Europamästarna Chelsea FC

2 - 8 juli 2012

Nyheter v-27



Söndag:
Sir Rednose Ferguson börjar med årets mindgames redan första träningsveckan då han går ut och förklarar att det är utmärkta nyheter för Chelseas konkurrenter att Didier Drogba har lämnat. Tyvärr måste vi ju hålla med just med den anledning Ferguson pekar på, Drogbas förmåga i de stora matcherna som ingen (inte ens Messi eller C Ronaldo) i världen kan matcha. Det är en enorm förlust för oss, men vi har också en del intressant på gång som dock kan ta lite tid att få fungera. Jag tror nog United som inte värvat särskilt imponerande på mig (hittills, men de lär jaga Modric, van Persie och/eller Moutinho så...), lär få svårt nog att hålla Chelsea bakom sig den här säsongen. (Om deras planerade värvningar ovan inte lyckas).

Lördag:
Flera spelare har fått sina första proffskontrakt då de nu nått den ålder då akademimedlemmar får skriva professionella kontrakt enligt de engelska reglerna.
   Nathan Ake, John Swift och Lewis Baker har fått treårskontrakt vilket visar hur mycket klubben tror på dem. Alex Davey, Anjur Osmanovic från Sverige och Adam Nditi har skrivit på för två år vilket ger dem utvecklingsmöjligheter inom Chelsea. James Ashton har fått en förlängning av sitt kontrakt.
   Sjutton nya ungdomar har kommit till akademin som utökas nu inför de nya systemen med Under-21-ligan, spelet i NextGen och så vidare. På Chelseas hemsida presenteras de 17 kortfattat, några känner vi redan till som Islam Feruz och Alex Kiwomya som redan spelat och vunnit FA Youth Cup. Liksom Loftus-Cheek och Reece Mitchell har gjort. Andreas Christensen är en ny skandinav från Brøndby, en försvarare danskarna har mycket stort hopp om. Läs mer: >>
   Det kommer också en tredje svensk som liksom Osmanovic och Affane kommer från Angered. Isak Ssewankembo, han beskrivs som en bollerövrande mittfältare och har varit tungt skadedrabbad under den tid han redan har tillbringat i Chelsea.

Fredag:
Det är andra tider nu men förr var ju skolpojkar och de yngre spelarna tvungna att ta hand om de äldre spelarnas utrustning, bl a putsa deras skor. Vilket vi påminns om i en serie på den officiella hemsidan där John Terry berättar att en av de spelare han var tvungen att ta hand om är idag hans manager, Eddie Newton. Idag tjänar per vecka samma ungdomsspelare mer än majoriteten av deras föräldrar tjänade per månad eller betydligt mer.

Torsdag:
David Luiz
har petats ur den brasilianska OS-truppen. Han petades till förmån för ytterbacken Marcelo (övriga överåriga spelare är Thiago Silva och Hulk). Trist för Luiz. Bra för Chelsea.

Äntligen tycker jag, och säkert många med mig även om Platini hatar det. Målkameror kommer att införas i fotbollens stora turneringar. Först ut på internationell bas blir jippo-VM i Japan där Chelsea kan bli officiella klubblagsvärldsmästare om vi slår Corinthians. Övriga lag räknar jag ärligt talat inte med alls. Nästa VM ska också ha teknologin. Två system har godkänts, Hawk-Eye som mäter linjerna och Goalref som arbetar med ett datachip inne i bollen. FA lär redan har köpt in Hawk-Eye och är i princip redo att börja använda det redan den här säsongen.

Chelseas säsong börjar en dag senare. Det positiva med det är att då kan ju Viasat faktiskt visa matchen om de tänker envisas med att hävda att de inte får sända mer än en match på den vanliga lördagstiden.
   Vi möter nu Wigan, borta, söndagen 19 augusti istället.

Chelsea började försäsongsträningen idag, med 25 spelare men med många av a-lagsspelarna frånvarande pga semestrar, inblandning i olika turneringar, träningsmatcher med landslag etc. Truppen kompletterades därför med flertalet unga spelare, varav tydligen Lucas Piazon imponerade i en skyttetävling. Mest intresse tilldrog sig de nya spelarna, belgarna Eden Hazard, Kevin de Bruyne och tyske Marko Marin.


Oriol Romeu
tillhör den grupp spelare som är aktuella för Spaniens OS-lag, men han har ännu inte som Mata blivit bekräftad som en av de utvalda spelarna.

