Europamästarna Chelsea FC

28 maj - 3 juni 2012

Nyheter v-22


TITTA OCH NJUT >>>

Söndag:
Det blev inget EM för Gary Cahill som fick lämna återbud idag och ersätts av en Liverpoolspelare. Man kan ju undra lite över de uttagningarna som Hodgson valt att göra vid sina eviga skador. Själv förstår jag inte någon av dem, men det kanske är någon slags lojalitetsgrej mot spelare han känner från sin korta tid i klubben. Oerhört trist för Cahill självklart. JT däremot är inte värre skadad än att han ska kunna spela mot Frankrike.

De första rapporterna är positiva angående Cahlls och JTs skador. Båda kommer förmodligen att kunna spela i EM som startar på fredag. Cahill kommer dock att genomgå ytterligare en röntgen av sin käke innan klart besked kommer.

Lördag:
Både JT, lårskada och Gary Cahill, käke skadades mot Belgien. Skadorna är så pass allvarliga att de undersöks vidare söndag, men EM kan vara i fara. Värst verkar det vara för Cahill.


Visserligen har jag blå glasögon på mig, även om Cahill fick utgå tidigt och JT lite senare. I mina ögon var dock anda halvleks bäste spelare Eden Hazard. (Med Ashley Cole) Belgien saknade dock helt ett anfallsspel, faktum var att de hade inte ens anfallare på plan utan mittfältare som Hazard och Fellaini spelade centrar!!! Fellaini som är defensiv mittfältare i Everton dessutom! Hazard har dock en liten tendens at försvinna ur matchern... Det engelska försvaret sattes liksom aldrig på prov utan de försvarade sig lågt och säkert mot belgarna. Lukaku fick 20 minuter och han var den förste som försökte spela anfallsfotboll i Belgien! Annars hade resultatet nog blivit annorlunda för England. (Nu 1-0) Det ska bli väldigt intressant att se Hazard i Chelsea även om vi måste ha rimliga förväntningar första säsongen. England lär nog spela som CL-Chelsea i EM, satsa på bombsäkert försvar och kontringar.
   Ang Lukaku, han säger han har gått ned i vikt och att han är snabb, men ärligt talat tycker jag nog han visar lite väl mycket "babyfett" när han tar upp tröjan fortfarande. Där har han mycket kvar att lära sig av den supertrimmade Drogba som ändå är 15 år äldre.

Kan ni så se England mot Belgien idag vid sextiden på tian. Då får ni se Chelsea dominera fotbollsplanen med flera spelare i både elvorna, och framförallt kanske vi får en glimt av om Eden Hazard är värd de 32m pund Chelsea lär ha betalat för honom. De Bruyne saknas dock då han är skadad.

Fredag:
Gräslöst på Stamford Bridge.
   Vår hemmaplan saknar just nu gräsmatta då förberedelserna för nästa säsong pågår och underlaget prepareras. Vilken skillnad det är numera, det är inte så många år sedan SB hade stora problem med gräsmattorna då planen ligger i ett ogynnsamt läge för gräs som växer naturligt. Det är därför vaktmästare och planskötare på SB är värda allt beröm.

Torsdag:
Naturligtvis straffade Uefa John Terry extra efter att Alexis Sanchez gjorde en hollywood. Visst var det JT gjorde dumt, men lägg av... det hade inte dödat en ålderssvag mygga så hur kan det vara värt tre matchers avstängning? JT missar Supercupmatchen och första gruppmatchen. Detta är säkert dock bara en försmak vad som kommer att hända om rättegången går emot honom i juli ang Ferdinandincidenten.

Frank Lampards lårskada är så allvarlig att han kommer inte att kunna delta i EM för England. Ännu en viktig skada för England, och som ersättare har otroligt nog Jordan Henderson kallats in...

Romelu Lukaku är en av de många som väntar på besked om Chelseas manager för nästa säsong. Lukaku som gick till våldsam attack mot AVB för ett tag sedan (rätt överdrivet om ni frågar mig) vill självklart veta hur den nye managern (Roberto di Matteo???) tänker kring användningen av ungdomar eller om han ska söka ett lån. Det finns ju klubbar som står i kö för att få låna Lukaku som erkänner att trots utebliven speltid har han utvecklats mycket i Chelsea redan; han har blivit lättare, han rör sig mer och han rör sig annorlunda på plan. Vilket vi faktiskt såg. Hans inhopp under hösten var inte så bra, men i matchen mot Blackburn i säsongsavslutningen såg han klart mer imponerande ut.
   I övrigt har Lukaku enligt media gjort en del riktigt dumma uttalanden på sistone och antingen skaffar han sig ett omdöme eller kanske han bör lämna Chelsea helt och hållet. Vi behöver ingen skitsnackare som går bakom ryggen på folk och spelare och om det som Lukaku påstås ha sagt de senaste dagarna stämmer - då har han sjunkit som ett städ som försöker flyta på Strömmen i min respekt. Dock, vi ska ju inte tro på allt i media.

Torres betalade tillbaka del Bosques förtroende genom att göra första målet mot Sydkorea i träningsmatchen innan EM. Hoppas han får spela och får självförtroende med landslaget inför nästa års säsong så vi har någon nytta av EM, och inte bara får tillbaka spelare skadade. Lampards öde avgörs senare idag.

Deloitte som granskar ekonomin i fotbollsklubbar visar idag att lönenivåerna i Premier League fortsätter eskalera, vilket skapar stora problem med Uefas regler. Snittnivån nu är uppe i 70%. Det vill säga klubbarnas lönekostnader uppgår till nästan tre fjärdedelar av omsättningen, vilket är ohållbart. De har dessutom ökat snabbt, för fem år sedan låg snittet på närmare 60%. Inte oväntat pekar Deloitte ut City och Chelsea som de klubbar som har största utmaningen att att minska de här kostnaderna, vilket vi påpekat många gånger.
   Det är också solklart att Chelseas ledning jobbar hårt på det här. Men det är inte lätt att skala ned löner som tillåtits bli för höga när man inte blir av med spelarna. Visserligen lämnar Drogba, Bosingwa och Kalou men ingen av dem var högst betalda även om det öppnar upp för nya spelare.
    Ni har säkert sett idiotiska spekulationer i att Hazard valde Chelsea för att han kommer att tjäna 200k i veckan i Chelsea. Det är ren och skär lögn. Faktum är att det också finns uppgifter som pekar på att hans lön i Chelsea handlar om hälften, vilket är närmast marknadsmässigt billigt med tanke på hans rykte och hur eftertraktad han var. Jag tror Drogba låg på runt 130k, Bosingwa kanske runt 60k och Kalou runt 70k (obs detta är en initierad uppskattning bara). Vi har också flera överbetalda som ännu inte är klart att de lämnar, jag tänker framförallt på Malouda och Ferreira.
   Det viktiga är dock att Chelsea verkligen jobbar på det här, och kanske kan de tre som tjänar mest också finna i omförhandlingar som åtminstone en av dem tydligen ska in i att lönen kan komma att sjunka med åldern. (De tre som tjänar mest och jag tror de tjänar lika mycket är JT, Lamps och Torres, och den mest troliga uppskattningen av deras löner är, fortfarande enorma, 160k, vilket är klart under de siffror som en del medier gärna hugger till med).

Onsdag:
En bild från en av de första matcher Chelsea spelade någonsin. Från 1905 på Stamford Bridge. På den tiden spelade vi faktiskt i ljusblå tröjor, ända till 1912. Som tur var bytte vi till royal blue efter det, även om dagens blå är lite för ljus för att kallas royal blue.
chelsea 1905


Fortsättning från igår om Chelseafans. >>

Jättetrist för Frank Lampard som sträck en lårmuskel och vars EM-spel är osäkert. Skadan ska undersökas imorgon. Men ärligt talat, bra för Chelsea. Det känns som alla lagen i vår grupp har ovanligt mycket och stora skadeproblem.

John Terry kan imorgon få sin avstängning i Champions League förlängd. Detta trots att han redan avtjänat den matchs avstängning som hans röda kort gav. Med tanke på vår relation till Uefa får vi nog räkna med att han kommer att missa fler matcher, som Supercupen 31 aug mot Atletico Madrid.

