Europamästarna Chelsea FC

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 xChelsea FC 3 sp 3 v 0 o 0 f 8 - 2 mål 9 p

Matchen:   Chelsea v Newcastle    2 - 0    (2-0)
LAGUPPSTÄLLNINGAR:
1 Petr Cech (k)
2 Branislav Ivanovic
24 Gary Cahill
4 David Luiz
3 Ashley Cole
12 John Mikel Obi
16 Raul Meireles
10 Juan Mata
17 Eden Hazard
34 Ryan Bertrand
9 Fernando Torres
Avb: 22 Ross Turnbull, 5 Michael Essien, 6 Oriol Romeu, 7 Ramires, 8 Frank Lampard, 11 Oscar, 23 Daniel Sturridge.

Newcastle
Krul; Simpson, S Taylor, Coloccini, Santon; Ben Arfa, Cabayé, Anita, Gutiérrez; Cissé, Ba.
Avb: Harper, Williamson, Perch, R Taylor, Obertan, Marveaux, Amalfitano.

Domare Phil Dowd.

     

Första halvlek

En mycket oväntad uppställning tycker jag. Lamps vilas. Cech kapten före Ashley Cole som tidigare varit vicekapten. Bertrand startar och tyvärr också RdMs favorit (om än inte min särskilt inte just nu) Mikel. Denne måste verkligen visa klass idag annars bör Oriol få chansen nu. Meireles startar, vilket tyder på att Chelsea har en defensivare uppställning än i tidigare matcher. Newcastle har alla sina tveksamma till start. Och nyförvärvet Anita startar också.

Bra anfall från Chelsea som börjat aktivast, men Bertrand slår inlägget långt från någon blå spelare. 4 min.
   Vi har en del tveksamma modeinslag i Chelsea just nu. Meireles frisyr som vanligt en av dessa mindre snygga fotbollsmohikaner. Hazards skägg påminner tyvärr om Breivik och hans skor i rosa och vitt är en bit från mina ideal. JTs japanska flickskolemode med strumporna över knäna har blivit nästan standard. Det är nog kallt om knäna i England numera.
   Chelsea har initiativet men spelet är ändå lite slarvigt och chansartat. Inga målchanser för något lag än. 8 min.
   Torres hämtar boll djupt och uppehåller fyra Newcastlespelare innan Mikel sätter bollen strax under takåsarna på Stamford Bridge. 9 min.
   Newcastle är åtminstone inne i Chelseas straffområde, men Cahill blockerar ut Bas boll nere vid linjen. 10 min.
  Tyvärr missförstånd mellan Hazard och Torres som bara leder till inspark, men intentionen fanns där. 12 min.
    Hazard skjuter men får ingen riktigt bra träff. Utanför straffområdet rakt på Krul. 14 min.
   Newcastle är rätt framgångsrika i att begränsa Chelsea, på bekostnad av att de inte själva har visat upp ens tillstymmelse till eget spel.
   Torres tar snyggt ned en lång boll och lägger upp den, men Bertrand skyfflar med högern mest bollen rakt i famnen på Krul. 18 min. Bästa chansen hittills.
   Newcastle får en hörna efter att Ba hunnit upp en boll vid linjen. 20 min. Dåligt slagen.
