Europamästarna Chelsea FC

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 xChelsea FC 1 sp 1 v 0 o 0 f 2 - 0 mål 3 p

Matchen:   Wigan v Chelsea     0 - 2
LAGUPPSTÄLLNINGAR:
1. Petr Cech
2. Branislav Ivanovic
4. David Luiz
26. John Terry (k)
3. Ashley Cole
12. John Mikel Obi
8. Frank Lampard
17. Eden Hazard
10. Juan Mata
34. Ryan Bertrand
9. Fernando Torres
Avb : 22. Ross Turnbull, 19. Paulo Ferreira, 24. Gary Cahill, 5. Michael Essien, 16. Raul Meireles, 11. Oscar, 23. Daniel Sturridge.

WIGAN: Al Habsi; Alcaraz, Caldwell, Figueroa; Boyce (k), McCarthy, McArthur, Ramis; Moses, Di Santo, Maloney.
Avb. Pollitt, Jones, Watson, Gomez, Crusat, Boselli, Kone.

Domare Mike Jones

Första halvlek

Vi behöver en bra start på säsongen, inte bara för titelutmaningen utan för att få ro att spela ihop truppen med alla nykomlingar och för att slippa alla spekulationer om Roberto di Matteo som manager.
   RdM har valt ett spelande lag mot Wigan. Med Luiz, och både Hazard och Mata. Hans förtroende för Mikel är större än mitt, särskilt efter insatsen mot City, men Mikel spelade bättre än någonsin i säsongsavslutningen förra året så... Min chansning med Bertrand i startelvan betalade sig. Och bänken ser helt enkelt superintressant ut. (Ramires sjuk)
   I Wigan tilldrar sig Moses störst intresse med våra blå ögon då alla tror han blir vår spelare inom två veckor. Intressant spelare är annars Ramis, lite förvånande att Kone startar på bänken. Vår förre spelare Di Santo startar dock.

