Europamästarna Chelsea FC

18 - 24 juni 2012

Nyheter v-25


TITTA OCH NJUT >>>

Midsommarafton:
Det verkar klart att Thibaut Courtois stannar i Atletico Madrid nästa säsong också. Ingen direkt nyhet, men...

Hoppet är inte helt ute för Chelsea om en flytt till Battersea - Nine Elms, även om det i praktiken självklart är så att det kommer inte att hända. Men som del i ett sista försök att få del av området publicerar Chelsea idag bilder på hur stadion skulle sett ut. Det hade blivit en rektangulär stadion med Batterseatornen som spektakulär fond. Se själva på Chelseas hemsida: >

Onsdag:
Jag hoppas ni noterat att tidernas största hycklare, Sepp Blatter som i åratal bekämpat alla former av tekniska hjälpmedel i fotbollen plötsligt gjort en helomvändning efter att Ukrainas mål mot England (undrar om just det påverkade?) inte godkänts trots en blind domare bara 7-8 meter därifrån. Nu säger Blatter vars Fifa förbjöd engelska FA från att använda målkameror förra säsongen, att målkameror är inte bara önskvärda, de är en nödvändighet i framtiden. Wow, Blatter, välkommen in i verkligheten. Patetiska makthavare fotbollen har. Självklart måste målkameror bli ett krav i alla de största ligorna och tävlingarna inom en mycket snar framtid. Absolut senast kommande säsong.

Chelsea har lagt in ytterligare en träningsmatch innan Community Shield. Vi möter vår gamle spelare Gus Poyets Brighton & Hove Albion som de heter den 4 augusti.

Didier Drogba är nu tydligen klar för Shenhua och vi önskar honom verkligen lycka till. Han förtjänar en sista (enorm) lönecheck. Dessutom i Kina ställer han ju inte till några problem för oss i någon ny klubb... I Shanghai återförenas Drogba med Anelka och det måste ju ändå sägas är ett väldigt respektingivande anfallspar, särskilt i asiatisk fotboll. Kontraktet kan vara det största för en fotbollsspelare någonsin (även om det är lite osäkert, även Eto'o tjänar ju en hel del, liksom Aguero, Ronaldo och Messi). Bedömare tror kontraktet är på 2,5 år.

Tisdag:
Mata
som inte fått spela trots det spanska försöket att avskaffa anfallare i EM lär fått Chelseas tillåtelse att delta i OS. Vilket innebär att förmodligen minst två Chelseaspelare deltar där, David Luiz och Juan Mata. Även Sturridge och Lampard nämns.

Måndag:
Vi startar nästa säsong mot Wigan. Frågan är om deras tränare fortfarande heter Roberto Martinez då. Han är ju aktuell för spuds. Chelsea startar på bortaplan. Vi avslutar på hemmaplan (efter FA Cupfinalen) mot Everton.

Hela spelschemat >>> inkl cuperna

Försäsongsmatcherna spelas så här:
18 juli - Seattle
22 juli - PSG
25 juli - MLS All Stars
28 juli - Milan

Sedan är det OS också för några spelare, ej klart vilka ännu 26 juli - 11 aug.

 

Rykten, notiser m m, v-25


Söndag:
Nu sägs det att Chelsea inte längre är intresserade av Hulk. Kan det ha något samband med att Porto uppger att Chelsea aldrig visat intresse eller lagt något bud på anfallaren? Medias förklaring är att Chelsea vägrar ställa upp på ett budgivningskrig med PSG om Hulk och anser att Portos prisönskan kring 38m är på tok för hög (vilket det är). Istället ska vi intressera oss för Rondon i Malaga eller Ba i Newcastle...

Lördag:
Nästan allt i England rör kvartsfinalerna i EM och tongångarna har återigen blivit högmodiga som bara den, England är nästan redan Europamästare inspirerade av Europamästarna Chelsea, mathcerna är närmast redan spelade - om vi får tro de engelska tabloiderna som talar om sina bulldoggar (ett uttryck de stulit från Ashley Cole även om det är en klassisk engelsk symbol). Personligen tror jag de kan ta sig till semin där Tyskland kommer att piska dem tillbaka till jorden, men enbart för jag är inte ett dugg imponerad av Italien.

