Europamästarna Chelsea FC

9 - 15 juli 2012

Nyheter v-28



Söndag:
Vi får ge viss reservation för tiderna vi gav igår på matcherna under USA-turnén då jag idag från Jason i i den lokala fanklubben i Seattle, ShedEndSeattle, fått veta att matchen börjar 18.30 lokal tid. (9 timmar efter oss). Det vill säga en halvtimme senare än den tid Chelsea uppger. Jag tror nog de första tiderna vi fick handlar om när sändningarna börjar, inte när matcherna börjar.

I busväder spelade U-18-laget sin första träningsmatch för säsongen mot Torquay. Stjärnor på plan enligt rapporterna var Joao Rodrigues och nye belgaren Charly Musonda. Svenske Isak Ssewankambo var en av målgörarna. Det hela slutade 12-1.

Under 21-laget spelade oavgjort 0-0 mot icke-ligalaget Northwood. I laget spelade ivorianen Victorien Angban som bl a Liverpool jagat intensivt men som nu tycks valt Chelsea även om ingen färdig transfer har meddelats. Angban är bara 15 år men en av stjärnorna i Elfenbenskustens U-19-landslag redan. Chelsea lär även kontraktera hans bror, en 27-årig målvakt Vincent, vilket låter underligt men vi får väl se. Det vore inte första familjeaffären vi gjort senaste året, tidigare i somras värvade ju Chelsea hela familjen Musonda.

Lördag:
De här spelarna, 25 st, åkte till USA idag. Jag är oerhört nyfiken på att få se nykomlingarna, Hazard, Marin och de Bruyne spela men minst lika mycket också nye Patrick Bamford. Jag hoppas Lukaku visar framfötterna ordentligt också, liksom Josh och Kakuta. Benayoun, Ferreira behöver visa vad de duger till. Tyvärr sitter de bägge på bra kontrakt och det är nog inte så många köpare så vi behöver få ut det bästa av dem. Ettf lertal ungdomar får chansen, som Piazon, Kane, Chalobah, Saville.
    Noterbart är att JT och Ashley Cole saknas i truppen, vilket är förvånande men har att göra med deras deltagande i EM. Jag trodde ändå de skulle vara med på turnén då Engand knappast gjorde jättesuccé i EM. Spanjorerna saknas också, Torres för semester och Mata då han ju ingår i OS-truppen.

Petr Cech, Ross Turnbull, Henrique Hilario, Jamal Blackman, Paulo Ferreira, Sam Hutchinson, Branislav Ivanovic, David Luiz, Gary Cahill, Michael Essien, John Mikel Obi, Josh McEachran, Ramires, Frank Lampard, Kevin De Bruyne, Marko Marin, Eden Hazard, Gael Kakuta, Yossi Benayoun, Romelu Lukaku, Todd Kane, Nathaniel Chalobah, George Saville, Lucas Piazon, Patrick Bamford.

---
Vi har fått frågan om vilka tider träningsmatcherna spelas och har nu fått information om detta. De här tiderna spelas träningsmatcherna: Inte de allra mest tittarvänliga tiderna men det ger oss en uppfattning om hur fansen i asien känner det när ligan spelas.
   Seattle Sounders, torsdag 19 juli (här) kl 03.00
   PSG - söndag 22 juli kl 12.30
   MLS All-Stars - torsdag 26 juli kl 02.30
   Milan - lördag 28 juli kl 12.00
Chelsea TV kommer att visa matcherna.

Marko Mitrovic som vi hoppades skulle kunna bli förste svensk i Chelsea ska provspela för danska klubben OB. Chelsea valde ju att inte förlänga hans kontrakt vilket gjorde Mitrovic lite bitter tidigare. Hans tid, framförallt den senare var dock väldigt skadefylld och utvecklingen stannade upp. Mitrovic själv vill till Malmö men det verkar alltså inte som om MFF är intresserade vilket kanske säger en del om vilket tvärstopp utvecklingen tog. Trist men vi har ju sett det massor av gånger med spelare runt de tjugo. I några fall kan de komma igen och för Mitrovics skull får vi hoppas han gör det. OB slutade tvåa förra säsongen i ligan och vi brukar väl kalla dem Odense här i Sverige har jag för mig.

