkerhet än Robert Green i målet. Chelsea däremot genrepade inför landslagsuppehållet med ett stort fiasko. Något jag hoppas väckte laget, men risken är väl att de lagt det alltför långt bakom sig två veckor senare. Just det här landslagsuppehållet är nästan det värsta på säsongen för klubbarna har knappt kunnat spela ihop ett lag pga transferfönstret som håller öppet så sent och att det bara är inledningen på säsongen. Så det momentum som är modeordet (och för en gångs skull ett bra sådant) i fotboll just nu, som ett lag bygger upp innan det här stoppet kan vara helt försvunnit nu när serien återupptas igen. Det går inte att bedöma något alls från det som hände innan uppehållet.

Jag tror det blir tufft i år igen, men visst ska Chelsea vinna och vi kan bara hoppas att trion i vår dynamo fortsätter som de startade även om ingen av dem har haft ett bra landslagsuppehåll. Mata har dock fått vila, Hazard har spelat två matcher som väl gått sisådär. Torres var bänkad igår när Soldado gjorde enda målet. Bäst av spelarna på landslagsuppdrag har det gått för Oscar som imponerade även om Kina var svagt. Han liksom Rami och Luiz har dock en hemsk resväg, även om jag är lite trött på att höra hur det påverkar. Spelare på den nivå är vana vid att resa långt.

Ashley Cole utgår jag från kommer inte att kunna spela, men det oroar mig inte så mycket. QPR är knappast ett världslag och Bertrand kan ersätta Cole alldeles utmärkt på vänsterbacken. Jag hoppas nästan som sagt att JT inte heller spelar och även om vi saknade hans ledaregenskaper något enormt i Monaco oroar inte det heller så mycket då jag ändå tycker Luiz och Cahill är det mittbackspar som startat bäst. Våra sena nyförvärv César Azplicueta och Victor Moses tror jag inte startar men beroende på matchutveckling tror jag nog vi kan få se båda komma in. Jag vill gärna se Sturridge starta i den här matchen, jag tror vi behöver hans speed och jag skulle inte alls ha något emot att få se Ramires i den defensiva mittfältsrollen istället för Mikel. Även om QPR kanske är ett lag som nog passar Mikels spel ganska bra. Lampard verkar vara i form och bör starta liksom självklart vår dynamo. Förhoppningsvis är även Marko Marin spelklar nu efter sin skada, han har börjat träna men det har varit en rätt lång skadefrånvaro så... I vilket fall som har RdM en verktygslåda av superintressanta spelare att välja bland. Glöm inte heller Oscar, Romeu.

Men, jag är redan lite orolig inför den här matchen som Viasat valt att visa som sin kl 16-lördagsmatch. Tack för det, för första beskedet var annorlunda men enligt tvmatchen.nu får vi se Chelsea.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook