Europamästarna Chelsea FC

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 xChelsea FC 2 sp 2 v 0 o 0 f 6 - 2 mål 6 p

Matchen:   Chelsea v Reading    4 - 2
LAGUPPSTÄLLNINGAR:
Cech; Ivanovic, Terry, Cahill, Cole; Mikel, Lampard; Ramires, Hazard, Mata; Torres.
Avb: Turnbull, Bertrand, Essien, Romeu, Meireles, Oscar, Sturridge.

Reading
Federici; Gunter, Pearce, Gorkss, Harte; McAnuff, Leigertwood, Guthrie, Karacan, McLeary; Pogrebnyak.
Avb: McCarthy, Cummings, Mariappa, Tabb, Robson-Kanu, Hunt, Le Fondre

Första halvlek

David Luiz ska ha råkat ut för en sen knäskada. Hoppas den inte är allvarlig. Ramires är frisk och startar på Bertrands bekostnad. Readings målgörare i premiären Le Fondre börjar på bänken (sen straff mot Stoke).

En lite lugnare inledning än uppe i Wigan, tyvärr. Hade varit kul att se en urladdning av Europamästarna i första hemmamatchen sedan kvällen i München. Men det har inte hänt något värt att skriva om första fem. Vi kan dock nämna ett trevlig litet anfall efter fyra minuter som dock inte gick hela vägen, men det är kul att se hur Mata och Hazard gillar att spela med varandra. Det kommer att bli väldigt jobbiga för många lag.
   Sjunge minuten spelar Mata fram Rami som fri väljer att skjuta själv istället för att passa Torres i ännu bättre läge. Federici räddar snyggt.
   Halvminuten senare skjuter Pogrebynak tungt över mäl.
   Vilken cirkus Torres hade i straffområdet, men sista passningen gick inte fram. Oj så snyggt. 13 min.
    Chelsea har ökat trycket och det är nu press mot Readingmålet även om den riktigt vassa chansen saknas. Men Torres cirkus med Readingförsvararna är bara den nästan värd matchpengen. Just nus er det ut som om Chelsea kan vinna med mer än det vanliga uddamålet.
   STRAFF. 17 min. Hazard ned igen, benen sopas undan från honom.
   Lamps tar straffen förstås. MÅL. 18 min. Kanonstraff, stenhård otagbar.
   Hazard är sensationell i stycken. Motståndarna vet inte alls hur de ska ta honom och han får ta massor med stryk, men det har också gett två straffar på mindre än 110 minuter. Jag trodde verkligen han var bra, men han är Zoal-sensationellt bra redan. Vilken debut han har gjort från Ligue 1 till Premier League, 21 år gammal.
   Fast den löjliga skepparkransen a la Kapten Haddock...den säger vi väl nej till ändå.
     Readings första anfall är snyggt. MÅL. Pogrebynak får huvudet på ett inlägg och Cech har inte en chans. 25 min. Kanske kan Cahill klandras för markeringen, men ärligt talat. Det var ett kanonmål. Därmed är mina matchtips och en selma borta. Inte rättvist men nästan omöjligt att försvara sig emot. Pogrebyank verkar fortsätta vårens succé.
    Cech gör en tavla på en frispark han borde tagit. Rakt in i mål via Cech. Dåligt. MÅL. 29 min. Guthrie. Reading har haft två skott, två mål.
     Nu måste Chelsea verkligen skärpa sig. Det är oförlåtligt att efter den inledningen släppa in de två första skotten på mål. Värsta tavla av Cech på mycket länge. Han gjorde en usel tavla förra året som kanske kan jämföras, men inte riktigt förlåtas.
   Och Reading får en ny chans, och ännu en ny chans. Chelsea har tappat koncepterna. 33 min.
   Som sagt, att möta nykomlingarna i början av säsongen innan de faktiskt inser hur tuff ligan är - är inget jag gillar. Särskilt inte när de har turen och marginalerna med sig på det här sättet.
    Hazard görs ned igen på ett sätt som är rent orange. Bara gult kort. 34 min.
   JT nickar väldigt illa på frisparken. Långt ifrån målet.
   Hazard strax över utifrån. 40 min.
   Cole hade problem med Moses i förra matchen i första halvlek (Moses bytte sedan kant). Idag har han haft stora problem med McCleary som passade till första Readingmålet.
   Chelsea har helt tappat matchen, just nu är det Reading som faktiskt nästan förtjänar sin turledning.
    Farligt igen för Reading efter frispark. 44 min. Vad sysslar Chelseas försvar med? Just nu saknar jag Luiz väldigt mycket.
   Möjlig straff för Chelsea, men vi har redan fått en så det måste nog vara en ännu tydligare hands. 45 min.
   Jag verkligen gillar inte att möta nykomlingar i början av serien. De saknar respekt ;-) Chelsea är fortfarande det bättre laget men vi får inte ge bort julklappar i augusti. Det här var en av Cechs tre värsta tavlor i sin Chelseakarriär.
   Torres precis utanför 45+1. Ska verkligen hans oflyt hålla i sig?

   
   
   

 

Andra halvlek

Fotboll är inte direkt logisk. De två första skotten (ok, ett var nick) går in för Reading. Och Chelsea ser ut som ett totalt annorlunda lag. Nu är det dags att visa vad laget går för. Chelsea var faktiskt överlägsna till Readings mål. Det lär inte bli storseger, men det måste bli seger. Fortfarande lite sur på Rami som vägrade passa Torres när han hade öppet mål. Men det är nog tyvärr baksidan av att ha en trupp med vår konkurrens. Spelarna blir själviska och vill glänsa själva istället för att tänka på lagets bästa. Det var nästa Sturridgeaktigt. Ändå vill jag nog se Sturridge tidigt istället för Rami även om han inte varit dålig, men Studge är trots allt forward som gör mål.
   Torres spelar tillbaka till Iva som skjuter högt över. 47 min.
   Chelsea kombinerar bra men Gorkss får bort bollen. 53 min.
   Nu visar Chelsea takterna. Tempo kämpaanda, men gula spelare i vägen.
   Oscar på väg in. Ut Rami. Helt rätt. 57 min.
   Gult kort för Karacan, som gör ned Mata. 58 min.
   Hazard tar väldigt mycket stryk. Det tycks vara årets grej, sparka ned nykomlingen för 32 m pund. Men jag verkligen gillar hans attityd. Han tar det och försöker igen. Hoppas det också ger ett mål som täpper till munnen på dem. Vi har sett så många latinska spelare bara börja gnälla och gnälla i sådana lägen. För ärligt talat, det var länge sedan jag såg en Chelseaspelare som utsätts för vad Hazard görs. Kanske var det Robben, men han hade glasben.
   JT slår bollen på Cole som inte har en av sina bästa kvällar. Hörna.
   Jag börjar bli orolig, Chelsea får inte till något spel alls i andra och vi ligger under efter 100% skott på mål.
    Reading har parkerat bussen och det är ett spel vi inte är bra på. De väntar in Chelsea och det blir för mycket folk hela tiden. Hazard skjuter, men bollen täcks undan. 66 min.
  Studge på väg in.
  Torres skjuter på handen på en försvare, men ingen straff. 678 min. Vi har fått en och kommer inte att få en till för hands.
    Mikel av. Studge in. 68 min.
    Let's dazzle now Chelsea. Vi behöver, och förtjänar, två mål till.           
   MÅL. Cahill gör en kanonspark. Styrs. 69 min.
  Snygg böjboll av Mata, men utanför. 71 min.
  Le Fondre in. 72 min.
   Studge är sig lik, skjuter i dålligt läge. Inte jätttefarligt, men det fanns spelare att spela. 73 min.
   Torres försöker direktskarva till Oscar, men inte. 76 min.
   Chelsea behåller initiativet. Inkast. reading är helt och hållet försvar nu. Men de byter in en offensiv spelare, Noel Hunt för Pogrebynak. Noel Hunt bror till Stephan Hunt, spelaren jag hatar för vad han gjorde Cech och aldrig bad om ursäkt för. 78 min.
  Mata nära men no bananas. 79 min.
  MÅL. Torres gör det, enkelt på en fripass från Cole. 80 min.
  Ny chans från Mata till Torres som inte lyckas vända om och skjute. 83 min. Kanske offside, tv ville det, men...
  Mata över i 84 min.
  Mata ut, Meireles in. 84 min. Mata har varit riktigt bra. Och jag gillar verkligen hans spel med Hazard i första. Slocknade i andra, men...
  Chelsea nära att lyckas med ett drömanfall, men sista bollen kom Reading emellan. 85 min.
   Hazard är the real deal. Han tål stryk, han gör jobbet, han gör fantastiska saker och jobbar defensivt. Måste erkänna att jag har inte varit så imponerad av en nykomling i Chelsea sedan...
   Chelsea gjorde två jättetavlor. Mindre bra markeing av Cahill vid första. Andra en jättetacla av Cech. Det är nog bra, då gör han inte bort sig igen. Tre tavlor på alla hans år i Chelsea - det räknas inte  
    Essien in för en blådande Cahill. 90 min. 5 tilläggsminuter.   
   Hörna på frispark. 1 minut kvar.
   Målvakten Federici kom upp. Hazard kontrar. Och Iva gör 4-2. MÅL Hazard hadel ätt satt den men gav bort målet.

Chelsea leder ligan. Jag hade fyra mål för Chelsea. Men inte Readings mål.

Trodde Cahills långskott var styrning. Det var det inte. Mndre bra målvaktsarbete där.

 

Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!