Fredag:
John Terry friades av rätten från anklagelserna om att han ska gjort rasistiska påhopp på Anton Ferdinand. Vilket är det absolut fullständigt uppenbara utslaget för var och en som följt fallet och vet något om personerna i det. Skönt att rätten tagit ett beslut som står emot den allmänna opinionen och de förföljelser som JT utsatts för från massmedia, motståndarfans och andra, inte minst FA som fällde honom utan att ta hänsyn till fakta. Nu har fakta prövats i rätten och vi kan bara hoppas att det nu är slut med det här, även om skitsnacket förstås aldrig tar slut (vi vet ju hur han fortfarande anklagas för andra saker trots att inget någonsin har eller kommer att kunna bevisas då det med största sannolikhet aldrig hände). Tyvärr är åtminstone jag cynisk nog att tro att FA tyvärr inte låter sig nöjas även om de får svårt att kunna ta ett beslut och stänga av JT nu när han friats, men processen kan väl antagligen i England precis som i Sverige överklagas ännu ett steg. Dock, John Terry har av rätten prövats i fem dagar och från saker som framkommit där finns det verkligen skäl att ifrågasätta andra för den här häxjakten. Vi upprepar John Terry har friats från anklagelserna om rasism vilket självklart är det enda viktiga just nu (och i mina ögon som jag följt processen det hundre procent korrekta beslutet även om jag kanske aldrig vågade helt hoppas på att JT som dömts i förhand i media och på läktarna skulle få en helt opartisk rättegång. Skönt att se rättvisan fungera. (Läs gärna den summering CSFC länkade till i gårdagens kommentar nedan). Som Ashley Cole sa i rätten; det här borde aldrig någonsin kommit till en rättssal, och hade aldrig gjort det om det inte handlat om just JT.
   För den som inte lägger rasorden främst som förolämpning kan ju fråga sig vem som sa värst saker och rätten trodde uppenbarligen på JTs utsaga att han upprepade vad han trodde Ferdinand sagt. Vad Ferdinand verkligen sa och erkänt han sagt är sådant som CSFC inte vill upprepa, men vad är värst? Att fula ord nämns tillsammans med en färg eller att en motspelare gör allt han kan verbalt för att snacka skit om en motstpelare även när han erkänner att han säger rena lögner? Det är patetiskt att se vissa reaktioner som spudsspelaren Garth Crooks som nu snackar fotboll i BBC. Men för CSFC är detta avslutat även om få tycks tro att det egentligen är det då FA nu ska ta beslut, men om de går emot rättsprocessen gör de ju sig faktiskt bara löjliga även om de på något sätt måste rädda sina ansikten efter domen mot Suarez tidigare. (Läs hela domen i Telegraph >) Vi har länkat här bredvid och nedan till de viktigaste delarna av rättegången för de som är intresserade av fakta. (vi räknar liksom inte med att svenska sportjournalister bryr sig, men kanske några läsare).

Rohan Ince är den förste unge spelaren som lånats ut inom England i år. Han går till Yeovil Town som så många andra Chelseaspelare före honom. Det är ett halvsäsongslån.

Vår broderklubb Rangers från Glasgow som gick i konkurs drabbas av ännu ett dråpslag. De flyttades inte ned bara en division, utan tre stycken. Skotska ligan är därmed nu en ett-lagsliga och ännu mer urholkad och urarmad än någonsin vilket kommera tt drabba den skotska fotbollen oerhört hårt, även om självklart Rangers själva är absolut hårdast drabbade. De tappar alla spelare och får börja om från starten. Frågan är hur deras extremt lojala fans reagerar? Min gissning är att de absolut flesta kommer att fortsätta fylla Ibrox Stadium och förhoppningsvis är klubben tillbaka där de hör hemma om tre år. Detta är en dödsdom inte bara för Rangers utan framförallt för skotsk fotboll och det är konkurrenterna till Rangers som står för den. Old Firmderbyna stod för majoriten av skotsk fotbolls inkomst och de kommer nu inte att spelas på länge.

Som alltid tar Chelsea med en hel del unga spelare på turnéen, i år kanske fler än vanligt då vi har flera spelare som engageras i OS och som har lång frånvaro pga EM. Bland de unga som får chansen i USA förutom de nya spelarna är löftet Lucas PIazon. Chalobah har ju varit med förr, men är osäker då han bara i veckan avslutade sitt spel i U-19 EM.

Torsdag:
Inga kommentarer men här är en summering av vad åklagare och försvarare sa sista dagen i den beklagliga rättegången som pågått. Utslaget väntas redan fredag eftermiddag.>

De nya spelarna har fått de nummer vi spekulerade i förra veckan. Hazard tar bossmans gamla 17, de Bruyne outnyttjade nr 14 och Marin Kalous gamla 21. Se nuvarande truppen. >

Förre spelaren Andy Myers har blivit assisterande manager för det nya U-21-laget som ersätter det gamla reservlaget. Manager är Dermot Drummy fortfarande s a s.

Nathaniel Chalobahs U-19-England har slagits ut i semi av Grekland på övertid.

Onsdag:
Chelsea åker till USA redan på lördag. På onsdag nästa vecka spelar vi den första matchen mot Seatlle Sounders, som tycks vara vår vanliga spelpartner i USA. Vi lär säkerligen få se våra intressanta nyförvärv Eden Hazard, Marko Marin och Kevin de Bruyne visa vad de kan. Räkna också massor av byten.

LÅN: Det är nu officiellt att Vitesse får låna två av våra mer lovande försvarare även nästa år. Det är Tomas Kalas som gjorde storsuccé förra året i överraskningslaget Vitesse och Patrick van Aanholt som anlände sent efter att haft en helt misslyckad lånesejour hos Wigan. Kalas skrev också en kontraktsförlängning innan han åkte iväg till Holland igen, han är nu Chelseaspelare till 2017!

Om ni är nyfikna på våra tuffaste motståndare, troliga finalmotståndare i Världscupen i Japan i december rekommenderar jag den här artikeln. >

Det här är det enda vi har att säga, eller rekommenderar som läsning till skillnad från rännstenspressen med flera, ang JTs rättegång. Vi återkommer när det hela är slut och som artikeln säger; precis alla har förlorat. Fast i media kommer JT att förlora mest trots vad som framkommit av Ferdinands inblandning och uppträdande. Säkert kommer FA också att se till att JT får betala. Läs. >

Tisdag:
Nathaniel Chalobah som är kapten för England U-19 tog sitt lag till semifinal mot Grekland i pågående EM i Estland. England slog Frankrike och vann sin grupp. Vilket innebär att Frankrike istället för möta favoriterna Spanien i andra semin.

I Fifa Club World Cup i december kommer Chelsea att spela sina två (?) matcher i Yokohama på Japans största stadium. Chelsea liksom sydamerikanska vinnarna Corinthians står över de första omgångarna drä klubblag från alla de sex kontinenterna möter varandra. Chelsea och sydamerikanerna går in i turneringen först i semin och kan inte mötas annat än i en final. Klara lag är Chelsea-Europa, Corinthians-Sydamerikan, Monterrey-Nordamerika, Auckland City-Oceanien. Afrikanska och asiatiska mästarna är inte klara än. Fast i Afrika tror jag Berekum Chelsea från Ghana som de heter är ett av finallagen efter att slagit ut egyptiska Zamalek (det får dock stå oskrivet än så länge). Klubblagscupen har spelats i en del olika skepnader och på olika platser som en miniturnering, i nuvarande upplaga har Man United (som vann sitt år) och Liverpool (som förlorade) varit tidigare engelska deltagare. Förra året vann Barcelona finalen med 4-0 över Santos (som Corinthians eliminerade i sin semi i Copa Libertadores).
    Årets upplaga blir också premiär för mållinjesteknologi, även om det är oklart om det blir med Hawk Eye eller Goal Ref-systemet.

Måndag:
SEX VECKOR - minus en dag KVAR TILL LIGASTARTEN

Vet inte om någon bryr sig då hans kvaliteter, förutom frisparkar, väl knappast är som fotbollsspelare jämfört med någon form av ikon, men David Beckham har tagits ut i det MLS All Stars-lag som Chelsea möter på sin USA-turné som börjar i Seattle om nio dagar.

 

Rykten, notiser m m, v-28


Lördag:
Det ryktas om att Chelseas mexikan Ulises Davila som hade ett misslyckat lån till Vitesse har lånats ut till CE Sabadell i spanska segunda division (andra divisionen). Inget som bekräftats. Davila får ju inget arbetstillstånd i England ännu och måste därför lånas ut till klubbar utanför England för att få speltid. Davila måste först etablera sig i mexikanska landslaget eller spela ett par år till i Europa.

Hamburg är på väg att sälja Gökhan Töre som jag gillade mycket men som hade hemlängtan och därför fick gå till Hamburg förra året. Tydligen har Töre ställt till en hel del trubbel och manager Fink vill nu bli av med honom. Det positiva i det är att Chelsea får 50% av en vidareförsäljning.

Det spekuleras i att Ganso nu hamnar i Premier League och att flera klubbar inkl Chelsea är intresserade. Chelsea har följt Ganso länge även om det alltid verkat som Milan var klubben han skulle hamna i, men Milan är ju i ekonomisk kris och säljer istället för att köpa spelare.

Det talas nu om att Hulk vill spela för Chelsea men kommer att hamna i PSG. Detta då som ni vet PSG handlar stort och mycket och för kontrakterade spelare handlar det ju om vilken klubb som är villiga att möta utköpspriserna, som i Hulks fall är orimlig. Därtill är ju Portos presiden de Pinto inte direkt vårt största fan efter tidigare affärer verkar det som.

Werder Bremen som sålde Marko Marin till Chelsea vill låna Kevin de Bruyne den här säsongen. Jag tycker inte Chelsea ska gå med på det, kanske bör de Bruyne lånas ut trots våra dåliga erfarenheter av det på sistone, men då till ett Premier Leaguelag för att få den erfarenheten. Även om han kanske skulle få mer speltid i Tyskland.

Trots att Daily Mail trumpetade ut att Chelsea köpt Oscar har ju detta inte skett. Men det är bekräftat att kontakt mellan klubbarna angående spelaren har tagits men de säger också att det är långt från en färdig affär. Som andra källor hävdat vill säkert Internacional vänta till efter OS för att hoppas att de kan höja priset ytterligare om Oscar gör succé där. Även Inter och Tottenham jagar ju Oscar även om Lucas Moura som tidigare kopplats till Chelsea fallit ur skvallret och nu anses vara nästan klar för United. Moura har dock kommit på marknaden igen och är väl sommarens Neymarrykte efter att hans kontraktsförhandlingar gått dåligt. Tidigare sades det att han inte skulle lämna Brasilien innan deras hemma-VM. (Det intressanta med det ryktet är att det påstås att United erbjudit samma summa som Chelsea, en summa som Sao Paulo redan tackat nej till...)

Fredag:
Brasilianska Santos hävdar att de öppnat upp diskussioner med Malouda och Chelsea. Låter bra.

Fabio Borini tycks tyvärr vara nära en övergång till Liverpool. Borini som var lite av en favorit för mig men som krävde mer pengar i lön än Chelsea var villiga att betala och därmed gick gratis till Parma förra sommaren. Han lånades ut till Roma (som senare också köpte loss honom och nu tycks få runt 10-12m pund för hnom) och blev där landslagsspelare, även om hans speltid var mer än blygsam. Men som sagt, en spelare jag annars gärna hade sett fortsätta i Chelsea. Det börjar bli många i konkurrentklubbarna som vill ha "revansch" på Chelsea nu, från AVB till gamle Joe Cole!

Torsdag:
Notoriskt opålitliga Metro säger att Internacional kommer inte att sälja Oscar innan OS, varken till Chelsea eller Tottenham. Det låter trovärdigt trots källan då klubben säkerligen räknar med att Oscars pris ska gå upp väsentligt om han gör succé i OS. Typiskt fotbollshandlartrick. OS är också en anledning till att jag tror på sena spelaraffärer i sommar gentemot vanligt. Därför är det extra skönt att Chelsea gjort några viktiga redan.

Onsdag:
Nya namn på skvallerfronten är två ytterbackar som back-up till Iva och Cole. Vi har redan Ryan Bertrand så vi får ta ryktet för vad det är, skvaller. De två är dock Portos Cristian Sapunaru och Senad Lulic från Lazio.

Fernando Gago
lär vilja lämna Real Madrid och när en spelare av den kalibern lämnar en toppklubb kopplas han omedelbart till ett fåtal klubbar, Chelsea är självklart en av dem. Jag undrar dock om Gago är särskilt het för Chelsea, fel position och fel pris för en spelare som aldrig riktigt slagit igenom i Real.

Dagens namn är Azpilicueta. Högerbacken från Marseille är dagens hetaste rykte. Någon klarhet i gårdagens Oscaraffär har inte getts. Inte direkt oväntat.

Tisdag:
Dagen har inte fört med sig någon som helst klarhet i Oscar-affären. En del medier påstår att han är klar, andra att han stannar och tottenhamfans hävdar att han kommer att gå till dem. Frågan är hur mycket Daily Mail hade på fötterna när de slog fast den här nyheten i morse.

Steven Nzonzi är nästa Blackburnspelare som länkas till Chelsea, för att han kom inte i tid till Blackburns försäsongsläger i Österrike. Det lär dock inte bli till Chelsea han dyker upp heller.

Patrick van Aanholt
vars karriär väl blev rätt förstörd hos Wigan förblir på lån hos Vitesse där han hamnade efter sin mindre uppbyggliga vistelse i Wigan. PvA som jag och många andra såg som ett större löfte på vänsterbacken än Ryan Bertrand hade en erbarmlig tid med bråk och ingen som helst speltid i Wigan. Han stannar nu i Chelseas holländska samarbetsklubb, om ryktena är sanna. Det har ännu inte bekräftats av Chelsea.

---
Daily Mail påstår att Chelsea vunnit kampen om brasilianska löftet Oscar. Vi slog bl a Spuds och lär få betala 25m pund för honom. Mycket osäkert om summan eller sanningshalten dock. Oscar är dock 20 år gammal från Sao Paulo som spelat med Internacional i två år och gjort 19 mål på 7 matcher. Anfallare som gjort sex landskamper för Brasilien. Mest känd för sitt hat-trick i finalen i U-20 VM förra året. Detta är alltså ännu obekräftat av Chelsea.

Zlatan-ryktena växer exponientiellt just nu. Jag tror ändå inte alls på dem. Inte minst för att engelsk fotboll skulle passa Zlatan oerhört illa med sitt höga tempo och press, det är ingen slump att Zlatan bara gjort en bra match mot engelskt motstånd och det var det minst engelskspelande laget han då mötte.

Måndag:
Det påstås, säger påstås, att Chelsea fått ett bud på André Schürrle på hela 16-17m pund nedslaget. Jag tvivlar om vi säger så.

Lika lite tror jag på att Chelsea skulle vara intresserade av Zlatan Ibramhimovic som några källor säger.

Mycket Modric igen om vi säger så trots att den ena källan anser att han är klar på fyra år för Real Madrid, medan de på andra ställen säger att Chelsea fortfarande är med i bilden. Det enda jag tror på i det hela är att Spuds skulle älska om det blir ett budgivningskrig kring mittfältaren som vill iväg. Modric är inte en spelare jag är särdeles intresserad av i år då vi fått in ännu intressantare som jag ser det (plus att jag var inte över mig imponerad av honom förra säsongen), så därför hoppas jag bara att han inte hamnar hos United eller att spuds tjänar jättepengar på kroaten.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!