Onsdag:

Det har bekräftats att Daniel Sturridge mycket riktigt har drabbats av hjärnhinneinflammation nu i helgen. Chelsea har läkare på plats på sjukhuset och följer noga situationen. Sturridge känner sig bättre och är optimistisk om att kunna spela i OS. Krya på Studge.

Roberto di Matteos första intervju för säsongen (och som permanent manager). Det är kanske inte så mycket nyheter men... >

Chelsea har också officiellt bekräftat det vi vetat länge, att Thibaut Courtois stannar ännu en säsong på lån i Atletico Madrid.

RdM svarar lite undvikande på frågan om Yossi Benayoun och Florent Malouda genom att säga att spelarna har kontrakt och han därför förväntar sig att de stannar. Ett uttalande som inte betyder någonting självklart och jag tycker nog Chelsea ska sälja bägge om de kan.

Tisdag:
AVB
blev som ryktena sagt idag utsedd till Tottenhams nya manager. Jag jublar inte direkt av glädje då jag aldrig vill se personer jag gillar spela eller vara där, och jag hyser fortfarande stor respekt för AVB och misstänker att han planerar revansch på just oss. Inte minst snackas det om att han vill sno spelare från oss. Som sagt, inget jag vill se om spuds inte betalar mer än premium för dem. Så ledsen André Villas-Boas, något lycka till får du inte från oss här på CSFC.SE då du valde som du gjorde, men tack om det stämmer att du därmed inte längre får lön av Chelsea. 11m räcker ju till en hyfsad spelare.

Juan Mata
blev idag uttagen till Spaniens OS-lag i fotboll som han önskade. Därmed har Chelsea minst fyra spelare med i OS; Mata, Sturridge, Bertrand, Luiz.

Måndag:
Det blev inte som ryktena sa tidigt på måndagen. Det blir bara två Chelseaspelare i Psycho Pearces trupp till Team GB i Olympiska Spelen i London senare den här månaden. Det är Ryan Bertrand och Daniel Sturridge som får chansen. Sedan tidigare är David Luiz uttagen och jag tror nog att även Juan Mata kommer att bli uttagen även om det är osäkert att Chelsea godkänner det. Vi får se. Jag tycker nog Chelsea annars gör rätt som låter de unga spelarna vara med till skillnad från signaler från andra klubbar. Däremot påstås det ju att Gary Cahill fick nobben som överårig och den chansen istället gick till Micah Richards. Svårt att säga vad som är sant där.

---
Den här veckan börjar spelarna inställa sig för försäsongsträningen. Beroende om de deltagit i EM eller inte varierar inställelsedagarna. Första uppgiften blir sedan USA-turnén som börjar med match i Seattle 18 juli och sedan innebär ett våldsamt resande över en bra bit av nordamerika. Vissa spelare kommer bara att delta någon vecka eller så innan de istället inställer sig till tjänstgöring för att spela landslagsfotboll i OS.
    Då Silly Season också officiellt öppnar 1 juli blir det kanske några affärer att skildra också. Fler försäljningar än köp hoppas jag även om det självklart är välkommet med några köp också. Roberto di Matteo och Eddie Newton kommer att ha enorma problem med att spela ihop något nytt i sommar, så räkna med en start på nästa säsong där spelet nog påminner mer om slutet på förra än det nödvändiga förnyelsearbetet. Det kommer nog att ta ett tag innan det sätter sig hur Chelsea ska spela i framtiden, för det lär inte bli som vi avslutade förra säsongen - det berodde ju på omständigheterna.     Nyfikenheten är stor på de redan klara nya spelarna Eden Hazard och Marko Marin. Det ska också bli intressant att se eventuella låneaffärer och vilka ungdomar som lyfts upp i truppen. För att inte tala om hur de unga spelare som kom redan förra året utvecklas, som Lukaku, men även spelare som Patrick Bamford. Ryan Bertrand ryktas nu bli uttagen i Roy Hodgsons nästa landslagstrupp då han vill testa flera ungdomar där inför VM-kvalets start. Kommer våra jättelöften Josh McEachran och Gael Kakuta hitta vägen till framtiden igen? Tar Lucas Piazon nästa steg?
    Kommer Chelsea att satsa på en uppbyggnadssäsong nu då vi tagit hem bucklan med de stora öronen? Fast laget måste ändå nå en CL-kvalificering i en klart tuffare konkurrens nästa säsong. Arsenal ser starkare ut, Tottenham planerar tydligen stora förstärkningar och vad kommer att hända med Newcastle och Liverpool? Manc-lagen vet vi redan var vi har, förmodligen.
   Kommer Torres att äntligen ta klivet ur Drogbas skugga och börja leverera som han måste?

