csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 3 sp 3 v 0 o 0 f 8 - 2 mål 9 p

2 september 2012

atletico    Frågetecken

Michael Essien är borta. Får Oriol Romeu chansen nu?. Tyvärr inte. Det är min känsla. Jag delar absolut inte Roberto di Matteos förtroende för Mikel som jag tycker är extremt ojämn, ren säkerhetsrisk mot snabba lag då han är långsammast av alla i Chelseas trupp. Han gjorde framsteg och var bra i de avslutande matcherna förra säsongen. Han var bra mot Newcastle. I övriga matcher inkl träningsmatcherna den här säsongen har han inte varit i närheten av godkänd i mina ögon.

Daniel Sturridge. En spelare man har en känsla av att Roberto di Matteo inte litar på. Fast i det fallet är det tyvärr självförvållat då Studge i varje match förutom början av förra säsongen alltid ser ut att spela för Daniel Sturridge bra mycket mer än för Chelsea. Kanske för att ta sig in i landslaget, kanske för att få byta klubb. Hans kontrakt börjar räknas ned och om Chelsea inte ger honom några vettiga chanser under hösten kommer han nog att begära en transfer snart.

När blir Marko Marin spelklar igen? Chelsea brukar inte mörka så här om skador så jag börjar undra. Det talas om att han ska kunna spela efter landslagsuppehållet. Jag hoppas verkligen det. Chelseas medicinska avdelning under Biosco har dock varit väldigt mycket bättre än när Ancelottis team ledde den.

Ramires. Har han inte backat ordentligt i sin utveckling sedan förra hösten då han var bäst i Chelsea? Mot Atletico var han sämst. (Och där talar vi om konkurrens med tanke på hur alla utom Cech och lite grann Mata och Lamps spelade).

Hazard. Startade säsongen suveränt. Kommer det att komma en reaktion? Vi kan hoppas att det inte blir så, men inte heller han var bra mot Atletico. Mata var klart bättre, och i mina ögon var Mata bättre även mot Newcastle men Hazard fick alla hyllningar för det bidrag han gett laget i den matchen och så många andra.

Försvarsspelet. Har Chelsea spelat sämre försvarsspel de senaste tio åren? Svaret är nog tyvärr nej. Och då var vi ändå usla förra säsongen utom de sista månaderna i Champions League och FA Cupen. Vi har ändå vunnit tack vare vår dynamotriangel framåt.

Det defensiva mittfältet. Lampard har tagit ett steg ned i banan och det har fungerat riktigt bra, särskilt när han fortfarande kommer framåt. Problemet är att när Lamps går fram då tappar Mikel koncepterna. Faktum är att det defensiva mittfältsspelet har fungerat som bäst med Mikel och Meireles.

Ashley Cole. Har inte riktigt stått att känna igen ännu. Men det är kanske åldern som gjort honom lite trögstartad den här säsongen. Tror nog han kommer igen. Om inte, Bertrand kommer att bli nästa engelska storback.

John Terry har aldrig startat en säsong mer osäkert och sämre. Han har inte hittat rätt och han har inte lyckats leda laget som vi är vana vid. Luiz och Cahill har (för det mesta, inte senast) varit en bättre kombo än någon med JT. Är det avstängningshotet från FA som oroar? Hoppas landskamperna spelar ihop honom och Cahill.

Lånet av Essien till Real. Var det verkligen smart?!

----

Det finns massor med positivt också redan. Även om det inte var ämnet till artikeln.

Starten och inledningen på ligasäsongen är härlig. (Titelmatcherna har dock varit pinsamma båda två). Men vi inledde riktigt hyfsat förra året innan det började rasa samman med dålig disciplin och usla resultat. Jag tror inte det händer men jag hoppas innerligt att matchen vi inte vill nämna var en riktig väckarklocka i ödmjukhet för laget när spelarna kommer tillbaka från alla landslagsuppdrag (och så snälla, inga skador).

Torres ser vass ut och har tydligen hittat självförtroende, även om han självklart inte kan göra allt på egen hand. I det avseendet är han ingen Drogba. Han måste få bollarna också.

Hazard och Mata - fortsätter de som de startat har vi ligans i särklass vassaste offensiva mittfält och då har vi ändå ett par spelare till där som kommer att ruska om de flesta lag.

Petr Cech gjorde en howler som de kallar det i England mot Norwich, annars har han sett väldigt bra ut i år också.

Ivanovic blir bara målfarligare och målfarligare. Tyvärr lite på bekostnad av hans defensiva spel. Senast var han rundningsmärke för ett röd-vitt lags stjärna. Han har också börjat dra på sig lite mycket kort kanske för att han är lite trögare än förut.

Cahill växer mer och mer in i rollen som JTs efterträdare om än något till höger.

Vi har fantastiska ungdomar på gång, som förhoppningsvis klarar det stora steget även om jag inte tror Gael Kakuta någonsin gör det.

Vi leder ligan redan nu. Vi har bara förlorat cupfinaler - och det räcker med sådana förluster nu. Jag kan överleva att vi missar Community Shield och Supercupen. Men att vara så usla i World Cup och även de engelska cuperna är inte godkänt. Även om ligan är nummer ett och CL nummer två.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook