Europamästarna Chelsea FC

30 juli - 5 augusti 2012

Nyheter v-31


Lördag:
Brighton & Hove Albion v Chelsea    3 - 1
Laget: Cech; Ivanovic, Terry, Cahill, Cole; Essien, Ramires, Lampard, Meireles, Hazard; Torres. Avb: Turnbull (mv), Luiz, Mikel, Lukaku, Ferreira, Hutchinson, Benayoun, Piazon.
Förvånande är att Marin saknas helt. Skada?
  Bekräftat, Marin har fått en smäll och är inte tillgänglig för spel idag. Synd.

Chelsea vädrar det urfula tredjestället. Passar nog bättre på en discokväll när nykomlingarna ska sjunga sin initiationssång än för en match.
   Hazard svarar för inledningens finaste manöver när han tar sig fram, men en fin brytning avbryter anfallet. 5 min.
   Hazard rör sig bakom Torres över hela planen i en fri roll. Ungefär den som Mata skötte så bra i slutet av förra säsongen. Torres har fortfarande inte fått röra bollen och det får han inte heller när Lamps slår en frispark i bra läge lågt in i muren. 9 min.
   Första kvarten har det inte hänt mycket. Inte en enda målchans. Chelsea spelar kontrollerat men oroar inte mycket framåt.
   Torres får huvudet på en boll, men den är svår och bollen går inte nära mål. 17 min.
    Första hörnan till Brighton, men Chelsea tar bort den. 19 min.
    Även andra hörnan till Brighton. Ännu har målvakterna inte rört bollen för att rädda sina mål. Men den här hörnan går rakt i händerna på Cech.21 min.
    Brighton försvarar sig bra, fast å andra sidan ställer Chelsea inte dem direkt på några prov.
   Meireles skjuter, den stoppas av försvaret och Torres spinner runt och skjuter returen, som åter tar i försvaret och Lampard skjuter utanför. Fortfarande inte ett skott på mål, men ett trevligt anfall. 27 min.
   Chelsea har matchen i ett fast grepp, men inte imponerar vi. Första halvtimmen så pass tråkig att jag längtar tillbaka till OS-friidrotten. Lamps har haft en relativt framträdande roll. Hazard blixtrar till. Jt styr försvaret bra, det känns alltid lugnare när han spelar än när Cahill och Luiz spelar tillsammans. Det är erfarenhet för dig (och spelintelligens).
   Torres tar sig fram från högra sidan i straffområdet, men det går inte hela vägen. 32 min.
    Just nu tar sig Brighton knappt ur sitt straffområde, ändå blir det inte farligt. Allt Chelsea skapar kommer från högra sidan. Det är vi inte så vana vid. Både Lamps och Hazard sker sig höger ut och vänsterkanten är helt fri med bara Cole där.
   MÅL. Försvarsmisstag och bollen letar sig via Ramires och Torres fram till Lamps som skjuter strax innanför straffområdetsgränsen. Typiskt Lampsmål. 35 min.
    MÅL. Brighton kontrar via f d Chelseaspelaren Bridcutt och bollen går in till Vicente som sätter den precis utom räckhåll för Cech. Snyggt mål. Slarvigt försvarsspel på högersidan. 37 min.
   Matchen har öppnat upp, kanske inte bättre men roligare.
   Otroligt nära självmål när backen slår snedspark på ett inlägg från Hazard. 40 min. Iva nickar precis utanför på den följande hörnan.
    Essien skjuter och målvakten, fd United, Kusczak räddar. 43 min.
   MÅL. Brighton kontrar igen. Buckley fri med Cech som räddar men returen går till Barnes som enkelt gör tvåan. Du milde så illa Chelsea försvarar sig på kontringarna. Brighton två anfall, två skott på mål, två mål. Man skäms över försvarsspelet, det ser ut som mot Arsenal på SB förra hösten. Värdelöst. (Barnes spelar för Österrike, trots två engelska föräldrar och är född i Bath. Men hans anfader var österrikare och han har valt att spela för dem).
   
   Inte visar vi PL-form direkt ännu. Lamps halvlekens spelare i Chelsea. Men oj så illa vi försvarat oss på kontringarna. Oj så illa vi har anfallit. Ramires slarvig och Hazard släpper sin vänsterpostion för mycket och lämnar kanten. Det är nog inte den mest naturliga positionen för honom då han hela tiden söker sig inåt.
   Nu får Chelsea visa lite klass i andra halvlek för det här är så långt från godkänt det kan bli. Det är bara en vecka kvar till prestigemötet mot City även om Community Shield inte har högsta status.

ANDRA HALVLEK:
Chelsea har spelat 4-3-3 och då Hazard inte varit på den plats han stått i laguppställningen har det inte blivit mycket av det. Särskilt som ingen av de andra har täckt upp på hans vänsterkant. Hazard har synts mer till höger än vänster trots laguppställningen.
    Mikel kommer in för Meireles. Ett rakt byte men blir det en formationsändring till andra?
   Cahill nickar en fin hörna rakt i händerna på målvakten. 47 min.
    Brighton kontrar igen och även om Chelsea klarar det så ser försvarsspelet långt från övertygande ut. Framförallt brister försvarsspelet på mitten vilket lämnar mittbackarna exponerade. 51 min.
   En boll dimper ned i straffområdet och Torres skjuter i bra läge. Upp någonstans på övre läktaren. 53 min. Och anfallet efter kontrar Brighton igen snabbt längs vår vänsterkant där det saknas en spelare då Hazard inte håller den positionen. Det blir inget av det men när Chelsea får chansen att kontra på kontringen då går det lika långsamt och omständligt som när svenska damhandbollsspelare gör det i OS.
   58 min skjuter Brighton andra halvleks bästa chans. Cech räddar.
   Brighton byter in Harley för Dicker. 59 min.
   Chelsea är såomständliga så man hinner tröttna på att titta på anfallen som går så långsamt att Brighton behöver knappt anstränga sig för få hem spelarna i tid.
   JT ut för Luiz. 61 min.
   Cole skjuter men bollen styrs ut till hörna. 62 min. Kort hörna men chansen rinner ut när Ramires skjuter i dåligt läge.
    Åter höll Brighton på att straffa oss efter usel försvarsspel på mitten. Flaggan kom dock upp. Vad sysslar våra mittfältare med. Vi har både Essien, Mikel och Lamps som spelar mer defensivt och ändå kan de inte försvara sig?  
    Cech går ut för Turnbull. 65 min. Jag vill se anfallare. Jag vill se någon som vill göra mål.
    Brighton gör nästan mål efter att Cole dribblats bort och Barnes får huvudet på en boll nära stolpen. 68 min. Brighton är kreativare, snabbare och betydligt farliga framför mål än Chelsea som gör ännu en rent usel träningsmatch. Det här är frustrerande att se.
   Luiz vänder upp och sätter bollen precis över ribban i nättaket. 70 min. Fint samarbete med Hazad innan.
   Chelsea är tröga, sega, omständliga, fullständigt tempolösa och helt fantasilösa förutom något mycket enstaka individuellt initiativ. Vi har tur att det här inte är ligan för vi är just nu sämre än när vi var usla förra året. Mest oroande är kanske att nästan alla (om inte alla) mål vi släppt in i träningsmatcherna är resultatet av mycket dåligt försvarsspel! Lägg därtill en större oförmåga att göra mål än till och med under förra säsongen. Jag börjar faktiskt bli lite orolig nu. Jag kan inte se Chelsea slå City på söndag om det inte sker mycket stora framsteg de närmaste åtta dagarna.
    Vi är inte i närheten av att på något sätt bli utspelade av Brighton, men vi är bortkontrade. De visar också mer mod och kreativitet än vår elva. OK de är närmare sin ligastart, men oj vad vi ska vara oroade hade vi inte kunnat skylla på att det bara är en träningsmatch.
   Luiz ankomst har förbättrat vårt anfallsspel något. Det är lite direktare och han kliver högt upp för att få fram bollen till anfallare eller själv göra jobbet. Kanske det mest positiva för Chelsea i hela matchen är hans inhopp. Han visar också vilja, vilket saknas i stort från de övriga.
   Lamps får en gratis boll från en försvarare som passar fel. Det går så långsamt så långsamt och så passar han till Torres som skjuter och blockeras och returen slår Lamps bort. Hela Brightons försvar hann tillbaka för att försvara sig trots att vifick bollen gratis i livsfarligt läge. Och detta är ett Championshiplag.
   Lukaku kommer in för Torres. Torres får inte godkänt idag - igen. 79 min. Men han får ju inte heller några bollar.    
    Får jag höra "it is all about fitness" en gång till spyr jag. Chelsea måste visa oändligt mycket mer om vi ska kunna utmana i år. It is NOT at all all about fitness. det handlar också om att sända positiva signaler till spelare och fans inför säsongen.
   Lukaku har gjort ett bra inhopp. Han har varit aktivare än de flesta Chelseaspelarna fast han bara varit på plan i några minuter.
   Hazard skjuter snabbt utifrån, men tyvärr precis över krysset. 86 min.
    MÅL. Nykomlingen Crofts från Norwich gör mål när domaren ger fördel och två Brightonspelare är helt ensamma med Turnbull. Vad fan sysslar Chelseas försvar med? Luiz trodde han skulle få frisparken och resten bara står och stirrar. 86 min. Och så tjafsar kommentatorerna om fitness istället. Lägg ned nu.

FIASKO är det enda ord jag kan säga om det här. Vi är månader från att spela som Europamästare eller ens ett lag för en bottenplacering i Premier League. F I A S K O.

---
Förre Chelseaspelaren nu friidrottaren, unge Adam Gemili gick vidare från 100m-försöken i OS. Kul. Där kan Theo Walcott slänga sig i väggen vad det gäller snabb fotbollsspelare!

Den nya Under-21-ligan startar fredag 17 augusti, dagen före Premier League med ett möte mellan Chelsea och Manchester City (och Reading v West Ham). Ligan kommer att spelas med 23 lag i tre olika grupper, ett nytt gruppspel och ett slutspel. Lite som Champions Leagues tidigare upplagor alltså. 17 av lagen kommer från PL och 6 från Championship. (Lite underligt är det att tre PL-klubbar inte deltar, QPR, Swansea, Wigan!). Chelseas grupp har bra 7 lag; Chelsea, Crystal Palace, Fulham, Liverpool, Manchester City, Middlesbrough och Wolves.
  
 Varje lag får ha tre överåriga spelare plus en överårig målvakt.

Eliminerade Oriol Romeu och Juan Mata börjar träna med Chelsea igen på tisdag. Därefter kommer de att få en inviduell planering pga sitt engagemang i turneringen. Ryan Bertrand, Daniel Sturridge och Oscar är ju fortfarande kvar och ska spela kvartsfinaler idag. Lite grann ser ju spelschemat ut som om det kan bli Brasilien mot Storbritannien i finalen. Även om osvuret är bäst i den här OS-turneringen.
     (Särskilt Juan Mata behöver ju semester då han varit upptagen hela sommaren av fotboll. Mitt hopp är att han får testas i Community Shield och därefter får några veckor "träningssemester")

Fredag:
Dennis Wise har avgått som VD för CPO, Chelsea Pitch Owners. Ingen direkt förklaring har getts.

Torsdag:
Sista träningsmatchen innan allvaret börjar mot mästarna i Community Shield spelas på lördag borta mot Gus Poyets Brighton & Hove Albion. Matchen visas på Chelsea TV och har matchstart halv fyra.

Som väntat lånas Kevin de Bruyne ut till Werder Bremen för ett års utveckling och matchspel i Bundesliga. Det blev klart idag. Räkna med fler lån framöver >

Onsdag:
Daniel Sturridge
matchhjälte (igen) med enda målet mot tredje rankande Uruguay som precis som andra rankande Spanien mycket överraskande är borta ur OS-fotbollen. Inte lika snyggt som senast men påpassligt och viktigt. Ryan Bertrand spelade hela matchen, Jack Cork fd Chelsea kom in.
    Cavani var mycket blek. Liksom jag faktiskt tycker Hulk varit. Chelsea kanske borde titta på ännu något alternativ till lämnade Drogba?!

Chelseas ungdomslag vann sin andra match i Asien. 4-2 mot Malaysias U-19-landslag. Walter Figueira gjorde två mål.

Tisdag:
David Luiz, Ramires
och Oscar ingår i Brasiliens trupp inför landskampen mot Sverige i augusti.

Sportbladets Peter Wennman, den ende svenske journalist jag har någon respekt för när det gäller engelsk fotboll, tippar med emfas Chelsea som ligasegrare i ett mejl. "Chelsea vinner PL kommande säsong. Punkt slut."
   Jag kan bara hoppas han har rätt. Jag tror det här blir en enormt tuff säsong, men Roman och gubbarna i styret lär aldrig acceptera en sådan usel ligasäsong i år, oavsett hur det går i andra tävlingar. Fast vi såg ju hur löjligt viktig Champions League blivit för klubbarnas ekonomi. Det är ju vinsten från CL som bekostat alla våra transfers hittills. Allt inom Uefas FFP-regler.

Måndag:
Vi har nu bara en enda träningsmatch kvar, mot Gus Poyets Brighton & Hove Albion. Den spelas nu på lördag. Sedan är det allvar ända till i slutet av maj.
  Chelsea har absolut inte övertygat i träningsmatcherna. Ärligt talat var det en av de sämre försäsongerna på senare år. Jag tror dock inte det oroar en enda spelare eller managern. Det kanske oroar något fan bara.
   Roberto di Matteo har experimenterat friskt och bara mot Milan fick mer än en spelare spela hela matchen. (Jag missade den då sömnbristen av olika orsaker lyckades få mig att somna i stolen, vilket nog är första gången). Det som gjort mig mest "orolig" har varit det dåliga försvarsspelet. De mål vi släppt in har så gott som samtliga berott på dåligt försvarsspel. Det som gjort mig mest bedrövad är att Lukaku som startade bra mot Seattle sedan bara nästan blev sämre och sämre. Han tog verkligen inte chansen att slå sig in i truppen och jag tror att nu väntar en utlåning. Kanske till Fulham.
    Vi får dock inte dra några som helst slutsatser av de här träningsmatcherna. Viktigast är att spelarna börjar komma i fysisk form och att vi inte fått några skador. Se på City som fick sin kapten Kompany skadad och som nu är borta in i september. (Vi riskerar dock att förlora Terry pga opportunisterna i FA som anser att de har egen rätt till rättsskipning när rättssystemen inte gav dem det utslag de ville ha).
   Vi ska inte heller glömma att vi saknar fem! spelare som absolut konkurrerar om platser i truppen och i en startelva; Juan Mata, Oriol Romeu, Daniel Sturridge, Ryan Bertrand och Oscar som alla deltar i OS och därmed inte är tillgängliga på ett tag.
   Jag är inte heller imponerad av de andra engelska klubbarnas träningsmatcher så jag är nog beredd att slå fast att årets träningsmatcher nog har mindre värde och ger mindre underlag för någon som helst slags analys än någonsin förr.
   Det sagt, nu vill jag ha en övertygande seger mot Brighton på lördag så vi får lite självförtroende inför Community Shield mot City nästa helg igen. Då drar allvaret igång och det vore inte fel att starta med en seger mot City.

Trist för Mata och Romeu att Spanien vek ned sig så i OS. Bra dock för Chelsea som därmed får tillbaka spelarna. Mata som var med i EM även om han inte fick spela där och aldrig lyckades tända sina lagkamrater i OS lär dock få upp till tre veckors semester först innan han är att räkna med i Chelseas trupp. Hoppas han vilar upp ordentligt. Storbritannien med Sturridge som gjorde ett mycket snyggt mål och Ryan Bertrand som av någon anledning inte fick spela i Pearces rätt tveksamma laguttagning till andra matchen. (Om en match avgörs helt av avbytarna, då har man tagit ut fel lag som jag ser det).

 

Rykten, notiser m m, v-31



Lördag:
Som väntat var "nyheten" om att PSG skulle bjuda på Ashley Cole en tidningsanka av den sort vi alltid numera ser så fort en spelare står i begrepp att börja förhandla om nytt kontrakt. Antagligen är det agenttyperna som sprider de här ryktena till sina tama sportjournalister, som Olof Lundh på fotbollskanalen.se vars agentkontakter är "extremt intima" även om han självklart inte är aktuell för spelare på den här nivån.

Transfertavern som lever på att hitta på transferrykten knyter nu Benficas Oscar Cardozo till Chelsea. Det är inte första gången namnet nämns även om det är ett tag sedan, men betrakta inte detta som ett hett eller trovärdigt rykte även om det står klart för hela världen att Chelsea letar efter anfallskapacitet just nu.


Fredag:
Då Real Madrid sänder ut signalerna att Nuri Sahin är till salu har tidningarna slagits om att placera honom i olika klubbar. De flesta säger Arsenal, men många hävdar att Chelsea skulle vara intresserade. Tror inte det. Däremot är jag mer tveksam till Chelseas intresse kring Gonzalo Higuain, där tror jag Chelsea kan visa sig intresserade förutsatt att priset blir det rätta (inte det som media säger) och att ingen av de andra anfallarna som Chelsea tittar på blir tillgänglig.

Några har oroats av att Werder Bremen i sin kommuniké ang lånet av Kevin de Bruyne skriver att de har en buy-out-clause, en köpoption. Jag tror att det är en feltolkning. Werder har betalat Chelsea för att få låna de Bruyne precis som Atletico betalar för att få låna Thibaut Courtois. Det gör att de förmodligen har en klausul i lånekontraktet som gör att om Chelsea pga skadeläge eller annan oförutsedd händelse tvingas återkalla de Bruyne innan säsongen är slut får Werder Bremen kompensation. En ganska normal klausul vid lån av bättre spelare som låneklubben betalar för och därmed räknar med att kunna använda en hel säsong. Andra lån sker ju mer på låneklubbens villkor då den lånande klubben vill att deras spelare ska få matchmöjligheter.

Tillhör ni dem som trodde på allt Krasic-snack i vintras blir ni nog glada över att höra att han nu hittat en klubb. Chelsea var aldrig intresserade, som vi hävdade här på CSFC, men Fenerbahce tyckte det kunde vara värt lite mer än en handfull miljoner (ca 7) euro att köpa Krasic.

Fulhams Martin Jol har förklarat att Yossi Benayoun är inte intressant får våra grannar, men han förnekar inte intresse i Lukaku.

Ryktescirkusen kring Ashley Cole fortsätter och lär så göra då han går in på sista året på nuvarande kontrakt. Tidigare har ju Man United förklarats vara intresserade, idag är det PSG. Förr har det varit Barca och Real. Jag tror det blir Chelsea till han avslutar i USA eller något sådant om ett par år. Även om jag inte tror ett skvatt på de siffror som media vältrar sig i. Chelsea lär aldrig ge någon spelare utom Messi möjligen 200k i veckan! Däremot tjänar nog Cole mindre än Lamps, Torres och JT idag och det är väl knäckfrågan.

Torsdag:
Ett vilt rykte om ni frågar mig, men Caughtoffside påstår att Man City tänker bjuda enorma 35m pund för David Luiz. Tro på det den som vill, men...

Neymars framgångar i OS (även om jag faktiskt tyckt Oscar var bättre i de två matcher jag såg, Neymar var dock mer framgångsrik i den andra) lämnar brittiska transfertanter ingen ro, så självklart är Neymar nu aktuell igen för Chelsea. Inte mig emot, det har aldrig varit mig emot. Han är utan tvekan ett superlöfte som också tycks hålla vad han lovar. Däremot tvivlar jag på möjligheten i affären. Både Barca och Real är ju övertygade om att han väljer dem och Santos är lika övertygande om att han stannar två säsonger till. Men ska vi knäcka både banken och alla andras avundsjuka, varför inte?

Lukaku
som säkert ser skriften på väggen, det blir lån efter en svag insats på turnéen där han fick chans på chans ställer "ultimatum" enligt flera källor. Han vill bara lånas ut till ett PL-lag. Det borde inte vara en fråga ens, självklart ska han aldrig lånas ut till en svagare liga. Det är i PL han måste härdas, synd bara att hans utveckling tycks ta lite längre tid nu än vad den gjorde fram till han kom till Chelsea. Men han behöver speltid och med de insatser han gjort lär han knappast peta Torres eller Sturridge, eller någon annan där framme - just nu.

Chelseas första bud på Azpilicueta, som fick spela i OS igår (tänk att Spanien inte ens gjorde ett mål i OS-fotbollen även om Mata lär varit bäst på plan, kunde ej se matchen) lär ha avvisats. Budet låg som vi tidigare sa långt under värdering och själv kan jag bara tycka det är vettigt att Chelsea inte längre automatiskt tycks gå med på vansinneskostnaden för alla spelare. Förhandlingar är just det, att ge och ta bud.

Arsenal lär vara nära Cazorla och debatten i Chelseaforum går hög om Chelsea inte borde kidnappa den affären. Jag vet inte, kanske men jag kan inte entydigt säga att jag ser Cazorla som en självklar spelare i Chelsea - men jag vill gärna ha en beprövad anfallare till i truppen nu när Lukaku måste få mer erfarenhet på annat håll.

Chelsea, och alla andra storklubbar i England lär slåss om Birminghams fjortonårige mittfältslöfte Foday Nabay. Här ser vi effekterna av förbundens idiotregler om home-grown. Låt grabben stanna och utvecklas där han är, men tack vare reglerna måste storklubbarna försöka köpa in så unga spelare.

Hulk sänder också ut massor av signaler typ "kom och köp mig", "jag vill vinna titlar" (underförstått större än portugisiska ligan) framförallt till Chelsea. Han har inte imponerat hittills i OS, men spelar på en position där han absolut skulle vara intressant för Chelsea - men priset är ju löjligt så jag förstår om Chelsea inte går med på det.

Onsdag:
Martin Olsson
som en del tycks tro är aktuell för Chelsea har fått ett tufft besked av Steve Kean i Blackburn. Han kommer inte att säljas trots att han lämnat in en transferbegäran.

Whiner Wenger har gjort sin årliga gnällinsats på att andra lag väljer att spendera pengar. Så tröttsam den människan är. Sköt dina och Arsenals affärer Whiner, och försök ordna den där lilla bucklan som inte heter Emirates Cup till dina fans som du lovar dem varje år. En dag tar tålamodet slut även med dig och då är det säkert också Chelseas och Citys fel att du får sparken fast du aldrig levererar.

Ryktena om André Shürrle har startat igen. Schürre är tydligen väldigt missnöjd med hur Leverkusen hanterat Chelseas (ev) intresse i honom.

Tisdag:
Kevin de Bruyne ser alltmer ut att hamna i Werder Bremen på lån om vi ska tro tyska källor.

Santi Cazorla har verkat vara Arsenals främsta mål just nu, men nu dras Chelsea in i det ryktet. Inte mycket att tro på, och så kommer det från Spanien också. Vi behöver inte en 28-årig ytter just nu. Då är nog Rondon intressantare från ett Malaga som har ett stort betalningsultimatum idag, det verkar som deras rike arabiske ägare inte var så rik.

Chelsea kommer att lägga ett slutligt bud på Victor Moses enligt tidningarna. Det kommer att vara på 7,5m pund, enligt dem. En vettig nivå för Moses om än lite hög kanske med tanke på att han fortfarande åstadkommit rätt lite och bara har ett år kvar på kontraktet. Min känsla är ändå att David Whelan och Wigan som tappat sina bästa spelare redan kommer att säga nej och försöka kräva ytterligare minst 2,5m.

Marseille lär hört sig för om Gael Kakuta. Jag tvivlar på att Kakuta någonsin tar sista steget i Chelsea. Han imponerade inte när han spelade i träningsturnén så det kanske är en bra affär, särskilt som vi lär vara intresserae av deras César Azpilicueta.

Måndag:
Martin Olsson som lämnat in en transferbegäran från Blackburn, som inte hittar någon klubb är plötsligt på skvallerlistan för Chelsea igen. Det kommer aldrig att hända.

Diogo Rosado är ett nytt namn på skvallerlistan. En ung portugis som spelar mittfältare - har vi inte nog av mittfältare nu?. Han spelar i Sporting Lissabon och Liverpool och förstås Chelsea påstås jaga honom.

Opålitliga källor hävdar att Chelsea lagt ett bud på César Azpilicueta men att Marseille sagt nej. Budet sägs vara på 6m pund. Tidigare har det spekulerats i att han värderas till 9m.

---

Ron Gourlay har bekräftat att Chelsea fortfarande tänker vara aktiva på transfermarknaden då klubben vill förstärka på ett par områden som han uttrycker det. Det är ingen svår gissning att det handlar om högerbaken och framåt, särskilt med besvikelsen över Lukakus spel i USA. Frågan är dock om spelare blir tillgängliga då vi ju vet hur priserna går upp när Chelsea intresserar sig.
   Min gissning är att Azpilicueta som inte fick spela i Spaniens OS-fiasko. Vi får hoppas han får en chans i sista matchen, är den som är närmast en övergång. Om det händer är dock en fråga som beror på många olika saker. Summan i sammanhanget som nämnts i pressen ligger på 6,7-9m pund.
   Sedan är det frågan om Chelsea tänker köpa en etablerad målgörare. Hetast, i särklass, i diskussionerna är två spelare som fått extremt höga övergångssummor satta på sig. Från 80-100 miljoner euros var. De två är Edinson Cavani som återigen är het eller Hulk som jag inte varit över sig imponerad i OS. Så min röst går till Cavani.
   Eller ska vi drömma om en nästan otänkbar övergång? Neymar som visade i gårdagens match varför det är sådant hulabaloo kring honom!


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!