Europamästarna Chelsea FC

13 - 19 augusti 2012

Nyheter v-33


Söndag:
Roberto di Matteo
är helt klar över att Chelsea nu letar efter en klubb där Josh McEachran får speltid som lån. Det borde väl ändå inte vara så svårt, särskilt nu i början av en säsong innan det står klart vilka lag som måste kämpa för överlevnad och vilka som har råd att ta mer chanser med en spelare. Det är mest Championshipklubbar som verkar vara trolig destination. Det innebär visserligen speltid, men fel spelstil och fel nivå. Bolton, Blackburrn och Middlesbrough är omnämnda. Boltons Coyle hjälpte Sturridge massor men gjorde inget för Kakuta, så kanske Middlesbrough låter som ett bra alternativ. Rovers spelstil undrar jag om den passar McEachran, den passar nog Championship bättre än vår mittfältare.

Lördag:

Även vår legend Gianfranco Zolal fick en bra start igår då hans Watford bortaslog Crystal Palace med 2-3 i The Championship.

Romelu Lukaku fick en drömdebut i sin låneklubb. Han byttes in mot Liverpool som låg under med 2-0 och bara hade tio man i 68 min, och i 77:e minuten gjorde Lukaku sitt första ligamål när WBA utklassade Liverpool. Synd att inte visade de takterna i Chelsea och jag är fortfarande sur på hans oförmåga att hålla käften stängd. Spelare som snackar skit om Chelsea fast de är Chelseaspelare är aldrig populära i den här spalten. (som Benayouns bristande lojalitet förra året som han lär få betala för i år om han inte snart hittar en ny klubb).

Under-21 öppnade sin säsong i den nya ligan mot Manchester City och spelade mållöst. 0-0. Enligt rapporterna var Chelsea nog närmast segern. Patrick Bamford som jag är så nyfiken på var tydligen nära mål vid flera tillfällen. Laget: Jamal Blackman; Todd Kane (k), Alex Davey, Nathan Ake, Aziz Deen-Conteh; Nathaniel Chalobah (Ruben Loftus-Cheek 75), George Saville, Billy Clifford; Lewis Baker (Alex Kiwomya 80), Patrick Bamford (Thorgan Hazard 65), Lucas Piazon.
Ej spelade: Mitchell Beeney, John Swift.

U-18 laget mötte samma motståndare, med ett något annorlunda resultat. De slog Man City med 6-1! Målgörare: Reece Mitchell, Jordan Houghton, Ruben Loftus-Cheek, Jeremie Boga, Charlie Colkett och Fankaty Dabo. Då spelade ändå Adi Viveash ett ovanligt ungt lag!

Fredag:
Conor Clifford
kommer att spela för Portsmouth nästa säsong nu när klubben fick tillåtelse att sajna spelare trots sina finansiella svårigheter. Vi har redan flaggat för detta tidigare. Jag gillar hårdskjutande Clifford och hoppas han fortsätter utvecklas i Pompey.

Torsdag:
Sam Hutchinson
har gått på lån till Nottingham Forest för säsongen. Det kan betyda att en affär kring Azpoliicueta är nära förestående då Chelsea knappast släppt iväg en möjlig högerback annars. Vi önskar Sam all lycka till då han ju haft en udda karriär, bara för två år sedan klassades han som idrottsinvalid, nu kommer han att dominera i Championship på sin backplats.

Fernando Torres som ju hade en ganska besvärlig säsong förra året trots en del fina insatser har pratat ut om det och hyllar Chelseas fans enormt och menar att det är vi fans som burit honom och att han nu vill göra allt för oss. Det är inte många fotbollsspelare som visar den sortens ödmjukhet. Läs mer: >


Onsdag:

Belgien utklassade Holland igår, och Romelu Lukaku gjorde avgörande tredje målet som inhoppare (4-2). Kevin de Bruyne var första inhoppare. I matchen Brasilien mot svenska träben haltade Luiz av, men förhoppningsvis är det inte allvarligt. Ramires var rätt osynlig, Oscar gjorde en bra match. Cahill åkte på ett ordentligt näsblod för England när de för första gången på hur länge som helst slog Italien. Bertrand gjorde ett fantastiskt inhopp där han direkt gjorde avgörande brytningar och räddade på mållinjen, på den efterföljande kontringen gjorde Defoe segermålet. Tyskland hade behövt Marko Marin och elva man på plan. Torres startade för Spanien (sen avspark) Mata inte på bänken. Meireles startade för Portugal.

JTs hearring inför FA och packet av påtryckningsorganisationer blir inte förrän nästa vecka. JT som redan är dömd av FA och ännu mer av de organisationer som lobbar för att han ska fällas kommer att behandlas oavhängigt att att Rio Ferdinands rasisthearing redan gjorts. Beslutet väntades idag men ännu har jag inget sett.

Chelsea har utsett Emma Hayes till ny manager för damlaget. Hon har närmast jobbat med flera lag i den just nu nedlagda amerikanska ligan. Hon har också ett förflutet som assisterande manager i Arsenal, bl a när det vann alla fyra titlarna 06-07.

Petr Cech har blivit framröstad till Europas åttonde (delad plats med Falcao) bäste spelare av Uefa. Didier Drogba blev sjua. Vem som är bäst har ännu inte avslöjats, det gör Uefa vid Supercupfinalen i Monaco 30 augusti. Det står mellan de vanliga misstänka.

Roy Hodgson har gjort sig impopulär hos opportunisterna i FA genom att ge John Terry sitt stöd inför den väntande avstängningen. FA gilllade det inte alls.

Tisdag:
Lite nytt om The Drog, eller som han nu kallas Devil Beast. >

Måndag:
Ivanovic slipper avstängning för sitt direkta röda kort i Community Shield. Vad skönt. Reglerna har tydligen ändrats och matcher före säsongen startar ger inte automatisk avstängning längre.

Pamparna har ju i sin brist på visdom lagt in vänskapslandskamper den här veckan, vilket innebär att de ligor som startat eller står beredda att starta får alla förberedelser störda. Man kan bara hoppas att klubbarna får igenom sina krav på färre vänskapslandskamper. Tur i oturen kanske att Sturridge fick en smäll mot City som gör att han fick lämna återbud till Englands landskamp mot italien, men alla våra andra landslagsmän får åka runt Europa och göra sig till, som brasilianarna som ska möta Sverige (Luiz, Ramires, Oscar).

Vi är laget alla vill slå i år. Vi har redan förlorat den första bucklan på grund av dålig disciplin, igen, av Ivanovic. Det är alltid trist att förlora en fotbollsmatch men det fanns bra saker att ta med sig från Community Shield. Torres spel när han väl fick bollen och kämpainsatsen på slutet framförallt. Däremot kommer matningen fram till Torres att ta lite tid att spela in, därför behöver vi få en bra start på ligan. Det defensiva mittfältsspelet oroar. Mikel var rent usel och pga utvisningen kunde inte RdM byta in någon där. Tevez mål igår var snyggt men en spelare ska inte få gå längs hela straffområdeslinjen utan att attackeras och attacken ska komma från de defensiva mittfältarna, i det här fallet Mikel och Lampard samtidigt som backarna kan stöta. Tevez hade en evighet på sig att måtta in det målet.
    På söndag startar ligan. Visst tekniskt sett startar den på lördag, men vem bryr sig om de matcherna? Det är på söndag vi möter Wigan, med eller utan Moses, och börjar jakten på de fem lag som var före oss i ligan förra året. Helst ska inget lag komma före oss i år, men som sämst måste vi placera oss så vi får direktplats till Champions League. Dvs en tredjeplats är det sämsta jag kan acceptera från den här säsongen. Men vinst skulle vara det härligaste. Vad kan bli bättre än att följa upp förra säsongens cuptriumfer än med en ligaseger igen? Svar - inget.

Jag är fortfarande upprörd över Ivanovics vårdslöshet mot City. Den kommer säkert att ge tre matchers avstängning trots att den inte var horribel, men bara vårdslös och slarvig. (Sedan måste man ju säga att domaren var synnerligen värdelös och absolut inte inklinerad att döma till blå fördel. Det finns flera exempel).
    Detta då vi säkert får JT avstängd en lång tid i den här veckan också då hans hearing hos FA är.
    Vi har bra backuppsättning men två stycken borta i inledningen av säsongen är verkligen inte vad vi behöver. Luiz och Cahill spelar bra ihop även om det innebär att Luiz får gå över på vänstra sidan, men bakom Iva är det tunt med Ferreira och möjligen Sam Huchinson. Räkna med förnyade rykten kring Azpilicueta!
    Wigan borta har inte varit en bra match för oss de senaste åren. Sedan Reading, och nykomlingar har för vana att starta bra och tuffa Newcastle, som tur var är den matchen också hemma. RdM får kanske anledning att fundera på om Mata får gå på semester nu, även om han nog såg ut att behöva ett break av matchen mot City att döma.
   Vi behöver en bra start i år så vi slipper presskommentarerna om att RdM bara är en tillfällig lösning, så vi får lugn och ro. Vi skulle också må riktigt bra av att spela några matcher utan att släppa in mål, för vårt försvarsspel har brister just nu.
 

 

Rykten, notiser m m, v-33



Söndag:
Media säger att Chelsea erbjudit Gael Kakuta som dellikvid för Azpilicueta. Kakuta vill gärna dit, men tydligen är Marseille ointresserade vilket säger lite om hur långt Kakuta fallit från att varit kanske världens mest lovande tonåring. Frågan är väl om den här affären lär bli klar innan silly season är över.

Ett nytt namn! Ezequiel Cirigliano från River Plate i Argentina. En 20-årig mittfältare som knyts till nästan alla toppklubbar då han lär vara det senaste stora mittfältsnamnet från sydamerika efter Oscar gått till Chelsea och Moura till PSG.

Nya rykten om att Chelsea åter (liksom United) ska lägga bud på Newcastles Yahan Cabaye och Cheik Tioté, jag tror inte särskilt mycket på det. Fast fantasin i ryktena börjar hetta upp ordentligt nu när det bara är tiotalet dagar kvar av Silly Season och jag är rätt övertygad om att det kommer att hända ett antal uppseendeväckande affärer ännu.

RdM vill att Frank Lampard ska få ett nytt kontrakt med Chelsea. Vi har sett klubben dra fötterna efter sig så många gånger hittills och fått släppa spelare utan att ha kontrakt med dem. Samma sak kommer nog att hända här, för även om jag väldigt gärna vill se Lamps stanna med Chelsea måste vi inse att hans karrriär går mot sitt slut och Chelsea kan inte betala spelare som inte kommer att starta varje match den sortens löner som Lamps har. Men går han ned i lön tycker jag klubben absolut ska förlänga. Lamps är en Chelsea legend och inne på sitt sista kontraktsår, liksom Malouda som vi vill bli av med.

Chelsea ger upp Hulk och koncentrerar sig på att försöka få Cavani. Fast andra källor säger att Hulk-affären är död pga Portos ohemula krav, men att det är inte Cavani utan Jovetic som nu är målet. (Med Benayoun som mellanskillnad) Jag betraktar inte ryktet som särskilt hett och själv är jag kanske för ögonblicket mest intresserad av att vi försöker skaffa en högerback. Azpilicueta var het häromdagen och det spelulerades i att han skulle presenteras redan nu i helgen, men nu rapporteras det mestadels att något inträffat som stoppat affären. Det handlar säkerligen om olika värderingar kring priset. Azpilicueta själv verkar dock intresserad men ligger, passande, lågt.

Leandro Damiao som imponerat så mycket i sommar och som Spuds och Chelsea lär vara intresserade av kommer inte att säljas enligt Internacionals president. De fick ju in en hel del pengar när Oscar såldes, ung 25m euros. (inte pund som engelska tidningar hävdar) Synd säger jag, för jag tyckte nog han var intressantare än Hulk i OS.

Dagens mest iögonfallande rykte är att Chelsea återigen ger sig in i kampen om Luka Modric. Med Raul Meireles och Daniel Sturridge som delbetalning. The är Caughtoffside som väl är caught offside med det ryktet. Sport Witness weblog ger nog en betydligt närmare sanningen när de säger att Spuds hale ordförande Levy försöker trumma upp ett inte längre existerande intresse för att få Real Madrid att höja budet på Modric.

Lördag:

Det är mycket snack om att Chelsea kommer att presentera César Azpilicueta som Chelseaspelare den här helgen. Vi kan hoppas då det är den position vi mest behöver förstärkning just nu. Om det sedan blir fler nyförvärv är osäkert. Jag gillar att Chelsea inte rycks med och betalar idiotsummor för stora namn just nu, även om vi är vana vid att vi på något sätt alltid lyckas få betala mer än om en annan klubb hade köpt spelaren.

Fredag:
ESPN påstår att Chelsea ska försökt värva Lilla Ärtan från Man United. Det tror vi väldigt lite på. Dock har han en ovana att göra mål på oss även om inte lika många som Tevez så...., men nej, det här tror vi inte på. (Javier Hernandez alltså...)

QPR har bekräftat att José Bosingwa är deras nye högerback. Jag tror det kommer att gå bra för Bossman där, fast helst inte i några matcher mot oss tack. Lycka till Bossman och tack för några riktigt fina insatser varav den senaste väl var när du fick hoppa in som mittback och var felfri när JT gjorde bort sig i Barcelona!

Tottenham tittar på att ersätta Luka Modric med Raul Meireles. Självklart ska Chelsea absolut inte sälja någon spelare till Tottenham som de uppträdde mot Chelsea förra sommaren. Och om vi säljer Meireles ska han kosta oerhört stora pengar, minst 20m. Ryktet om att spuds jagar Meireles kommer dock från Sportsvibe så....

FA gav Rio Ferdinand enbart böter för sitt rasistska tweet, fast de fann honom skyldig. Det sätter ett intressant prejudikat inför nästa veckas behandling av John Terry.

José Bosingwa
prisade sig ur en flytt till Monaco, men nu nämns Queens Park Rangers som ny klubb för den klubblösa portugisen. Han slipper ju flytta långt då. Jag tycker att Bossman alltid fått lite onödig hård kritik, men andra tycker nog jag ger en viss spelare på mittfältet det också. Bossman är dock ingen dålig spelare även om han fått stå till svars för att Chelsea aldrig under de senaste åren fått ordning på högerbacken (undantag Iva, när han spelar).

Torsdag:
Avdankade gamla scouserspelare fortsätter sin kampanj för att snacka skit om David Luiz. Varför är man inte förvånad? Å andra sidan gör det ju bara att vi gillar honom mer.

César Azpilicuetas agenter lär vara i London för att slutföra förhandlingarna om hans övergång. Vore skönt om den sagan får ett slut snart. Särskilt om Iva ska fortsätta spela så odisciplinerad som han gör numera. Iva hade tur som inte fick en avstängning av tekniska skäl för sitt röda i Community Shield och den här säsongen har vi verkligen inte råd med ett disciplinärt bottenrekord som det vi hade förra året. Året innan vann vi Fair Play, förra säsongen hade vi mer utvisningar än jag kan minnas sedan tidigt åttiotal. Kom ihåg förlustmatchen mot QPR, där vi visserliggen var bästa lag påplan men förlroade för vi hade också klart minst spelare på planen, och då räknar jag inte Foy som helt tydligt stöttade det ena laget i den matchen, och det laget var inte vi.

Silly Season blir bara löjligare. Vår scout Tony White lär varit i Belgien, (som vi vet planerar ju Chelsea att köpa alla belgiska spelare som inte redan spelar i andra engelska klubbar, ursäkta vi planerar ju att köpa dem också det översåg jag). Nu är det dock en senegales vi lär titta på, men han spelar i alla fall i Belgien, Anderlecht för att vara exakta. Cheikhou Kouyaté heter han och är en 22-årig försvare. Tro mig, det här är inte en aktuell affär även om det får en viss spridning i skvallerkretsar.

Onsdag:
United fick Robin van Persie, jag är lite förvånad men oj vilken förstärkning som verkligen förstärker dem och som kanske gör dem till favoriter till titeln nu. Förutsatt att det är förra årets RvP som dyker upp och inte den ständigt skadade från tidigare år.

Att unga spelare gnäller om bristen på chanser är inget nytt, men det hjälper dem sannerligen inte att få fler chanser. Senast att öppna käften utan att tänka sig för är Romelu Lukaku som inte skaffar sig nya vänner bland Chelseafansen just nu. Jag är bara så jävligt trött på attityden hos unga spelare som tror de ska få spela bara för att de är unga, inte för att de duger.

Nottingham vill låna Sam Hutchinson. Det är väl tveksamt om det sker, om inte Chelsea snart får in en ny försvarare. Vad det gäller den affären tycks mycket hänga på om Gael Kakuta ska ingå som mellanskillnad i en affär med Marseille ang azpilicueta.

Tisdag:
Gael Kakuta säger nu öppet att han hoppas komma till Marseille för "att rädda sin karriär". Jag kan nog hålla med, men frågan är om Chelsea ska sälja för att rädda något av sin investering i det förra jättelöftet eller om ett lån är det bästa? Marseille som lär vara intresserade är nog en bra klubb för honom att försöka utvecklas i. Mitt tips är att det blir ett lån, men det är nog lite komplicerade förhandlingar då Chelsea vill köpa Azpilicueta från klubben.

Måndag:
Sena rykten söndag kväll säger att det är fortfarande långt innan Victor Moses blir en Chelseaspelare, om han än blir det före januari.

Hulk lär ha begärt ett möte under måndagen med Portos ledning för att kräva att han blir såld, vilket han säkert kan bli men frågan är priset. Det finns presumtiva köpare men Porto kan knappast sägas vara särskilt realistiska i sina prissättningar av spelare vilket kommer att straffa klubben ordentligt framöver då nya spelare kommer att tveka till att binda upp sig till sådana slavkontrakt. Även om man måste respektera Portos ovilja att sälja sina bästa spelare hela tiden.

 


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!