Europamästarna Chelsea FC

11 - 17 juni 2012

Nyheter v-24


TITTA OCH NJUT >>>

Söndag:
Spelar Ashley Cole, och det lär han nog göra mot Ukraina blir han den engelske spelare som spelat flest matcher i en viktig turnering (EM+VM) med 21 matcher.

Lördag:
Ramires har vunnit en prestigefylld utnämning även om han inte kom med i OS-truppen som en av de överåriga. Han har vunnit brasilianska Mundo no Futbol-utmärkelsen som går till bäste brasilianske spelare som spelar utanför Brasilien!

Torsdag:
Reklam-4an fortsätter sina kvasihistoriska trailer-anspelningar inför Sveriges matcher i en just pågående turnering. Är det så smart det. Nu har inte England och Sverige krigat mot varandra så många gånger, men år 1066 fick nordiska krigare, vikingar, ordentligt på moppe vid ett ställe som heter, just det, Stamford Bridge. En seger som dock blev dyrköpt för engelsmännen då de någon månad senare i sin tur fick på moppe för att de förlorat för många slagskämpar och tvingats flytta söderut för att slåss mot normanderna. Det slaget stod vid Hastings i oktober och blev dyrt för engelsmännen. Det ursäktar dock inte att vi nordbor fick ordentligt med stryk uppe i Yorkshire dessförinnan av dem. Något Herman Lindquist och de som "tänkt" till hos fyran kanske borde haft i åtanke. Särskllt nu när deras analogi till Poltava blev otäckt anpassad till hur svenskarna uppträdde den här gången - också.

Chelsea fortstätter stärka akademin. Ny är en målvakt från Swindon. 13-årigen Jared Thompson. Chelsea betalar en icke avslöjad summa för målvaktslöftet vars bror spelar för Nordirlands ungdomslandslag.

Onsdag:
Det är nu klart att Roberto di Matteo är manager även i fortsättningen. RdM och klubben har träffat ett tvåårsavtal.

Dags att börja blicka framåt. På måndag publiceras spelschemat för nästa säsong. CSFC kommer självklart att publicera det så fort vi kan efter det. (Under Resultat-länken).

David Luiz kommer att spela OS för Brasilien. Juan Mata har uttryckt önskemål om att få spela även OS för sitt Spanien. Sturridge är en av kandidaterna till Team GB och det har även pratats en del om Lampard i det laget som kompensation för att han missar EM.

Tisdag:
Efter att nu sett samtliga lag i landslags-EM är det i mitt sinne inget som helst tvivel. Europamästarna Chelsea skulle sopat hem den här turneringen. Vi hade nog släppt in några mål då det i flera länder finns någon, ibland till och med några duktiga spelare men kvaliteten som lag är inte jämförbar med de bästa klubblagen i fotboll. Däremot måste Chelsea somnat för att förlora matcher av första omgången att döma.
    Så varför är det en sådan hajp kring EM i media? Är det för att det finns så få landslags jämfört med klubblag att alla liksom måste hålla på ett? Eller är det någon unken form av nationalism från tiden när sådant här avgjordes på slagfält med efterföljande herravälde? Eller är det helt enkelt för att vi kan inte välja landslag som vi väljer klubb, vi är ju liksom bundna till det land vi bor i, är födda i? En slags familjeband som är starkare (för många) än de band vi väljer (jmf familj med val av livspartner...;-)?
   Det sagt, i brist på Chelsea så får vi väl heja på det landslag som finns i vårt hjärta. Själv har jag inte direkt tippat mitt land som slutsegrare, men under lär hända. Det kanske till och med kan bli spännande någon gång i turneringen
   Fast ärligt talat, jag ser hellre Chelsea. (Sveriges första halvlek måndag kväll och Mikael Lustig hela matchen var nog bland det sämsta jag sett, och jag som trodde Sverige skulla ta sig ur den här gruppen. Andra halvlek bättre. Är det någon tröst att det är en fd Chelseaspelare som spelade bort oss?!).

Det lär öppnats upp en liten öppning för Chelsea angående Battersea ändå. Det vinnande dubbelkonsortiet säger nu att de har inte helt bestämt sig för vad de ska göra med marken om deras bud går igenom hela processen. De kanske till och med bygger ett stadium...

Måndag:
Legendaren Ron "Chopper" Harris erbjöds att följa laget att hämta medaljerna vid Champions Leaguefinalen. Harris som gjort flest matcher för Chelsea kunde dock inte delta, men det är kul att Chelsea av idag uppmärksammar sina gamla hjältar och ger dem en sådan här möjlighet - och det hade ju blivit som Europamästare Chopper! (Annat var det på Ken Bates tid då före detta spelare, inkl Harris ombads hålla sig borta från Stamford Bridge).

 

Rykten, notiser m m, v-24


Söndag:
Joao Moutinho har kopplats till Chelsea under minst ett år, däremot har jag aldrig hört honom beskrivas som Portugals nye Deco förut. Jag tror inte det händer nu heller, att han kommer alltså.

Daniel Sturridge försöker sälja sig själv ordentligt nu och påstår (visserligen enligt Mirror) att Chelsesa orsakade att han inte kom med till EM. Som om hans egoistiska spel, och ärligt talat usla spel efter skadan inte var en större orsak. Ska det vara så här, sälj honom. Arsenal, City och Liverpool ska vara intresserade, men självklart ska Chelsea inte sälja till de klubbarna. Vi ska aldrig sälja spelare till konkurrenterna som jag ser det.

Polackerna (som åkte ut) Robert Lewandowski och Lukasz Piszczek ska vara intressanta för Chelsea. Jag har rekommenderat Lewandowski sedan en tid, men Dortmund lär inte släppa honom utan rekordsummor. Källan är dock oseriösa The National.

The Premier Owl, ibland seriös, ibland väldigt spekulativ, försöker nu pusha Guiseppe Rossi i Villarreal för Chelsea. Vad sajten har för fog för det framgår inte på något sätt.

Lördag:
Bastian Schweinsteiger är inte intresserad av att flytta till Chelsea. Visste inte att Chelsea var intresserade av honom nu (för ett par tre år sedan var det en annan sak). Men vi vet alla hur ryktet uppkom i pressen den här gången. För Roman A råkde nämligen stöta på tysken under EM...och självklart ansåg media att det var för att köpa Schweini.

Fiorentina meddelar att allt prat om Stevan Jovetic är just det, prat. Ingen klubb har gett bud på mittfältaren.

Det pratas mer och mer om Mathieu Debuchy som ju spelar i en position där Chelsea behöver förstärka och Chelsea lär fått övertaget på framförallt Newcastle som också vill ha spelaren. Säger ryktena alltså.

Shanghai Shenhua hoppas fortfarande på Drogba som nye managern Sergio Batista verkligen vill ha. Däremot har alla andra rykten om Drogba, från Real och Barcelona och även Marseille tystnat.

Celtics Victor Wanyama som flera klubbar lär titta på lär nu även vara bland dem som Chelsea intresserar sig för. Wanyama är bror till den i Sverige mer kände Macdonald Mariga som gjort en fin karriär i Italien.

Fredag:
F d Chelseanyheter. Salomon Kalou har dykt upp som ersättare till Eden Hazard i Lille. Intressant. Skulle nog passa Kalou väldigt bra.

AVB är hetaste namnet att efterträda Redknapp som manager i Tottenham. Om Spuds kan behålla sina stjärnor är det nog väldigt intressant för dem, men jag tror de tappar Modric och Bale efter Levys självmål, och då är det kanske ett projekt AVB får svårt att intressera sig för.

Shenhua från Shanghai lär gått in i slutdiskussioner med Drogba om ett kontrakt. Jag unnar the Drog all lycka och hoppas han får snuskigt bra betalt.

Torsdag:
De ger inte upp, för femtielfte gången förväntas vi nu öppna plånboken (stort) för Kaka. I ett budgivningskrig med City. Varför? Nej tack är mitt svar. Fel pris, fel position och numer även fel spelare.

Vi ska nu också köpa Hatem Ben Arfa från Newcastle. Som en av deras fansajter säger; finns det någon Newcastlespelare Chelsea inte vill ha? Svaret är ja, vi vill inte ha någon av dem som kopplats till Chelsea och jag skulle bli extremt förvånad om någon spelare kommer från Newcastle till Chelsea, men jag tror mer på Kalou till Newcastle där han skulle passa bättre än i Liverpool som tycks vara etta på spekulationerna var vår super-sub hamnar. 26m påstår Daily Mail m fl att vi tänker betala för Ben Arfa.

Maicon, 30 år, verkar hamnat i ryktesfloran kring silly season och Chelsea är självklart en klubb han kopplas till. En bra spelare även om han inte riktigt stått att känna igen de senaste säsongerna, men på en position vi behöver förstärkning så varför inte om priset är det rätta.

Vi har nu också kopplats till Lilles Mathieu Debuchy som spelar högerback också, bl a i Frankrikes EM-lag. Det är ett intressant namn som tidigare mestadels kopplats till Arsenal. (Han är ju fransman)

Hetaste ryktet nu är dock Stevan Jovetic som managerlösa Tottenham verkligen vill ha. verkar det som. Priset anses ligga kring 20m pund, vilket går att jämföra med vad vi förmodligen fick pytsa ut för Hazard (32m). Jag ser inte direkt behovet, men ska vi handla en mittfältare är det nog den spelare jag helst ser. Även om det finns frågetecken kring hans knän, han var långtidsskadad redan förra året.

Luka Modric är fortfarande med i skvallret. Han lär säkerligen lämna Tottenham nu när Redknapp fått sparken (och det försöker nog Bale också göra om någon klubb kan lägga upp kostnaden). Med Modric är det dock så att han har en rent svag säsong bakom sig och verkar säljas till United, som alltid när det handlar om spudsspelare - och det till ett reapris jämfört med det pris han betingade förra året och inte såldes till. (Nu ca 20.22 m, förra året ansågs det att Chelsea bjudit 40m). Jag är inte så intresserad, och klart mindre än förra året efter att tittat lite extra på Modric den här säsongen. Chelsea kan inte som Tottenham anpassa sig efter en enda spelare och Modric har inte imponerat mig särdeles mycket under året. Hans främsta plus i sammanhanget (han är ju en bra spelare, men...) är hans PL-erfarenhet.

Onsdag:
Mehdi Benatia
lär vara aktuell för Arsenal och Chelsea även om det kommer som en överraskning för de flesta insatta. Men det är Napoli som öppnat direkta förhandlingar.

Edson Cavani är fortfarande het i ryktena åtminstone för City, Chelsea och nu även Juventus.

Thibaut Courtois tror själv att han kommer att lånas ut till Atletico även nästa säsong och att han får spela Supercupen mot Chelsea. Inget är dock klart.

Stevan Jovetic
lär fortfarande vara aktuell för Chelsea, om vi kan tro medierna. Ryktet kommer dock från Italien där de hävdar att Chelseas representanter träffat Jovetic under dennes semester i Spanien.

Hulks agent gör sitt för att höja priset och därmed sin egen provision. Senast genom att dels påstå att Hulk kan stanna, dels att andra klubbar minsann är intresserade av att köpa honom. Jag tror inte Chelsea är särskilt oroade. Ett betydligt större problem blir nog att komma överens med Porto om Chelsea vill ha Hulk. Jag tror knappast någon annan klubb är seriöst intresserade med tanke på kostnaden. Inte ens PSG eller Malaga. Av övriga klubbar som skulle ha råd är nog ingen intresserad just nu.

