Europamästarna Chelsea FC

25 juni - 1 juli 2012

Nyheter v-26


TITTA OCH NJUT >>>

NYA FRÅGOR - 3 st

Söndag:
Två Chelseamål sänkte ett stackars skadskjutet Italien som efter släppt in ett tidigt mål och fått Pirlo fullständigt bortraderad ur matchen fick avsluta med tio man. Då passar inhopparna Torres och Mata (i hans första minut i turneringen) på att göra mål. Tänk om de fått starta?! Torres stod dessutom för passet till Mata.

Drogbas siste meddelande till Chelsea var skrivet på anslagstavlan i omklädningsrummet.

"Blue till I die"

Drogbas las message

Chelseas damlag har visat förfärlig form sedan den faktiskt onödiga förlusten i FA Cupfinalen och har förlorat fyra raka matcher. Men vi talar gärna om att de vände den trenden och piskade Liverpools damlag idag med 2-0 borta.


Det är idag officiellt att José Bosingwa och Salomon Kalou lämnar Chelsea. Det är ju 1 juli och deras innevarande kontrakt har gått ut. Bägge lämnar som s k bosman, vilket innebär att Chelsea inte kan få igen några utlägg i form av transferpengar och att spelarna är helt fria att välja vart de ska gå. Kalou har flera friare både i England, Frankrike och Turkiet. Bosingwa har kopplats till Serie A.
    Jag tycker nog Bosingwas insats i Chelsea ofta har underskattats och att han fått orättvis kritik många gånger. Tänk bara på vilken insats han gjorde mot Barcelona på Nou Camp på en ovan plats! Bossman startade 111 av 126 matcher och gjorde tre mål på fyra år.
    Kalou var för mig en super-sub, en inhoppare som kunde komma in och vända matcher. När han startade var jag aldrig lika lycklig då han också hade en enorm förmåga att missa sina chanser, i det påminde han en hel del om Shaun Wright-Phillips. Kalou har rekordet i Chelsea med 107 inhopp (av totalt 254 matcher) vilket kanske inte var det han mest vill bli ihågkommen för. Hellre då för de 60 mål han gjorde under sina sex säsonger.
     Vi tackar dock Bossman och Solly för deras insatser i våra blå tröjor och tror nog de lämnar rätt nöjda med den resa de fått vara med om. Det är ju inte så illa de titlar de tagit med Chelsea. Men det är dags att gå vidare och CSFC önskar dem bägge all världens lycka till (om de inte väljer att spela för någon av våra värsta antagonister...)


CSFC brukar inte kommentera frågorna i våra enkäter så ofta, men nuvarande ställning i den senaste frågan är väldigt intressant. Samtliga röstande, 100%, anser att ligan är viktigast att vinna nästa år, vilket borde ge media en knäpp på näsan för i media är alltid Champions League viktigast. De har ju dessutom i åratal hävdat att för Chelsea spelar i princip ingenting annat någon roll än att vinna Champions League.

Lördag:
Neil Bath fortsätter prata om akademins utveckling. Intressantast är att Chelsea som alltid värnat om de unga spelarnas utbildning nu startar en egen skola på Cobham så att spelarna ska slippa resa över London för sin utbildning. Spelare som inte sköter sin utbildning kan redan idag stängas av, men nu får klubben mycket bättre chanser att hjälpa dem akademiskt också. Fantastiskt bra initiativ om ni frågar mig. >>

Fredag:
Mycket intressant läsning om den restrukturering och förändring som sker i England idag av ungdomssystemet, i hopp om att öka antalet talanger som går vidare från just talang till att spela som seniorer. Det är Chelseas akademichef Neil Bath som reder ut begreppen. Läs. >>>
   Bland annat kommer reservserien som inte fungerat alls egentligen att ersättas av en liga som ska fungera betydligt bättre och som nu kallas Under-21.
   Däremot ger inte artikeln några svar om var de spelare som inte spelar regelbundet i a-laget ska matchträning även om de fyllt 21. Det enda som sägs är att precis som i OS kommer de lagen att kunna innehålla tre spelare som är överåriga.
   Tanken är också att det här ska minska behovet att låna ut spelare, något som är en tombola som för Chelseas del inte lyckats så bra på senaste åren trots succé för Tomas Kalas, men fiasko för Josh McEachran, Patrick van Aanholt.

Från och med nästa veckas Nyheter+ byter vi artikelmenyn till höger, som alltid vid ny säsong. Och den nya säsongen startar ju i juli. En säsong med massor av matcher och fula bucklor att se fram emot; Community Shield, Premier League, Supercupen, Ligacupen, Världscupen, FA Cupen och att bli första lag att ta två raka i Champions League. Själv vill jag ha Världscupen för det vore första gången, allt annat har vi vunnit. Trots att det är en jippoturrnering (enda riktiga motståndet blir Corinthians eller Boca Juniors, vilka nu vinner returen på onsdag i Sydamerika). Men sedan kommer ligan först för mig, CL tvåa som bäst. Start med Community Shield mot City på Villa Park 12 augusti. Det är sex veckor dit. CSFC tar inte semester.

Torsdag:
Den första turnering som kommer att använda mållinjesteknologi blir Fifajippot Världscupen i Japan i december där Chelsea försvarar Europas ära. (Europa har väl vunnit alla upplagor eller....?!) Lite underligt är det då Premier League står redo att införa det, men beskedet, det formella, från Fifa kommer väl antagligen inte i tid före säsongen och PL vill nog inte införa teknologin under pågående säsong. Bakåtsträvaren Michel Platini fortsätter dock sin envisa kampangj för att inte tillåta det inom Uefa, men kommer att bli överkörd då beslut i Fifa går före Uefas egna i sådana här fall.

Onsdag:
En läsvärd analys av en av våra nya spelare, som kommit lite i skymundan men som jag personligen är mycket nyfiken på. Marko Marin >>

Tisdag:
David Luiz
kommer att spela som en av Brasiliens tre överåriga spelare i OS i London nästa månadsskifte. Han är den förste Chelseaspelare som tagits ut till OS, vilket självklart också kommer att innebära att han inte kommer att vara till mycket nytta för Chelsea i säsongsinledningen, men för Davids skull är det ju väldigt roligt.

Matchen mot Reading har flyttats pga Supercupfinalen mot Atletico. Den spelas nu redan 22 augusti. Även matchen mot Southampton kommer att flyttas pga Fifas Världscup i Japan, men där är nytt datum inte klart. >

Måndag:
Chelsea har knutit ännu en sponsor till sig, det amerikanska flygbolaget Delta vars flyg alla går genom Atlanta känns det som oavsett om du ska en direkt linje. Jag vet inte vad Chelsea hoppas få ut av sådana här avtal, men förhoppningsvis ger de lite pengar till spelarköp snarare än spelarlöner.

---
Fyra lag kvar i EM. Tungviktare på tronen allihopa.
    Min personliga förhoppning är att Spanien äntligen ska åka ut. Jag är trött in i märgen på deras märke av antifotboll, eller är det att de försöker göra fotboll till handboll med sitt evinnerliga sidledesrullande och kortpassande. Plus att jag vill inte se fotboll utan anfallare. Visst jag vet att de är otroligt skickliga, men jag kan bara inte gilla den sortens fotboll. För mig är fotboll kamp, fram och tillbaka, böljande, utbytande av chanser inte riskeliminering à la carte genom tolvhundra passningar sinsemellan på mitten. Moderaterna måste älska spansk fotboll, för den står för att ingen människa ska ha en chans genom något annat sätt än deras sätt.
   Det var därför det var så fullständigt otroligt underbart att Chelsea slog ut Barcelona och att Messi fortfarande inte kan komma över det. (Vid sidan om, Barcelona kommer inte att vinna någon titel nästa år heller, för jag räknar inte Copa del Rey som ingen bryr sig om eller fifas japanjippo även om jag kommer att hävda att Chelsea är världsmästare när vi vunnit den i december). 
    Men leken jag tänkte föreslå nu är att ni hör av er till CSFC och svarar på följande fråga:

Vilken spelare i vart och ett av de fyra semifinallagen ska Chelsea spränga banken genom att köpa?
Ni kan välja spelare vi behöver. Eller ni kan välja spelare ni helt enkelt vill se spela i Chelsea. Eller ni kan leka fotbollsspel på Playstation och ta ut en spelare som skulle göra Chelsea bättre – BARA ni motiverar er.

Så här är mina val:
Spanien (vi har redan Torres och Mata).
Iniesta är mitt självklara val. En spelare som utan tvekan skulle göra Chelsea bättre på nästan alla möljliga sätt, utom som huvudspelare. Helt rätt karaktär förutom skickligheten dessutom. Annars hade jag sagt Jordi Alba men Iniesta är nog den Barcaspelare jag beundrar mest. Jesus Navas är också en väldigt intressant spelare men vi har just köpt Marko Marin.
Tyskland. Nästan lika naturligt val för mig. Jag säger som alltid Mesut Özil och jag kan fortfarande inte förstå att Chelsea inte försökte få honom mer trots att Chelsea följt honom i massor av år och han kostade nästan ingenting när Real köpte honom (ca 10 miljoner pund), växelpengar i sammahanget).
Portugal: (vi har Meireles) Christina Ronaldo är kanske världens bäste spelare och i mina ögon borde han få titeln i år för fler mål och bättre landslagsturnering än Messi. Oavsett vad fjanten Rosell i Barcelona säger. Ändå väljer jag bort honom för jag kan personligen inte med personen Ronaldo, världens mest fåfänga person. Han är en typ av människa som ger mig rysningar, tyvärr, även om han minskat filmandet ordentligt efter fått Mourinho som tränare. Och varför, med den taxryggen är väl frisyren egentligen bara kamouflage. Så jag väljer Joao Moutinho, en väldigt duktig utilityplayer, dvs en spelare lite grann som Meireles som kan användas överallt men Moutinho är bollsäkrare och mer vårdad spelare (plus han har bättre frisyr och mindre tatueringar –ja, jag har stil och är över fyrtio!).
Italien. Ingen även om jag älskar di Natale. Balotelli är en talang, men mer problem än vad hans talang är värd. Abate har haft en bra turnering i en position vi letar, men ändå. Pirlo har för mig varit Italiens klippa och stjärna, men han är inte aktuell även om han gör en sista fantastisk turnering.
      Och bland alla övriga lag tar jag en spelare som just sålts till Werder Bremen. Gebre Selassie för han skulle fylla ett behov i Chelsea, i rätt ålder och med rätt utvecklingspotential. För mig turneringens fynd även om jag blev väldigt förtjust i Reus i den enda match han fått göra.
     Ni kan skriva era förslag på Facebook >>> eller skicka ett mejl så publicerar vi det här. >>>


 

Rykten, notiser m m, v-26


Söndag:
Roligaste och mest optimistiska ryktet hittills den här Silly Season kommer insidefutbol med. De hävdar nämligen att PSG tänker försöka köpa John Terry. Förmodligen kopplas det till JTs juridiska problem för vad som ev kan ha sagts i ett derby.

I samma anda är ryktet att Chelsea är villiga att släppa Frank Lampard fri utan övergångssumma. Detta för att minska lönekostnaderna som är anmärkningsvärda i hans kontrakt under sista åren. Det är återigen LA Galaxy som rycker i vår ikon som lär vara frestad, enligt medierna. Personligen tror jag Lamps stannar då han fortfarande har ambitionen att spela riktig fotboll på högsta nivå och inte varva ned i medieskenet. Plus vad händer med hans flickväns jobb? Men om ett år kanske. Fast det är klart, nu när Chelsea är Europamästare kanske han känner som Drogba att det går inte att toppa så han satsar på lite mer pengar att köpa fler hus för.

