Europamästarna Chelsea FC

3 - 9 september 2012

Nyheter v-36


Lördag:
Dåliga nyheter om Earls Court från samma källa som igår hade goda nyheter om det projektet. Fast frågan är om utdömandet av Earl Court-projektet som sådant är bra eller dåligt för Chelsea. Det kan vara bra för oss då det kanske tvingar kommunen att tänka om och tänka till (som om politiker kan klara sådana krav). Läs mer >

Lite att läsa om vår nye ytter, Victor Moses. >

Gillar som vanligt inte landskamper så här års, (Det avbryter allt och en fin start innan kan snabbt bli värdelös, som vi såg förra året). Självklart blev John Terry skadad. Osäkert hur länge. JT spelade med en vrickad och sparkad vrist och spelade så i närmare tjugo minuter då England hade gjort alla sina byten. Inte smart jobbat, särskilt inte som England hade en stor ledning, men väldigt typiskt JT. Så länge benet sitter på plats spelar han vidare. Lampard gjorde två mål i matchen och Studge, Bertrand och Cahill fick alla stanna på bänken. 5-0 i slutresultat mot Moldavien borta.
   För Belgien som slog Wales borta spelade Thibaut Courtois, hans första tävlingsmatch från start tror jag. Hazard startade också förstås, de Bruyne och Lukaku kom in. 2-0 till Belgien.
   Torres gjorde sin 100 landskamp men inget mål i en stor seger mot Saudiarabien. Som tur var skadades han inte.

Fredag:
U21-laget förstärkt med César Azpilicueta spelade en träningsmatch mot ett erfaret Charlton idag. De förlorade med 3-2. Azpi gjorde en bra match inför ögonen på RdM. Phillip på straff och Billy Clifford gjorde Chelseas mål.

PL-klubbarna diskuterar just nu två former av att begränsa framförallt utgifterna. En är en form av Uefa FFP-regler som stödjs framförallt av de två klubbar som skulle tjäna mest på att andra klubbar inte får alternativa inkomster, dvs Man United och Arsenal. Ett annat förslag, i mina ögon oerhört mycket smartare är en form av lönetak. Vilket förslag som vinner vet vi inte, allt vi vet är att 14 av 20 klubbar måste stödja ett förslag. Vi vet också att nästa år startar nästa guldkantade tv-avtal (vi får hoppas att Viasat då läst reglerna och erbjuder sina kunder det som de lovar). Läs mer: >

Efter att Battersea-Nine Elms försvunnit som alternativ för ett nytt stadium har Chelsea jobbat i det tysta på det projekt som de flesta av oss stödjer. En flytt till närliggande Earls Court. Sådana här ärenden har sitt eget liv men det verkar som Chelsea har de viktigaste politikerna bakom sig nu och kanske kanske... Läs mer >

Torsdag:

Chelsea fortsätter med Samsung som tröjsponsor. Ett avtal som ger ca 15m pund per år. Samsung hade option att förlänga till 2015 och har nu valt att göra så. Det är ett bra avtal men en bra bit efter det som scousers har med Standared Charter eller Man Us nya avtal, från 2014, med Chevrolet.

Kanske inte så många jämfört med andra sajter, men CSFC på facebook har nu nått 200 gilla. Och det gillar vi. Josef Rosberg heter den som blev vår 200:e gilla.

Onsdag:
Vi har vetat om det ett tag, nu är det officiellt att Ryan Bertrand har förlängt sitt kontrakt fem år. Enligt uppgift dubblar han sin lön, men är långt ifrån till exempel av en spelare som Malouda drar klubben på.

Oscar roade sig på Brasiliens träning igår. Inga dåliga nummer: >

Chelsea har anmält en något annorlunda trupp till FA än till CL. Noterbart är att både Hilario och Malouda ingår i FA-truppen:
Cech, Ivanovic, Azpilicueta, Cole, Luiz, Ramires, Lampard, Torres, Mata, Moses, Mikel, Malouda, Ferreira, Marin, Turnbull, Sturridge, Cahill, Terry, Bertrand, Hilario
   Det beror förstås på att andra regler bestämmer olika tävlingar, dumt nog.

Det blir på tisdagen 25 som Chelsea möter Wolverhampton i ligacupen. Osäkert om någon sänder matchen i Sverige, Canal+ har haft rättigheterna till ligacupen men jag vet inte om det fortfarande är fallet då kanalen genomgår stora förändringar. Vi får se.

