Europamästarna Chelsea FC

16 - 22 juli 2012

Nyheter v-29



Söndag:
PSG-matchen går inte alls den tid som först gavs utan först efter midnatt natten till måndag.

En intressant artikel om vår "nye" spelare Oscar: Läs mer >

Todd Kane, George Saville och tyvärr Patrick Bamford har återvänt till England då de mer etablerade spelarna ansluter till turnén, senast in är JT och Raul Meireles. Kane hade en riktigt bra match mot Seattle, Saville syntes mindre och Bamford fick tyvärr aldrig stilla min nyfikenhet på honom. Men de vet ju alla tre att deras tid är inte nu utan framöver.

Lördag:
Tre Chelseaspelare spelade för Team GB i träningsmatcher inför OS. Daniel Sturridge (spelade första halvlek efter sin sjukdom) och Ryan Bertrand startade och i damlaget kom Claire Rafferty in som avbytare mot Sverige. Herrarna förlorade till Brasilien, storfavoriter (åtminstone i mina ögon) och damerna spelade 0-0. OS-fotbollen startar redan på onsdag.

Söndagens match mot PSG spelas på nya Yankee Stadium och det är premiär för en riktig fotbollsmatch på den arenan. En arena som just genomgår stora förändringar för att det ska gå att spela fotboll där, bl a läggs en ny gräsmatta så underlaget lär bli ännu sämre än i Seattle. Yankee Stadium är ju normalt en basebollarena och de ser väldigt annorlunda ut än fotbollsplaner.

Torsdag:
Ashley Cole har nu anslutit till träningsturnén och laget väntar på JT som ännu har ett par dagar ledigt. Däremot har vi fått veta att PSG inte kommer att ha sin nya spelare Ibrahmovic på plan när de möter oss. Kanske inte så förvånande då han sällan trivs mot engelska lag.

---
Seattle Sounders v Chelsea 2-4
Det var en händelserik första halvtimme och det stod 2-2 redan efter dryga 30 minuter spelade.
Chelsea startade ett experimentellt lag och tyvärr missade jag de tre första målen. Kvitteringen till 2-2 var snyggt men uselt försvarsspel av Chelsea. Montero gjorde målet.
    Chelsea startade med Hilario i mål och Ferreira, Iva, Luiz, Chalobah, Mikel, Hazard, Benayoun, McEachran, Marin, Lukaku, innan matchen var över hade 22 spelare fått beträda planen.

3-2 av Marin i på en boll som träffar försvaren och går i mål i 40 minuten. Hazard hade också en styrning tidigare.
   44 min gör Lukaku sitt andra mål och Chelseas fjärde. En stickare som han kraftfullt avgör.
   Ledsen att jag inte kunde redogöra för hela första halvlek, men senare delen bestod av fyndigt, roligt spel av ett ungt, reservChelsea och ganska osäkert försvarsspel. Lukakus första var en behärskad frispelning som han skötte utmärkt. Tror det var Josh som frispelade. Lukaku höll bort försvaren och som de sa, lite Drogba-esk. Andra var av Hazard som själv tog in bollen från vänster, drev den in i straffområdet och avgjorde säkert. Seattles bägge mål kan lätt beskrivas som försvarstavlor, bristande markering.
     Strömmen är urusel, men De Bruyne kommer in tidigt i andra. Ramires har kommit in. Liksom Hutchinson och Lampard samt Essien.
    Chelsea fortsätter dominera matchen. Kakuta är också på plan. RdM tänker verkligen testa ungdomarna, och trots den usla strömmen ser det oneklignebra ut. Blakcman har bytt av Hilario i mål. Det har nu varit så många byte attdet borde betraktas som en y match. Piazon in för Hazard.
     Som alla träningsmtchen är andra havlek väldigt menlös. Nästan inget händer.
    De Bruye får en underbar chans, men vinklar bollen utanför. Annars är andra halvlek ett sömnpiller jämfört med det jag såg av första. även om jag försov mig.
   Todd Kane om kommit in skjuter en rökare, men ingen är där på returen.för den;-)

Det går inte att dra en enda slutsats från den här matchen, första halvlek var rolig även om jag missade en del (det är ju natt). Andra inte.

Det enda jag kan säga är att RdM tänker pröva ungdomarna inför nästa säong. 4-2 var ok, första halvlek bra. Oc hMLS bästa är inte ens nära Chelseas tredje lag.

Onsdag:
Florent Malouda
har nu tillkommit till truppen som är i USA för träningsmatcherna, men det är väl tveksamt om han spelar i natt. Dock inga besked om hans planer på ev flytt eller stanna sista året på kontraktet.

Chelsea bygger på listan av officiella partners. Nya är Gazprom som är vår officiella energipartner nu. Gazprom som köpte upp Romans Sibneft och som sponsrat CSKA och andra ryska fotbollslag. Att anta att detta är något som skett pga Roman är nog inte att tro för mycket, och kanske är det ett första steg till att Stamford Bridge kommer att kallas Gazprom Stamford Bridge inom en ganska snar framtid. Ett avtal som skulle påminna om det Etihad gjorde med Man City förra sommaren... Gazprom har också ingått avtal om att bli sponsor för Champions League.
   
Hur mycket avtalet är värt uppges självklart inte, men Chelsea har varit aktiva senaste tiden med att knyta upp nya sk sponsorer, allt från Saubers Formel 1-team till Delta Airlines och nu Gazprom.

Tisdag:
Affärstidningen Forbes (USA) har värderat Chelsea till 487 miljoner pund! Låter det lågt eller högt? Jag tycker det låter väldigt lågt med tanke på bara värdet på anläggningarna, därtill kommer en spelartrupp som kostar betydligt mer än den summan att få ihop.

Daniel Sturridge har anslutit till Team GBs träningsläger men kommer fortfarande att utvärderas om han är spelklar efter sin hjärnhinneinflammation.

Måndag:
Fyra Chelseaspelare har nominerats av Uefa bland de 32 som tävlar om bäst i Europa (läs i Champions League). De är Frank Lampard, Petr Cech, Didier Drogba och kanske något överraskande Fernando Torres. Själv undrar jag hur Torres lyckades komma in på listan (fast det kanske är EM som gjorde det) före Mata och Ramires.

Vid matchen mot spuds 20 oktober har CSS (den officiella svenska nuvarande supporterklubben) ordnat en träff med ett par mycket speciella hedersgäster.
   För att se matchen tillsammans med svenska Chelseafans kommer nämligen två av hjältarna från FA Cuplaget 1970. Min förste store Chelseaidol Peter "The Cat" Bonetti (jag var målvakt först!), en av tidernas bästa engelska målvakten men samtida med Gordon Banks som är den bäste genom tiderna i England, så han fick aldrig spela så många landskamper som han förtjänade. Samt vår kapten på den tiden, den tidens JT på sitt sätt, fast kanske än mer hårdför på plan. Ron "Chopper" Harris som var känd för sin okompromissvilliga spelstil om vi uttrycker oss så.
   Så om ni kan, ta chansen och boka plats på Brother Tuck på söder i Stockholm och se Chelsea ta itu AVBs nya lag i oktober. Läs mer >

MLS har tagit ut hela truppen till sitt All Stars som möter Chelsea i Philadelphia 25 juli.
Mv: Dan Kennedy (Chivas USA), Jimmy Nielsen (Sporting Kansas City)
Försvarare: Steven Beitashour (San Jose Earthquakes), Aurélien Collin (Sporting Kansas City), Ramiro Corrales (San Jose Earthquakes), Jay DeMerit (Vancouver Whitecaps FC), Heath Pearce (New York Red Bulls), Carlos Valdes (Philadelphia Union)
Mittfältare: Osvaldo Alonso (Seattle Sounders FC), David Beckham (LA Galaxy), Kyle Beckerman (Real Salt Lake), Dwayne De Rosario (D.C. United), Landon Donovan (LA Galaxy), Graham Zusi (Sporting Kansas City)
Anfallare: Thierry Henry (New York Red Bulls), Eddie Johnson (Seattle Sounders FC), Chris Pontius (D.C. United), Chris Wondolowski (San Jose Earthquakes).

 

Rykten, notiser m m, v-29



Söndag:

Internacionals president Giovanni Luigi har bekräftat att klubben har en muntlig överenskommelse med Chelsea angående Oscars övergång efter OS.

Sir Rednose Ferguson har ondgjort sig i media över att Chelsea betalat mer för EdenHazard än vad han är värd. Självklart då United inte kunde matcha. Men visst har han rätt, fotbollsspelare kostar både i övergångssummor och löner långt mer än de är värda (se bara på en känd svensk i Frankrike). Men sådant är nu systemet. Och på Systembolaget kan inte Sir Rednose handla en flaska fint vin utan att betala vad säljaren kräver, då blir han utan vin. Samma sak på fotbollsmarknaden. Att sedan vissa klubbar, som Chelsea fortfarande och City för att nämna en annan får betala mer än andra, så är det bara. Som man brukar säga; det är bara att gilla läget, eller låta bli att handla.

Edinson Cavani har fått en prislapp av Napolis ägare Aurelio De Laurentiis, och som ni förstår av den är filmmagnaten inte ett dugg intresserad av att sälja Cavani. 100m euros är priset på hans anfallsstjärna. En ganska tydig signal så vi lär säkert få se fler rykten framöver om Cavani hit och dit då den sortens besked snarast tycks sporra medierna.

Lördag:
Media ger inte upp Edinson Cavani fast jag tror inte alls det kommer att hända. Som sagt många gånger gillar jag Cavani massor och han är nog den som är mest lik Drogba av etablerade spelare idag. Han är en bevisad målgörare om än mestadels i en lite sämre liga, men jag tror han skulle fungera utmärkt i PL. Däremot tror jag inte alls att Napoli säljer. Ett problem också är att han spelar centralt till skillnad från Hulk som kan användas på kanten, och vi har gott om folk som kan och vill spela centralt. Så drömma kan man och lite grann drömmer jag om en etablerad målgörare till, fast vem av de två jag skulle välja det vete katten just nu. Förmodligen Cavani, fast kanske tycker jag annorlunda efter OS i vilket bägge kommer att spela.

En transferanalys som speglar mina tankar ganska mycket, att läsa > Som jag skrivit en del på aftonbladet är jag inte alls säker på att Lukaku ska eller kommer att lånas ut. Men Benayoun, Malouda och Ferreira hoppas jag klubben kan sälja. Kanske även Kakuta.
   Samma källa spekulerar i Willian precis som jag nedan. Jag kan inte låta bli att tro att det är mer tidningssnack även om det pågått länge och intensivt. Precis som Srna-pratet förra sommaren och sommaren innan. Det påminner mycket om varandra. >

En sak är dock säker, eller två. Chelsea är väldigt aktiva i sommar, nästan aggressivt så jämfört med de senaste åren. Det andra är att det här är väl ett finger upp i näsan på alla svenska sportjournalister och fans till andra klubbar som påstår att Romans intresse i Chelsea snart tar slut.

---
Som CSFC tippade blir Oscar-affären inte klar före OS. Det säger nu Oscar själv i en intervju. Han tillstår också att han redan genomgått läkarundersökningen med Chelsea så vi kan nog betrakta affären som mer än trolig, förutom vad det gäller pappersarbetet. Oscar betonar dock att inget kontrakt har skrivits och det personliga avtalet är inte färdigförhandlat - men här på CSFC ser vi nu Oscar som en Chelseaspelare då det nog ska mycket till för att han inte kommer överens med klubben.>
    Officiellt blir det dock inte förrän det bekräftats att affären är klar på klubbens hemsida. Men vilka värvningar vi gjort; bröderna Hazard (troligen då Thorgan verkar nästan klar), Marin, Oscar och tidigare i år Cahill, Bamford, de Bruyne. Alla väldigt intressanta och några prövade. Äldst är ju Cahilll som är en färdig spelare som fungerat utmärkt, de övriga unga och väldigt intressanta. Det lär dock bli en och annan besvikelse hos andra unga spelare som liksom Mitrovic som hamnat i Brescia släpps av Chelsea.

   Vissa källor ser dock Oscars besked som att han ännu funderar på Tottenham, det tror vi nog inte på men om Spuds lyckas sälja Modric kanske de kommer att försöka matcha Chelseas bud till Internacional... Det är dock väldigt spekulativt, att en spelare genomgått en läkarundersökning med en viss klubb är för mig en klar indikation.

Stevan Jovetic i Fiorentina är sur för att han blivit av med kaptensbindeln, knappast rätt sätt för La Viola att få behålla sin hetaste spelare.

ESPN hävdar att Chelsea fått ett bud på Robert Lewandowski avvisat. Jag tvivlar. På att något formellt bud lämnats, kanske en förfrågan om tillgänglighet.

En spelare som klart vill till Chelsea är Shaktar Donetsks Willian som knappast är särskilt nöjd med hur klubben spelar med transfersummorna. Och jag tror inte Chelsea har för avsikt att betala den summa Shaktar kräver hur mycket managern än försöker få det till att Willian skulle vara bättre än Hazard.

Fredag:
Det sägs nu att Chelsea försöker få Leandro Damiao, vilket är första gången det påstås i media som jag sett. Att Tottenham jagar honom har varit känt, men aldrig Chelsea. Även Milan är intresserade av brasilianaren som ersättare till en viss lång en.

Whelan är fortfarande ute i media och säljer Moses för 10m pund. Jag tycker Chelseas vore idioter om de betalar de pengarna för en spelare som aldrig kommer att skriva på en förlängning av sitt kontrakt som går ut efter den här säsongen, och som dessutom är ung nog att fortfarande kan gå vilket som helst håll i sin utveckling.

Cheik Tiote har själv sagt att han stannar i Newcastle och att inga förhandlingar förts med någon klubb, det hindrar dock inte tidningarna att åter igen dra hans namn genom transferkvarnen och knyta honom till Chelsea, och andra klubbar.

---

Ben Gordon
som förra året var utlånad till Kilmarnock och blev skotsk cupmästare med dem efter en skrällseger har attraherat intresse från Birmingham. Gordon lär knappast ta steget upp i Chelsea så det låter som en mycket bra sak för honom.

Torsdag:
Franska källor säger att Lens och Chelsea är överens om lillebror Hazard, som heter Thorgan, inte Thurgan som tidigare källor kallat honom.

David Whelan har sänkt sitt pris på Victor Moses. Det är nu nere på 10m pund. Fortfarande för högt om ni frågar mig, men han är ju brittiskfostrad även om han valt att representera Nigeria. Chelseas Roberto di Matteo har också bekräftat att Chelsea diskuterar en övergång med Moses.
   Klubbarna står dock långt ifrån varandra om vi ska tro tidningarna. Chelseas tredje bud (?) ska ha varit på 5m pund. Självklart spelar kontraktstiden en viktig roll för priset och då Moses bara har ett år kvar finns det risk för Wigan att de inte får något alls. Så kanske blir den här övergången av först i januari till ett vettigare pris än det Whelan hoppas på.

En kul artikel om det andra Chelsea, som det riktiga Chelsea faktiskt kan få möta i World Cup i december. >


---
Det är knappast en nyhet, inte heller förvånande trots att media påstått det i över ett år. Chelsea förhandlar inte alls om Alvaro Pereira från Porto! Som CSFC hela tiden sagt, vi behöver ingen vänsterback till Portopriser.

Därempt hävdar tidningarna att Chelsea erkänt intresse i Victor Moses. Vilket kanske är en generös tolkning av RdMs uttalande om att Moses är en duktig och intressant spelare.

Likaså ska Malouda har sagt att hans mål är att spela i Brasilien nästa år. Men som vi redan sett lär detta innebära att han måste sänka sina lönekrav, vilket är något fotbollsspelare nästan aldrig gör så risken är nog att Malouda är Chelseaspelare även den här säsongen.

Lukaku, två mål, Marin, Hazard, ett mål vardera och Josh McEachran, målpass hyllas som bästa spelare i träningsmatchen mot Seattle. Och det går ju lätt att hålla med om. Ungdomarna visade verkligen framfötterna i första träningsmatchen.

Onsdag:
Daily Mail uppger att Oscar har klarat läkarundersökningen hos Chelsea och kommer att offentliggöras snarast. Affären ska kostat 25 m pund. DM hävdar också att arbetsttillståndet redan är klart.