Det som närmast rör Chelsea i ryktescirkusen är att AVB förnekar att Tottenham ens kontaktat honom om den lediga managerposten som spuds verkar hantera lika långsamt och omständligt som Chelsea hanterade sin managersituation tidigare. Annars tycker jag den ovanligt rörliga managercirkusen i England i sommar är ovanligt intressant. Tyvärr fruktar jag att Brendan Rodgers kan få ordning på Liverpool, men Lambert i Villa och kanske framförallt Laudrup i Swansea tycker jag är väldigt spännande utnämningar som ska bli väldigt intressanta att följa. Chris Hughton tyckte jag gjorde ett utmärkt jobb i både Newcastle och Birmingham så det ska bli intressant att se om han kan få ordning på ett just nu skakigt Norwich som också tappar viktiga spelare. Och vår Steve Clarke, Chelsealegend och assisterande tränaren som bar Dalglish på sina axlar i WBA blir också intressant. Stannar Martinez i Wigan som ännu en sommar tycks förlora varje spelare som man tycker burit klubben?

Midsommarafton:
Vi vet ju hur media är och just nu är de, om vi så säger. Trots att RdM nyss anställts på två år av Chelsea ser media honom enbart som en tillfällig lösning till Guardiola kommer. Media måste uppenbarligen ha en myt de kan klistra på Chelsea oavsett sanningshalt eller ens underlag till sanning. Och då Guardiola påstås ha sagt nej till Bayern Munchen är han självklart i media aktuell för Chelsea igen. Stackars RdM - han har inte ens börjat sitt permanenta tvåårsjobb hos Chelsea innan media gjort honom till Dead Man Walking.

Mycket rykten fram och tillbaka om Hulk till Chelsea som han säger sig vilja och att han därför tackar nej till PSG - samtidigt som Porto hävdar att de inte fått något bud från Chelsea. Det sägs dock inte vad som menas med ett bud.

Aftonbladet säger att Gebre Selassie skrivit kontrakt med Werder Bremen, vilket skulle innebära att backen som gjorde EM-succé inte längre är tillgänglig..

Torsdag:
CSFC har försökt pusha för Tjeckiens högerback Gebre Selassie, det lär nu nått Chelsea också som enligt ryktena skickat scouter att kolla den unge backen, som dessutom skulle kosta en resonabel summa. De kan ju tala med vår vicekapten Petr Cech om möjligheten och potentialen.

Porto lär inte fått något bud från Chelsea på Hulk så frågan är hur mycket om Hulk är spekulation och hur mycket som har substans.

Fiorentina hävdar att Stevan Jovetic inte är till salu. Ett uttalande som oftare än inte brukar föregå en affär, snarare än att avskräcka någon.

Även Wigan spelar ut ungefär samma kort, fast med David Whelans ord är Victor Moses inte redo för flyt till en annan klubb ännu utan behöver ett år till i Wigan. Det har visst fog, men nog handlar det mest om att Wigan redan förlorat tongivande spelare (som alltid under somrarna) och inte hittar ersättare så de vill knappast bli av med sitt stora löfte heller.

Onsdag:
Marcel Desailly
påstås ha skrivit kontrakt med Chelsea om att bli försvars-coach för klubben. Kontraktet ska skrivits redan förra veckan, men inget har offentliggjorts från Chelseas håll så vi tar det väl med en nypa salt. Men lite intressant är ju ryktet. Bakom ryktet står goal.com som varit ute och cyklat en del på sista tiden efter att tidgare varit en halvseriös källa.

Victor Moses
är onsdagens hetaste rykte. Det sägs att han verkligen vill till Chelsea, Londonkille som han är skolad i Crystal Palace (om än född i Nigeria är han uppväxt där och har spelat för alla engelska ungdomslandslag). Enligt ryktena ska Chelsea gett ett lågt öppningsbud kring 4m pund, vilket säkerligen måste dubbleras och kanske lite till då det handlar om en engelsk spelare. En intressant spelare även om jag kanske inte riktigt ser behovet av honom just nu.

AVB är med Laurent Blanc hetaste tipset för Tottenham. Gillar det inte. Vill inte se en så duktig manager ta revansch på oss i spuds. AVB har tydligen haft två dagars diskussioner med Daniel Levy nu, men klubben påstås först vilja diskutera med Blanc som tidigare nämndes för Chelsea också. Däremot lär spelarna i spuds inte alls vara glada över AVBs kandidatur. Vi får väl se vad som händer.

Som vi sa igår vill Hulk till Chelsea trots att PSG lär kommit in som en seriös kandidat och Porto försöker få till en budgivning kring brasilianaren. Hulk själv lär dock säga nej till Ancelotti till förmån för SW6.

José Bosingwa lär erbjudits till Barcelona (jag tvivlar på att de är intresserade trots försvarsbehov). Däremot lär Juventus vara intresserad. Bossman är ju fri transfer så Chelsea är inte inblandad längre i vart han går.

Tisdag:
Hulk
säger sig bli lycklig om han får gå till Chelsea, men då han har kontrakt till 2014 är det ju en kostnadsfråga för Chelsea. Läs mer >

Nu ska Chelsea gett sig in i kampen om Victor Moses. Så vi får väl se om denne spelar med eller mot oss i första matchen nästa säsong. Eller med Arsenal, Liverpool, QPR eller någon av de andra klubbarna som söker hans tjänster.
   Chelsea ska ha bjudit 4m pund vilket anses vara ett skambud. Jag har lite svårt att tro på det här, inte allt som kommit ur David Whelans mun i sommar har stämt med verkligheten heller.

Det sägs att Porto inte vill gå vidare med Hulk-affären för att de tror att Tottenham tänker ge sig in i en budgivning. Inte särdeles trovärdigt alls.

Chelseas personal tillhör de senaste som påstås skadat en buckla i sitt firande, den här gången är det den där med de stora öronen som kommer att stanna i London ända till kvällen den 25 maj nästa år då finalen återigen spelas på Wembley. Champions League alltså. Finns det någon idrottsbuckla som inte tappats, bucklats eller skadats under sina firande. Det är ju det som håller guldsmederna med jobb.

Måndag:
Ansedda finanstidningen Forbes hävdar att Drogba kommer att tjäna 310.000 dollar i veckan om han skriver på för Shenhua. Hyfsad inkomst.

Ok, hur många är ni som tror på detta?
Juventus har erbjudit Chelsea häpnadsväckande 24m pund för vår 50m-spelare Fernando Torres.
Det är Goal.com som påstår detta. Årets hittills mest löjeväckande Silly Seasonlögn.

Nu börjar högerbacksryktena komma snabbt och ofta. Tydligen har media upptäckt vad CSFC sagt i månader, det är en högerback, back-up, vi behöver. Därför kopplas nu Dortmunds Łukasz Piszczek (vilken stavningsrysare...) till Chelsea. Det verkar inte särskilt hett trots att "källan" talksport påstår att Chelsea vill betala 6m pund, Dortmund däremot vill ha 15m!!! Löjlig summa, men då det handlar om Chelsea är det som vanligt minst 30% överpris. Fast det är för dyrt även om vid drar bort det.

Det var lite snack om Rafael i början av Silly Season, fast sedan dess har vi vetat att United sa nej (om nu Chelsea verkligen frågade). Nu står det klart verkar det som att Rafael får nytt kontrakt med de röda.

Chelsea lär vara intresserade av ung U-17-spelare från Flamengo, Douglas Baggio. Han har blivit känd de senaste dagarna för en särdeles fin bicycleta som han gjorde under träning, och sådana når ju också världsberömmelse nu för tiden.

Edinson Cavani lär fått en prislapp. Han kommer att kosta 70m euros!

Drogba lär komma allt närmare Shenhua och Jacob Mellis, rökgranatkastaren som kastade bort sin karriär får kanske chansen hos Tykes, eller Barnsley som vi känner dem som här i Sverige.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!