---

MÅL. En blixtrande kontring av Chelsea där Iva får fritt hela vägen då Wigan täcker Torres. Iva trycker in bollen vid stolproten. Vi förlåter utvisningen nu. Kontrorllerat avslut värdigt en anfallare. 2 min.
   STRAFF. Ramis vrärker omkull Hazard som gjort bort flera spelare redan. Solklar. 6 min.
   MÅL. Lamps sätter straffen. 7min Stenhård men dåligt placerad, det är bara att Al Habsi som är där hinner helt enkelt inte ned.
   Annars har Wigan försökt anfalla och spela fotboll, men det har lämnat hål stora som oceaner på mittfältet och mot ett lag med den kontringsskicklighet som Chelsea har. Det fungerar helt enkelt inte, även om de ska heder för att de försöker. Vi vet ju hur svårt vi brukar ha mot lag som väljer att parkera bussen istället. Något jag misstänker vi får se mot Reading i veckan.
   Caldwell överfaller Hazard. Gult kort. Nästan rött faktiskt. 11 min. Frustrationsfällning.
   Wigan spelar bra, lyckas åstadkomma ett långt farligt anfall där det ändå inte osade mål direkt. 13 min.
   Första hörnan till Wigan. Dålig men Wigan får tillbaka bollen på mitten. 16 min.
   Torres har ännu inte rört bollen även om han var helt rätt läge när Iva gjorde mål, men Wiganspelarna täckte då passningsvägen vilket fick Iva att gå hela vägen. De hade nog inte låtit Iva få fritt fram om det varit en anfallare som kommit i den situationen om vi säger så.
   Wigan fortsätter att spela fotboll men vi har också sett närmast rena överfall av deras backlinje så det verkar vara en kombo av spela boll och spela benspark som är Wigans modell idag.
   Di Santo nickar precis över. 19 min. Starkt jobbat av honom då både Iva och Luiz hade täck, men de avstyrde att Di Santo kunde nicka på mål.
   Lampard sparkar undan benen på Moses när han försöker dribbla sig fram. En "passning" till en framtida klubbkompis?! Mata tar Caldwell i markeringen, sällsynt omatchande i storlek. Chelsea har stora problem att få bort bollen.
   Fin boll från Mata till Torres, men lite brant. 23 min.
   Torres kontrar men med 5-6 försvarare och ingen annan Chelsea blir det inte mycket av det. 27 min. Efter att Cech tagit en boll med fötterna på linjen och Wigan ville ha frispark där.
   Mikel spelar på en helt annan nivå idag. Gör en snygg nedtagning i straffområdet och lyfter bollen över Wigananfallaren till Mata. Elegant. 32 min. Det är onekligen så som CL visade, Chelsea trivs bäst mot spelande lag. Och vi trivs bäst med att då sitta tillbaka och låta dem föra spelet för att slå till med kontringarna.
   Luiz får gult kort. Lite klumpigt men värre saker har gjorts av Wiganspelare. 35 min.
    Hazard får stryk igen. Bara tillsägelse är inte helt rätt även om det kanske mest var en olyckshändelse med händerna.
   Torres offside igen efter ännu en fin frispelning av Mata. Torres får se upp med deras offsidefällor. 38 min.
   Moses tvingar Cech till en bra räddning. 38 min. Hörnan till ny hörna.
    Moses har varit Wigans dominerande spelare och det är lätt att förstå varför de försöker få ut absolut högsta pris för honom. Svårare att säga vem som är bäst i Chelsea. Det är bra betyg till alla. Kanske Iva som gjorde målet skickligt och som försvarat bra?! Både Mata och Hazard har visat framfötterna. Men som sagt ingen har på något sätt underpresterat i en match där Chelsea är nöjda med att luta sig tillbaka och invänta händelserna, väl medvetna om att en två måls ledning brukar räcka långt.
   45+1 En boll touchar Luiz och går till Di Santo som har fritt fram, Cech rusar ut och täcker bollen som kryper fram mot mål. Lätt för Luiz att rensa bort. Wigans bästa chans.
   Bra frisparksläge för Wigan. Maloney rakt i händerna på Cech, hur lätt som helst. 45+2

Erik Niva som varit ovanligt Chelseavänlig idag (fast med lite faktafel om Marin) har ingen tvekan, han är otroligt imponerad av Hazard och hans första tio. (Det var Hazard som passade till Ivas mål och orsakade straffen) Så vi får hålla med Niva just nu.

   

 