Detta är mycket spännande som jag ser det. Oscar är en mittfältare som likt Lamps gör många mål. För mgi väldigt mycket intressantare än Willian och minst lika intressant som Lucas Moura även om Mouras utveckling verkar stannat upp lite grann, även om jag nog tror att även han är en av Brasiliens allra intressantaste kommande stjärnor. Oscar är dock yngre.
     Sky Sports säger dock att arbetsttilståndet inte kommer att bli ett problem och att Oscar inte kommer att presenteras som Chelseaspelare förrän efter OS!

Sky säger också att Cesar Azpilicueta som också deltar i OS, för Spanien är förstavalet för högerbackspositionen. Spanjoren är 22 år och tillhör alltså den kommande spanska generationen.

Chelsea lär också öppnat förhandlingar om Thurgan Hazard, med Lens. Intressant utveckling. Undrar om detta fanns med i planen när Eden värvades? Säkert, men ändå intressant då Thurgan är enligt alla rapporter en mycket lovande 19-åring av egen kraft.

Det verkar som om Chelsea lossat handbromsen igen i transferfönstret trots att Gourlay är med laget i Seattle.

---
Sportbladet uppger att Marko Mitrovic som inte fick förlängt kontrakt med Chelsea inte gått till OB som skvallret sa, utan att han själv påstår sig skrivit på för Brescia.

Cesar Azpilicueta
har fått en prislapp av Marseille enl pressen. Den ligger på 7m pund. Frågan är om den svårstavade eller Debuchy är bäste högerback att sikta på nu när Maicon verkar kosta för mycket i lön.

Oscar
lär ha landat i London. Det är Daily Mail som påstår det. Det framgår dock inte om det är för Chelseas skull och läkarundersökning eller om det är för det faktum att hela Brasiliens landslags inklusive Oscar ska spela i OS!

Wigans ägare David Wheelan påstår att han fått tre bud på Victor Moses de senaste tre veckorna men att de har sagt nej till alla och hoppas att Moses istället skriver på en kontraktsförlängning. Vilket säkerligen inte kommer att hända då spelare vill bort tydligen. Däremot sägs inget om vilken/vilka klubbar som lagt buden även om media tycks tro det är Chelsea.

Lens lär konfirmerat Chelseas intresse i Thurgan Hazard, som har ett år kvar på sitt kontrakt. Ett kontrakt lillebror Hazard tydligen inte vill förlänga.

AVB som gjort en hel del bittra uttalanden om Chelsea har nog gått lite för långt i dem för nu börjar pressen vända sig emot honom och uppmanar honom att istället koncentrera sig på sitt nya jobb. Jag kan förstå AVBs bitterhet, men hans stora mun ställde till det för honom i Chelsea när han började kritisera ledningen och det är tydligt att inte ens utanför Chelsea uppskattas hans besatthet och bitterhet mot Chelsea. Managers får alltid sparken, det finns väl knappast någon i världen som inte fått det. De flesta duktiga lär sig av det och går vidare.

Det sägs att Chelsea lagt ett bud på Willian som avböjts. Det är inte första gången vi hör det ryktet. Det är minst tredje transfersäsongen som Shaktar går ut i media och säger samma sak. Budet ska varit på enorma 27m pund, långt mer än han är värd, så trovärdigheten ligger väl inte särskilt högt. Shaktar lär kräva 32m, och jag hoppas nog att Chelsea inte lägger upp det, för det kan jag inte tycka han är värd, även om hans manager påstår att han är bättre än Hazard! Å andra sidan påstår andra källor att Chelsea redan bjudit 34m för Willian och fått nej. Döm själva. Detta är ingen affär jag direkt håller tummarna för då som sagt Willian inte alls imponerat på mig så mycket i de matcher jag sett med honom. Plus, vi har rätt gott om mittfältare. Silly Season går kanske in i sin mer silly period nu.

Tisdag:
Kommer det att bli ännu en familjeåterförening i Chelsea? Enligt L'Equipe blir det så då Chelsea ska vara intresserade av 19-årige Lens-spelaren Thorgan Hazard.

Det var ett tag sedan vi sist hörde det, men nu nämns Gerard Deulofeu från Barcelona igen, kanske mest för att även United nu intresserar sig för den nu 18-årige spelaren.

Bara för att visa det, ni har säkert redan noterat det även om svenska medier som var så snabba att ta upp vad JT ev sa mot Anton Ferdinand, men som helt struntat i att Rio Ferdinand gjort vad som nu betraktas som rasistiska uttalanden mot Ashley Cole för att han vittnade för JT. Jag ska inte gå in på detaljer, men nu har Rios twitter blivit föremål för en polisutredning vilket säkert ytterligare späder på allt inför FAs ev beslut om avstängning av JT trots den friande domen. Det är nog dags att ta twitter ifrån fotbollsspelare för det är lite för många av dem som inte klarar av att hantera den informationskanalen - eller skitsnackarmöjligheten om man hellre ser det så.

Cavani påstås kräva 150k i veckan. Jag tror inte Chelsea går med på en sådan lön ens för en favoritspelare. Inte med Uefareglerna. Å andra sidan brukar sådana uppgifter aldrig stämma.

---
Intressante serb-amerikanen Neven Subotic pratar om lust att komma till PL. Han har tidigare attraherat intresse från Chelsea och även om han är mittback vilket vi har gått om är det ju en intressant spelare.

Fulham är intresserade av att låna Lukaku av Chelsea. Och om, ifall han ska lånas ut tycker jag det ser ut som en intressant lösning. Nära hem och Martin Jol kommer nog att spela honom. Ändå tror jag inte riktigt på att det här kommer att hända, men USA-turnén avslöjar nog om Lukaku är redo att ingå i Chelseas planer eller om det är lånedags.

Ingen vidare konfirmation på Oscar-ryktena, men det var väl inte att vänta. Däremot brölar Leverkusen vidare om att Schürrle minsann inte kommer att lämna dem. Det är ingen som egentligen tror det heller med tanke på de vansinniga summor de tror de kan få för honom. Leverkusen uppträder närmast som marknadsutropare just nu, sådana som står och annonserar ut sina varor för att avsluta med att de minsann ändå inte är till salu - underförstått om vi inte får ännu mer pengar för egentligen vill vi inget hellre än att sälja bara vi får pressa upp priset först. Förhoppningsvis är det dock bara medierna som hittar på, eller...

Mer rykten om att Chelsea tänker göra ett försök att köpa Cavani. Jag ställer mig mycket undrande till det, även om jag gillar Cavani starkt.

Daily Mail påstår att Josh McEachran kommer att ha kvartssamtal med RdM den här veckan om han ingår i RdMs planer...West Ham vill låna honom, och QPR vill köpa honom, enligt DM.

Theo Walcott lär också ha samtal planerade med Arsenal där han ska ge besked om han tänker förlänga sitt kontrakt (går in på sista året) eller inte. Om inte är åtminstone två tidningar, Daily Mail och ännu mindre seriösa Express övertygade om att Chelsea är väldigt intresserade.

Måndag:

Kvällens rykten säger att Chelsea har gått med på en mycket hög övergångssumma på hela 25m pund för Oscar. Så kanske presenteras han innan OS ändå. Ryktet kommer från mer seriösa medier likväl som de som skjuter från höften och inte går att lita på lika mycket.

---
Trots mina spekulationer (se art) att Oscar inte lämnar före OS uppger nu Internacional att Chelsea är mycket nära att möta deras krav, vilket är att övergången ska bli den dyraste i brasiliansk historia. Exakt vad det innebär sägs dock inte, men billig lär han inte bli. Det är dock inga brasilianska löften längre.

Däremot verkar Santos fått kalla fötter då Malouda kräver på tok för mycket i lön. Synd, men knappast förvånande då hans lön är en av anledningarna till att vi vill bli av med honom - den andra är förstås hans spel senaste året/åren.

Som vanligt försöker Daily Mail få Theo Walcott till Chelsea, jag är inte lika övertygad. Annars har Liverpool dykt upp som friare till Walcott som anses vilja lämna då van Persie gör det. 15m är inte direkt billigt.

Det har varit väldigt tyst om Willian i Shaktar Donetsk efter att klubben prisat bort honom från marknaden i princip. Nu påstås dock Chelsea visa intresse igen. Vi får väl se!


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!