Välkommen till en ny mycket spännande säsong där vi hoppas även CSFC kommer att utvecklas. Vi kommer åtminstone att göra vårt bästa för att leva upp till vårt motto nedan. Vill ni veta fakta och sanningen om Chelsea rekommenderar vi CSFC.SE och absolut inte kvällstidningarna eller vissa andra källor knutna till de stora mediebolagen i Sverige, och England.

Vi får också hoppas fler läsare vill dela med sig av upplevelser och åsikter genom att skriva något. Vi publicerar det gärna.

Med Didier Drogbas ord på anslagstavlan som vi publicerade igår; Blue Till I Die.


 

Rykten, notiser m m, v-27


Söndag:
I engelska undersökningar har Chelsea utsetts till det lag som klart bäst har värvat hittills i Silly Season och Tottenham som det som värvat sämst av topplagen. Undersökningen som är en enkät gjordes efter AVBs tillträdande som manager vilket möter en hel del skepsis i England (men som jag tror är alldeles för bra för spuds) men innan dagens besked om att följetongen Vertonghen från Ajax nu är klar. Frågan är dock om Tottenham har råd att värva mer nu även om det talas om Adebayor till tidernas reapris, 5m istället för de 25m som City gav (nästan lika usla affärer som Chelsea som värvar Sheva för 30m och låter honom gå för inget alls). Men spuds måste sälja Modric för att kunna värva vidare om de inte har hitat en skattkista någonstans. De har ju inte en ägare med nämnvärda resurser och inte heller får de in extra inkomst genom stadiumbyte eller deltagande i Champions League. Annars blir väl sommarens följetong vad som händer med Robin van Persie i Arsenal, det talas om att Arsenal tänker tvinga honom att fullfölja kontraktet vilket låter som ekonomiskt vansinne i en klubb som slår sig för bröstet och säger sig vara den enda som lever ekonomiskt ansvarigt. Samtidigt har de satt en prislapp på löjliga 30m pund för en spelare som vill bort, vilket knappast är marknadsmässigt så intresserade klubbar lär nog avvakta in i det sista för att tvinga ned priset. Vilket återigen understryker hur sjukt det är med en Silly Season som inte slutar förrän ett par veckor efter att ligan startat.

Aston Villa vill köpa eller låna Ryan Bertrand, men ingen tror Chelsea släpper honom. Relegerade Bolton däremot hoppas få låna Oriol Romeu, vilket inte heller lär ske tror jag. Hade de varit kvar i PL kanske, men inte till ettan. Dock är ju den position Oriol spelar den i Chelsea där konkurrensen kanske är hårdast med Mikel och Essien och Oriol fick inte så mycket speltid i våras trots att han i mina ögon nog borde fått det, men vi får skylla på några småskador.

Chelsea ska gett sig in i kampen om Dortmunds Robert Lewandowski. Han lär kosta 20m pund vilket känns nästan prisvärt med tanke på prisnivåer som nämns för andra anfallare. Ändå lär det här nog inte hända. Vad som gör Hulkryktet intressantare trots den löjliga prislappen är ju att Hulk inte är ännu en central anfallare utan mer en högeranfallare vilket vi har större behov av än en central.

Chelsea lär få George Brady från franska Cannes. En mycket storvuxen 15-åring (196 cm) försvarare som trots nuvarande klubb också blir en liten knäpp på näsan då Brady faktiskt är brorson till West Hams ordförande Karen Brady! Chelsea lär betalat 250.000 för Brady och säkerligen tillkommer s k add-ons.

Och som väntat, och som vi sagt hela tiden, förnekar Frank Lampard att han planerar någon flytt till la-la-land och LA Galaxy.

Tottenham hoppas att AVB ska kunna locka Sturridge till dem, för ett rent förolämpande bud på 5m pund. Löjeväckande lågt. I tidningarna är dock Liverpool favoriter till att få Sturridge (och då spekuleras det också i mer vettiga summan om 10m pund), även om jag är rätt övertygad om att Sturridge spelar ännu en säsong i Chelsea, men han måste ju börja spela för laget istället för Sturridge om han ska lyckas och det gör säkert RdM klart för honom. Tyvärr är ju Studge med i OS-laget vilket innebär att han får svårare att spela in sig i den modell RdM hoppas kunna börja tillämpa i höst. Först måste han dock bli helt frisk från sin hjärnhinneinflammation.

