Europamästarna Chelsea FC

4 - 10 juni 2012

Nyheter v-23


TITTA OCH NJUT >>>

Söndag:
Detta är en sajt om Chelsea, men jag måste nu ta upp en annan klubbs ordförande. Är Daniel Levy, Tottenhams ordförande den sämsta ordförande Premier League har sett sedan Ken Bates? Jag är övertygad om det. Han har gjort Tottenham till en farmarklubb åt Man United och är nu på väg att återigen sälja sin bäste spelare till dem och det för hälften av vad han var erbjuden för samma spelare mindre än ett år sedan. Han håller på att göra sig av med den manager som ligger bakom klubbens framgångar de senaste åren. (Oddsen är nämligen att Redknapp lämnar klubben redan innan nästa vecka är slut och frågan är vad det innebär för övriga spelares lust att stanna kvar?!) Gareth Bale är en av de som signelarat om Redknapp försvinner gör han det också. Han har en bra försvarare som vill komma till klubben, men han håller på att strula till det så att säljande klubb antagligen inte släpper Vertonghen till dem. Han har retat upp sina grannklubbar och försökt kidnappa West Hams flytt till Olympiaarenan. Han håller på att förstöra den planerade flytt till en ny arena som Tottenham behöver nästan mer än Chelsea behöver en större publikkapacitet. Han lägger sig i andra klubbars skötsel, vilket aldrig är ett bra sätt att sköta sin egen förening eller skaffa sig vänner. Jag tror fansen snart börjar längta tillbaka till Alan Sugars dagar.

Lördag:
Efter att sett Gregory van der Wiel bli uppsnurrad rejält flera gånger av danskarna i EM är jag ännu mer förvånad över att Chelsea påstås ha intresse för den dyre holländaren. Ärligt talat, Bosingwa är klasser bättre, även defensivt och särskilt offensivt. Här på CSFC fortsätter vi nog vår (kanske futila) kampanj för att Chelsea absolut inte ska spendera 10-15 m pund på vd Wiel.

Fredag:
Efter att Chelsea förlorat budgivningen för Battersea har även det planerade CPO-mötet flyttats. Det behövs liksom ingen diskussion med planägarna när Chelseas planer på flytt till Wandsworth har spruckit. Hoppas det här dock innebär att Fulham-Hammersmith och Chelsea sätter sig ned och för en mogen och öppen diskussion istället för att prata förbi varandra i medierna. Det lokala styret för The Borough F-H har erbjudit Chelsea hjälp, framförallt i att bygga om Stamford Bridge vilket verkar vara det alternativ föreningens styrelse faktiskt minst gillar, förmodligen för att det finns inga bieffekter i form av ytterligare ytor och områden att vinna på det i jämförelse med en flytt till en helt ny plats. Det är kommunfullmäktige (om vi ska kalla honom det) och nye ledaren i F-H, Nick sBotterill som framförallt vill se att Chelsea förblir en del av SW6 och på ett helt nytt sätt erbjuder hjälp. En skön vändning med tanke på hur styret tidigare behandlat Chelsea och våra behov. Svårare är att i en stad som London hitta ett nytt område, för mark och utrymme är ju premium och svårt att få en tättbefolkad storstads centrala delar. Och ingen klubb ligger väl egentligen mer centralt idag åtminstone inte på den här nivån.
Läs mer: >


Torsdag:

Det blir ingen stadium för Chelsea i stadsdelen Wandsworth, det vill säga det som kallas Battersea-Nine Elms. Det är effekten av att markägaren valt ett annat förslag och konsortium än det Chelsea stod för med arenabygge. Därmed minskar alternativen för en ny arena för Chelsea avsevärt även om jag hela tiden tyckt att en flytt söder om floden känts fel. Som tippat har det malaysiska konsortium som velat komma åt området blivit det som utvalts för vidare förhandlingar.



Vi har fått en ny andratröja. Som alltid förväntas vi nu ju spendera pengar på tre nya tröjor varje år. Jag vet inte jag. Först gillade jag den men när jag tittar på den med den aquafärgade diagonalen, ja...vi får se.

Onsdag:
Ledsen, ena frågan av de nya har tydligen haft ett rättighetsfel vilket gjort att alla röster försvunnit. Detta ska nu vara åtgärdat.

Carling Cup är nu historia. Ligacupen kommer nästa säsong att ha det lockande (jag skojar förstås) namnet Capital One Cup.

Branislav Ivanovic förnekar allt samröre med den påstådda agent som sagt att han kommer att stanna i Chelsea. Iva gör inte heller några förbindelser till att stanna utan säger bara att vi får se vad som händer, men att det är en sak mellan honom, Chelsea och hans äkta representanter. Iva har fyra år kvar på sitt kontrakt med Chelsea.

Tisdag:
Läste Johan Orrenius artikel om John Terry i Expressen. Och så undrar folk varför jag kritiserar ja även föraktar mina gamla kollegor bland sportjournalister så mycket? Till och med Kalle Karlsson som jag en gång rekommenderade och lite grann beundrade har sedan han började på sportbladet blivit pinsam i många stycken. Den ende läsvärde svenske journalisten när det gäller engelsk fotboll är fortfarande Peter Wennman, även om jag långt från alltid håller med. Läs artikeln är allt jag kan säga, eller läs fotbollskanalen.se, se hur fördomsfull Erik Niva är när det gäller Chelsea kontra andra lag och så vidare... bara tro inte på dem för en sekund. Och just nu är det ju särskilt tacksamt att skriva skit om John Terry, så varför är jag förvånad?

Har slagit vad med min gamle chef på Vital, världens förmodligen största Chelseasajt (CSFC är ju lite begränsad av vårt språk). Jag tror nämligen för första gången på mycket länge att England inte tar sig vidare ur gruppspelet. De har för viktiga skador, de har några bra äldre spelare och för många oprövade inte tillräckligt duktiga unga spelare (hur mycket de än skrivs upp i engelska medier). Mitt tips är att Frankrik och Sverige går vidare. Särskilt om Elmander blir spelklar. Sverige har också fått det flyt som behövs, och som Chelsea hade i CL.

Nu ska jag kanske inte tippa då mitt tips för säsongen 11-12 var det sämsta jag åstadkommit på många år. Visserligen varnade jag för City som ligasegrare, men i övrigt kommer jag inte göra vad jag brukar göra - jämföra tipset med utfallet. Jag skäms lite för mycket för det. Men jag kommer att återkomma, och jag kommer att återigen tippa Chelsea som ligasegrare.

Måndag:
Chelsea ska ju delta i NextGen, som ibland kallas Champions League för ungdomar nästa år. Vi har nu lottats in i grupp 3 tillsammans med norska Molde som var med redan förra året, Ajax som också tillhör grundarna och CSKA Moskva.
   Övriga engelska deltagare är City, Tottenham, Arsenal, Liverpool och Aston Villa. Det är en kraftig ökning av engelskt deltagande.

Roberto di Matteo har fått i uppdrag att förbereda Chelsea för nästa säsong, och att förbereda USA-turnén i juli. Något som tyder på att han nog ändå är den ledande kandidaten till att bli vår näste manager. (Förmodligen handlar det nu mest om Pep Guardiola kan tänkas ändra sig i planerna om ett sabbatsår eller så). RdM lär också fått en hyfsad bonus för att han fixade Champions League-titeln. Den lär vara på 750.000 pund. Förtjänt om ni frågar mig även om siffror alltid kan diskuteras. RdM lär också blivit intervjuad över jobbet och hur han skulle gå vidare av Michael Emenalo. Plus självklart att de ledande spelarna lär ha pushat för att han ska få jobbet.

 

Rykten, notiser m m, v-23


Söndag:
En av mina favoriter går inte till Chelsea i sommar. Ezequiel Lavezzi hamanr istället i PSG som lär köpt honom för 280m kr. Billigt tycker jag. Chelsea valde dock Hazard som är yngre och dyrare.