Andra halvlek

Efter en halvtidspaus där någon klåfingrig viasattekniker bröt sändningarna hela tiden börjar nu andra halvlek. Ska Hazard få göra mål också så lär ingen prata om någon annan debut den här helgen. Om det inte blir en snabb reducering av Wigan tror jag Mata kommer att ersättas av Oscar runt 70e minuten. Mata har varit bra, men vi vet ju att RdM planerar att matcha honom försiktigt just nu.
   Första bytet blev Maloney för Jordi Gomez. 49 min. Tyckte Maloney haltade.
   Oj vad Ashley Cole missade ett riktigt bra skottläge efter en genialisk stickare från Luiz till Torres innan bollen letar sig fram till Cole som skickar upp den på läktaren. 53 min.
   Kvällstidningsroligast är det kanske om Hazard gör mål och avgör matchen, men för Chelsea är det viktigare att Torres gör mål och kommer igång. Det kan bli stora siffror i den här matchen, det handlar nog mest om motivation för ögonblicket. Chelsea har inte tillåtit Wigan lika mycket i början av andra som i slutet av första. Lite förvånande att Martinez inte slängt in Kone ännu för det är på anfallssidan det saknas mest för Wigan.
   McCarthy varnas, på tiden med tanke på hans kapningar i första. 57 min.
    Bertrand har spelat bra i andra, han var mer anonym i första då Chelsea spelade rakt genom laget, nu är det mer spel på vänsterkanten då Moses inte orsakar lika mycket problem där då han sökt andra positioner.
   Oscar på väg in.
    Torres bryter sig fram men får bara en liten fjutt på bollen, mycket hårt uppvaktad och tacklad, så att Ramis hinner upp den på mållinjen. 64 min. På kontringen fick Wigan nästan kanonläge.
   Det blev lite överraskande Hazard som bytte in Oscar. 64 min. Mycket bra debut av Hazard.
    Även Koné kommer in. Di Santo ut. 65 min.
   Matchen har gått i stå. Chelsea kontrollerar bara skeendena och är nöjda med tillståndet just nu. Men får Wigan ett mål kan vi ju frukta sista kvarten igen
   Oscar löper ifrån Ramis på en kontring. Bollen precis utanför stolpen. 69 min.
    Gomez får en jättechans helt fri men nicken utanför är bedrövlig. Oj vilket läge. 70 min. Där tappade mittbackarna helt spelaren.
   Dags för Chelsea att avgöra den här matchen tycker jag så man slipper bli nervös.
   Lampard fäller Gomez klumpigt i farligt frisparksläge. 74 min. Gomez får frisparken för muren med touch men Cech klarar den fint.
   Chelsea har inte förlorat en öppningsmatch på tretton säsonger, men de två vi spelat oavgjort i första matchen slutade vi sexa i ligan...så för oss är en seger idag viktig. Wigan har en klart annorlunda statistik.
   Sista kvarten och som Chelsea spelat senaste minuterna finns det anledning till oro faktiskt. Det är oskärpt, slarvigt och övermodigt.
   Bra försvarspel av Luiz när Moses ännu en gång tar sig förbi, nu på Wigans vänstra kant där han varit hela andra halvlek. Luiz in och bryter framför Gomez dock när Moses söker sin lagkamat. 79 min. Wigan byter in Watson, ut McArthur.
   Hade gärna sett Sturridge nu. Han kom in och satte fart i Community Shield. JT och Cech missförstår varandra och håller på att ställa till det ordentligt när Cech kastar ut bollen. Lampard har fått gult kort, osäker för vad. Ackumelerat?!
   Cech hinner ut framför Koné som är helt ensam med honom. 82 min. Mata ut för Meireles. Trist byte, hade varit roligare att se Sturridge. 83 min.
   Trist, kontrollerad andra halvlek där Torres var väldigt nära mål och Oscar ett bra skott precis utanför. Fast just nu luktar det mer mål för Wigan än för Chelsea. Sista kvarten kommer att bli ett problem även i år oavsett om vi håller nollan idag igen, Chelsea släpper helt enkelt initiativet i den perioden av matchen och det problemet är absolut inte åtgärdat.
  Konè nickar precis utanför på en hörna. 84 min. Han har lyft Wigans anfallsspel, inte minst genom att han är i rätt position hela tiden. han är dock inte helt vän med bollen ännu.
   Gomez försöker sig på en cykelspark på ett inlägg från Moses. Långt utanför men det hade kunnat bli snyggt. 85 min.
   Mykcet bra brytning av Luiz, annars hade Koné blivit helt fri. 86 min. Chelsea är krampaktiga just nu.
    Torres fälld ungefär en fot utanför straffområdeslinjen. Meireles tar frisparken. Bra nick av Luiz som språngnickar från håll och vinkel, bra räddning av Al Habsi. 87 min.
  Torres och Oscar hittar nästan varandra i straffområdet. 89 min. Chelsea avslutar bättre.
  Mycket bra debut av Hazard även om han bleknade lite. Oscar mycket bra inhopp. Kassaskåpsäkert spelat av Chelsea men jag hade gärna velat se lite större vilja att göra fler mål. Bra betyg på gränsen till överbetyg till alla utom för spelet mellan 70-85 min. Moses gjorde väldigt bra reklam för sig själv i Wigans tröja. Det kan övertygat Chelsea om att lägga upp den där sista miljonen det tydligen hänger på.

Nu hejar vi på Saints och Toffees mot manchesterlagen, alla poängtapp för dem är mycket välkomna.

Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!