Lördag:
Sent lördag sägs det att det är klart att vår legend Gianfranco Zola blir Watfords nye manager. Han har fått ett tvåårskontrakt. Lycka till!

Lille har bekräftat att Salomon Kalou spelar för dem nästa säsong. De har kommit överens om ett fyraårskontrakt och med tanke på vad Chelsea betalade för Hazard får säkert Kalou en hyfsad lön. Lycka till Salomon!

Och så ett löjeväckande rykte. Manchester United tänker försöka köpa Ashley Cole. Så löjligt att det är roligt. Det är säkert påhittat av någon manurefan på footballfriends som lanserar det (bl a) som hämnd för att Chelsea skulle intresserat sig för Rafael. United har inte pengar att köpa Cole för, inte om de tänker betala sina räntor som Glazers orsakat dem. Anledningen till ryktet är självklart att Cole nu går in på sista året på sitt kontrakt med Chelsea.

Tottenham tror de kan få 35m på Modric. Det lär aldrig någonsin hända men det innebär säkert att kroaten lär få vänta till sista timmarna på Silly Season innan han får en ny adress klar.

---

Det verkar som om Salomon Kalou blir Eden Hazards "ersättare" i Lille. Det tycker jag verkar vara en intressant flytt för den trevlige super-suben hos oss. Där kan han göra ett större intryck och få den speltid Chelsea aldrig kunde erbjuda honom. Det sägs att han genomgår en läkarundersökning redan idag.

Liverpool lär lägga bud på Sturridge nu. Jag tror inte de lyckas.

Fredag:
Maicon
kommer att gå till Real och inte Chelsea. Fast det är klart de som påstår att Maicon föredrar Real är de förljugna spanska sporttidningarna, i det här fallet Reals egen inofficiella Marca. Så vi tror väl på det ungefär lika mycket som vi tror på påskharen än så länge, även om det mycket väl kan bli så. Ingen vet heller hur intresserade Chelsea är. Kom ihåg hur klar Hulk var, fast Chelsea aldrig ens lagt ett bud.

Victor Moses' pris har sjunkit. Det är nu nere i 10m pund. Fortfarande för mycket. Däremot kommer det ryktet från en vadslagningsfirma så det är troligare än tidningsuppgifter.

Personligen tror jag inte det kommer att hända mycket på transferfronten för Chelsea närmaste tiden. jag hoppas någon mer kommer men det känns som om det blir så blir det senare i fönstret som ju idiotiskt nog är öppet efter att säsongen börjat vilket kan förändra väldigt mycket. Däremot hoppas jag på snabbare besked kring vilka som lämnar så att de inte upptar för mycket plats och planer under en redan kaotisk försäsong.

En intressant analys av hur Daniel Sturridge uppträdde förra säsongen och en fråga om han är en spelare för Chelsea på grund av det. Jag fann den vara intressant läsning och i överensstämmelse med hur jag ser Studge som spelare. Läs mer >

Torsdag:
Inga tröjnummer blir officiella ännu på ett tag men på dagens första träning bar Eden Hazard 17, Kevin de Bruyne 14 och Marko Marin 21.

Det lär vara helt klart nu att Chelsea kommer inte att få bygga någon stadium vid Battersea. Dags att verkligen sätta sig ned med the borough och arbeta fram ett förslag för att bygga om Stamford Bridge. Börja med att riva lägenheterna, hotellet och restaurangerna och däcka över järnvägen. Det borde vara möjligt - det tror kommunen även om Chelsea inte ser intresserade ut. Earl's Court hade varit idealisk men...

Onsdag:
Chelsea spekuleras i dubbla sitt bud för Victor Moses till 8m pund, vilket verkar realistiskt samt sockra det med att låna Wigan Josh McEachran på säsongslån. Martinez borde vara en bra manager för Josh att utvecklas under, men det trodde man ju om Rodgers också och det fungerade ju inte alls.

Ärligt talat jag har ingen aning om vem han är, Dijons Benjamin Corgnet som påstår han fått ett erbjudande om att komma till Chelsea men föredrar Lyon. Det är ju åtminstone i grannskapet, men att Chelsea skulle vara intresserade... De har säkert varit och tittat på honom, då Gael Kakuta ju var utlånad till Dijon. Corgnet är 25 år, mittfältare med målkänsla vilket gör skvallret ännu mer osannolikt, vad ska vi med ännu en mittfältare till, dessutom en i s a s fel ålder?!

