Europamästarna Chelsea FC

Matchen:   Chelsea v Atletico Madrid    1 - 4    (0-0)
LAGUPPSTÄLLNINGAR:
1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
24 Gary Cahill
4 David Luiz
3 Ashley Cole
12 John Mikel Obi
8 Frank Lampard
7 Ramires
17 Eden Hazard
10 Juan Mata
9 Fernando Torres

Avb: 22 Ross Turnbull, 34 Ryan Bertrand, 6 Oriol Romeu, 16 Raul Meireles, 11 Oscar, 13 Victor Moses, 23 Daniel Sturridge.

ATLETICO MADRID:
Courtois; Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis; Mario Suarez, Gabi; Adrian Lopez, Koke, Arda Turan; Falcao.
Avb : Asenjo, Garcia, Rodriguez, Silvio, Diaz, Costa, Emre.

Domare Damir Skomina, Slovenien

Första halvlek

Bägge lagen ganska som väntat. Rami istället för Bertrand jämfört med senast.
   Fjräde minuten kommer Atletico längs vår höger och får in ett inlägg som Falcao får möta och stöter i ribban. På returen fäller Luiz fäller en Atleticospelare men vi har tur och domaren friar.
   Chelsea är pressade och spelar verkligen inte bra i försvaret.
   MÅL. USelt försvar igen och Falcao kommer fri med Cech. Han chippar bollen över Cech i stolpen men när bollen ser ut att gå ut väljer den att gå in istället. Oj vad jag ångrar att Chelsea inte bjöd på honom förra sommaren. Han löper ringar runt våra försvare just nu.7 min.
   Första attacken från Chelsea, Rami tar sig in i straffområdet och faller rätt lätt. 9 min.
   Lampard skjuter bra, men bollen tar stopp på försvare. 12 min.
   Första kvarten solklart till Ateltico som ser väldigt mycket motiverade ut än Chelsea.Bäst Falcao som jag ju så gärna hade sett gå till Chelsea förra sommaren. En bra mycket bättre spelare än Hulk om ni frågar mig. Men det är mycket kvar och vi kan vända det här.
   Lopez får nästa chans, men Cech avvärjer. 16 min.
  Turan nickar utanför efter hörnan. 16 min. Inte så bra, i bra läge. Turan är en annan spelare som länge knöts till Chelsea, mest pga länken med Hiddink som förbundskapten för Turkiet då.
    Lampard skjuter studsande skott men Rami står jätteoffside framför mål och envisas med att peta på bollen. 18 min.
   MÅL. Falcao utklassar Chelsea. Falcao sätter bollen hur behärskat och snyggt som helst förbi Cech. Chanslös. Chelseas försvarsspel är fruktansvärt dåligt. Vi kan bli pinsamt utspelade i den här matchen. Ser lite grann ut som mot Arsenal förra hösten på SB. 19 min.
   Chelsea ser ut som ett div 3-lag när Atletico ställer om. Och trots siffrorna är ändå Cech den enda Chelseaspelare jag kan ge godkänt än så länge. Det är uppenbart att de trodde det här skulle bli en lättare match och de har fullständigt underskattat både motivation och skickligheten hos Atletico. Jag tror en reducering för paus är absolut nödvändig för att vi ska vända detta, men vi har ännu inte varit nära. Särskilt våra offensiva mittfältare är fullständigt borta, liksom Torres. Lamps har haft några skottförsök, Rami har sprungit mycket och en hel del i vägen. Mikel slår lyftningar istället för att hålla bolen på marken och spelet tar stopp hela tiden. Plus att Atleticos försvar är minst två klasser bätter än Chelseas f n. Just nu tyder inget på att vi inte redan förlorat andra bucklas av sju i år.
   Atletico missar öppet mål två gånger. Andra försöket går till Falcao som nickar i stolpen på returen från Lopez. Men det skulle varit offside innan. Det hjälper dock inte. Det är panik i Chelseas försvarsspel. 36 min. Man kan bara hoppas Roman öppnar stora plånboken för Falcao sista timmarna istället för att fjanta med Hulk, Cavani. Falcao är bäst på plan och giftigare än en retad skorpion.
    Chelsea har ännu inte testat Courtois. Som liksom övriga Atletico befinner sig på ett helt annat plan när det gäller motivation än Chelsea som ser ut som de trodde de kunde ställa ut skorna. Sådan här inställning (som det verkar, det är säkert inte så egentligen) är nog det retar mig mest och vi har gjort oss skyldiga till det en del gånger sedan dubbelsäsongen.
    Just nu betalar Chelsea för den fina inledningen av ligasäsongen, vi ser ut som i träningsmatcherna.
    Äntligen en bra kombination hos Chelsea som haft bollen lite mer nu. Mellan Cole och Mata, men det blir bara en ofarlig hörna och Atletico kontrar och Falcao gör trean efter lurat bort Rami totalt. MÅL. Det här är rent pinsamt. 45 min.
JAG SKÄMS

 

