csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 2 sp 2 v 0 o 0 f 6 - 2 mål 6 p

23 - 25 augusti 2012

arseInför Newcastle, h

LÖRDAG:
Idag vågar jag inte räkna med att Chelsea håller nollan. Frågan är väl om vi ska få en tredje straff på raken när försvaret försöker hålla Hazard i schack? För precis som de franska försvaret redan vet, är Hazard osedvanligt svår att få stopp på men lagliga medel så att säga. Newcastles försvar är inte det mest flyfotade i ligan heller. Utan Coloccini är det försvaret som är deras klart svagaste lagdel trots att Krul var sensationellt bra i målet förra året och var bra mot Spuds också.

(Frank Lampard har lagt 50 straffar i Chelsea och satt 88%, vilket låter lågt då det inte är många missar man kommer ihåg, men förra året var han inte klockren. 44 inslagna straffar är dock inte illa.)

I mina ögon är det dock mittfältet som är Newcastles styrka. Cabaye och Tioté matchar varandra utmärkt och de har sin store kreatör i Hatem Ben Arfa. Lägg därtill en dödligt giftig anfallsduo i Ba och Cissé. Vi har som sagt inte slagit dem på Stamford Bridge på mycket länge, det är dags nu. Det blir dock absolut inte lätt, särskilt inte som defensiva mittfältet har försvarat sig och Cole och JT (som dock inte lär spela idag) har absolut inte hittat formen. Luiz var bra mot Wigan, vilade mot Reading och Iva har varit rena målmaskinen framåt på sistone, även om målet mot Reading var ju en gåva, paketerat med rosett av Hazard som skänkte bort ett givet första mål i Premier League. Däremot var han klart skakig i sitt försvarsspel framförallt mot Wigan.

Ivanovic kommer att göra sin 150:e match för Chelsea om han startar, och det räknar jag med.

FREDAG:
Sent skadebesked från Chelsea. JT kommer att missa matchen mot Newcastle, men Luiz ska vara spelklar. Så mittbacksparet lär bli Cahill och Luiz som i CL-finalen. John Terry har en nackskada, vilket kanske förklarar hans bleka insats mot Reading.


Newcastle har skadeproblem inför mötet på SB. Coloccini är borta med lårproblem. Demba Ba har skadekänningar. Cheik Tioté alltid kopplad till Chelsea, har vadproblem och Shole Ameobi har problem med lårmuskeln. Chelsea har hittills bara satt upp Marko Marin på skadelistan.

Newcastle är obesegrade i våra fyra senaste möten - på Stamford Bridge. Så det är verkligen en tuff uppgift vi har framför oss på lördag kväll. Matchen visas i Viasat.

Vi kommer från en morallyftande matchvändning mot Reading, och ursäkta McDermott hur mycket du än tror Chelsea vann enbart på grund av en möjlig offside så var faktiskt Chelsea det klart bästa laget i matchen, även i reprisen. Newcastle däremot fick bara 1-1 mot grekiska Atromitos i Europa Leaguekvalet. De har också en resa i benen, även om jag inte riktigt köper gnället om resor för Europamatcher för människor som har som yrke att spela kanske två matcher i veckan. Alan Pardew vilade också nio spelare!!!

---
Visst känns det skönt efter 21 månader att återigen vara i topp på tabellen. Ännu skönare om vi aldrig släpper den positionen.

35 minuter in i andra halvlek hade Chelsea tio målchanser mot noll för Reading. Då stod det fortfarande 2-2. Förutom kollapsen av spelet efter att Reading gjorde två mål på sina enda två chanser och bollar mot mål var det en imponerande uppvisning Chelsea gjorde. Ändå, ska vi leta problem. Cechs tavla var en av hans karriärs värsta, men det finns ingen anledning att oroa sig över den. Men försvaret är ju långt ifrån kassaskåpssäkert just nu. Mikel, ja om jag säger att RdMs favorit (?) nog borde vila nästa match mot Newcastle då säger jag inte för mycket. Newcastle har ett klart bättre mittfält än Reading och Wigan och inte mot något av de lagen klarade Mikel sin uppgift på något sätt övertygande. JT ser också inte ut som vanligt! Är det oro över avstängning eller all press som börjar ta på honom. Än mer oroande kanske det är att Ashley Cole haft problem, ordentliga problem, med både Victor Moses och McClreay. Fast målpasset till Torres förlåter allt, inte minst då de avundsjuka kommentarerna t ex på sportbladet från unitedfans som inte tål att Hazard valde oss är en extra krydda att få läsa deras otroliga gnäll om offsidemål (unitedfans har alltså minnen som bananflugor för de glömde ju vad som hände för två säsonger sedan när allt Chelsea gjorde blev felaktigt avblåst för offside istället särskilt mot dem). Jag såg om större delen av matchen mot Reading och de här är våra problemområden just nu.

Fast, ärligt talat, vad spelar de för roll? Och vad spelar det för roll att Lampard spelar lite för ancelottisäkert på mitten stora delar när vi har två spelare som funnit varandra som vaniljglass och lakrits. Vår lille spanjor och skepparkransbelgaren. Det är en ren njutning att se hur Mata som var oerhört bra och Hazard som börjat sensationellt bra spelar ihop - redan. Det är nog många lag som undrar om det finns något sätt att stoppa Hazard som inte ger dem straffar emot sig nu!

Nu är det Newcastle och deras effektivitet var väldigt imponerande mot Spuds. Ba hittade målet igen och det kan vara farligt när en anfallare gör det efter lång torka (vi får hoppas på den effekten för Torres också). Newcastle har nog på många sätt den bäste scouten i England och jag tycker deras nyförvärv också i år ser väldigt intressanta ut även om de inte lär få Carroll på lån.

David Luiz som vilades för ett mindre knäproblem lär vara med i truppen på lördag. Marko Marin lär inte vara det. Annars ser Chelsea skadefria ut just nu. Men som vi vet från de senaste matcherna kan problem dyka upp snabbt. Rami blev sjuk innan Wigan och Luiz fick problem innan Reading sent.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook