csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC 1 sp 1 v 0 o 0 f 2 - 0 mål 3 p

20 - 22 augusti 2012

arseInför Reading, h

TISDAG:
Ramires är tillbaka i truppen inför matchen mot Reading. Hans löpstyrka bör passa det motståndet men kanske vilas han av RdM då sjukdom alltid sätter ned konditionen.

Marko Marin däremot är fortfarande borta med en lårmuskelskada. Det är Chelseas enda skada och något datum för comeback, eller rättare sagt debut, har ännu inte getts.

Vi är ganska många som förväntar oss ett defensivt Reading, men mittfältaren Mikele Leigertwood hävdar att så blir det inte. Reading kommer till Stamford Bridge med en offensiv inställning enligt honom. Jag tillåter mig tvivla på att vi får se ett särskilt offensivt Reading. Frågan är nog mer hur offensiva Chelsea blir. I söndags lade spelarna i princip matchen till sängs efter tio minuter väl medvetna om de skulle spela tre dagar senare. Och tre dagar efter den här matchen har vi ändå en match med på papper avsevärt mycket tuffare motstånd, Newcastle.

---

Vi har en intensiv inledning på säsongen med två buckelmatcher (CShield och Supercupen) och pga den andra spelar vi nu tredje omgångens match redan på onsdag mot Reading.

Reading klarade oavgjort mot svårspelade Stoke, men borta förväntar jag mig faktiskt att de kommer för att parkera bussen. Kanske har jag fel, men jag tror inte på något Reading som försöker spela matchen som Wigan utan det blir en satsning med långa bollar på Bengt, eller i det här fallet Pogrebnyak.

Jag gillade vad jag såg mot Wigan även om jag alltid vill att Chelsea ska försöka vinna med fler mål istället för att nöja sig med att kontrollera matcherna. Jag vinner mycket hellre matcherna med 3-1 än att vi ska spela på resultatet 2-0. Även om vi absolut inte har råd att släppa in lika många mål som förra året, frågan är om vi ens har råd att släppa in hälften så många. Så mycket läckte vi bakåt förra säsongen. Men Hazard och Oscar imponerade i sina debuter. Samspelet Mata och Hazard lovar mycket gott. Bertrand växer för varje match just nu, och det faktiskt i fel position då han egentligen är tänkt att ersätta Cole i framtiden. Torres fick inte mycket att jobba med men får klart godkänt av mig, oerhört nära mål men gräset var för trögt och Ramis hann upp bollen på linjen när Torres enormt hårt trrängd hade gjort allt rätt. Han får inte mycket att jobba med, särskilt inte från Lampard men han gör det bra.

Jag tror vi får se ett roterat Chelsea. Jag tror till exempel på Cahill som mittback på grund av motståndet (då Luiz nog var bäste back om vi ser till hela matchen igår). Jag tror RdM kommer att agera på det sättet mycket, nu i början av säsongen. Det blir att testa och matcha spelare mot motståndarna för att få fram uppställningar och matcha hela truppen på ett sätt som leder till en gedigen säsong i vilken klubben måste få stabilitet trots rotation. Stabiliteten ska dock ligga i resultaten inte samma laguppställning, det ska gälla spelmodell och hur man löser olika problem. Det fanns mycket sådant att ta med sig frrån redan första matchen och Lampard behöver ännu en lektion i hur man överge Ancelottis sidledesfotboll. Han söker fortfarande det säkra alternativet istället för som Luiz gjorde, det raka direkta spelet fram till Torres. Lampard är oerhört spelintelligent men han är faktiskt ingen framspelare, han ser inte Torres löpningar på alls samma sätt som han kände Drogbas. Det är inte Torres som måste ändra sig i det, det är Lampard som gör fel om du frågar mig. Han spelar fortfarande den sorts fotboll som ledde till att Ancelotti fick lämna. Jag serr gärna Sturrridge från start, jag tror Reading kan passa honom. Han spelade inget i söndags men så kom han också från en tåskada som stoppat honom i landskampen några dagar innan så det ska vi inte hänga upp oss på.

Varning: Nykomlingar brukar alltid starta säsongen starkt medan entusiasmen och tron och motivationen är på topp. Det här blir ingen lätt match, om vi inte får en lika fantastisk start som i Wigan. Reading gjorde också en stark kämpainsats som kom tillbaka mot svåra Stoke efter en jobbig målvaktstavla. Behöverjag ens nämna Southampton från igår!?


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook