Europamästarna Chelsea FC

23 - 29 juli 2012

Nyheter v-30



FLERA NYA FRÅGOR

Söndag:
Både Ryan Bertrand och Daniel Sturridge var petade i Storbritanniens andra match i OS av Stuart Psycho Pearce. Studge var kanske inte så förvånande, efter sin sjukdom och en inte alltför imponerande insats i första halvlek senast. Men Bertrand är jag mer förvånad över att han blev petad
   Sturridge fick komma in i andra och satte GBs tredje mål. Däremot är OS ett enormt jättefiasko för Mata och Spanien som i skrivande stund är på väg ur.

Jag är oerhört imponerad av Oscar i OS. Han var bäste man i första matchen mot Egypten och väldigt bra mot Vitryssland också. Fortsätter han så blir han årets sensation i Premier League. Han har allt verkar det som, inkl en riktigt fin frisparksfot. Då jag inte såg hela första halvlek kan jag inte säga vem som var bäst, Neymar eller Oscar - men det var absolut en av de två. Oscar är för mig sensationellt bra, och då var jag ändå riktigt imponerad av honom i förra sommarens U-20 VM. Han är dock en hel klass bättre ändå nu. Vi har gjort ett jättefynd här. (Och att vi snuvade Tottenham som var intresserade skadar ju inte heller).
   Därtill gjorde han ju det avslutande målet också efter ett propagandanfall.

U-18-laget är på turné i Thailand och förlorade sin träningsmatch mot ett hopplockat lag Leo All Stars med enda målet.
   Managern Adi Viveash utnämnde en 15-åring till bäst i Chelsea U-18! Jeremie Boga, heter han. En fransk spelare som kommit till Chelseas akademi.

Lördag:
CHELSEA v MILAN       0 -1

Cech. Iva, Luiz, Jt, Cole - Mikel, Rami, Lamps, Hazard- Meireles, Lukaku (hans sista chans).
Lite kul är att Prosenik som inte klarade det hos Chelsea är avbytare hos Milan.
   De första fem mituerna är en av de tråkigaste fotbollsmatcher jag någonsin sett. Och varför jag är förvånad över de är ett mysterium, vi möter ju ett av fotbollens tråkigasre lag, Milan. Senast jag såg Milan spela rolig fotboll var när Kurre Hamrin vann dem Europacupen, för ungeför fyrtio år sedan.
  Kanske är jag inte på humör, men just nu sov jag hellre än se den här matchen. Chelsea är utan tvekan det bätre laget, men de är väldigt tråkiga ändå,.  
   Det har gått tjugo minter och jag tror inte ett skott har varit närmare ett mål än atlanten ligger emallan.
   Vi kan bara hoppas för en enda sak. EN USEL försägon innebär en bra säsong. För jämfört med idag såg vi ju nästan ut som ett fotbollslag i höstas. Idag ser vi ut som ett korplag.

Sorry, men jag somnade. det finns säkert förklaringar till det.. Chelsea förlorade igen. Målet av Emanuelson på retur i en kontring. Försäsongen är ett fiasko, men vi kan ju inte tro på det eller dra några slutsatser. Vi kan inte göra mål ens i träningsmatcher. Vi imponerar verklgien inte just nu, men så vitt jag sett gör inget engelskt lag den här försäsongen.

Jag får hänvisa till CFCs matchrapport. >> Ursäkta.
Laget igen, med bytena.
Chelsea (4-2-3-1): Petr Cech; Branislav Ivanovic (Sam Hutchinson 75), David Luiz, John Terry (c) (Gary Cahill 58) Ashley Cole (Paulo Ferreira 58); John Mikel Obi, Frank Lampard (Michael Essien 75); Ramires (Florent Malouda 75), Raul Meireles (Marko Marin h-t), Eden Hazard; Romelu Lukaku (Fernando Torres 58).
Unused subs Jamal Blackman, Nathaniel Chalobah, Lucas Piazon.

Som RdM säger är dock försäsongen till för att pröva saker, testa spelare och situationer och det kanske viktigaste är att inte få några spelare skadade.

___


Chelsea U-21 vann över Northampton i en träningsmatch. 2-0. Båda målen av Kiwomya som går framåt hela tiden. Laget: Walker, Kane (k), Davey (Nkumu 60), Aké, Deen-Conteh (Nditi 60), C.Clifford (Loftus-Cheek 60), Saville (Affane 60), B.Clifford, Baker (Swift 60), Coombes (Osmanovic 75), Bamford (Kiwomya 60)

Vi är många som tror (hoppas?) på en ligaseger i år om vi ska tro resultatet på Frågan just nu. Och jag måste tillstå att det känns som om vi har fog för vår optimism även om konkurrensen blir mördande i år. Men spelmässigt och med de nya spelare vi har fått, det är faktiskt mer kittlande och spännande inför säsongen än på länge - trots de allt annat än imponerande träningsmatcherna (men vi imponerade i dem förra året och... så jag ser hellre att vi trevar oss fram och söker modellen just nu än hamna i fritt fall som i höstas).

Inatt kan vi nog räkna med att få se Fernando Torres spela, om än ej hela matchen. Lukaku har i mina ögon inte tagit chansen under försäsongsturnén hittills och måste spela oerhört mycket bättre idag (han var bra mot Seattle men rent ut dålig mot både PSG och MLS) om han ska undvika att bli utlånad i höst.
    Milan är som Chelsea i träning, inte som MLS mitt i sin säsong och är helt klart ett försvagat lag i år. Det kommer att ta Allegri ett tag att bygga upp ett lag efter förlorat så många spelare; som Nesta, Seedorf, Inzaghi, Silva, Zlatan m fl. Pato saknas också då han är i London-OS. Chelsea kommer att låta fler av de spelare som säkert kommer att starta säsongen spela längre idag. Vi närmar oss ju säsongsstarten mot City i Community Shield. Det är bara en träningsmatch till mot Brighton innan dess.
   När matchen egentligen börjar är lika osäkert som vid alla andra matcher på turnén. Chelsea TV visar. De har angett midnatt som starttid, men jag tror det är sändningen som startar då. Kanske börjar matchen en halvtimme senare. Fast senast började den bara 15 min efter sändningens start i CTV! Vi återkommer, även på facebook när vi vet exakt starttid.

Bästa OS-invigningen någonsin. Det måste varit Chelseasupportrar inblandade.
   
Som OS-generalen Sebastian Coe.

Fredag:
Precis som vi trott har opportunisterna i FA nu anklagat JT för de saker han friats i en rättegång för. Häpnadsväckande men vissa grupper har varit väldigt aktiva i att få till det här så man är inte förvånad över att rättvisan sköts på olika sätt. Jag räknar absolut med att JT kommer att bli avstängd. Frågan är hur länge, säkert minst nio matcher. JT har förnekat anklagelserna och begärt ett förhör, men som jag ser det är han redan dömd på förhand så vi ska nog inte vara optimister och blir han dömd lär han få ett strängare straff än Suarez - FA har ju redan målat in sig själva i hörnet i den här frågan med det.
   MEN vad ni än gör, tro inte på skitsnacket i Sportbladet. JT är inte straffad, inte fälld, inte bötfälld, inte avstängd (ännu), bara anklagad och ingen jury är inblandad. Det är en advokat som har rådfrågats av FA och som står bakom att FA går vidare, i den förklaring de ger. JT har fortfarande rätt att försöka få rättvisa (men som jag sa ovan, vi ska inte förvänta oss en opartisk och rättvis behandling av det här ärendet då FA ju redan dömt JT då de tog kaptensbindeln från honom i landslaget).

Torsdag:
Det snackas ju massor om att Chelsea inte klarar Uefas finansiella regler. Och som vanligt är det okunskap och ren dumhet som dominerar alla kommentarer kring detta, även hos journalisterna. Vilket kanske beror på att det är en dryg bunt att sätta sig in i. Därför har CSFC nu lagt upp reglerna så ni kan ladda ned dem som pdf om ni verkligen vill veta vad som gäller. Länk till höger.

Oscar passade just fram till Brasiliens andra mål mot Egypten. En mycket läcker bollbehandling, rush ned mot linjen och pass bakåt till Leandro Damiao som lätt kunde sätta bollen. Klass på den framspelningen.
  
  Jag såg inte första målet men jag undrar om det inte var Oscar som passade till det också av en snabb repris att döma. Det jag såg av honom i resten av matchen däremot visar helt klart att han passerat sina mer namnkunniga konkurrenter Lucas Moura och Ganso i utvecklingen. Det här kan bli en riktigt bra värvning av Chelsea, vi har gjort några sådana senaste åren av unga spelare med stor potential. Vi ska ju inte glömma Piazon heller som är yngre förutom de som redan debuterat för Chelsea (jag räknar inte träningsmatcher som debut).
    Brasilien som annars visade den nonchalans som vi sett dem göra så många gånger förr, vilket nästan kostade dem en klar seger. Dock passade SVT på att tappa bort matchen före avgörandet så... 3-2 i slutresultat.

Sturridge blev utbytt tidigt i andra halvlek för Team GB mot Senegal. Förmodligen pga hans tidigare sjukdom. Han märktes inte så mycket i matchen som jag försökte följa parallellt med Brasilien. Bertrand spelade också, han var bra. Även Jack Cork som var i Chelsea till för drygt ett år sedan, nu i Southampton fick också hoppa in. GB tappade ledningen och spelade Djurgårdsresultatet 1-1, även om bägge lagen skapade mycket sista minutrarna.

Juan Mata och inhoppande Oriol Romeu var dock med i fiaskomatchen för Spanien. Stryk mot Japan och en spelare utvisad (hårt). Spanien var väldigt tama i mina ögon.

Det mindre snygga tredjestället i svart och med gula vinklar som vi redan visat här på CSFC.SE är nu officiellt. Vi besparar er en repris av den, men det går ju att se på Chelseas hemsida.

----

Inför nattens match som har fått lite olika tider på olika ställen så kan vi ju åtminstone njuta av att Liverpool fick på nöten av Roma (siffrorna borde blivit större än 2-1). Överhuvudtaget måste jag säga att de engelska lagen inte imponerat, åtminstone inte resultatmässigt, hittills under försäsongen. Man U har knappt klarat av sydafrikanska/kinesiska lag. Liverpool och Arsenal har inte imponerat, inte heller Tottenham även om Bale som riskerar avstängning för att vägrat delta i OS lyckades fixa en kvittering mot LA Galaxy. Chelsea är nog det lag som ändå varit bäst och jag var då inte impad av insatsen mot PSG även om Chelsea var minst lika bra som ett lag som spelade med 9/11 startspelare mot betydligt färre för Chelsea och som är två veckor före i träningen.

MLS All Stars v Chelsea     3 - 2
Snart dags, även om jag måste erkänna att jag börjar bli lite nömsig nu. Konstigt nog inget försnack på Chelsea TV (det heter inte uppsnack).
    Vi kan nog räkna med att alla tider vi fått ang matchen är fel. För nu börjar de prata om matchen på Chelesa TV, på ESPN och andra kanaler. Vilket nog innebär att det är gott om tid till kick-off. Tur man tog sovmorgon imorn.
   Från snabbprataren i Chelsea TV är detta laget:
Hilario - Iva, Cahill, JT, Cole - Essien, Lampard - Ramires, Marin, Benayoun - Lukaku
    Ingen Hazard från start.