Fler och fler rapporterar att syskonen Musonda är helt klara för Chelsea. Dock inget officiellt från Chelsea, dock brukar Chelsea inte kommentera affärer med ungdomsspelare så det behöver inte betyda något. Men då den Musonda som anses mest lovande bara är 15 år kan vi nog inte räkna det som en "riktig transfer".

Ni har kanske noterat att Ramires påstås ha bett sin förra klubb Cruzeiros lösa honom från Chelsea. Vi ska nog inte överreagera då det med största säkerhet är en tidningsanka i form av felöversättning eller feltolkning. Jag tror inte för en sekund att Ramires har planer att återvända till Brasilien - ännu. Men han vill säkert avsluta sin karriär där.

Daniel Sturridge som inte tycktes komma så bra överens med Roberto di Matteo och som återgick i sina gamla synder att spela för DS istället för Chelsea senaste delen av säsongen har länge kopplats till Man City igen. Nu hoppas Liverpool kunna bli hans destination istället. Jag blir inte förvånad om Sturridge lämnar, även om jag tycker det vore synd för när han spelar för laget är han en fin spelare. (Dock, ryktet kommer från Daily Star).

Lördag:
Football365 påstår att Roberto di Matteo har fått ett ettårskontrakt som manager. Jag tror inte alls på det. För det första tror jag inte RdM skulle acceptera ett provkontrakt (=ettårskontrakt) efter sina enorma framgångar. Och jag tycker inte att han ska göra det heller, han ska ha ett riktigt kontrakt även om det innebär att Roman måste lägga ytterligare löjliga summor på att lösa ut honom om han får sparken.

Mycket rykten idag om Charley Musonda Jr. Som givetvis redan kallas den nye Hazard. Några "källor" hävdar att det redan är en done deal, men det tror vi inte. I dealen lär hans bröder Tilka och Lamisha också ingå även om stjärnan är 15-årige Charley.     Men nog är det en skillnad mot bara för några veckor sedan, då hade Chelsea lite grann försvunnit ur skvallret när de gällde de största talangerna, nu är vi ett självklart namn igen som framtida destination för alla talanger. Även om den absoluta majoriteten förstås aldrig kommer, några kommer och tyvärr är fakta de att även majoriteten av de som kommer inte utvecklas som alla hoppas, som svenske Mitrovic.

Holländska fotbollsexperter tror att Robin van Persie lämnar Arsenal, men stannar i Premier League. Lagen som nämns är City som visat intresse för den holländske skyttekungen och Chelsea som visat betydligt mindre intresse.

Fredag:
Moussa Dembele har förklarat att han gärna stannar i Fulham, vilket kanske (eller inte) lugnar ned pratet om att han är på väg till Chelsea.

Barcelonas mittfältare (ej ordinarie) Sergi Roberto lär vara aktuell för Chelsea. Det är inte första gången, AVB lär varit väldigt intresserad av Roberto. Liksom Rysslands Wilshere (!). Det är första gången jag hört det epitetet på Alan Dzagoev som varit i Chelseas strålkastare i minst fyre-fem år nu.


Det är nu klart att WBA tas över av Steve Clarke, tidigare assisterande och faktiskt ansvarig en match i Chelsea, Newcastle, Liverpool. En mycket duktig assisterande manager som nu får chansen att visa vad han går för som ansvarig. Lycka till Steve, en spelare och manager från Chelsea. Det börjar bli några stycken nu i ligan. (Brendan Rodgers, Roberto di Matteo, Mark Hughes, Steve Clarke, Gus Poyet, med flera finns idag på manager eller assistentpositoner i olika lag i England).

Mycket Fellainirykten idag. Jag är ändå tveksam och undrar om det här är en affär som kommer att ske.