Betydligt mer trovärdigt är att Chelsea stoppade Gary Cahill från att delta i OS (osis för honom) då RdM vill att han ska göra en hel försäsongsträning med klubben. Cahill kom ju mitt under säsongen och gjorde en åtminstone för mig överraskande stark insats. Däremot får Daniel Sturridge delta i OS om han blir uttagen.

Chelsea ska tackat nej till FCKs erbjudan om att ta Romelu Lukaku på lån. Inte oväntat då SAS ligan knappast ses som rätt plats för att utveckla Drogbas efterträdare. Annars är det ju FCKs nye tränare som känner Lukaku väl från Anderlecht som vill låna belgaren. Chelsea kommer att kraftigt begränsa utlånande av spelare i år om CSFC läser signalerna rätt. Missnöjda som vi är med resultatet från förra året samt den nya Under-21 ligan. Blir det lån kommer de att bestämmas mycket sent, förutom de redan gjorda lånen av Courtois till Atletico och Bruma till Hamburg.

Gianfranco Zola
är hetaste namnet att ta över i Watford när familjen Pozzo nu köper klubben. Zola som inte jobbat som manager sedan han fick sparken från West Ham 2010 blir därmed ännu en f d Chelseaspelare som är manager i engelsk fotboll. Snart domineras engelsk fotboll av managers som har ett förflutet i vår klubb; Roberto di Matteo, Zola, Poyet, Clarke, Hughes, Rodgers är bara några av managers med förflutet i Chelsea. Därtill kan AVB komma att göra en comeback i PL. Hasselbaink tillhör Nottinghams managerstab. (Även Laudrup kan ju sägas ha anknytning till klubben även om det kanske är lite långsynt, med tanke på att det var hans bror som spelade för oss! ;-)

Lördag:
Maicon påstås nu vara aktuell för Chelsea då Inter rensar hus och gör sig av med flera äldre spelare. Lucio t ex fick ju inte nytt kontrakt. Hur trovärdigt det här är går inte att sia om, men Maicon som för några år sedan var världens bäste högerback i mina ögon har inte haft någon bra säsong, eller nägra bra säsonger faktiskt nu. Han är 30 år gammal vilket också motstrider snacket om föryngring i Chelsea. Samtidigt påstår andra källor att även Inters playmaker Wesley Sneijder kan släppas för så lite som 20m pund. Sneijder hade också en rätt usel säsong förra men är yngre och kan säkert hitta en andra vår i en ny omgivning om det blir så att även han lämnar Inter.

Elmanders klubb Galatasaray erbjuder frie Salomon Kalou ett mycket bra kontrakt. Vi får se vad som händer med vår super-sub som dock svek så ofta när han fick starta, även om RdM verkade ha större förtroende för ivorianen än jag hade.

The Sun, inte tillförlighetens källa, säger nu att Chelsea har faktiskt inte betalat André Villas-Boas något enormt avgångsvederlag när han fick gå i mars. Något som ju sagts hela tiden. Istället lär Chelsea betala hans lön 100.000 pund i veckan till han får ett nytt jobb. Så om AVB tar jobbet hos Tottenham vilket tydligen fortfarande är aktuellt även om jag har intrycket att spuds helst vill ha Laurent Blanc, så skulle AVB förlora 11m pund. Å andra sidan lär han ju få ny lön, även om den knappast är på samma nivå, när han tar ett nytt uppdrag. Själv vill jag fortfarande inte se honom i spuds då jag anser honom för bra för dem. Ännu kanske en av myterna kring Chelsea kan avfärdas genom denna nyhet om den stämmer. Fast sportjournalisterna lär nog fortsätta hävda att Chelsea köpt ut AVB oavsett.
   Ekonomiskt vore det ju faktiskt utmärkt för Chelsea om spuds tar AVB dock. 11m pund sparade i utgifter får man en utmärkt spelare för.