Matchen startade tio minuter i tre. Chelsea spelar i vitt och har revansch att fordra då vi förlroade senast vi mötte MLS All Stars sju år sedan. MLS är halvvägs genom sin säsong så fysiskt och spelmässigt är de i ett helt annat läge.
   Första halvfarligheten till MLS på en Beckhamfirspark som han böjer bra men Hilario är helt med på den. 4 min.
  Chelsea oroar i 7 min, men ändå inte. Cole får bollen förbi hela målet.
   Vinner Chelsea tar vi hem första bucklan för året. Kanske inte så viktig men en seger skulle ändå vara skön.
   Första kvarten mer jämn än mot PSG om än lite tråkigare. PSG startade ju bra mot Chelsea som försvarade sig uruselt. Nu är JT in charge och försvaret håller ihop på ett annat sätt. Vilket visar att det handlar inte bara om hur man gör med bollen utan kanske ännu mer vad man gör utan bollen.
   Chelsea spelar väldigt mycket mer koncentrerat och organiserat idag än tidigare, särskilt mot PSG. Lite tråkigare också kanske då Marin inte kommit till och Hazard sitter på bänken.
   MÅL. Ett mycket bra inlägg når anfallaren (kan inte stava namnet) som tar emot bollen dåligt men JT slår tillbaka bollen på honom och han får fritt fram. Turmål, men man måste ju vara där. 22 min. Knappst rättvist, men det borde få Chelseas anfall att skärpa sig. Att Chelsea har offensiva spelare på plan har knappt märks. Lukaku tycks tyvärr bli sämre för varje match han spelar (hårt men för 18m pund får man vara beredd på kritik) MLS är knappast bättre men de spelar rakare.
   Lukaku gör bra ifrån sig och lägger bollen till Lamps som gör bort sig ordentligt. 25 mn. Uselt Lamps. Fick inte ens iväg ett skott.
   Wondowlowski heter målgöraren. Som tydligen går många mål i MLS. Spelar för San José.
    Chelsea är lika tandlösa framåt som mot PSG. Sätt in Piazon! Eller någon. Marin har inte alls synts till i matchen, frågan är om mitten bakom anfallet är hans position, men det är ju vad träningsmatcherna är till för - att ta reda på var spelaren kan utnyttjas bäst.
   MÅL. JT nickar in bollen. 32 min. Han hämtar ett bra inlägg bakom sig själv och sätter den otagbart.Mycket bra nick. Gamlingarna sköter sig, som alltid för oss ;-)
    Marin har gåt tut till vänster och fått lite mer boll.
    Tidigt byte för MLS, Collin går av för Valdes, mittbackar. 35 min. Chelsea planerar byten i 60 minuten och 1-2 spelare kommer att spela hela matchen. Tio byten är tillåtna.
    Lamps blåser ännu en jättechans. Han är inte skärpt idag. 41 min. Marin satte upp honom.
   Henry skjuter utanför straffområdet, precis över mål. Snyggt. 42 min.
   Oavgjort är rätt rättvist. Inga stora målchanser men prydligt ordnat spel. Chelsea ser mer ut som ett lag än senast om än lite tråkiga. MLS mål är ett turmål, men så är det. Bra inlägg dock. JTs mål är ren klass på hörnan. Hur han kan hämta upp den bollen bakom sig och sätta den med kraft och precision är imponerande. Många byten väntar dock.
    

HALVTID:
Ferreiria, Luiz, Malouda har kommit in. Cech tydligen också.
   Lukaku gör en bra grej. Ett långskott strax över, 48 min.
   Lukaku får en gratischans när målvakten gör bort sig, men försvare hnner emellan och inte mycket händer. 49 min.
   Beckham får en chans till frispark i ett bra läge. Han kan fortfarande slå frisparkar, i övrigt har han inte bidragit med en passning i matchen (lätt överdrift men inte mer). Frisparken går till hörna när Iva når bllen i muren. 52min.
   Ramires gör en bra raid nedåt, men totalmissar passningen inåt. 52 min.
    Kommentarorena såg inte skillnad på Turnbull och Cech och jag lyssnade mer än tittade ;-)
   Iva skjuter men en bra bit utanför 54 min.
   Chelsa kommer att byta in ytterligare fyra spelare om sex minuter enl ESPN.
   Lamps gör något rätt och det är bara en riktigt bra räddnign av målvakten Kennedy som räddar målet. 58 min.
   Lampard fixar det dock minuten efter. MÅL. 59 min. Inlägg från höger, målvakten når den inte riktigt och Lamps sätter den snyggt med en hög bredsida i nätet. Såg hur enkelt ut som helst, men var det knappast.
    Som belöning fick han gå ut. Mikel, Meireles, Hazard, Pazon kommer in. 60 min.
     Chelsea har totalt dominerat andra halvlek, men vi är fortfarande pinsamt ineffektiva. Får hoppas det lossnar.
  MÅL. Pontius gör mål för MLS, en inåtpassning mot straffområdeslinjen och Turnbull var helt överspelad. Inte så bra försvarspel- igen. Cahill skymde Tunrbull men ändå. 73 min. Inte rättvist men försvarsspelet utan JT som styr det oroar mig lite. En lång pass från Beckham öppnade upp anfallet. Enda gången i matchen han gjorde något förutom fasta situationer. Men igen, jag är inte nöjd med försvarsspelet på den här turnén.
   De Bruyne har kommit in liksom Chalobah. Fler byten än aviserat. Det är omöjligt att egentligen bedöma något med så många ändringar. Men vi får lita på att RdM gör de bedömningarna.
  Bra frispark i bra läge av de Rosario. I nättaket, ovanifrån. 78 min.
  Farlig hörna där de Bryne var nära att på huvudet på bollen men målvakten var först. 81 min
   Tid kvar, men vissa saker är solklara. Vi kommer att spela 4-2-3-1 nästa säsong och vi behöver en målgörare. Nu har inte Torres spelat ännu men Chelsea har inte på något sätt imponerat framåt. Studge är också borta, liksom Mata. Vi har köpt massor av duktiga mittfältare, men om vi inte ska bli som det pinsamma spanska spelet med bara mittfältare på plan måste vi få en målgörare och helst minst en back-up. Lukaku började bra mot Seattle men sedan dess har han inte på något sätt visat att han är spelaren att kunna slå igenom som den nye Drogba. Ärligt talat. Jag är riktigt besviken på honom de två sista matcherna. Ineng som helst initiativkraft.
   De som imponerat på mig de här matcherna, även om de inte spelat alla matcherna är; Cech, JT, Hazard (om än ej idag), möjligen Marin och stundtals Lamps. Utöver dem ser det ut som om vi behöver ett par veckor till innan Chelsea är klara att börja spela fotboll.   
    Vi imponerade mer förra försäsongen, å andra sidan gick det som det gick efteråt. Så det här är kanske bättre. Jag är dock oändligt glad över att vi inte gör som italienarna, spelar mot division 12-lag bara för att spelarna ska få göra mål. De här matcherna visar ju åtminstone vad som inte fungerar.
   Chelsea var utan tvekan det bättre laget, men oj vad ineffektiva vi är
   MÅL: Chelsea förlorar matchen på ett sktiskott som tar på en försvare och fullständigt lurar Turnbull. Pinsamt. Två turmål. Eddie Johnson målgörare. Man skäms, men sådana mål kan man faktiskt inte försvara sig emot. 92 min. Det var Luiz som fick bollen på sig, tror jag.
  Sista chansen drar Luiz i muren. Det ser ut som förra säsongen. Otroligt onödiga förluster på otur och försvarsmissar. Svagt av Chelsea om ni frågar mig. Spelar vi så här lär den här säsongen inte bli roligare än förra - i ligan.

oscar

Onsdag:

CHELSEA HAR BEKRÄFTAT ATT OSCAR NU ÄR CHELSEA-SPELARE.

Mer läsning om Oscar från CFC >


Oscar dos Santos Emboaba Junior
blir 21 i september. Kommer från Internacional och har en väldigt strulig övergång bakom sig då han lämnade Sao Paulo för att de inte hade betalat hans löner. Blev mest känd för sitt hat-trick i finalen på U20-VM. (3-2 efter ö.t mot Portugal) Anses allmänt vara en av de intelligentaste brasilianska fotbollsspelarna sedan Sokrates. (Vilket blir väldigt spännande då även Hazard och Mata helt klart är väldigt tänkande unga fotbollsspelare!).
   Offensiv mittfältare som är känd mycket för sina passningar och kanske ett spel som är lite mer direkt än det brukar vara hos bollkära brasilianska ungdomar. Han har självklart tekniken, men överdriver inte användningen av den utan anpassar den till spelet för effektivitetens skull. Han var mycket bra i de matcher jag såg i U20-VM. Tillsammans med Uniteds måltavla (och tidigare kanske även Chelseas) Lucas Moura de intressantaste mittfältstalangerna från Brasilien. Bara Neymar har väl ett hetare rykte.
   Oscar har gjort sex a-landskamper för Brasilien, vilket är svårt att värdera då Brasilien uppvisningsspelar ungefär som Harlem Globetrotters pga kontrakt två av fotbollens mest korrumperade pampar har tvingat på dem (Texeira och Havelange). Ingen av matcherna såvitt jag vet har varit tävlingslandskamper. Han har dock gjort ett mål på de matcherna så det är en målfarlig mittfätlare vi köpt.
   Chelsea anger aldrig övergångssummor men det oftast citerade på 25m pund är nog riktig då brasilianska spelare inte längre alls är billiga och med tanke på hans potential.
   Chelsea har blivit en brasiliansk enklav i England nästan, tidigare Alex, nu med Luiz, Piazon, Ramires och Oscar. Kanske kommer ytterligare en om hans löjliga prislapp anpassas till verkligheten av Porto...
   Vi kan se honom imorgon leda Brasilien med tröja nummer tio i OS-fotbollen. (En läsvärd presentation av honom, även om det är i The Mirror >)

Vilken spännande transfersommar Chelsea bjudit på, och det är i mina ögon ovanlgit spännande spelare som kommit även om de är unga och inte kan förväntas prestera på topp redan i år. Och jag tror inte det är klart. Jag tror Chelsea kommer att ta in minst en, kanske två etablerade spelare till. Däremot är jag inte säker på att vi kan bli av med de som kanske bör lämna.


Lite överraskande visar Canal+ matchen mot MLS All Stars i natt, kl 012.30.

Tisdag:
Det är nu officiellt vad vi skrev nedan. Thorgan Hazard, 19 från Lens är nu också Chelseaspelare liksom sin mer kände storebror. >
   Han kommer antagligen att lånas ut, och tillhör officiellt U-21-truppen. Inga summor för övergången har nämnt ännu och Chelsea kommer inte officiellt att bekräfta några.
    Som vi nämnt tidigare går Ulises Davila till Sabadell i spanska andraligan. På säsongslån.
   Milan Lalkovich och målvakten Matej Delac som stannat upp i sin utveckling går på säsongslån till Guimaraes i portugiska ligan.

Chelsea kommer att låta en eller två spelare spela hela matchen imorgon och några fler spelar runt 60 minuter. Chelsea kommer dock inte att ställa sitt starkaste lag på fötterna utan de fortsätter pröva och implementera saker de gjort i träning, även om målet är att vinna matchen också. Torres kommer inte att delta.

Enligt Chelsea TV är Thorgan Hazard nu en Chelseaspelare. Webbsajten har dock inte bekräftat det, men jag tar för givet att både Hazard och Oscar (som ryktas skriva på under fredagen) är Chelseaspelare snarast.

CPO kommer att publicera resultatet av omröstningen kring det s k freeholden för Stamford Bridge. >

Fernando Torres
är nu på plats och vi får hoppas han får speltid redan imorgon natt så vi får igång en målskytt.

Måndag:

Daniel Sturridge har uttryckt sin tacksamhet till Chelseas läkarstab för att de upptäckte hans sjukdom, hjärnhinneinflammation tidigt och såg till att han kom i vård i tid. Vilket gjorde att en mycket allvarlig sjukdom kunde besegras och att han än är aktuell för spel i OS.

Fernando Torres ansluter till turnén idag och förväntas spela i sista matchen mot Milan i helgen. Därmed saknas bara OS-spelarna.

Enda slutsatsen vi kan dra av nattens match och uttalanden är väl att Chelsea förmodligen kommer att spela en 4-2-3-1 formation i år.

---

Chelsea v PSG    1 - 1

Startuppställningen:
Cech - Hutchinson, Luiz, Cahill, Ferreira - Lampard, de Bruyne, Mikel, Hazard, Kakuta - Lukaku

De Bruyne startar tydligen och inte Marin som det lät som i den snabbaste lagpresentation jag någonsin hört. I PSG startar Lavezzi, Pastore och Alex av de mer kända spelarna.
En stor överraskning på Chelseas bänk där Ryan Bertrand förekom i laguppställningen i tv, jag som trodde han var med Team GBs OS-lag.... Det måste varit ett grafiskt fel.

PSG startar matchen bäst, särskilt Pastore orsakar en del oreda på vänsterkanten. Det märks att PSG är längre fram i sin träning, deras säsong startar också en vecka tidigare än Chelseas.
   I 4e minuten får Lavezzi en härlig passning som han tar ned med en smekning och är helt ren med Cech, som räddar. Försvaret var fullständigt ställt, inte så kul för RdM att se.
   Minuten senare får Lamps en chans han borde tagit, men han reagerade sent och nådde inte fram till bollen. Det syns att det är träningsmatch. Skärpan saknas i bägge lagen.
    Lavezzi varnas för dykning, annars hade jag fruktat en frilägesutvisning för Cech - hade det varit i en Uefamatch hade Cech absolut åkt ut. 9 min.
   Första kvarten helt klart till PSG men Chelsea avslutade den med en rökare utanför av Hazard. Det märks att PSG är mer samspelta, har spelat fler matcher. Chelseas nya har börjat blygsamt, även om Hazard visar klass i det mesta han gör. De Bruyne har haft det svårare men tog steget in i plan och visade framfötterna mer. Kakuta får tyvärr inte allls till det. Ännu.
   Andra kvarten spelade Chelsea upp sig men PSG var lite vassare i sina kontringar. De Bruyne den enskilde spelare som växte mest den här perioden. Hutchinson stod för en del fina offensiva saker. Mikel har en tendens att stå fel och blir överspelad. Allt för PSG händer på deras vänsterkant. Matchens prestation hittills är fortfarande Cechs räddning på Lavezzis friläge. Chelseas mittförsvar pressar lite högt upp och blir överspelade ibland, även om det mesta har fastnat i offside.
    PSG tar ledningen efter att Pastore spelat slalom genom Chelseas högerförsvar, särskilt Cahill fick problem. Pastore lyfte bollen i stolpen och Luiz kunde inte täcka returen som gick in av Nene. Där visade Pastore hög klass. 31 min.
    Kakuta klarar inte alls av sina defensiva uppgifter och lämnar Hutchinson totalt ren nästan hela tiden och då precis allt i PSG går på den kanten... Kakuta håller nog tyvärr på att spela sig bort från klubben. Det lär nog bli ett lån i år igen, om det inte kommer ett bud.
   En ganska seg första halvlek av Chelsea där de tog hand om spelet ju längre halvleken led, men där PSGs kontringar var ett problem hela tiden. Pastore halvlekens spelare följd av Lavezzi. Chelseas spelare var ojämna, bra stundtals, mindre bra andra stunder utom tyvärr Kakuta som inte hade någon lyckad halvlek alls och var väldigt odisciplinerad i försvarsspelet. Mikel övertygade inte heller, kom på mellanhand för det mesta. Lamps tog stundtals tag i taktpinnen. Hazard visade klass men också några ordentliga snedsparkar (planen?). Det är dock en spännande spelare som gör något hela tiden. Tintin De Bruyne hade en bra period i mitten av halvleken. Hutchinson bra framåt men blev lämnad ensam bakåt då Kakuta inte följde med ned. Rättvis ledning för PSG. Räkna med massor av byten, Chelsea bytte 11 spelare senast, PSG bytte nio mot CSKA (oavgjort 2-2). Chelseas försvarsspel imponerade knappast. Dessutom var spelet allmänt slarvigt och oorganiserat. Lukaku måste ta för sig mer.

ANDRA HALVLEK:
Byten; Iva in, Marin in. Essien in. Ramires också. Färre byten i halvtid än mot Seattle
    Lite bättre organisation och passningsspel av Chelsea men fortfarande okoncentrerat. Lite förvånad över att Iva tog över kaptensbindeln från Lamps och inte Cech. Chelsea har dominerat inledningen av andra, men det har inte direkt osat hett kring PSGs mål.
    62 min +, massor av byten. Chelsea byter in spelare. Turnbull, McEachran, Malouda, JT,
    Cole kommer också in, Chalobah likaså. Piazon får också komma in. Elva byten idag också alltså. Det är uppenbart att resultatet spelar mindre roll för mangern än för oss tittare.
    Marin har varit piggast av de som kom in i halvtid. Lukaku kämpar fortfarande med att visa auktoritet och närvaro som man brukar säga. Veratti PSGs dominerande spelare i andra. Och mohikanfrisyerna sprider sig tyvärr, nu har även Ashley Cole och Malouda har lagt sig till med en, och Meireles som såg nästan friserad ut i EM har tagit tillbaka sin. De spelar dock inte bättre för det.
    Nästan en målchans när Houraou nickar utanför. 68 min.
    Mycket bättre tempo nu, snygg passning längs målgårdslinjen av Malouda men Piazon hinner inte riktigt fram. 71 min.
   Marin får nästan straff efter tagit sig fram i straffområdet ungefär som Pastore gjorde vid PSGs mål. 72 min.
   Sista minutrarna har det påmint om en fotbollsmatch istället för en slö träning. Chelsea har varit klart bäst men trycket har också öppnat upp för kontringar för PSG även om de inte kommit nära än.
   Piazon kvitterar, passning från Ramires. Snyggt mål där Piazon vinklar ut bollen till Rami, får tillbaka den och vinklar den förbi målvakten. 81 min. MÅL
   Malouda får fritt rakt framför målvakten men denne räddar ett skott som går rätt på honom. Var värt ett bättre öde. 86 min.
   Bra räddning till hörna av Turnbull när PSG kommer i ett sällsynt anfall. 87 min.
   Bollen studdsar tillbaka efter en hörna och Pastore skjuter bra, bra räddning av Turnbull men Hourauo missar returen som faller som plockpotatis i händerna på den sittande Turnbull. 88 min.
   Bra skott, bra räddning av Turnbull även om det inte var ett svårt skott då det gick rakt emot honom. 92 min. Det har hänt mer sista fem än hela matchen tidigare.

En riktigt trist tillställning där det var fotbollsmatch kanske en kvart av det hela. Det går inte att dra några som helst slutsatser av den här matchen förutom att Chelsea är ineffektiva. Många glimtar av bra saker, som av Hazard, Lamps, De Bruyne, Marin, Piazon, Ramires, Essien och några till men i det stora hela en klar besvikelse. Några spelare hade väldigt svårt att få till det, framförallt Kakuta och Lukaku (som var bra mot Seattle men väldigt anonym och oföretagsam idag). Men som helhet går det inte att säga något alls, för många byten och för hackat och okoncentrerat i långa stycken. Det går inte att se någon skillnad i spelidé eller annat, men det väntar jag mig inte alls den här försäsongen då så många spelare är borta av olika anledningar i flertalet träningsmatcher. Kul dock att se några ungdomar verkligen ta för sig.
   Ett rättvist resultat men långt kvar till säsongsformen för Chelsea och ärligt talat kanske för PSG också trots att de helt klart är närmare än Chelsea. Chelsea dock det bättre laget när de väl kom igång.

 

Rykten, notiser m m, v-30



Söndag:

Det är också lite tröttsamt. De lönekrav Chelseas överflödiga spelare har och som stoppar deras övergångar. Malouda var för dyr för Santos och nu är det redan släppte José Bosingwa som håller på att missa att få en ny klubb för att han ställer för höga lönekrav till Monaco.

Det börjar bli tröttsamt nu, AVBs ständiga bitterhet och klagan och referenser till sitt fiasko i Chelsea där han bara skyller ifrån sig. Det är dags att visa stil och hålla käften nu Villas-Boas! Du fick sparken, deal with it. Många, så gott som alla managers har någon gång fått sparken. De går vidare och låter sitt arbete och resultaten tala för dem. Gör detsamma du. Du vinner sannerligen inga supportrar med ditt gnällande, inte ens hos ditt nya lags fans.

Man United lär tackat nej till ett bud eller åtminstone en förfrågan från Chelsea angående sin högerback Rafael. Nu lär Ferguson enligt spekulationerna göra ett motdrag och försöka locka till sig vår Ashley Cole. Det lär inte gå.

Lördag:
Robert Lewandowski
är tillbaka i skvallret. Jag tror inte mycket på det.

Ben Gordo
n är på väg ut på lån igen. ytterbacken Gordon som skadade sig på försäsongen och blev skotska cupmästare md Kilmarnock i våras är aktuell för lån till Brums, Birmingham City.

Jag gillar verkligen attityden hos vår nye unge mittfältare Oscar. Han sätter sig sannerligen inte på några höga hästar och kräver speltid och spelplats som en del andra unga spelare med en lite väl hög uppfattning om sig själva. Oscar har förklarat inför pressen att han spelar minsann där Roberto di Matteo behöver honom. Han har inga krav på att spela på någon speciell plats. Oscar är också en mångsidig mittfältare som även i Internacional spelade på flera olika positioner. Hur han kan bidra till Chelsea tänker han lösa med RdM efter att OS är över. Lagspelare har alltid stått mycket högt i kurs här.

Tidningarna har börjat spekulera i vilka som kommer att få lämna Chelsea nu i sommar. Med lån påstås ytterligare sju spelare lämna. Så lätt är det inte. Lånen går nog att ordna, men att sälja spelare som fått löner under de "goda åren" är inte alls lätt vilket City har fått erfara. City har inte gjort några affärer i sommar då de inte kan bli av med de spelare de vill bli av med. Vilket Mancini är väldigt sur över, men det verkar som om Mancini liksom svenska sportjournalister behöver läsa Uefas FFP-regler (det finns en länk här bredvid Roberto). Vi vet vilka som är på väg ut, ett nytt namn är dock Michael Essien. Sant är att the Bison inte kommit i närheten efter sina hemska skador, men jag har fortfarande hopp om att det ska ske. Vi vet mer runt jul.

Fredag:
Fulham är intresserade av Yossi Benayoun (och Arshavin). Om de tänker sig ett köp, vilket väl är vad Chelsea vill eller lån är inte helt klart. Något bud föreligger inte. Även West Ham lär ju vara intresserade, liksom mer förvånande Liverpool. De sistnämnda är väl de enda som kan matcha hans lön i Chelsea, vilket som alltid är stötestenen när vi vill bli av med spelare. Vilket onekligen är en tungt vägande orsak till att Chelsea tvingas låta så många spelare spela ut sina kontrakt vilket hindrar oss att tjäna något på att sälja dem.

Ska vi tro ryktena blir det César Azpilicueta som fyller vakansen efter José Bosingwa. Ryktet växer dagligen även om källorna ännu inte är de mer trovärdiga. Azpilicueta slapp att vara med i förlustmatchen mot Japan där Spanien spelade en trebackslinje. Får se om han förekommer i nästa match, vore kul att få se spelaren i aktion.

Torsdag:
Chelsealogerna tolkar RdMs uttalande idag som att Chelsea kommer att göra följande saker:
- Vi kommer att köpa två spelare till, Hulk eller Moses (vilken jämförelse!) och Azpilicueta.
- de Bruyne, Lukaku (som hade en usel match igen mot MLS) och Thorgan Hazard är nästa omgång spelare som lånas ut. Som vi vet är det troligt att Tintin hamnar i Werder Bremen och Lukaku möjligen i Fulham.

Chelsea sägs lagt ett fjärde bud på Victor Moses, en bra bit under deras egen, (mycket höga) värdering. 6,5 m säger en del att Chelsea erbjudit, Wigan kräver 10m. Andra säger att med allt som allt (det brukar ju numera vara standard med trappstegskonstruktioner beroende på hur spelaren utvecklas), är Chelseas bud 9m.

Atletico Madrid säger att Chelsea lagt ett omtumlande bud på deras jättetalang Oliver Torres. En 17-årig mittfältare. Atletico räknar dock med att matcha allt Chelsea kan erbjuda honom (åtminstone ekonomiskt) och att Torres stannar.

9m är också vad tidningarna säger att vi bjudit för Cesar Azpilicueta som slapp vara med i Spaniens förlustmatch mot Japan i OS (Mata och inbytte Romeu spelade dock, utan större framgång).

Frank Lampard vill avsluta sin karriär i Chelsea och räknar med att han har ett par år till att erbjuda. Han betonar dock att han vill spela enbart om han känner att han platsar. Lamps vill inleda förhandlingar med Chelsea redan nu då han startar sista året. Det lär nog handla om lönen och kontraktstidens längd. Det känns som om Lamps vill ha minst två års förlängning och det är det nog tveksamt om Chelsea vill, kanske 1+1. Chelsea lär knappast heller gå med på samma lönenivå och vi vet ju att fotbollsspelare ogärna går ned i ersättning.

Det verkar som om José Bosingwa äntligen kommer att få en ny klubbadress. Det är satsande Monaco som är intresserade av portugisen. Lycka till Bossman.

Gökhan Töre är klar för Rubin Kazan och Chelsea har tjänat 2,5m pund på den affären enligt Turkish Football.

Det här tror vi väldigt lite på, Sporting Preview säger att Chelsea är favoriter till att få Robin van Persie. Jag är tveksam, särskilt om prislappen är 30m pund. RvP var suverän förra året, men under de andra sju åren hos Arsenal har han varit betydligt mindre övertygande för att inte tala om skadebenägen. Men det skulle ju göra goonerfans vansinniga så lite kul är det.

Det ser mer sannolikt ut att Kevin de Bruyne går på lån till Werder Bremen. Det väntas bli klart nästa vecka när Chelsea är hemma i London igen.

Onsdag:
Axel Witsel
är tillbaka på tidningarnas radar som en spelare för Chelsea. Vet inte riktigt varför, men det kanske är för att han är belgare? I vilket fall som har Benfica satt en prislapp på honom inför eventuella köpare. Och den är inte blygsam, 31,4m pund. Jag är dock övertygad om att Axel Witsel inte är särskilt nära att komma till Chelsea, snarare tvärtom.

Cesar Azpilicueta medger att Chelsea visat intresse för att värva honom, bland andra klubbar. Vad det innebär i praktiken och om det innebär att Chelsea tänker ge Marseille ett bud, det vet vi inte.

Det sägs även att Chelsea förbereder ett fjärde och sista bud på Victor Moses. Då klubbarna tycks stå mycket långt ifrån varandra ska vi nog utgå från att budet inte lär räcka till även om det kanske är högt för Chelseas och många andras värdering av den engelskskolade nigerianen.

Det har talats mycket om att Kevin "Tintin" de Bruyne kommer att lånas ut i år, och det verkar bli så. Det blir kanske Marko Marins förra klubb Werder Bremen som får dra nytta av hans tjänster. Var det möjligen en del av något avtal när Marin kom? Lär bli klart när USA-turnén är klar enligt spekulanterna.

Senaste nytt om Oscar är att affären kan bli klar redan i morgon, innan OS startar för Brasilien som spelar första matchen imorgon. Vi får se.

Tisdag:
För de av våra läsare som är extra intresserade av Fernando Torres tankar och göranden uttalar han sig idag på sin egen webbsajt; www.fernando9torres.com, en nackdel dock - den är på spanska. Men det finns ju alltid Google translator. Det är i alla fall Torres åsikt att Chelsea kommer att definitivt utmana om serieseger i år!

Jakub Blaszczykowski som Chelsea påstods intressera sig för under EM har förlängt sitt kontrakt med Dortmund, så då kan vi glömma ännu ett löjligt rykte.

Gökhan Töre är nära Rubin Kazan i Ryssland. En affär vi tar upp då Chelsea har rätt till 50% av övergångssumman. Det talas om 5m euros. Däremot sägs inget om procenten räknas efter att de 1,3m euros som Hamburg betalade Chelsea dragits av, förmodligen är det väl så. Jag gillade Töre starkt i Chelsea, det var en spännande ung spelare. Pga hemlängtan sades det, ville han tillbaka till Tyskland och Arnesen ville ha honom. Däremot säger ryktena att Töre varit väldigt besvärlig utanför plan (han var skadad en stor del av säsongen) och att managern Fink därför vill bli av med honom nu när han får sätta sin egen prägel på Hamburg.

Yossi Benayoun är aktuell för West Ham igen. Det vore en bra affär. Han lär inte få spela mycket i Chelsea med den konkurrensen och den uttalande ambitionen att släppa fram yngre spelare. Han är fortfarande en duktig spelare och WH är ingen direkt konkurrent. Plus att han varit där förut och gjort ett väldigt bra jobb där. Kanske kan vi få någon miljon i pund för honom. Knäckfrågan lär som vanligt bli lönen, det är ju därför det är så svårt för Chelsea och City att bli av med överflödiga spelare.

Alex Ferguson fruktar Chelsea igen, det märks på hans utspel (som priset på Hazard), hans uttalanden om att Roman hittat nytt intresse i Chelsea och andra gissningar. Han har också erkänt att han ville köpa Drogba när denne lämnade, men då Drogba sa klart ifrån att han inte vill stanna i England rann det ut i sanden. Som Drogba sa: Blue Till I Die

Måndag:
Det finns ett par rejält missnöjda spelare som inte fått sin vilja fram och fått komma till Chelsea för sina nuvarande klubbar. Willian, Schürrle och Victor Moses (samt kanske van der Wiel) har alla beklagat sig över att deras klubbar kräver löjliga pengar för dem. Det hör kanske till spelet i Silly Season, men jag är lika nöjd varje gång med att Chelsea aldrig försöker stoppa spelare som vill lämna. Victor Moses lär till och med demonstrativt poserat i en Chelseatröja nu för att visa vad han vill. (Senare koll visar dels att det är ett photoshopjobb, dels att det var fel Moses, det var Bibelns Moses som bar Chelseas tröja när han mottog stentavlorna...)

Från brasilianska källor sägs det att Oscar kommer att skriva på sitt kontrakt med Chelsea redan på fredag.

Lewandowski påstås ju vara aktuell för Chelsea. 35m pund är prislappen Dortmund satt på honom. De tyska klubbarna är inte blyga direkt. Fast än mer kanske man kan se alla transfersummor just nu (utom möjligen Zlatans modesta 170m kr!) absolut inte visar någon tendens till att plana ut som Uefa trodde när de beslutade om sina finansiella regler. I snitt är summorna högre än någonsin vilket leder till löjliga utspel som Sir Rednoses i helgen (läs mer i förra veckans nyheter!).

Lampard uttalade sig artigt i helgen och sa att MLS är en intressant liga som han kan tänka sig avsluta sin karriär i. Detta har fjantarna på många ställen tagit som en avsiktsförklaring att hans Chelseakarriär är avslutad redan nu. Lamps kontrakt går in på sista året vilket självklart underbygger sådana spekulationer. Lika säkert är ju att vill han stanna i Chelsea måste han acceptera en lönesänkning och sådana vill ju som vi lärt i sommar fotbollsspelare inte göra. Så då finns det ryska, kinesiska, arabiska ligor och amerikansk-kanadensiska MLS kvar, där några få spelare får bra betalt.

Chelsea bygger också hårt på akademin och lär nu signera Emir Dautovic från Maribor, Slovenien. 17 år gammal mittback som förra året var aktuell för City. Inget officiellt ännu, inte heller om George Brady, 15, som vi pratade om häromveckan.

---
Hazard sjöng en fransk rap och Marin bjöd på Cotton Eye Joe med dans vid initieringen till Chelsea. Som ni ju vet måste alla nya spelare sjunga en sång inför de andra.

Jag är väldigt trött på något vi fått höra till vämjelse senaste veckan. Sportjournalistiken har alltid haft ett förnyande och uppfinningsrikt språk. Ett roligt språk och ofta intressant. Inte nu längre. Det började med att kommentatorer och journalister tog efter de nya tränargenerationernas sätt att beskriva spelet, de möjligen försvenskade några termer. De låter alla som den där fd Bajentränaren som är expert i någon av de mindre sportkanalerna. Tråkigare än en müsliblandning med bara torrhavre i, utan mjölk.
   Det senaste skyller jag faktiskt AVB för. Han refererade aldrig till vad han gjorde för jobb i Chelsea till vad det var, ett jobb som fotbollsmanager. Istället var det alltid snack om ett projekt. Det handlade inte om fotbollsklubben Chelsea, utan projektet Chelsea. Hatade det och nu har det snacket spridit sig lavinartat. Som vi fått höra den långe och svenska kåren av sykofanter (eller lismare om ni föredrar det ordet) i media säga denna vecka. PSG är inte en fotbollsklubb på väg upp, det är ett projekt. Lite för kort avstånd mellan affärsvärlden och sporten numera för mitt tycke.

Hoppas ni noterade att Oscar genomgått läkarundersökning, även om inga kontrakt är klara. Internacionals president har också bekräftat att affären är muntligen klar. Se förra veckans notiser.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!