Tisdag:
Grattis Roberto di Matteo.
Vår tillfällige och synnerligen framgångsrike manager fyller idag 42 år. Stort Grattis. Om det inte räcker med FA Cupen och Champions Leaguebucklan.

Läsvärt om vad Chelseafans gjorde när Drogba satte straffen i München. >>>
   Själv kan jag tråkigt nog inte ens komma ihåg det. Jag kommer ihåg straffarna, men kommer inte ihåg något från förlängningen efter att Cech räddat Robbens straff. Det är blankt. Men jag planerar att se om matchen när jag är frisk och kan skrika igen.

Måndag:
Petr Cech har skrivit på ett nytt kontrakt med Chelsea, ett fyraårskontrakt vilket innebär att vi har vårt på det torra med målvaktsfrågan i flera år framöver. Särskilt med Courtois väntande i kulisserna att verkligen utmana tjecken framöver. Cech har redan varit i Chelsea åtta år sedan han kom från Rennes, varifrån vi senare också hämtade vår målvaktstränare Christophe Lollichon. Tiden går. Cech har hållit 178 nollor för Chelsea, det är fullständigt otroliga 48% av alla matcher han spelat! Han vann Golden Gloves 04-05 och 09-10.


Det är i alla fall klart att Chelsea behöver inte spela kvalifceringsmatcherna till Champions League, vilket vi hade fått om vi hade placerat oss fyra i ligan. (Tottenham slipper också, men de slipper ju hela grejen vilket kanske inte var vad de hoppades på när de fick fjärdeplatsen). Chelsea går rakt in i gruppspelet i september. Finalen spelas 25 maj 2013 på Wembley och som alla vet har ännu inget lag någonsin klarat av att försvara sin titel i Champions League. Blir vi först?

 

Rykten, notiser m m, v-22


Söndag:
Det tippades allmänt och jag trodde det också att Chelsea skulle presentera Eden Hazard som Chelseaspelare idag. Det har dock ännu inte hänt. Vi får hoppas det kommer snart dock för annars kanske vi blir nervösa. Hazard gjorde ju utmärkt reklam för sig själv mot England och får strålande recensioner i engelska medier efter landskampen mot England som vann igår.

The Mirror (inte särskilt trovärdig tidning) hävdar att Chelsea köpt Marin, Hazard och Hulk för 80m pund och planerar att spendera ytterligare minst 20m på Theo Walcott, Cheik Tioté och Gregory van der Wiel.

Å andra sidan har Gregory van der Wiel avslöjat att det finns och har inte funnits någon kontakt mellan honom och Chelsea. Så även om vi behöver en högerback kanske vi äntligen kan få lägga det ryktet åt sidan. Nej, det tror inte jag heller. Det kommer säkert att hänga med hela sommaren till Chelsea köper en högerback eller Silly Season tar slut 31 augusti.

Oriol Romeu kommer att stanna i Chelsea. Inte direkt någon nyhet, men med tanke på rykten och osäkerhet om eventuell återköpsklausul för Barcelona är det skönt att få klart besked. Tidningarna är dock som vanligt okunniga och hävdar att han fick stå tillbaka för Frank Lampard under di Matteo. När det i verkligheten var Mikel och Essien som spelade på Romeus position mestadels.

Samtidigt har Hulk hällt kallt vatten på alla rykten om att en affär om och med honom är klar. Som alltid i dessa tider är det bäst att avvakta och inte ta ut saker för tidigt, även om jag nog tror att Hazard är klar trots att det inte blivit officiellt, men han har ännu inte genomgått någon medicinsk undersökning, vilket dock kanske sker idag söndag då han ändå är i London.

Lördag:
Apropå Silly Season. Har ni som jag tänkt lite på vad en viss Luka Modric måste tänka om sin klubb och framförallt sin ordförande Daniel Levy som stoppade en jätteövergång för kanske löjeväckande 40m pund för en mittfältare till Chelsea. Sedan fick han se Chelsea bli Europamästare och dessutom ta Tottenhams Champions Leagueplats. Tror ni han vill stanna kvar i den klubben?! Nu tror jag dock inte han är aktuell för Chelsea fortfarande, dels pga Levys attityd och dels för att han gjort en ganska skral säsong. Men mest för att Chelsea vänt sig åt annat håll och redan köpt Marin och Hazard (även om det inte är bekräftat med Hazard).

Real Madrid har gett upp jakten på Brana Ivanovic. De vill inte möta Chelseas prislapp (förmodade?). Istället siktar de på en Portospelare, Danilo. Napoli lär också vara intresserade av Brana, men om Real Banklån Madrid inte har råd, hur skulle de? Möjligen skulle de kunna byta.

Maradona och hans Al Wasl i Förenade Arabemiraten vill ha Drogba. Pengar finns där förstås, men jag undrar om det inte blir Shenhua med Anelka ändå. Det är ju också en enorm skillnad på fotbollsintresset i Kina (det är enormt och växer dagligen) och vid arabiska viken.

Ökade rykten om Dembele, och jag förstår fortfarande ingenting. Vi får väl se vad som händer. Jag blev inte mer imponerad av hans insats mot England trots överord från kommentatorerna.

Kul att läsa är alla spelare som tror på Eden Hazard i blått. Han får strålande recensioner av spelare från Lampard till stjärnor i andra klubbar. Lika kul är att läsa den illa dolda avundsjukan i Manchestermedia över att Hazard valde Chelsea. Naturligtvis vinklar de det så att Hazard valde pengarna, men jag tror absolut inte det var fallet för jag är övertygad om att pengarna var desamma i alla tre klubbarna. Hazard valde den klubb han trodde han skulle passa bäst in i.

Däremot är det ännu idag lite tystare om Hulk. Lugnet före stormen?! Kanske, eller så stoppar Porto affären, deras ordförande da Pinto gillar ju inte Chelsea särskilt mycket då vi ju tagit rätt många spelare (och managers) från hans klubb, så han lär nog inte erbjuda något enkelt förhandlingsmotstånd och de har ju den där utköpsklausulen i Hulks kontrakt om dryga 80m pund, vilket är en summa knappt ens Messi är värd.

Martin Olsson har förekommit i skvallret lite på senaste tiden, jag har inte tagit det alltför allvarligt. Men kanske är han tänkt som back-up till Ivanovic vilket kan kännas vettigare. Olsson har säkerligen utvecklingspotential kvar och även om jag inte tror så mycket på honom som Chelseaspelare kan jag ha fel där. Det tog ju väldigt lång tid även för Iva att slå sig in i en startelva. Det var inte många matcher han förekom det första halvåret i Chelsea. Olsson kan kanske vara en väl lika klokt köp som van der Wiel, men mycket billigare antar jag.

Fredag:
Dagens Hazard.
Det verkar som om Chelsea och Eden Hazard kommer att offentliggöra affären på söndag efter landskampen mellan Belgien och England. Det verkar onekligen som ett lämpligt tillfälle så jag tror det kan vara sant.

Två rykten som vägrar dö är Alvaro Pereira och van der Wiel. Den sistnämnde är åtminstone en spelare i en position vi behöver, men att ge stora pengar för ännu en vänsterback känns inte rätt.

Inter tror de är favoriter till att få Lucas Moura men deras första bud har avslagits. Det påstås att Chelsa fått ett bud avslaget också, men det tror vi inte ett dugg på. Inter bud ska varit på 19m, Chelseas på 30m och media tror Sao Paulos värdering ligger på 30m. Dt har varit nästan lika många bud och rykten om Moura som Neymar snart.

Chelsea ska ha gått med på en övergångssumma om 38m pund för Hulk. Idag är första dagen för flera länders transferfönster så det kan kanske komma officiella bekräftelser på detta senare, eller inte, liksom kring Hazards övergång.

Kring andra lag verkar det klart att Paul Lambert lämnar Norwich efter en fnurra på tråden och går till Aston Villa, han tros ta Grant Holt med sig. Brendan Rodgers blir Scouser och vill ha med sig Joe Allen, vilket lär kosta Liverpool ordentliga pengar. Graeme Jones, assistent till Martinez i Wigan tros bli ny Swanseamanager. Och Celtic Neil Lennon kan bli Lamberts efterträdare (vad hände rdå med Mjällby?). Harry Redknapp kan vara på väg till Qatar om han inte får de resurser han vill ha i Tottenham, nja - det är nog inte så troligt även om han säkert är sur över att missat landslagsjobbet.
   Det verkar bara vara Chelsea som inte agerar på managerfronten.

Torsdag:
Chelsea lär vara intresserade av Marco Fabian. Anfallare i Chivas. Även manc-klubbarna lär visa intresse. Nja, jag tror nog det är mer agentsnack för att få upp värdet på spelaren.

Chelsea lär också vara intresserade av Newcastles Demba Ba även om Tottenham nog verkar mer intresserade. Ba är en fyndspelare då han fram till sista juli har en kontraktsklausul som tvingar Newcastle att släppa honom för bara 7m pund. Jag tror ändå inte det kommer att hända. För han kommer aldrig att bli en startspelare i Chelsea och skulle bara hindra andra spelares utveckling. Lite grann på exakt samma sätt känner jag för Demba Ba från Newcastle trots reapriset på honom. Vi behöver en högerback, och så kan vi köpa spelare som Hazard, Marin och kanske Hulk - spelare som bevisat att de kan ge Chelsea ytterligare spetskvalitet, inte bara bli truppspelare.

Ännu mer salt i spuds sår. Det har visat sig att de lade fram ett bud på Marko Marin, men han valde Chelsea (och det gjorde han ju innan vi blev Champions).

Vi har nämnt det förut, Crewes högt skattade tonåring Nick Powell. Det har sedan dess sett ut som om han skulle hamna i United, men ännu en gång kanske Chelsea lurar United på ett en tilltänkt spelare för enligt vissa medier kan det ändå bli Chelsea för Powell.

Onsdag:
Ännu mer Chelsea för Scousers, snart måste man kanske till och med nästan acceptera de där. Brendan Rodgers lär tackat ja till att ta över Liverpool meddelar Swansea på sin hemsida. Jag vet inte hur trovärdigt detta rykte är, men jag gillar det absolut inte - men sådan är fotbollen. Först Steve Clarke nu Rodgers. Chelsea bär Liverpool på sina axlar.

jag känner inte till honom, men vi lär väl få se honom snart. Den ukrainiska Lionel Messi. Han ehter egentligen Yevhen Konoplyanka och minst tre PL-klubbar lär följa honom noga, Chelsea, United och Arsenal. Konoplyanka är 22 år. Han är sk playmaker och spelar för Dnipro, en av de mindre kända ukrainiska klubbarna.

Källor, alldeles för nära Man United tror att de ska kunna kidnappa Eden Hazards övergång till Chelsea. Vi kan och bör kanske nämna att källorna tillhör supporterorganisationer. Vi tror kanske inte så mycket på det, och det tycks inte United heller göra då de tycks trappat upp intresset för andra spelare, inte minst Kagawa från Dortmund. De vill dock inte betala vad Dortmund begär så....

Drogba är tekniskt sett ännu Chelseaspelare även om han aldrig mer lär bära vår blå tröja, men blåtröjade Shenhua (är inte säker, men har hört sägas de har blå tröjor) gör nu allt för att vända hans intresse från pratet om Real Madrid. Deras nye manager Batista har gjort övergången till en prioritet.

Vi nämnde det redan igår, Lucas Mouraaffären är inte så död som jag nog tror den ändå är. Vi lär väl få se. Men Hazard, Hulk och Moura kommer Chelsea spendera hela pengen vi tjänade på att bli Europamästare. Och lite till då de affärerna beräknas hamna på strax över hudnra miljoner pund. Och vi behöver fortfarande en högerback.

Rykten om att Pep Guardiola ska ha ett möte med Roman. Vad som än händer måste Chelsea bestämma sig snabbt, helst före EM.

Ansedda The Telegraph hävdar att det är till 90 klart med Hulk. Vi får väl se. Det är inte ens bekräftat med Hazard även om ryktena säger att Chelsea sagt att det är OK att Hazard fick tala om det, men han får inte ge några intervjuer. Hulks övergångssumma lär nu vara 40m pund, från tidigare närmare det dubbla, men mestadels har den faktiskt nämnts i realiten hamna runt 30m. Ännu är ingen affär gjord så vi får väl se.

