csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 3 sp 3 v 0 o 0 f 8 - 2 mål 9 p

28 - 31 augusti 2012

atleticoInför Atletico Madrid, Supercupen

FREDAG:
Det har spelats 36 Supercuper, Chelsea och Atletico har vunnit varsin. Ingen av matcherna har dock någonsin avgjorts på straffar! Vilket vi säkert ska vara glada för då vi ju, en viss final å sidan, inte varit så lyckosamma i.


Inte oväntat har Fernando Torres meddelat om han gör mål idag kommer han inte att fira. Vi vet ju att Torres på många sätt har nästan samma relation till Atletico som JT har till Chelsea.

JT är avstängd. För även om han fick avstängningen förkorat gäller den över den här matchen. Därmed är backlinjen given. Iva-Cahill-Luiz, Cole. Sedan blir det nog svårare. Nykomlingarna Azpilicueta och Moses har rest med laget till Monaco men lär knappast starta. Definitivt kommer inte Florent Malouda som tänker sitta på arslet och tjäna pengar sista året eller Yossi Benayoun som däremot hoppas få en klubb klar i morgon för sitt sista år, även om det blir på lån.

---
De vann Europa Leaguefinalen. Därför möter de Europamästarna i Supercupen. Chelsea har spelat en Supercup förut, som vinnare av Cupvinnarcupen. Då slog vi Real Madrid och tog hem bucklan. Nu är det sista gången finalen spelas i Monaco, sedan kommer den att turnera precis som CL. (Prag nästa tror jag).

Atletico Madrid har också vunnit Supercupen en gång, så sent som 2010 då de slog Inter.

Atletico Madrid har startat ligan bra. Oavgjort i första matchen, och en mycket imponerande 4-0 seger mot Athletic Bilbao, förra årets sensation och motståndarna i Europa Leaguefinalen. Då 3-0.

Mest intresse i matchen tilldrar sig självklart det faktum att målvakten i Atletico, Thibaut Courtois är egentligen en Chelseaspelare fast han bara varit där på träning. Chelsea köpte Courtois som räknas till de stora målvaktslöftena som efterträdare till Petr Cech redan förra sommaren. Redan då lånades, hyrdes egentligen, han ut till Atletico och så blir det även den här säsongen. Courtois ämnar övertyga mot sin egen klubb och det kan man förstå. Lite grann som hur imponerande Victor Moses var mot Chelsea i första ligamatchen i år, och spelade till sig ett kontrakt med oss.

Det finns skäl att förvänta sig en tuff match. Dels brukar EL-vinnarna vara lite mer motiverade, dels är Atletico ett bra lag som startat bra. De har många kvalitetsspelare som en personlig favorit, Falcao, men även Godin i backlinjen är en spelare strax under världsklass. Vi har också en tidigare Chelseaspelare, Thiago Mendes där. Juanfran är en mycket duktig försvarare också. Arda Turan är en mittfältare som kopplades ihop med Chelsea rätt mycket för några år sedan. (Den sk Guus Hiddinklänken).

Därtill tror jag nog Supercupmatcherna som förr mest sågs som träningsmatcher börjar få en helt ny status. De innebär prispengar som kan spenderas på nya spelare (eller svarta hål i budgeten) och får relativt stor uppmärksamhet idag. Supercupen visas i Viasat t ex.

Chelsea har också startat säsongen övertygande oavsett hur mycket folk snackar om lätt inledning. De gjorde de även förra året och inte mötte vi ett lag som slutade på femte plats då. Newcastle kommer absolut att tävla om Europa Leagueplats även i år men jag tror en CL-plats är nog utom räckhåll med tanke på konkurrensen. Något svagt lag är de dock inte även om jag tycker Chelsea var de som gjorde dem dåliga i lördags snarare än att de verkligen var det. Jag var imponerat av Chelsea i den matchen, särskilt vår trippeldynamo med Mata, Hazard, Torres. Jag tror alla tre spelar den här matchen. Mata ser inte ut att behöva någon vila ännu. Därtill tror jag nog både Frank Lampard och John Terry (om han är fri från skadan) startar den här gången. Chelsea kommer att spela det lag som är starkast för ögonblicket. Om det innebär att Moses eller Azpilicueta gör debut går inte att säga, men knappast som startspelare. Får de hoppa in beror det säkerligen på hur matchen utvecklar sig.

 


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook