Europamästarna Chelsea FC

20 - 27 augusti 2012

Nyheter v-34


Söndag:
Det blev bra resultat för oss idag. Blivande toppkonkurrenter tappade poäng. Alltid bra. Också intressant att se hur dåligt ett lag kan vara en helg och hur bra de kan vara veckan efter. Det är Premier League, en liga där det inte går att räkna in några som helst segrar bara för att ett lag heter en sak och ett annat en annan sak, som det kanske är i en del andra ligor.

Då fotboll inte bara handlar om de egna segrarna utan om att motståndare också ska tappa poäng även i andra matcher får vi hoppas på motståndarna till Arsenal och Man City idag. Vilket är svårt för mig som inte hyser några som helst varma känslor för Liverpool trots alla ex-Chelsea som finns där. Ändå får jag hoppas de åtminstone får oavgjort för alla tappade poäng för City kan hjälpa oss stort i maj. Men heja på dem, nja...

Lördag:
Något att läsa om AVB > Lite hårda fakta för människor som betalas enorma summor och som ändå gnäller som småskolebarn. För övrigt hoppas jag Lukaku slaktar spuds idag.

Fredag:
Victor Moses är nu Chelseaspelare. Officiellt.

César Azpilicueta presenterades idag som en färdig värvning av Chelsea.
   Den snart 23-årige spanske högerbacken har varit aktuell för Chelsea väldigt länge, nästan en hel säsong även om det kanske var först de senaste veckorna som han verkligen blev het. Azpilicueta var med i spanska OS-truppen som floppade men spelade inte. Han är född 28 aug (grattis) 89 i Pamplona.
   Han startade sin karriär i Osasuna men bytte 2010 till Marseille i Ligue 1. Hans första säsong förstördes helt av en knäskada.
    Vincent Lebrune i Marseille förnekade så sent som igår att affären var nära förestående så antingen hände något väldigt snabbt idag eller så var det vanligt affärssnack. Rykten om att Azpilicueta redan gjort läkarundersökningen har gått nästan hela veckan.

Ännu inget officiellt kring gårdagskvällens nyhet att Victor Moses är på väg efter att Wigan och Chelsea kommit överens om övergångssumman. Det ser dock ut att enbart handla om det personliga kontraktet och läkarundersökningen.
  OBS. RdM har dock just bekräftat att Moses ska ha en läkarundersökning snarast.

Torsdag:
Sent torsdag kväll uppger nästan varje tidning i England att Wigan ska ha accepterat ett bud på Victor Moses.
   
Vi flyttar därför över ryktet hit till nyheter.
    Chelsea fick nog öppna plånboken. Wigan har bekräftat att de accepterat budet och att Victor Moses nu får förhandla med Chelsea om sina personliga villkor. Den summa det spekuleras i att Chelsea får betala är 9m pund. Det var säkert Moses mycket imponerande spel, särskilt i första mot Cole som slutligen övertygade Gourlay och pojkarna att öppna plånboken.
    Vilken anfallsstyrka a la Spanien vi har nu, men bara två renodlade anfallare i klubben... Det ska ha varit ett femte och avgörande bud som avgjorde.

Och vilken otrolig satsning Roman och Chelsea gjort i sommar. Vilka nyförvärv. Jag är entusiastisk om alla även om speltiden för samtliga lär bli olika. Synd bara att vi inte kan bli av med spelarna med höga löner som inte längre platsar. Lönekostnaden är ju vårt problem med Uefareglerna. Det är vi dock inte ensamma om i PL. Ni kanske såg hur dessa exploderat på senaste år och jag är numera en anhängare av lönetak. Jag tror fotbollen måste ta till lönetak istället för krångliga och verkningslösa regler som Uefa FFP.
   

Onsdag:
Ivas mål mot Wigan var ett rekordmål. Vårt snabbaste premiärmål någonsin (även om tidtagningen förr inte sysslade med sekunder). Officiellt gjordes det efter 1minut 48 sekunder. Förra rekordet i PL enbart, låg på 6 minuter och hölls av Roberto di Matteo mot WBA. Lite ironiskt eller med tanke på RdM och hur WBA sparkade honom. Vi kommer dock hellre ihåg hans 47 sekunders mål mot Middlesbrough i FA Cupfinalen.

Måndag:
Jag älskar toffees (och inte bara kolan). De är med magpies, pompies och saints och något annat lag de jag gillar bäst - en mil bakom Chelsea dock. Och vilken match de gjorde mot Manure. De verkligen förtjänade att vinna, trots fergietime. De kommer att bli livsfarliga i år när de startar ligan i augusti istället för januari. Jag sa de är bättre trots sina förluster vilket sporttidningarnas tyckare tydligen inte trodde. Då spelade ändå inte Mirallas och Naismith från start. Däremot väcker det farhågor också, vi brukar ju ha otroligt svårt mot dem... Vilken njutning det blir om de blå scousers kommer före de arroganta röda i år år igen! Tidigt dock.

Läsvärd intervju med Hazard >

Klart. Det blev Middlesbrough som rekommenderats här (;-)) som lån för Josh McEachran. Han lånas ut för hela säsongen, vilket är lite mer överraskande men kanske ändå inte med tanke på vilka spelare som tagits in. Lycka till i Middlesbrough Josh och vi hoppas verkligen det blir en mer utvecklande tid än i Swansea. Att Boro kommer att kämpa i toppen på Championship är väl det troliga då de gjorde det redan förra året. >

Damlaget vann sin första match med nye managern Emma Hayes mot Doncaster med 1-0. Chelsea var tydligen överlägsna trots de blygsamma siffrorna.

U-18-laget som ska representera Chelsea i NextGen har fått sitt spelschema, trots att de spelar i seriespel i första omgången sker matcherna i form av dubbelmöten, först mot CSKA Moskva, sedan Molde och avslutningsvis mot Ajax. De startar hemma mot CSKA 28 augusti.

Vilka fullständigt underbara resultat det blev i första omgången av Premier League, om det nu var någon som trodde den var avgjord och knappast ens behövdes spelas. Chelsea vinner. Tottenham och Liverpool förlorar, Arsenal förlorar poäng. Swansea och Fulham storvinner. Man City kom undan med ett nödrop mot den mest nederlagstippade nykomlingen (ja mest nederlagstippade laget i hela premiäromgången) Southampton. Vilken match Saints gjorde. (Det är ett lag jag tror Josh McEachran skulle kunna utvecklas i, om de är intresserade. Hans bollskicklighet skulle fungera bra där).
    Nu får man bara hoppas på ett litet underverk, det vill säga att mycket kapabla Everton för en gångs skull startar Premier League med en bra match istället för att börja spela först efter jul. Hemma mot Man United. Everton har förstärkt även om de sålt Rodwell och tappat Cahill, men de har ännu inte sålt Baines till Ferguson så de är inte utan chans att lugga United på poäng, eller till och med alla poängen.
 

 

Rykten, notiser m m, v-34



Söndag:
Yossi Benayoun
har twittrat att han snart kommer att ta ett viktigt beslut om sin framtid. Jag utgår från att han har hittat en klubb och jag tror Chelsea kommer att släppa honom mycket billigt -utom självklart till direkta konkurrenter. Att Yossi bör lämna om han vill spela tror jag står klart för alla med den mittfältsuppsättning vi har.

Alla som tycker Chelsea behöver fler mittfältare kan räcka upp en hand. Tänkte väl inte det. Men tidnignarna anser att vi fortfarande tänker köpa mittfältare; häromdagen var det Tioté och idag är det Moussa Dembele från Fulham. Däremot borde kanske United titta på mittfältare. Fast det är inget tips jag vill ge dem.

Lördag:
Återigen sprider sig snacket om att Daniel Sturridge kommer att lämna. Jag tror inte Chelsea säljer sin ende anfallare vid sidan av Torres. Men får han fortsätta sitta bänkad lär vi får höra det här massor av gånger. Inte bara detta fönster utan inför nästa och nästa. Den här gången är det Liverpool som vill köpa. Rodgers handlar nästan lika mycket som Dalglish, fast lite smartare om ni frågar mig. De har också nästan gjort klart med en annan fd Chelseaspelare, Scott Sinclair. Börjar de bli en klubb får vara avlagda spelare?

Stackars Pardew som börjar bli ovän med de flesta domare verkar det som försöker få det till att Torres filmade till sig straffen. Klockrent straff som jag såg det, men visst i vissa av alla de vinklar som erbjuds senare föll Torres lite spektakulärt.

Avundsjukan om Chelseas sommarköp är också enorm och växer frö varje framgång redan nu. Kul. Tänk om de avundsjuka supportrarna till andra klubbar orkade engagera sig i sin egen klubb lika mycket som de ägnar energi åt att vara avundsjuka på oss. Min rekommendation är; om ni vinner, lägg ni också pengar på att investera vinsterna i klubben istället för att ha ägare som tar dem... Fast det är kanske en helt annan diskussion, är fotboll business som sport i USA eller är den något annat. Att summorna är sjuka idag kan vi dock vara eniga om, ändå tjänar fotbollsspelare oftas mindre än spelare gör i de amerikanska sporterna.

Det har aldrig hänt förr, men för skojs skull rekommenderar jag en artikel i Metro där Lamps pratar om varför det skar sig mellan honom och AVB. >

Fredag:
Tidningarna ger inte upp, nu hävdar flera att Chelseas köp av Azpilicueta och Moses kommer att innebära att vi också köper Hulk och Cavani. Sorry, men det tror jag inte på och jag tror inte heller det vore bra för Chelsea.


Sport Witness, en blogg, hävdar att César Azpilicueta igår kväll skrev ett femårskontrakt med Chelsea. Läkarundersökning återstår. Inga andra källor har konfirmerat eller bekräftat ännu.

David Luiz som är en skämtare har börjat med twitter och det har redan blivit en mindre katastrof. Han lär få räkna med ordentliga böter då han i veckan lyckats får tidningarna och andra att tro att han inte spelade i onsdags pga pågående flytt, till Barcelona eller City (som Sun uppger bjudet 30m pund för honom och fått nej). Kan ingen människa ta ifrån fotbollsspelare twitter-rätter, det kan uppenbarligen inte sköta sociala medier. Se bara på Rio Ferdinand.
   (Axel M på facebook påpekar att Luiz twittrat i ett år och att resan till Barcelona som omnämns handlade om ett sponsorsarrangemang. Nike är ju Barcas tröj- och skosponsor och sponsrar Luiz's skor. Annars är ju Chelsea en Adidasklubb precis som Real Madrid.)

Maicon är återigen i korshåren. Åtminstone om hans agent får som han vill. Denne försöker spela ut Man City mot Chelsea. Maicon kommer ju att lämna Inter, det verkar helt klart. Han gör det för att hans lönekrav är sådana att Inter som inte får spela CL anser sig ha råd med honom. Därför handlar det ju om att agenten försöker "flogga" honom till någon av de få klubbar som har råd med Maicons lön. Jag gillar Maicon även om det var ett tag sedan jag tyckte han var världens bäste högerback, men lönekraven är sådana att jag ändå anser Chelsea bör avstå.

Torsdag:
Sent torsdag kväll uppger nästan varje tidning i England att Wigan ska ha accepterat ett bud på Victor Moses. Chelsea fick nog öppna plånboken.
    Vilken anfallsstyrka a la Spanien vi har nu, men bara två renodlade anfallare i klubben... Det ska ha varit ett femte och avgörande bud som avgjorde.

City ska ha erbjudit Chelsea 30m pund för David Luiz. Det måste reta vansinne på hans hatare, dvs gamla liverpoolspelare som tar varje chans att snacka skit om honom. Nu är väl ryktet inte särdeles trovärdigt, det kommer från the Sun.

Marseilles president häller kallt vatten på alla rykten om Azpilicueta. Vincent Lebrune hävdar att det händer inte något särskilt kring högerbacken. Så frågan är om det blir affär innan helgen.

Onsdag:
Marko Marins skada verkar bli en sex-veckors. Tipset just nu är att han inte kommer att bli spelklar förrän efter landslagsuppehållet i början av september.

Edinson Cavani är nu tidningarnas huvudspår vad det gäller ny anfallare i Chelsea. Vi får se, jag är långt ifrån övertygad av skvallret.

Tisdag:
Pogba
som lämnade United hävdar att han kunde hamnat i Chelsea eller Arsenal. Fast det är klart, senare i intervjun erkänner han att intresset inte var så där konkret direkt. Som alla unga löften ansåg Pogba att han inte ficki några chanser och det är därför han byter klubb.

För de som såg Everton rättvist slå United måndag kväll är det ingen överraskning att ryktet om Marouane Fellaini dyker upp igen. Han var väldigt bra mot United i en ny roll högre upp i plan, ungefär som han fått spela en del i Belgiens landslag.

Inom 48 timmar är senaste budet. Det vill säga att då kommer César Azpilicueta vara officiellt Chelseas spelare. Antydningarna är mer än starka både från spelaren och mediekällor. Det är dock inte helt konfirmerat att klubbarna är överens. Jag tror dock den här affären kommer att bli klar snart.

Frågan är dock om Moses kommer det här transferfönstret. Han var Wigans bäste spelare tyckte jag i premiären, vilket visade både Chelsea och Wigan saker. Chelsea att Wigan vill behålla honom, Wigan att de är rätt att begära överpris för honom.

För övriga klubbar är det dock hett på transfermarknaden just nu. Både med affärer på g och affärer som spricker. Arsenal ser ut att missa Sahin, City ser ut att missa de Rossi men få Sinclair. Och så pågår det. Celtics korean, den hyllade Ki Sung-Yeung går till Swansea istället. West Ham jagar några fria agenter som Drenthe, förra året i Everton. Buttner till United. Carroll är på väg från Liverpool men det verkar ont om köpare (till rätt pris och rätt klubb för honom). Pjanic är tänkt efterträdare till Modric nu (om den affären någonsin blir klar med Levy som ena part). Douglas väljer mellan Fulham och Newcastle. Michael Dawson flyttar tvärs över stan till QPR, vilket de väl kan behöva efter storförlusten i premiären, vilket också gör att Spuds ser ännu tunnare ut bakåt än tidigare. Berbatov söker klubb men som så många bänknötare med bra kontrakt finns det få köpare, se bara på Malouda, Ferreira och gänget hos City. Och så hamnade då Song i Barcelona ändå.

Måndag:
Mer skitsnack om att Chelsea igen bjuder på Luka Modric. TRO INTE PÅ DET! Chelsea har inget som helst intresse av Modric som hade en svag säsong förra året. Vi har redan värvat bättre spelare i den positionen, åtminstone två, kanske tre bättre. Det är bara snack som kommer från spudshåll för att de ska kunna tvinga upp Real Madrids bud på kroaten. Levy är tyvärr en rätt obehaglig affärsmannatyp.

Nu när det verkar gå trögt med Azpilicueta kommer Stephan Lichsteiner i Juventus återigen upp som en möjlig värvning på högerbacken. Samtidigt som det talas om riktigt stora och flera värvningar hos våra konkurrenter, vilket säkert hettar till situationen. Det kanske inte går att kalla det en köpfest i sommar, men absolut en köphets.

---
Som ni vet har ju sir Rednose fullständigt dömt ut Chelseas köp av Eden Hazard som på tok för dyrt. (Det anses kostat 32m pund). Undrar vad han säger efter gårdagens match? Men jag undrar ännu mer hur han resonerade då han själv lär erbjudit Sao Paulo hela 36m euro (28m pund) för Lucas Moura! Han blev ordentligt överbjuden av PSG som lär gett 44m euros. Men hur resonerade någon av dem? Moura istället för Oscar som är yngre och mer lovande och dessutom höll Moura utanför Brasiliens OS-lag, det lag som ska byggas inför VM2014. Chelsea gav 25m euros för Oscar (ca 19,65m pund). Därtill har United nu lagt 24m pund för en 30-åring med ett stort år bakom sig. Fast det är den billiga delen av kontraktet tydligen då engelska medier uppger att hela affären kommer att kosta United 70m pund. Det gäller nog för Robin van Persie att verkligen leverera i den röda tröjan norröver.
 
  Det är ju bara att acceptera, men nog har fotbollen blivit rätt tokig. Och representanterna som beskyller varandra (Wenger är ju värst- alltid) för att göra dåliga affärer rekommenderas nog ändå att hålla tyst till långt efter facit är inne.

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING, se även Resultat för målgörare etc
1 xChelsea FC 3 sp 3 v 0 o 0 f 8 - 2 mål 9 p
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!