Kan Roberto di Matteos utnämning hänga i luften igen då Harry Redknapp förväntas sluta i Tottenham i dagarna. Enligt medierna, och enbart enligt dem så vitt jag förstår, är Roman en stor beundrare av Uncle 'Arry och skulle då kanske erbjuda honom RdMs jobb....

Tisdag:

Jag har väntat ett tag och nu har det hänt. Äntligen kopplas Robert Lewandowski till Chelsea. Han har imponerat på mig bakom de namn som alla talar om och vi får lite senare ikväll se honom igen.

---
Chelsea lär konkurrera med Arsenal om att få betala 11m pund för en för mig okänd spelare, Salomon Rondon. 22-årig anfallare i Malaga, fast från Venezuela. "Nyheten" kommer från spanska medier, Marca och Daily Star...

Ryktena ökar kring Sergi Roberto från Barcelona. Intressant namn även om det kanske är en position vi är väl försedda för tillfället.

Patrice Evra klagar över att England spelade som Chelsea. Om det är sant får jag nog revidera mitt tips ordentligt, även om jag nog gjorde det efter att sett Sveriges första halvlek och Lustig.

---
Jag trodde faktiskt vi hade hört det sista av idiotin att vi skulle köpa målvakt, men inte ger media upp så lätt inte. Tim Krul lär gett oss ett dråpslag genom att säga att han inte planerar att lämna Newcastle...Wow. Som om vi på något sätt skulle behöva honom.

Om vi ska tro Anderlecht, och det kanske vi ska är bröderna Musonda nu Chelseaspelare inför framtiden. Charly 15, Tik 18, Lamish 20 är ett paketavtal. Anderlechts general manage rHerman Van Holsbeeck säger enligt den belgiska klubbens hemsida: "I wish to thank the management of Chelsea for their correct and generous attitude in this matter. We regret the departure of the Musonda brothers, but the financial effort proposed by the London club is a sign of great respect to Anderlecht."
Det är ingen måtta på hur Chelsea satsar på The Belgian Connection, eller vilken uppsjö talanger Belgien producerar just nu. Tänk om de hade haft en anfallare (Lukaku är inte färdig), då hade de kunnat vara en stor överraskning i årets EM. Nu får de vänta till nästa mästerskap och en tuff kvalificering.

Måndag:
Liverpool är, enligt vissa mindre trovärdiga är väl bäst att säga, inte bara intresserade av Daniel Sturridge. De vill även köpa tillbaka Fernando Torres.

Senare idag kom också nyheten att de nu under förre reservlagsmanagern Brendan Rodgers även vill ha Salomon Kalou. Personligen tror jag han skulle passa bättre i Newcastle, men vi får väl se vad Kalou väljer. Han är kontraktslös så det är inget någon kan påverka.
   Även Schalke lär vara intresserade av Kalou vilket kunde vara en spännande utmaning men ryktet är att hans familj inte vill lämna England.

Intressante mittfältaren Stevan Jovetic förhandlar tydligen med Fiorentina och det går sisådär enligt vissa rapporter vilket fått upp intresset hos flera klubbar som kopplats till honom tidigare. Vi har inget direkt behov som jag ser det med de nyförvärv vi gjort. Två nya mittfältare kräver inte ännu fler utan det är kanske andra lagdelar som bör stärkas. Men visst är Jovetic en intressant spelare.

Däremot lär Marouane Fellaini nu dämpat ryktena om att han kommer att lämna Everton.

---
Annars är det enda intressanta ryktet idag att Chelsea kommer mycket snart att konfirmera Roberto di Matteo som manager nästa säsong. Obs ryktet kommer framförallt från fansajter och mindre trovärdiga medier, så vi ska nog avvakta ännu ett tag. Vi kan dock bara hoppas att den här såpoperan får ett snart slut för Chelsea behöver en manager redan nu inför nästa säsong. Det talas också om ett ettårskontrakt.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!