Tisdag:
En ny Chelseasång, en version av vår nationalsång Blue is the colour, fast i den här version heter den The Colour is Blue av Michael Armstrong, finns ute. >>>

Då var det klart. Raul Meireles har lämnat för Fenerbahce i Turkiet. Det är inte något jag är helt övertygad om är bra för klubben. Vi gör oss av med fel spelare och tvingas behålla spelare som inte håller måttet istället. Samtidigt får man förstå om spelaren vill lämna och klubben får ett konkurrenskraftigt bud så....
    Men, nej jag gillar det inte. Vi har faktiskt haft stor nytta av Meireles trots hans frisyrer och att han aldrig blev en fan-favorit. Det talas om en övergångssuma om 8m pund vilket inte är så illa, hade vi inte betalat 12-12,5m förra sommaren. (Några medier påstår faktiskt att vi fått 12m, men det tror vi inte på). Ännu en förlustaffär för Chelsea om än inte en av de värsta. Fast den dag jag förstår mig på Emenalos och ledningens transferpolicy lär nog aldrig komma.
   Meireles gjorde 38+10 matcher för Chelsea och CSFC kan bara önska honom all lycka i Fenerbahce. Jag hade som sagt mycket hellre sett vissa andra spelare lämna än en mycket nyttig sk utilityspelare.

(Problemet är som jag ser det att Chelsea måste sälja Meireles och låna ut Essien på grund av spelare som Malouda och Ferreira som vi inte kan bli av med pga deras lönekrav. Men då Chelsea måste sänka de totala lönekostnaderna går det då ut över spelare som är villiga att byta miljö utan att kräva summor som nya klubbar inte kan betala. Så frågar ni mig, då skyller vi på Malouda och anhang).

Måndag:
Nu blir det landslagsfotboll i två veckor. Gäsp. Ashley Cole har dragit sig tillbaka från den första av landskamperna pga ankelskada. Vi får hoppas det är enda skadan och att den inte är allvarligt.

 

Rykten, notiser m m, v-36



Söndag:

Det verkar som John Terry inte kommer att kunna spela mot Ukraina på tisdag. Vilket självklart också sätter stora frågetecken inför matchen på Loftus Road på lördag. En match vi kanske ska hoppas JT är skadad inför. Det skulle onekligen ta bort obehagligt fokus från det som rännstenspressen redan hetsar inför, handskakning och returmötet med Anton Ferdinand. JT friades ju i rätten, men ännu av någon anledning har FA inte vågat ge sitt domslut i den skenrättegång de hållit, trots att andra ärenden i samma anda avgjorts och JT har hållit ett möte där han fått ge sin version.

Lördag:
Bolton tror de kommer att få låna Oriol Romeu nu under säsongen. Jag vet inte riktigt hur Chelsea tänker, men efter att vi redan lånat ut Essien och sålt Meireles är det helt enkelt vansinnigt då vi då helt saknar defensiva mittfältare utom tröge Mikel som är högst ojämn och inte fungerar alls mot kvicka lag.

Ashley Cole
kommer inte att kunna spela i veckan och måste därmed också anses som högst tveksam för spel mot QPR på lördag. JT försvinner troligen också men där finns det hopp både för England och Chelsea att han kommer att kunna spela i veckan.

Daily Mail gör en stor sak av att Malouda och Ferreira skulle vara vansinniga över att de tvingades spela mot Charlton i U-21-matchen. DM säger att Malouda eventuellt kommer att förlora sitt tröjnummer över bråket. Samtidigt påstår de att Drummy var manager vid matchen, vilket han inte var då han var frånvarande från den träningsmatchen av andra skäl, vilket kanske visar sanningshalten i artikeln. Själv känner jag bara en enorm trötthet över bortskämda fotbollsspelare som tycker det är förnedrande att representera klubben som betalar deras (mycket stora) löner oavsett vilken nivå det är. Shut up and play. (Om nu historien som refereras på många håll är sann).

Rykten om Malouda till Lyon har kommit upp igen. Malouda ska ha varit i kontakt med tränare och coacher i Lyon och ägaren Aulas välkomnar honom tillbaka om så sker - men hur det kan ordnas med transferfönster och liknande vet jag inte. Det vore dock det absolut bästa för Malouda då RdM gjort mycket klart att även om han ingår i FA-truppen ingår han inte i planerna i år. Han är inte med i CL-truppen och han tränar nu med U-21 spelarna.

Fredag:
Marko Marin
ska ha börjat träna igen och kommer kanske att kunna vara med i truppen mot QPR nästa helg. Bra nyheter. Alltid trist för en spelare att börja sin karriär med en skada. Det kan orsaka mycket problem framöver, självförtroendemässigt och så.