   STRAFF. Torres tar sig in i straffområdet och får benen undanslagna. Ingen Lamps, vem tar den?
   Hazard tar straffen. Kort ansats. Lång tid innan han får ta den. Stensäker i hörnet trots att Krul är där. 22 min. MÅL.
   Meireles har fått en knäskada ser det ut som Lamps värmer. I ceriserosa överställ! Skadan ser ut att vara en smäll i knät när Meireles landar på marken. Han är på fötter igen.
    Hmm, det verkar som Hazard rakat av sig Breivikskägget nu när vi såg närbilder. Skönt. ;-)
    Iva är uppe och nickar bra, men Krul tar den. 31 min.
     Hazard och Mata tar sig fram, men sista bollen fram hinner Coloccini emellan på. Snyggt. 35 min.
   Bollen trillar ned framför Hazard som satsar för Kung Baudoiuin och fosterland och bollen är väl kanske på väg till Belgien. 36 min.
     8-1 i målförsök till Chelsea speglar halvleken rätt väl än så länge.
    Torres blir varnad, onödigt för tjafs över att han inte fick en frispark. Borde han fått. Det var inte gult för filmning som kommetatorn försökte. 40 min.
   Newcastle i ett sällsynt anfall, bollen tar via armen som hålls intill kroppen till Cissé som nickar klart över. Än har Cissé inte visat något av det som gjorde honom till en av vårens stora spelare. 41 min.
   Tyvärr offside på Mata i en intressant kontring. 43 min.
    Det har helt och hållet varit Chelseas halvlek och Newcastle har mest ägnat sig åt att försvara sig. De har skapat väldigt lite framåt även om de fått några anfall på slutet. Cissé skjuter på Cech 44 min.
    Dynamon i Chelseas spel är trion Mata, Hazard och Torres i den ordningen kanske. Fast med tanke på vad Hazard får ut borde det kanske vara tvärtom.... De håller Newcastle fullt upptagna. Meireles och Mikel har skött det defensiva mittfältet väldigt bra. Det är en mer balanserad duo än Mikel och Lampard. Mikels bästa halvlek hittills den här säsongen. Luiz och Cahill solida. Men alla Chelseas spelare förtjänar bra betyg för den här halvleken. Synd bara att spelövertaget inte speglas ännu tydligare i målprotokollet. För nog måste väl Newcastle kliva upp och försöka lite mer i andra, vilket bör öppna upp för våra anfallare. Ser gärna Sturridge i ett ganska tidigt inhopp.
   Fyra minuter tillägg efter Mieireles skada.
  MÅL. Drömmål av Torres. Hazard passade - igen. Men det är Torres mål helt och hållet. Han får till en härlig träff på straffområdeslinjen. Kort tillslag nästan perfekt i krysset. Hazard nu inblandad i sju av åtta Chelseamål! Succé räcker väl knappast till för att beskriva hans start i PL. 45+3
   