Ännu en Belgian Connection. Charles Musonda Jr. Mittfältare i Anderlechts ungdomslag. Det är knappast ett hett rykte men det är ändå tal om att han kan komma att hamna i Chelseas akademi nästa år istället.

Torsdag:
Ett annat intressant namn som själv uttryckt intresse för Chelsea är Athletic Bilbaos mittfältare Javi Martinez. Ett av de stora löftena i Europa, Martinez är intresserad av Chelsea då Fernando Torres spelar för oss. Det är många klubbar som är intresserade av honom, men det är aldrig fel med spelare som verkligen är intresserade av Chelsea.

Gael Kakuta
har gett en intervju i Frankrike och gjort några anmärkningsvärda uttalanden och ställt ett intressant ultimatum (tro mig, sällan en bra idé innan man visat vad man går för). Bl a säger han att han tänker inte bli utlånad igen, han kommer bara att lämna Cobham för en permanent transfer. Jag hade så stora förhoppningar om Kakuta för tre år sedan, och så lite har hänt även om hans lån till Dijon var ett av de mer lovande delarna av hans karriär hittills. Med tanke på hur hans andra lån gått förstår jag att han inte vill bli utlånad igen. I övrigt visar dock intervjun att han ändå är ödmjuk inför uppgiften och att det bara är upp till hans själv att visa vad han går för. I det stora hela gick hans lån till Dijon bra, även om han oförskyllt hamnade i mitten av en konflikt mellan managern och klubbdirektören (managern fick sparken!) de sista tre matcherna.

Steve Clarke, Englands bäste assisterande manager kan bli manager för West Bromwich. Det är det överraskande ryktet idag. Jag tycker det låter som en smart värvning av WBA. Clarke har förtjänat en chans att få bli Gov själv.

Samtidigt ökar ryktesfloran om att det trots allt blir Roberto di Matteo som är Chelseas nästa manager. Det låter också smart. RdM har sannerligen förtjänat chansen efter de enorma framgångar han gav oss i maj. Hans uppgift som fast manager är dock helt annorlunda än den han löste så bra i våras. Han måste föryngra och förändra Chelsea istälelt för att utnyttja Chelseas styrkor från förr - och uppenbarligen måste han göra det och fortfarande vinna bucklor. Snacka om tufft jobb. För tufft för AVB, får se hur RdM klarar en sådan här utmaning. För det blir ett annat jobb än det jobb han redan klarat med bravur.

Daniel Sturridges förhandlingar med Chelsea lär inte gå så bra, så kortet har spelats ut att han vill tillbaka till City och Mancini har redan tidigare sagt att de är intresserade av att köpa tillbaka Studge.

Ett intressant namn som inte hörts på länge är VMs skyttekung Thomas Müller som inte är nöjd med att inte få spela i Bayern München. Det ser kanske mer ut som om han hamnar i Italien om han lämnar de tyska jättarna, men Chelsea lär vara med och nosa. Müllers karriär har gått lite i stå efter VM-succéen, men det är ju ingen tvekan om att det är en intressant spelare, frågan är väl snarare om Chelsea har behov av honom. Den stora intressenten lär dock vara Inter.

Newcastle har gett sig i dragkampen efter Bosman-frie Salomon Kalou. Det tror jag vore ett intressant val för ivorianen.

Gansos namn var det ett tag sedan vi hörde, brasilianska spelare har ju blivit rätt iskalla i Europa efter att brasiliansk fotboll fått stora kapitalinflöden och betalar sina stora spelare minst lika stora pengar som världsklubbarna i Europa gör. Vi lär kämpa med United och Real Madrid.

Enligt Victor Moses vill Chelsea köpa honom. En intressant spelare som gjort succé hos Wigan, inte minst seanste säsongen. Ändå undrar jag hur hett det här är? Även Liverpool är intresserade enligt spelaren.

Nu ska vi betala 20m pund för Fellaini så vi verkligen blir Belgien 2. Felalini har varit knuten, i media, till Chelsea i åratal. Tror inte det händer den här gången heller och förstår inte varför det skulle hända.