Torsdag:
Chelsea lär bara erbjudit Ashley Cole en ettårsförlängning av hans kontrakt. Vi har hört historien förut, då Chelsea agerat likadant mot alla äldre spelare vars kontrakt går ut. Och tidningarna skriver samma sak varje gång, att spelaren hotar lämna. Än är nog inte sista ordet sagt i den här affären.

Onsdag:

Det blev ingen övergång för Malouda som vi hoppades på igår. Förmodligen satte hans extrema löneanspråk stopp för det hela. Han beklagar sig också i media över att han får nu träna med U-21-laget. So what, hade det varit ett problem för honom att fatta att han inte kommer att vara Chelseaspelare på plan borde han väl tagit chansen och lämna, det var ju klubbar som ville ha honom när Chelsea klart förklarat att vi inte ville längre. Det enda obegripliga är att Chelsea ändå skrev in honom i FA-truppen, även om det berodde på att de hade en kvot att fylla snarare än att Malouda är tänkt att spela - om han inte sköter sig och verkligen visar klass i U-21 om han får spela där som överårig.

Något som ska bli skönt nu närmaste åren är att vi åtminstone slipper länkas med van der Wiel som PSG snappade upp sista transferdagen och som de startat sin säsong kan de kanske behöva alla nyförvärv de kan komma över för ännu är det ju bara ett som levererat. Jag tror inte mer på van der Wiel där än jag någonsin trodde på honom som Chelseaspelare.

Tisdag:
Vet inte vad jag ska tro, men det påstås att Lyon bett Chelsea ge vilket pris de vill för Florent Malouda. Som det är just nu tror jag Chelsea är villiga att nästan släppa Malouda gratis om Lyon tar över hans lön. VI är ju inte heller direkt kända för våra bra spelaraffärer, men i det här fallet kan vi tjäna på det då fokus ju är på att få ned lönekostnaderna inför FFP. Maluda kostade runt 18m när vi köpte honom, Lyon påstås vilja betala 1m! Men Maloudas lön är enligt tabloidpressen hela 110.000 pund i veckan, så... SÄLJ! Det vore också en bra lösning för spelaren Malouda som inte lär få mycket speltid i Chelsea i år, men som har några år kvar på Lyons nivå.
    Frankrikes transferfönster stänger natten till onssdag. Så blir det affär blir det snabbt.

Och vad tror ni om Christina Ronaldo-ryktena till Chelsea? Inte ett dugg tror jag. Däremot undrar jag om City inte är intresserade, trots att C Ronaldo sägs att ha sagt att han aldrig vill spela för City! PSG är nog de enda som har råd egentligen, och de verkar ju helt strunta i framtida problem med FFP.

Måndag:
Hulk
flyttar till Zenit. De var de enda som ville möta Portos otroliga krav. Ryktet säger att Porto krävde 100m euros för Hulk. Tack för att Chelsea inte gick med i det rejset, det finns bättre alternativ för de pengarna. Även Christina Ronaldo har ju plötsligt hamnat på marknaden om skvallret är sant nu.

Meirelesryktet har nu nått läkarundersökningsstadiet. Jag vet inte, jag vet att många inte uppskattar Meireles men med Essien borta anser jag inte det särskilt klokt att sälja också Meireles då vi i så fall bara har Mikel och Romeu kvar i den positionen i klubben. 8m pund lär Chelsea få för Meireles. Var finns köparna till Malouda, Benayoun, Ferreira, Hilario...?

---
Fenerbahce lär bekräftat att de öppnat förhandlingar med Chelsea om Raul Meireles. En spelare som Sky Sport påstår Chelsea betalat 12m pund för! Var han verkligen så fruktansvärt dyr när AVB köpte honom, en snabbkoll ger svaret att det kan varit så. Inte undra på att Chelsea kanske vill casha in på en 29-åring. Även om han spelar i en position som inte är den mest knkurrensutsatta i laget, då han ju tävlar med Mikel bl a. Meireles kan dock också vara nyttig framåt. I Turkiet är transferfönstret öppet också denna vecka!

Annars förstå mycket snack om Rademel Falcao och eventuell förhandskontrakt med Chelsea, även om spelarens pappa har bekräftat att även City vill ha honom. Liksom en rysk klubb. Själv vill Falcao till England så vi lär nog höra väldigt mycekt om det här innan januarifönstret öppnar. Vad jag står, det vet ni. Chelsesa lär varit Falcaos favoritlag i ungdomsåren.

Mycket tjafs om att Didier Drogba skulle gå till Liverpool. Sorry scousers, ni har större chans att vinna ligan i år än at Drogba väljer att spela för er.


csfc  AKTUELL LIGAPLACERING, se även Resultat för målgörare etc
1 xChelsea FC 3 sp 3 v 0 o 0 f 8 - 2 mål 9 p
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!