Uniteds högerback Rafael är tillbaka i ryktena till Chelsea. Underligt då det för flera veckor sedan påstods att han skrivit på en förlängning med United. Vi får nog betrakta det här ryktet som ett långskott.

Även Cesar Azpilicueta är tillbaka i ryktessvängen då han vill lämna Marseille för en större klubb i hopp om att nå sin dröm att få spela i spanska landslaget.

Fredag:
Om AVB blir ny boss på 3 Point Lane kommer han att värva Daniel Sturridge. Visst. Två problem med det scenariot bara, plus självklart det faktum att det är påhittat av tidningarna. AVB är inte boss i Tottenham, och beroende på vem man lyssnar till kommer han inte att bli det, två - varför skulle Chelsea sälja Sturridge till spuds?

Medan vi diskuterar Chelsea och spuds så tror nu de engelska tidningarna att Chelsea kommer att kidnappa Reals bud på Luka Modric och bjuda hela 36m för kroaten. Jag är tveksam, särskilt som jag tror att det handlar väldigt mycket om att Tottenham hellre säljer Modric utomlands än till en konkurrent.

Sport Witness (okänd) hävdar att Barcelona tänker försöka få David Luiz och Brana Ivanovic till nästa säsong. Lycka till säger jag med mycket stor dos ironi och sarkasm. Det kommer förstås inte att hända även om Barca åter kunde plundra ett spanskt lag på deras största talang Jordi Alba från Valencia som kommer att förstärka Barcas ganska svaga försvar.

Mycket rykten om att Chelsea skulle bjuda 25m för Stevan Jovetic, 22 år och 14 mål på 27 matcher förra säsongen. Låter mycket högt. Men då Fiorentina förklarat att han inte är till salu kanske det är sant.

Torsdag:
Mer rykten om stavningsutmaningen Lukasz Piszczek från Dortmund. Ändå har jag svårt att tro på dem.

Alla Chelseafans är inte smarta. Som den som inte bara ägnade sig åt att skrika rasistiska kommentarer, han filmade sig medan han gjorde det. Fem års avstängning kom han undan med, synd, det borde varit mer antar jag. Vilket väl är livsfarligt att säga med tanke på vad JT inom någon vecka ska möta. Det finns ju anledning att kanske frukta rättsprocessen där.

Onsdag:

Uefa financial rules är ett skämt som bara usla sportjournalister och naiva forntidsönskande rekordmagasinetmänniskor tror på. Men de har en intressant effekt just nu. Då Manchester City inte kan bli av med spelare de vill sälja, kan de inte riktigt köpa spelare heller. För då deras lönekostnader är högre än intäkterna är de inte i närheten av att klara Uefa FFR. Chelsea har för höga lönekostnader, men är inte i samma krisläge gentemot reglerna alls. Det blev extra tydligt ikväll när Bayern valde Mandzukic istället för Dzeko som City hade hoppats bli av med.

Ett rykte som varit stendött sedan silly började är Higuain. Nu dyker det upp ett rykte om honom till Spuds! Spuds som fått Bale att skriva på en kontraktsförlängning, vilket nog var avgörande för deras eventuella framtid.

Nej, jag har dubbelkollat. Det är inte första april idag. Men den här artikeln är nog det dummaste jag läst, definitivt på mycket länge. Så är den skriven av en scouser. >>> Läs själva och se om ni håller med om att Stewart Downing (inga mål t ex) är en bättre värvning än Juan Mata. Vi får väl säga så här; man kan se fotboll på mängder av olika sätt. Och att Downing är en stor fotbollsspelare, det ser vissa av oss inte alls. Att ens komma på tanken att jämföra honom med Mata... varför inte med Silva också då? Svenska sportjkrönikörer anser ju att spanska landslagets fotboll är bäst i EM, svenska folket (minst 65% i varje omröstning jag sett tycker den är skittråkig - jag tillhör dem då jag inte gillar fotboll som härmar handboll). Plus att jag tror inte Spanien skulle haft en chans mot Chelsea i en match. Tyskland kanske har en chans för de kan åtminstone överraska med en spelvändning.