Yossi Benayoun lär har tre intresserade klubbar nu när Arsenal tydligen inte vill ha honom. Chelsea är nog inte heller så intresserade av att ta tillbaka honom efter hans inte helt lojala agerande under året. Intresserade är West Ham, Ajax och Maccabi Haifa. Benayoun lär nog säljas rätt billigt och bli ännu en förlustaffär för Chelsea.

Onsdag:
Theo Walcott
har kopplats till Chelsea ända sedan han var junior och klubben var intresserade, han valde då gooners. Sedan dess har han av någon anledning alltid återkommit i ryktena (själv föredrar jag Oxlade-Chamberlain om vi ska köpa någon därifrån). Ny i skvallerspalterna är att vi tydligen vill köpa Bacary Sagna också.... Han är åtminstone högerback, om än skadebenägen med två benbrott på ett år. Nyheten kommer dock ursprungligen från oseriösa Metro så vi får ta den för vad den är.

En anledning till att inget direkt händer med Hulk och ryktena kring honom kan vara det faktum att Porto inte har hela rättigheten till brasilianaren. Ett upplägg som är förbjudet i engelsk fotboll, tack och lov. Innan Hulk kan säljas måste Porto själva köpa de kvarvarande 15% av spelarens rättigheter.

Men det räcker ju inte med Hulk. Vi ska tydligen också ha Edinson Cavani. Jag tror inte ett skvatt på att Chelsea skulle skaffa bägge spelarna. En fördel som i mina ögon, förutom kostnaden, som talar för Hulk är att han normalt håller till på höger sida och därmed inte är en konkurrent till centerplatsen.
---

Hulkryktena
har fått en förespråkare bland spelarna i Chelsea. Det är landsmannen Ramires som tycker Chelsea ska rappa på och se till att köpa Hulk. Det lär nog knappast minska priset, för det tycks som om det är prislappen det handlar om. Vi känner ju alla till Hulks enorma utköpsklausul på 100m euro, även om bedömarna tror han kan kosta ungefär hälften i verkligheten då spelaren vill lämna. Å andra sidan har knappast Porto och Chelsea de bästa relationerna numera med tanke på spelarköp och managerövergångar...

Harry Redknapps förhandlingar om kontraktsförlängning med Tottenham lär kärva och å mediesätt innebär det att han återigen är aktuell som manager för Chelsea och nu när Pep inte tycks gå att övertala att bryta sitt sabbatsår har Uncle 'Arry blivit het för Chelsea igen och det är nu hans förhandlingar som Chelsea avvaktar.

Ryktet säger att Eden Hazard tar över Bosingwas nummer i Chelsea. Han kommer alltså att spela i nummer 17, om ryktet stämmer.

Lucas Moura är nu sommarens hetaste snackis då Hazard bestämt sig för att spela för Chelsea. Som vi sagt gång på gång här i spalten kommer han att stanna i Brasilien. Det är återigen den senaste nyheten kring honom.

Kevin de Bruyne lär lånas ut igen. Vi köpte ju belgaren i vintras och lånade honom tillbaka till Genk säsongen ut. Redan då stod det ganska klart att hans första Chelseaår blir som lån. Han talade själv om det. Favorit till att få låna honom är sydkustens talangfabrik, nykomlingarna Southampton.

Äntligen ett högerbacksrykte som låter intressant. Vad sägs om Mauricio Islas från Udinese? Det är inte helt nytt, men för mig intressantare än van der Wiel.