   


   

 

Andra halvlek

Andra är igång. Spelar Chelsea som i första kan det bli kul. Det finns ingen anledning att försöka kontrollera matchen ännu.
   Chelsea har redan haft en del fina kombinationer med de vanliga misstänkta, Mata, Hazard och Torres. Jag vill dock återigen framhålla att balansen på mittfältet är idag bättre än tidigare med Meireles och Mikel. Det är nog verkligen dags för Lamps, och även JT att börja titta sig över axeln nu. Det är fortfarande startspelare de flesta gångerna, men inte längre 9 av 10.
    Och då har vi ändå ännu inte fått se Marin, Azpilicueta och Moses. Hoppas vi får igång Sturridge också, för om han inte får känna sig delaktig kommer det nog att bli en hel del gnäll igen, inte minst i media. De försöker ju fortfarande sälja honom redan det här transferfönstret.
   Ben Arfa skjuter en bit utanför. 52 min.
   Iva missar en passning vilket ger Jonas skottmöjlighet men liksom de flesta långskotten idag hamnar bollen en bra bit ifrån önskat område. 53 min. Newcastle försöker dock lite mer just nu.
   Matchen är inne i ett de här vägskälen. Inget lag har riktigt kontroll på saker och ting. Chelsea verkar undra om de ska lägga matchen till sängs och Newcastle lyckas inte riktigt få till någon offensiv.
   Ba rycker ifrån Iva men Cech täcker det vinklade skottet. 59 min.
   En krosspassning till Mata som passar till Torres som inte når fram riktigt. Krul tar hand om bollen. 60 min.
   Ben Arfa börjar oroa på Chelseas högerkant samtidigt som Taylor, Ryan, är på väg in för Simpson. 64 min.
   Chelsea briljerade men det fungerade inte hela vägen då Bertrand inte får tillräcklig fart på bakåtpasset till Hazard. Kunde blivit hur snyggt som helst. 66 min.
   Ramires in för Mata. 67 min. Mata har varit jättebra men får inte tillräckligt beröm just nu känns det som då allt strålkastarljus hamnar på Hazard. (Vilket han självklart förtjänar, men det finns plats för fler. Vår offensiva dynamo är Mata-Hazard-Torres och Mata är motorn i den).
   Hyfsat frisparksläge rakt framifrån. Luiz tar den. 69 min. Över.
    Luiz har blivit alltmer offensiv och utgår från vad som normalt är Cahills position till höger. Jag tycker Luiz och Cahill faktiskt fungerar bättre än någon av kombinationerna med JT. Det känns som att svära i kyrkan men så var det i slutet av förra säsongen och så har det varit av de matcher vi sett hittills. Överhuvudtaget är positonsbyten en mycket markant del av de förändringar vi ser i Chelseas spel den här säsongen. Mata och Hazard byter så mycket att försvararna kan helt enkelt inte hålla reda på dem.
   Santon ut, in Marveaux. 74 min.
   Sista kvarten och det ser väldigt stabilt ut, men ett slumpmål av den typ både Cissé och Ba är suveräna på och det kan bli nervöst.
   Nytt bra frisparksläge som Luiz vill ha. Men får han det? 76 min. Nej, Meireles tar det och det är lika mycket över den här gången. Skärpning. Låt Hazard ta det så vi får se honom som frisparksskytt också.
   Perch in för Cabaye. 77 min. Har Newcastle gett upp matchen?
    Rami tappar ut bollen. Det var en svår kross, men ändå... Ramires har en bit kvar till förra årets, framförallt förra höstens form. 79 min.
  Hazard rycker in i straffområdet, men passningen når inte Rami. Strax efter tungt distansskott av Bertrand. 80 min.
  Chelsea har kontrollerat matchen i andra halvlek, vilat sig lite känns det som. Lite trist att vi fortfarande gör så, men kanske förståeligt. Ändå vill jag säga att det här är vår bästa match hittills och den ger hopp om ännu bättre insatser framöver. Nu är det final i Supercupen på fredag och det vore väl tervligt att slå Thibaut Courtois' Atletico Madrid. Därefter matchen som startade AVBs fall. Bortamötet mot QPR som blev en sådan skandalmatch förra året. Dock först i mitten av september då det är landslagsuppehåll också.. Vi får be på våra bara knän att den inte döms av Chris Foy igen. Kanske ska vi dock skylla den lite tristare andra halvleken på regnet....!?
   Vilken räddning Cech gör! Wow. Ba får två chanser och är nästan ren andra gången när Cech redan ligger ned. Men Cech tar den. Betalt och kvitterat för tavlan mot Reading. Oj. 85 min.
   Lampard ska in. Jag vill se mer av Sturridge, men det får vi hoppas sker mot QPR då. Är inte helet säker på att Atleticomatchen passar honom.
  Perch fäller Hazard grovt men slipper varning. Meireles går ut för Lamps. 87 min.
   Luiz skallas i nacken. Ouch, det såg ut att göra ont. Inte avsiktligt. 89 min. Det ser ut som om Luiz måste tas av.
   Fyra tilläggsminuter. Det lär bli mer då Luiz ännu inte är på fötter. Han sitter dock upp.
    Luiz får ett jättebandage i jättehåret. Ser nästan ut som en Khadaffiturban.

Chelsea höll nollan vilket jag inte trodde efter de tidigare matchernas försvarsspel och Newcastles anfallare. Vi återtog serieledningen efter att lånat ut den någon halvtimme till Swansea och med lite tur behåller vi den fram till i mitten av september. (Det beror på målskillnad).

     
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!