CSFC har spekulerat i det tidigare och nu börjar ryktena komma. Florent Malouda som en del säger Chelsea erbjudit Fluminense lär ha pratat med konkurrenterna Vasco da Gama istället. Ryktet kommer dock från The Sun så vi vet inte hur mycket, eller litet det är värt. Men det vore nog bäst både för Malouda och Chelsea om han går vidare i sin karriär, liksom självklart även Yossi Benayoun som det varit tvärtyst om sedan det blev klart att Arsenal inte ville betala något för honom.

Tisdag:
Tidigare idag skrev vi om Drogba och Barcelona. Nu bekräftar Barcelona som vi trodde att ryktet är skitsnack och ännu en spansk medielögn. Men tror man på något som står i spansk sportpress då får man nog skylla sig själv numera. Värre lögnare finns inte i media.

André Shürrle har fått prislappen 15m pund. Löjligt dyrt, men vi vet ju hur det är. När en spelare knyts till Chelsea går priset upp minst 30%. Jag kan faktiskt inte heller se behovet. Med Moses fanns åtminstone fördelen av att han räknas som home-grown även om han inte längre är engelsman.

---

Drogba
har själv sagt att han går till Shenhua, men arroganta Barca och deras supportrar är övertygade om att han kommer att riva det kontraktet om Barcelona vill ha honom. Är inte alls lika säker. Det är dessutom ett spanskt rykte och sådana är det inte värt energin att tro på.

Måndag:

Napoli planerar att ersätta Lavezzi med Raul Meireles. Kanske inte ersätta direkt, men genom Meireles förstärka sitt mittfält. Pengar får de genom försäljningen av Lavezzi till PSG. Vi får väl se, jag är inte så säker på att Meireles är intresserad, eller om Chelsea är. Den spelare Chelsea vill bli av med är nog snarare Malouda (och Ferreira).

Chelsea ska intressera sig för André Shürrle istället för Victor Moses enligt tidningarna. Låter ju smart, eller inte. För om Moses kostar för mycket, då lär Schürrle kosta mångdubbelt mer. För även om Moses spelat i alla engelska ungdomslandslag men valt att representera Nigeria i landslaget så är Schürrle på en helt annan nivå i sin karriär.

Atletico Madrid säger att de kommer inte att sälja Falcao till något pris. Som sagt förr, det är ett uttalande vi hört många gånger förr och påfallande ofta precis innan en försäljning skett. Som t ex Torres. Porto har försökt sig på samma taktik med Hulk, och ändå försökt få igång ett budgivningskrig mellan Chelsea som Hulk vill till och PSG som han inte vill till.

Olivier Giroud, Montpellier, har varit aktuell för gooners hela silly season. Nu påstår de att han tackat nej till Chelsea för det klubbvalet. Låter välidgt mycket som en billig efterkonstruktion. Jag tvivlar på att Chelsea visat något som helst seriöst intresse för Giroud..

Florent Malouda som är född i sydamerika har flera gånger talat om att han skulle vilja spela i Brasilien någon gång av sin karriär. Nu har rykten startat om att Chelsea ska erbjudit Fluminense att köpa fransmannen.

Det har förstås redan börjat, spekulationerna, skvallret och ryktena inför John Terrys stundande åtal om rasism på planen. CSFC kommer inte att bevaka detta utan enbart meddela utslaget (som också kan påverka hur JT får spela fotboll i början av säsongen). Detta har inget direkt med Chelsea att göra utan är en civilrättslig soppa av skvaller, påståenden och möjliga fakta som vi håller oss borta från även om ni säkert kommer att se massor med konstiga påståenden och händelser framöver då juridiska finter och strategier ska testas i medierna. Obehagligt och inget vi som sagt tänker bry oss oavsett


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!