Andra halvlek

Hade Chelsea låtit bli att släppa in trean (och ärligt talat vi ska vara tacksamma att det inte är mer) då hade jag kunnat tro på en vändning. Men det finns absolut inte det minsta tecken på att vi inte komme att åka hem med en utklassning och förnedring av Atletico.Det enda jag nu hoppas på är att få se lite kamp, moral och kämpaanda hos Chelsea - och många tidiga byten. Mikel och Ramires ska först av plan. Mikel hänger inte alls med, han är överspelat i varje läge när Atletico vänder och när han någon gång har bollen lyfter han passningarna till sina medspelare istället för att spela längs marken. Även RdM måste se Mikels enorma ojämnhet någon gång. Han är dock inte den ende som är usel i Chelsea, för det är alla utom Cech. Luiz och Cahill, Iva och Cole har också varit katastrofala bakåt.
   Jag kan inte komma ihåg när jag såg Chelsea så här förnedrade på en fotbollsplan senast. 80-talet kanske. Även om Arsenalmatchen förra året svider, men där var ju vi ändå med i matchen även om det rann ifrån oss.nRoman kan dock glädja sig åt att han vannsitt långdragna stämning och däremd sparat en hel del pengar.
   Frågan är om det har var slutet på Hazards smeknmånad, han har knappt synts på plan. Mata har gjort en del.
   Oscar in för usle Ramires. 46 min. Varför inte Sturridge? Men det är klart, vi blev fullständigt sönderkontrade redan innan, vad ska vi inte bli nu i andra när vi måste framåt?
   Vi ser dock lite vilja och kanske respekt från Chelsea just nu. Men uddlöst fortfarande om vi ska döma av de första minuterna.
    Utan flyt och ett tidigt mål kan vi inte ens låtsas vända det här. Och Chelsea har ännu i matchen inte ens prövat Courtois.
   Jag undrar om inte Torres borde tas av. För första gången tycker jag faktiskt att det ser inte ut som han vill försöka. Kanske för att hjärtat är hos motståndarna, kanske för att han inte fått ett skit att arbeta med.
    Atleticos första byte. Lopez ut mot Rodriguez. Lopez har varit med, men oskärpt i avsluten (tack). 56 min.
     Hazard vräks omkull utan frispark, första insatsen i matchen jag kan komma ihåg. 57 min. Där borde han nog haft frispark. Men å andra sidan borde kanske Atletico haft en straff i första så...
   Atletico är fortfarande laget som vill något i den här matchen. Fick Chelsea propvan sömntabletter till frukost idag? Just nu drömmer jag bara om att vi ska avsluta på ett värdigt sätt, men...
    MÅL. Och det inte för Chelsea. Miranda som krånglar in den via Cahill när Miranda lycaks lyfta den precis över Cech. PINSAMT. URSKÅPNING som kommentatorn sa. Jag slänger snart ut tvn. 61 min.
  Nu finns det bara en sak kvar att göra. MER ÖL och något som gör att man kan radera den här matchen från sitt minne. Sämsta insatsen av Chelsea på jag vet inte hur många år. När släppte vi in fyra utan att göra något? Vi släppte till 4-4 i hawaiimatchen mot scousers, men....
    RdM har nu BARA en uppgift under det evighetslånga landslagsuppehållet. För fan fixa försvarsspelet! Och INSTÄLLNINGEN! Och peta Mikel, för nu är jag så trött på honom och hans bristande försvarsinsatser. Jag vet att många tycker han är duktig, många tycker han är usel. RdM tror stenhårt på honom - men ärligt talat! Hela försvaret förtjänar att petas, men de ställs också i omöjliga situationer eftersom långsamme Mikel aldrig hinner med snabba lag som ställer om spelet. Han är som en legokloss mot en Ferrari.
   Oscar skjuter. Utanför. Courtois har fortfarande knappt behövt röra bollen. 68 min.
  Cech räddar oss igen. 69 min. Och det kunde varit straff igen, om än hård.
   Cahill gör MÅL. Lite orättvist. På hörna där bollen dimper ned. Lite mindre förnedrande, eller? 75 min.
    Koke ut, Garcia in. 81 min.
   Mata, ende godkände framåt ut, för Sturridge. 81 min.
   MikeL ställer till det igen, men blev han inte också varnad? 83 mn.
   Atletico två mot en men Cole hinner tillbaka. Cole skäller ut sina lagkamrater. Han borde skjuta dem, åtminstone med paintballkulor. 84 min.
   Ett mål till skulle snygga till historieresultatet även om jag personligen aldrig någonsin kommer att erkänna att jag såg den här matchen. Chelsea är dock inte ens nära. Cech räddar oss igen när Luiz är igenom. 85 min. Jag har sett handbollsförsvar med tre man utvisade försvara sig bättre än Chelsea idag.
   En lektion i ödmjukhet är det bästa jag kan få ut av den här matchen. Inställning, kunnande, försvarspel och precis allt ni kan hitta på är fullständigt underkänt idag.
    Falcao - det enda jag kan säga. Roman för fan köp honom för pengarna du sparade när du vann i rätten idag! Du har 1,5 timmer på dig.
   Bertrand in för Cole. 90 min. Cole visade det enda tecken jag såg idag på vilja när han skällde ut sina lagkamrater, vilket nästan ger godkänt.
   Luiz slår bollen i stolpen när han bröt bollen framför Turan. Det hade väl fullbordat pinsamhetens dag. 90 min.
   Tack och lov bara två minuter tillägg.

En lektion i ödmjukhet och i punkteranden av egon - det är det enda positiva jag kan ta med mig från den här matchen.

Och påminn mig aldrig någonsin om att den har spelats. (Tur att mitt svenska lag vann och jag fick goda, goda nyheter om en nära släkting idag):

Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!