Europamästarna Chelsea FC

6 - 12 augusti 2012

Nyheter v-32



Söndag:
CHELSEA v  MANCHESTER CITY    2 - 3
(Iva utvisad 42 min!)
Community Shield

Laguppställningar:
Manchester City (4-2-3-1): Costel Pantilimon; Aleksandar Kolarov, Vincent Kompany, Stefan Savic, Pablo Zabaleta; James Milner, Nigel de Jong; Samir Nasri, Yaya Toure, Sergio Aguero; Carlos Tevez.

Chelsea (4-2-3-1): Petr Cech; Ashley Cole, John Terry, David Luiz, Branislav Ivanovic; Frank Lampard, John Obi Mikel; Eden Hazard, Juan Mata, Ramires; Fernando Torres.
Avb: Ross Turnbull, Gary Cahill, Ryan Bertrand, Raul Meireles, Lucas Piazon, Daniel Sturridge.

Domare: Kevin Friend

Jag saknar dock Marin som måste ha skadekänning fortfarande. Enda nykomling som startar är därmed Hazard. Piazon på bänken, det är inte illa.

Första stora chansen till Tevez, men Cech räddar fint . 3min.
   Första tio helt klart till City som hela tiden kommer fram på Chelseas högersida. Nasri och kanske framförallt Kolarov har fritt fram där. Rami måste börja hjälpa Iva.
   Matchens andra stora chans också till City, Nasri som kommer nästan fri, men Chelsea försvarar sig bra till hörna. Annars har Chelsea jämnat ut spelet de senaste fem minuterna. 15 min.
   Aguero får inte huvudet på ett bra inlägg från Milner. City fortsätter skapa chanserna även om Chelsea visat sig mer. 24 min.
   29 min har Chelsea sin hittills bästa chans. Ett skott från Hazard som dock går rakt på Pantilimon.
   37 min skjuter Ashley Cole på kråkorna som flyger över Villa Park, åtminstone tror jag det var vad han siktade på. Målet kan det knappast varit.
   Nu när det blivit lite lugnare på Ivas kant är det Mikel som har problem. Han är på tok för långsam och tevez och Nasri ställer till det för honom hela tiden, med benägen hjälp från Mikel själv. Hazard har glänst till vid tillfällen men Mata och Lamps har varit väldigt anonyma liksom Ramires. Därmed har ju Torres inte heller kunnat göra något. Det är mittfältet som RdM måste fixa under halvtid.
   MÅL. Det hjälpte att klaga på Rami som tar sig in i straffområdet och får fram bollen till Torres som närmast med stödjebenet stöter in bollen som en målgörare som närmar sig form gör. Kanske inte helt rättvist, men vem bryr sig? Chelsea leder. 40 min.
   Två minuter senare gör Iva en slarvig tackling med sulan upp och får direkt rött kort! Så onödigt. Och Chelsea får spela de tre första matcherna utan högerback i ligan. Fula ord till Iva här.....
   Friends håller helt på att tappa matchen efter utvisningen och korten har haglat till Chelseaspelare, som Mikel och Lamps. City pressar hårt för en kvittering innan halvtid.
   Chelseaspelarna håller verkligen inte med om att Iva skulle åkt ut, men det var en slarvig tackling där sulan kom upp. Så fruktansvärt onödigt och det är ju tyvärr inte första gången det senaste året som Iva spelar vårdslöst och ställer till det för klubben. Vi har dock ledningen tack vare Rami och Torres. Det lär dock bli väldigt svårt att hålla den, dags för Baracatakter. Räkna med spel mot ett mål i andrar halvlek.

ANDRA HALVLEK
Savic ut och Clichy in. Så Zabaleta byter kant. Inget byte i Chelsea. Tio Chelseaspelare kommer att få slita mot ett City som var det något bättre laget redan i första.
      Första farligheten dock till Chelsea då Torres nästan tar sig igenom försvaret. Torres ser skarp ut när han får möjlighet. 47 min.
   Torres håller själv Cityförsvaret upptaget. Kompany får ta ett gult kort när han ställer sig ivägen för Torres efter att Torres fintat bort honom och lagt bollen på andra sidan. 49 min.
    Chelsea började andra bäst, men MÅL för City gneom Yaya Touré som borrar in bollen vid stolpen utom räckhåll för Cech. 53 min.
    Vid oavgjort vid slutsignalen blir det direkt straffar, ingen förlängning. Men Chelsea har fortfarande en hel halvlek nästan att spela med bara tio man tack vare Ivas slarv.
   MÅL. Tevez som alltid mot oss. Han får gå oattackerad längs straffområdeslinjen och skjuter till slut en skruvad boll som går in vid stolpen. 59 min.
   Rami slösar bort ett bra läge genom att skjuta istället för att söka medspelare. Lätt fångat av Pantilimon. 64 min.
    Nasri gör MÅL på efterföljande kontring. Chelsea hänger inte med. Citys bäste spelare Kolarov serverarr. 65 min.
   Chelsea håller på att rasa ihop. Ramires gör nästan självmål direkt efter avspark.
   Hazard byts ut mot Bertrand i 71 min.
   I 75 min kommer Sturridge in för Mata som haft en anonym match.
   Nasri går av för City, Silva in. 77 min.
    MÅL. Pantilimon tappar en retur och Bertrand är snabbt framme och petar in bollen. Hans första seniormål för Chelsea. 80 min.
     Chelsea spurtar väldigt bra. Visar skön vilja och beslutsamhet. Synd bara att City hade de där 12 minuterna när allt gick deras väg. Fast som avgjorde matchen var självklart Ivas utvisning. Det går inte att ta sådana utvisningar mot motståndare som City.
   Torres och Chelseas försök i slutet är det vi får ta med oss nu när första bucklan är förlorad. City hade Kolarov, Tevez och Touré vilket var minst en spelare som var klart bättre än Chelseas motsvarande. Ivas odisciplin och det defensiva mittfältet var problemet idag.
   Aguero missar klart. Tevez byter mot Dzeko och fyra tilläggsminuter.
   Cech går upp på en hörna och City hade nästan fritt fram mot mål men Rami hinner emellan.

Nu får vi hoppas handbollen går bättre även om Frankrike har en klar ledning för tillfället.
 
 

---
Vi är laget alla vill slå i år.
   Det kommer vi att få uppleva redan i dag, för även om Man City vann ligan så är det Europamästarna man vill slå. Så Chelsea måste höja sig minst en nivå, och ytterligare några till över träningsmatcherna.
   Själv är jag övertygad om att det här kommer att bli klubbens tuffaste säsong någonsin, och inte bara för att vi ska tävla i hela sju olika tävlingar. Plus för de yngre spelarna Under-21-ligan, NextGen och FA Youth Cup där vi är försvarande mästare också.
    Ändå lär det handla om de vanliga lagen däruppe. Arsenal har förstärkt som de inte gjort på många år och än har RvP inte lämnat. Liverpool har gjort ett par intressanta sena affärer och än har inte Andy Carroll lämnat. City och United har ännu inte förstärkt nämnvärt, men det förväntar jag mig kommer att hända. Newcastle har tagit in flera intressanta spelare som inte är så kända, men som vi såg förra året är deras scouting superb. Till och med Everton har handlat.
   En del ser Community Shield som en träningsmatch, men som Torres säger idag är det ändå en titel och han vill vinna den.
    Chelsea har handlat oerhört intressant, men jag håller med RdM att vi måste ge de nya spelarna tid att komma in i det engelska spelet och laget. Det är trots allt få nykomlingar som kommit till Chelsea och haft en första säsong som Juan Mata förra året.
   Däremot blir laguttagningen idag extremt intressant. Spelar Mata? Spelar Sturridge? Hazard? Är Marin skadefri? Det enda vi vet är att Oscar kommer inte att delta.

Lördag:
Roberto di Matteo
siktar på sju titlar i år. Det gillar vi.
   Det kanske inte är helt sannolikt att vi vinner alla sju, men vi kan hoppas att det i så fall sker i den här ordningen; ligan, champions league, world cup (för att vi aldrig tidigare har vunnit den), FA-cupen, Supercupen, Ligacupen, Community Shield.

Precis som i EM förlorade det lag jag hade lagt en tia på, före turneringen. Herredumilde så nonchalant, arrogant och uselt Brasilien spelade. De underpresterade något så otroligt att man kan bara hoppas att det är en läxa för dem. (Lite som Chelsea mot Brighton, men då gällde det ju absolut ingenting). De spelade som bara Brasilien gör när de är som värst, men de är då sannerligen inget fotbollslag utan bara elva individer som alla vill glänsa. Oscar hade en gyllene chans att rädda dem till förlängning men nicken var inte bra. Också en läxa för den unge spelaren, om att hålla fokus när chansen kommer. Synd att Drogba inte är kvar i klubben och kan lära ut det.

Roberto di Matteo medger att Josh McEachran förmodligen kommer att lånas ut den här säsongen också. Vi kan bara hoppas att Chelsea hittar en lösning som fungerar och där Josh verkligen får matchträning, för vistelsen hos Swansea som vi hade hoppats så på blev ju ett rent fiasko för Josh som enbart fick göra några få inhopp.

Citys skadade lagkapten Vincent Kompany som varit borta en stor del av sommaren förväntas göra comeback imorgon mot Chelsea.

Fredag:
OFFICIELLT. Romelu Lukaku lånas ut för hela säsongen till Steve Clarkes West Bromwich. Lycka till och jag hoppas han får spela och utvecklas. Potentialen finns där men som han visade under USA-turnén så blandade han bra med ganska uselt. Han är dock bara 19 år och har många år på sig för att bli den spelare vi tror han kan bli. Förhoppningsvis kommer Steve Clarke att hjälpa honom på vägen och att det inte blir ännu ett misslyckat inhemskt lån för Chelsea. >

Det blev idag officiellt det som vi redan skrivit om att Ben Gordon lånas ut till Brums den här säsongen. Birmingham lånar honom till 7 jan.

Ryan Bertrand har tagits ut till engelska landslaget inför kommande vänskapslandskamp. Frank Lampard är också uttagen mot Italien, men JT saknas vilket säkerligen har att göra med att FA tänker straffa honom oavsett vad som händer i den hearing han har rätt till.

City tycks vara allas favorit till att vinna på söndag. Inte så underligt för dem som sett Chelseas försäsong. jag hoppas förstås på motsatsen då det ändå ligger en hel del prestige i att vinna Community Shield. Viktigast är dock att Chelsea spelar på en helt annan nivå än vad vi gjort i träningsmatcherna. Ännu har ingen svensk tv-kanal visat intresse för att visa matchen som börjar 14.30 och spelas på Villa Park.

Onsdag:
Vi har fått frågor om Community Shield-matchen och just nu vet vi inte om den kommer att sändas i Sverige. Tvmatchen.nu som brukar lista alla matcher har den inte med i sin tablå för söndagen. Viasat som jag har för mig haft rättigheterna åtminstone tidigarer har inte heller med matchen i någon tablå. Så det ser ut som om ingen svensk kanal tänker visa matchen. Och på grund av de problem som uppkommit med dator så kan inte CSFC.SE livekommentera heller. Trist.

Tisdag:
Mina datorproblem kommer att bestå ett tag framöver, tyvärr. Och det kan bli ett bra tag är jag rädd beroende på försäkringsbolagets välvilja och annat. Men med hjälp av en rent antik liten laptop med strömproblem och gamla programvaror, hoppas jag kunna göra det viktigaste på CSFC.SE framöver även om jag inte kommer att kunna göra saker som att följa vissa matchsändningar. Nyheter kommer att prioriteras. Det är bara att kämpa på, säsongen börjar ju på söndag.

NextGen-truppen har tagits ut. Det här är de 24 spelarna som kommer att representera Chelsea i ungdomens Champions League.
L. Baker, I. Feruz, W. Figueira, A. Gnahore, J. Houghton, T. Howard, T. Kane, B. Killip, R. Mitchell, A. Nkumu, A. Nditi, P. Bamford, N. Nortey, A. Osmanovic, L. Piazon, G. Saville, I. Seremba, S. Bangura, M. Beeney, J. Blackman, N. Chalobah, A. Christensen, G. Cole, F. Dabo

Oscar får Didier Drogbas gamla nummer 11 i Chelsea! Det är något som förrpliktigar. Drogba själv började med nummer 15 när han kom till Chelsea.

Som tidigare rapporterat återvände Oriol Romeu och Mata till träningen idag. Matas behov av semester kommer att behandlas senare i veckan men jag hoppas han spelar Community Shield innan han lägger sig på en badstrand.

Peter Wennman avslöjar att han tippat Chelsea som ligasegrare i Sportbladets stora publikation Ligabibeln som kommer snart. Kul då det är en tyckare och sportjourrnalist som brukar veta vad han pratar om, han har haft rätt fler gånger än han haft fel som jag har sett.

 

Rykten, notiser m m, v-32



Söndag:
Middlesbrough och Wolverhampton hoppas få låna Josh McEachran. Jag vet inte jag, visserligen är Championship ingen dålig liga men spelet där är väldigt annorlunda från Joshs spel.

Sajten A different league påstår att Chelsea lagt bud på Edinson Cavani som ska ha accepterats. Det låter inte helt trovärdigt och källan är absolut inte den mest pålitliga. Ryktet återkommer hos många sajter och det är svårt att säga om det verkligen var ADL som var först dock.

Southampton tror att Luke Shaw kommer att stanna trots att Chelsea ska lagt ett bud om 4m pund.

Några tidningar njuter av att påstå att RdM gett Torres två veckor att visa vad han går för eller så säljs han innan fönstret är slut. Har vi inte hört det här förut? Jag tror inte ett skvatt på det, och jag tror aldrig att RdM skulle ställa sådana idiotiska krav för de fungerar aldrig. Men visst måste Torres kliva fram i år, därom råder inget tvivel. Vi har ingen Drogba nu.

Och så förstås massor av snack om att Sturridge kräver att få spela center...eller.....

Lördag:
Källan är inte den allra trovärdigaste, men Mirror hävdar att Chelsea och Wigan nu är överens om Victor Moses. 9m lär det hela landat på. Vi får se när det blir officiellt.

Fredag:
Nu ser det ut som Steve Clarke i West Bromwich är den manager som får chansen att utveckla Romelu Lukaku på lån. Clarke var Englands bäste assisterande manager i mina ögon, det ska bli spännande att se hur han klarar sig i WBA som inte spenderat särskilt mycket. Roligt dock att han får chansen och att han behåller banden till Chelsea nu när han lämnat scousers.

Då det ser ut som om Marseille tänker prisa bort César Azpilicueta från en transfer till Chelsea (de begär rent löjeväckande 15m pund tydligen, för en spelare som neutralt sett kanske är värd hälften, man blir rätt trött på hur klubbarna tror att Chelsa tänker betala vad som helst) säger tidningarna nu att Chelsea istället intresserar sig för Juventus Stephen Lichsteiner. Ett helt nytt rykte. Lichsteiner påstås kosta en tredjedel av Azpilicueta.

Napoli som vill ha Raul Meireles lär enligt italienska källor gjort ett formellt bud på 10m euros. Chelsea överväger det enligt samma källor. Jag vet inte, Meireles fick mycket kritik av många Chelseasupportrar förra året men jag tyckte nog den var rätt orättvis. Jag tyckte Meireles skötte sig bra, men han är 29 år och vi har en bred mittfältstrupp även om det i mina ögon inte är Raul som behöver säljas först.

Torsdag:
Det är mycket återanvändning just nu i skvallret. Vi har hört allt förut. Moses är nära. Azpilicueta är nära. Schürrle är fortfarande aktuell. Lägg därtill den pågående Hulkstoryn som dock blir allt mer inaktuell då andra verkar mer benägna att betala vad som begärs. Chelsea måste dock koncentrera sig lite på att bli av med några av de dyrare spelarna på lönelistan, som Malouda, Ferreira. Även om reglerna är så komplicerade att deras kontrakt inte räknas fullt ut då lönekontrakt skrivna för några år sedan tydligen ska undantas....
   Det lag som dock misslyckats enormt hittills är United som bara plockat in en junior och en duktig asiatisk spelare från Bundesliga. Knappast något som skrämmer konkurrrenterna. De har huggit på van Persie, verkar som om det misslyckas ordentligt, de förlorade Lucas Moura som de verkligen ville ha till PSG. Inget tycks lyckas för Ferguson i det här värvningsfönstret. City som ändå har bästa truppen har varit inaktiva även om de är väldigt intresserade av RvP och hugger på några andra stora namn (de Rossi...). Men de blir inte av med sina dyra spelare och har därför inget löneutrymme att agera inom gentemot de nya reglerna.

Återkommet har också ryktet om Raul Meireles till Napoli. Jag undrar jag.

Efter att det nästan känts klart sägs det nu att Romelu Lukaku kommer inte att hamna i Fulham på lån.

Onsdag:
Conor Clifford tränar med Portsmouth och hoppas på ett lån dit den här säsongen. Risken är dock att Pompey sätts i konkurs redan till helgen på grund av sina finansiella problem och dispyter med spelare om löner och kontrakt (bl a förre Chelseaspelaren Tal Ben Haim om någon kommer ihåg honom).

Hulk är nu ett mål för ryska mästarna Zenit som lär vara villiga att möta kravet på 38m pund för honom. Hulk har dock inte riktigt samma intresse för att byta varma Oporto för St Petersburg. Däremot tycker jag efter vad vi såg i OS att Chelsea borde lägga ned, för några sådana summor är inte Hulk värd. Då finns det intressantare och mer prisvärda spelare, även i Brasiliens OS-lag. Samtidigt verkar United förlora även sin andra kamp om spelare i sommar, de verkar redan förlorat kampen om Modric och nu ser PSG ut att vinna kampen om Lucas Moura.

Tisdag:
Napoli har intresserat sig för Fluminenses 17-årige högerback Wallace. En spelare som Chelsea äger 40% av redan! Detta som ett resultat av att Chelsea släppte Deco mer eller mindre gratis till Fluminense förrförra sommaren. Nu angerr italienska källor att Chelsea tänker utnyttja sin option att köpa resten av Wallace och ta över honom redan i år. Intressant, inte minst med tanke på vad vi har på högersidan, men Wallace är en transfer för framtiden, men det är häpnadsväckande hur snabbt Chelsea blivit ett mycket intressant alternativ för brasilianska spelare. Kanske ska vi börja drömma om Neymar också. Därtill är ju Hulk alltid i transfersnacket, fast av OS att döma skulle jag hellre se att vi intresserar oss för Leandro Damiao (också en spelarer som Tottenham är intresserade av).

Opålitliga Metro hävdar att Porto erbjudit Chelsea vänsterbacken Alvaro Pereira för låga 15m pund. Jag tror inte alls på det trots att Pereira i över ett år varit ett starkt rykte till Chelsea, ungefär som Dario Srna häromåret.

Det rapporteras att Chelsea nu är mycket nära en övergång för Victor Moses. Vi avvaktar till det blir officiellt. Även César Azpilicueta lär vara nära Chelsea nu. Däremot undrar jag om det blir någon mer stortransfer även om det är några veckor kvar av silly season. Även om tidningarna inte gett upp om Hulk. Det är dock en väldigt dyr och väldigt komplicerad transfer då det nu framkommer att det finns tredjepartsägande i den storväxte anfallaren. Något som är förbjudet i England.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!