Tisdag:
Theo Walcott är tillbaka i skvallret. Jag förstår inte varför. Han är snabb och har utvecklats men är ändå inte en spelare jag ser som Chelsea. Men alla spelare i världen som utgående kontrakt eller bara ett år kvar kopplas ju ihop med andra klubbar, men varför oss? Bara för att vi var intresserade för länge sedan när han var junior? Själv är jag klart mer imponerad av Oxlade-Chamberlain som vi också lär missat en gång.

Lucas Moura är också tillbaka i skvallret trots att man trodde det tystnat. Anledningen lär vara att Real Madrid och JM inte längre är intresserade av honom...

Fortfarande inget officiellt ang Hazard, vi har bara ett twitter om att han valde Europamästarna. Det är dock relativt säkert antar jag. Klubben har ju som policy att aldrig kommentera något innan pennan träffat pappret. Jag har börjat undra lite vad hans lagkamrat under året, vår fd spelare, nu scouser; Joe Cole haft med det hela att göra. Däremot är jag nog rätt övertygad om att hade Chelsea inte kvalificerat sig till CL, då hade Hazard valt City.

Dagens Hazard: Enligt media är det klart med Eden Hazard för 32m pund till Chelsea. Vi avvaktar tills det blir officiellt, om det blir det. Men visst ser det bra ut.

Didier Drogba kan överförenas med José Mourinho i Real Madrid. Det vore nästan en värsta mardröm då jag redan håller dem som stora CL-favoriter nästa år. Jag är aldrig glad över att se en legend i en konkurrentklubb, även om han lämnar efter gjort allt hos oss. Jag ser hellre självklart att Drogba tjänar pengar i Kina.

Branislav Ivanovic är en annan Chelseaspelare José rycker i, men han är inte längre ensam. Även Barcelona lär gjort en officiell förfrågan och försöker förföra vår serb. Real lär bjudit 15m, Chelsea vill ha minst 23m. Jag vill inte se någon försäljning alls.

Måndag:
T o m SVT uppger att Hazard är klar. Men inget officiellt ännu. Även ESPN och Sky och andra sajter hävdar att det är klart och att Hazard själv sagt så på twitter.


Ryktena flyger ikväll. Hazard är i London för en medicinsk undersökning och kontrakt. Och orten anger ju onekligen att det tycks handla om Chelsea. Men detta är ännu obekräftade rykten från mindre trovärdiga källor. Vi återkommer om något blir officiellt men det ser väl bra ut för alla som vill se Hazard i Chelsea, plus att det är ju rätt kul att snuva superrika City och United som ser sig som lite bättre än alla andra.

Italienska tidningar (Corriere dello Sport) säger att Zlatan I är på väg till Chelsea. Någon som tror på det utanför Italien? NEJ!

Ryktena säger att Chelsea kommer inte att vinna budet på Batterseaområdet, vilket innebär att Battersea-Nine Elms lär knappast bli aktuellt för ett nytt stadium för oss. Jag kan inte säga att jag sörjer även om Chelsea behöver absolut ett större stadium, men jag vill stanna där vi är eller i det absoluta närområdet. Nu måste kommunen, the Borough och klubben seriöst börja diskutera med varandra kring antingen utbyggnad eller alternativ.

Dagens Hazard är att han ska ha bestämt sig, men talar inte om vilken klubb. Media är övertygade om att det är Chelsea. Vi får se. Kanske blir det besked före EM. Det verkar dock inte pågå någon slags budgivning eller köpslagan utan ryktena om att övergångssumma och personliga villkor tycks stämma och att alla tre intressenterna ska ha mött dem, ser trovärdigt ut just nu. Det handlar om det sportsliga och personliga valet för Hazard, och det känns ju rätt bra istället för en hästauktion. Han säger också att han vill ha nummer tio, vilket han inte kommer att få i Chelsea, så kanske svalnar ryktet lite då.

Ryktena om ett lån av Romelu Lukaku till Stoke växer. Det kan bli rätt, men jag tycker inte att några sådana beslut ska tas av klubben utan av managern och vi är i praktiken just nu managerlösa även om RdM och Newton har avtal juni ut.

Juventus lär gett sig in i jakten på Hulk. Lycka till.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!