Som vi antydde, ok, skrev rent ut; ryktena om att JT ska lämna Chelsea är just bara tindingsfantasier. Vilket Ancelotti och PSG bekräftar.

Daniel Sturridge ska ha drabbats av sjukdom. det pratas om hjärnhinneinflammation vilket är mycket allvarligt. Vi får avvakta.

Tisdag:
Luke Shaw
från Southampton är ett nytt namn i ryktescirkusen kring Chelsea. Den lovande 17-årige vänsterbacken förmodas vara ett mål för Chelsea. Även om det inte nämnts förut, och vi har ju bra täckning på vänsterbackssidan. Man undrar ju lite också om viljan hos Southampton att sälja spelare till tillväxt i en större klubb nu när de tagit steget upp i Premier League. Jag tror inte det här händer. Fast den summan 4m är väldigt hög för en oprövad vänsterback som bara gjort någon enstaka match för Southampton i cuperna.

AVB förmodas bli officiell som spudsmanager idag och det första han gör är att bjuda 10m pund för Daniel Sturridge.

Måndag:
Ganso
, som det varit tyst om länge har hamnat i kontraktsdiskutioner och därmed är han i princip klar för Chelsea, eller Man Utd eller Milan som han varit klar för minst ett par år eller... Och nu ska både Sturridge och Meireles följa med AVB till spuds, trots att AVB långt ifrån är klar för hetsporrarna i N17!

Mycket prat om Maicon idag. Chelsea lär vara favoriter före Real Madrid. Spekulanterna tror 6,4m pund lär räcka för att få Inter att släppa 30-åringen som är på sista året av sitt kontrakt. Kanske inte rätt ålder, men till Todd Kane blir färdig vore en högersida med valmöjlighet mellan Iva och Maicon väldigt attraktiv till ett sådant pris.

Det blir officiellt under dagen, men Chelsea lär få med tre spelare i Team GB i OS 2012. Det är Josh McEchran, Daniel Sturridge och Ryan Bertrand som får representera Storbritannien.

Fernando Torres fick trots att Spanien valde att spela de flesta matcher utan anfallare utmärkelsen The Golden Boot i EM till skytteligavinnaren. Torres gjorde tre mål, vilket en bunt spelare klarade av, men ingen av dem gjorde det på så lite speltid (189 min) så titeln gick till Torres.

Wigan lär begära minst 12m pund för Victor Moses, ett löjligt överpris som ingen klubb lär betala vilket innebär att han antagligen spelar ut sin sista säsong för Martinez Wigan. (Fast man vet ju inte med uppvaktande Liverpool som ju pytsade ut 18m för Henderson förra året och även om han kom med i EM-truppen kan jag inte säga att han är bättre än Moses).

Alltfler säger nu att det blir AVB i Tottenham, vilket sparar Chelsea 11m pund. Men också ger oss en oerhört duktig manager som direkt konkurrent. Spuds har också flera värvningar på gång, som evighetsaffären (som aldrig tycks blir klar) Vertonghen, Gylfi Sigurdsson som gjorde succé i Swansea och en för mig okänd brasilianare. Mer oroande är att Moutinho säger sig gärna följa AVB dit, och det är en alldeles för bra spelare för att jag ska vilja se honom i vitt. De vill också ha Dzagoev och lär förhört sig om den möjligheten. Liksom Alvaro Peirera som ryktesmässigt fäljer AVB som en skugga. Frågan är väl var pengarna ska komma ifrån om de inte kan sälja Modric och några till för mycket stora pengar!? Det är nog inte någon överraskning om Levy nu drömmer om ett budgivningskrig mellan Chelsea och Real Madrid som ska betala för hans planer för förnyelse efter Redknapp. Det har dock inte bekräftats och jag undrar fortfarande över Laurent Blanc som nu lämnar Frankrikes landslag, är han med i bilden. Enligt Guardian får vi svar i morgon tisdag.

Det här verkar bli vår tredjetröja nästa år? Lite väl mycket superhjältestuket för min smak, men... vad säger ni? Revbenssignaturerna är förskräckliga tycker jag, men vinkelhakarna ned från axlarna är inte så dumma. Eller?


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!