Som om det inte räcker tänker jag ta upp Adam Gemili. Han spelar för Thurrock och är högerback. Det är en akademiker, alltså en sällsynt fågel i fotbollskretsar. Vi brukar prata om vikten av snabbhet hos ytterbackar och Bosingwa var snabb. Gemili är blixtsnabb. Han gjorde nyligen 10.08 på 100m och är på väg att kvala in i Storbritanniens friidrottslandslag till OS! Hans tid är den bästa tiden hos alla brittiska sprinters just nu!!! Gemili scoutades av Chelsea redan som åttaåring! Som fotbollsspelare alltså. Han kom också till Chelsea och spelade bland annat med Josh McEachran som är året äldre. Men som 15-åring valde Gemili att satsa på studierna istället för fotbollen. I Reading kunde han kombinera dem och Gemili tog flera olika examina. Dock blev han återigen tvungen att välja och han valde studierna igen. Gemili är 18 år nu och alltså kvalificerad för OS om han väljer den vägen, han ska också börja universitetsstudier till hösten (antagligen) även om både fotbollsklubbar och friidrotten köar för att få honom att satsa på det. En sådan enorm talang är killen. Trots att alla klagar på att hans sprintteknik är hemsk.
    Kanske kan vi få honom att göra comeback i Chelsea, ingen Premier Leaguespelare lär komma i närheten av honom i en sprintduell på högerkanten.

Tisdag:

Det är säkert EMs fel, men årets Silly Season är faktiskt den tystaste och minst silly på flera år. Egentligen tycker jag det är oerhört skönt att slippa alla dessa löjliga rykten. Kanske beror det också på att Chelsea trots att vi i princip är managerlösa har agerat ovanligt tidigt på transfersäsongen, vi brukar vara rätt sent ute faktiskt. Spekulationerna är ovanligt få, och rör sig mest om olika förståsigpåare som uttalar sig om RdM kommer att få ta över managerposten eller inte. Plus en hel del om Hazard kommer att bli en tillgång i Chelsea. Från vad jag såg i landskampen mot engelskt motstånd tror jag nog han kan få en minst lika bra första säsong som Juan Mata, och därifrån kan det ju bara bli bättre.

Brana Ivanovics agent bekräftar det ingen trodde. Iva kommer inte att lämna Chelsea.

Måndag:
Marko Mitrovic
vill lämna Chelsea när hans kontrakt går ut i sommar och återvända till Malmö. Han anger som skäl att Chelsea inte vill satsa på sina ungdomar utan hellre köper erfarna spelare. Mitrovic som lyftes upp till reserverna i år men har haft ett skadedrabbat år kan dock aldrig sägas varit en spelare som legat nära en debut i a-laget, så Chelsea kommer nog att släppa honom i sommar istället för att ge honom en kontraktsförlängning. Särskilt med den attityden. Synd då det är roligt med svenskar i klubben, men 19-åringen står som sagt inte nära ett genombrott på Chelseas nivå - ännu är bäst att tillägga. Mitrovic har fått en av de finaste fotbollsutbildningar som finns, men han har ärligt talat inte levererat. 2 mål på 23 matcher i reserverna och efter skadan har han inte varit samma spelare som innan, så jag är helt klart besviken på hans attityd och uttalanden nu. Chelsea investerar i sina ungdomar, men frågan måste ställas: ger ungdomarna något tillbaka till klubben?!

Nicolas Anelka lär vara på väg tillbaka till England. West Ham vill ha honom. Tottenham vill ha honom. Men frågan är om någon av dem kan eller vill lösa Anelka från kontraktet i Shenhua? Vet inte hur troligt det här är, men i England anses det rätt troligt. Anelka uppges vantrivas i Kina, vilket inte bådar gott för Shenhuas hopp om att attrahera Drogba.

Chelsea lär vara favoriter före United till att få Cheik Tioté från Newcastle. Jag är inte helt övertygad om att det är en spelare vi behöver, vi har bra med spelare i de positionerna.

Tror ni på det? Nja. Att Man City kanske vill ha David Luiz tvivlar jag inte på, men kan de få honom. Nej.

Rykteskarusellen har stannat av ordentligt. Inga nya namn och bara bottenskrap som att Hulk skulle ha sagt att han kommer att sakna Porto om han lämnar. Mest intressant är hur media tolkar det. En del säger att det innebär att affären gått från het till cool, andra att det är klart att han lämnar.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!