EUROPAMÄSTARNA CHELSEA FC

21 - 27 maj 2012

Nyheter v-21


TITTA OCH NJUT >>>

Några supportersånger att lyssna till >>
och vill ni se tidernas värsta översättningar finns det en svensk version

TRE NYA FRÅGOR!

Söndag:
Torres och Mata kom bägge med i Spaniens EM-trupp. Ganska väntat.

Lördag:
FA CUPFINALEN Damer
Birmngham CIty v Chelsea    2 - 2, Birmingham vinnare efter straffar. Det gick inte. Chelsea gav bort matchen tyvärr genom att jättemisstag och det gav Birmingham segern även om den blev på straffar.

Inget av lagen har varit i en final innan så det blir en ny vinnare oavsett vad som händer.
   Första målvaktsingripande gör Chelseas Telford på en långboll i straffområden. Säkert. 4 mn.
   Chelsea räddar ett friläge med en bra brytning i straffområdet. Brums är laget som börjat bäst med långa bollar som sätter press på Chelsea. 6 min.
   Nära mål för Birmingham, ett bra inlägg och en mycket bra nick men en ännu bättre räddning av Telford. 8 min.
   Chelsea har ännu inte släppt in mål i årets FA Cup, men det har varit nära ett par gånger redan i den här matchen.
   Chelsea nära genombrott men målvakten hinner först till bollen. 14 min.
  Matchen påminner lite om våra mäns CL-matcher. Laget är satt under press men försvarar sig skickligt och disciplinerat och sticker upp i kontringar. Uppenbarligen är det också samma spel som tog Chelsea förbi engelsk damfotbolls giganter Arsenal i semin.
    Chelsea kontrar och borde kanske fått en straff i en situation där försvararen har benkontakt men själv fallet blir över bollen som stannar upp. Jag tyckte det var straff, men domaren var väldigt långt ifrån då hon inte alls hängde med i kontringen. 20 min.
   Chelsea har väldigt snabba yttrar som oroar Birmingham, däremot har mittfältet stora problem med att få tag i bollen och etablera spel. Förhoppningsvis växer de in i matchen på mitten. Det är en riktigt rolig match där dock Brums helt klart varit närmast mål, men Chelseas unge målvakt Carly Telford har varit utmärkt. (Jag brukar annars ha problem med just målvaktsspelet i damfotboll som jag tycker är långt efter spelet ute på plan, men Telford har imponerat och då var det ändå hennes reserv som var hjälten mot Arsenal. Jobbar Lollichon med tjejerna också?).
   Inlägg nickars utanför när Telford täcker anfallaren. 26 min.
   Lander tvingar Brums målvakt till en fantastisk enhandsräddning. Det var nog det närmaste mål hittills. 27 min. Ännu ett blixtrande Chelseaanfall.
   Ännu en straffsituation men jag tycker nog att den här gången gjore domaren rätt (fel förra) då försvararen fick undan bollen i en glidtackling. 30 min.
   Chelsea har jämnat ut spelet ordentligt nu och Birminghams initiala tryck är inte alls lika hårt då Chelsea visat att de är livsfarliga i kontringarna. Chelsea har också varit allra närmast mål och skulle haft en straff. Kul match första halvtimmen.
    Det är 42:a finalen som spelas och varken Chelsea eller Birmingham har vunnit tidigare, så det blir en historisk segrare vad som än händer. Vi ser ju dock att det blir ännu mer historisk genom att Chelsea tar sin fjärde FA Cup i år.
   Birmingham gör mål men det underkänns för offside. Rafferty var sen att trycka upp och hon var långt från situationen så det hade varit väldigt slarvigt om det godkänts, för det var en situation som borde varit offside vilket säkert lurade linjedomaren något. Det var nog fel, där hade vi lite tur. 34 min.
   Chelseas mittförsvar har problem med landslagsspelaren Karen Carney som ställer mittbackarna då och då. Annars har särskilt Ingles varit bra i försvarsspelet.
   Det blåser rätt kraftigt vilket Birmingham haft fördel av den här halvleken då bollen får fart. Dubbelhörna ger en farlig nick över mål. 42 min.
   Chelsea kontrar blixtsnabbt och sätter bollen stenhårt i stolpen. Lander igen. 42 min. Där var jag övertygad om att det skulle bli mål.
   Rafferty bryter en fri Taylor åt andra hållet. Det händer grejor i den här matchen. 43 min.
   Riktigt rolig match.
ANDRA HALVLEK:
Ett par snabba gula kort för Birmingham i början av andra. De spelar mer fysiskt än Chelsea och det verkar som om de tänker visa det, men får nog bli lite mer försiktiga nu. Ett gult var rent idiotiskt.
   Brums hade mer av spelet i första men Chelsea hade de farligaste målchanserna. En missad straff och en förmodligen fel avblåsning för offsidemål jämnar ut sig.
   Spelet är om möjligt ännu öppnare i andra halvlek.
    Kalabalik efter hörna, men Chelsea skjuter högt över. 56 min.
    Det är lite mer chansartat, mer vilja än skicklighet i andra, men roligt att se på. Spence in för Coombes i Chelsea. 58 min.
   Matchen verkar ha nått det där läget då bägge lagen blivit mer rädda för att förlora än vågar vinna.
    Aluko, tidigare landslagsspelare in för Birmingham. 63 mi. Telford slår bollen rakt på en blå spelare (och Chelsea spelar i vitt idag så det var inte så smart).
   Susi sjuter i burgaveln, precis vid stolpen. Nära. 67 min.
   Buet ofarligt långskott. 69 min.
   MÅL. Helen Lander får en långboll och hon tar sig förbi försvaret och smäller in bollen stensäkert. 70 min. Hon har sett farlig ut hela matchen och satt en i stolpen tidigare. Fay ut och Perry in för Chelsea.
   Birmingham sätter press, och Telford gör en riktigt bra benparad på ett hårt pressat skott från Carney. Lite kalabalik efteråt innan Chelsea kan rensa bort returen. 72 min.
   Birmingham har skruvat upp tempot och jagar vilt en kvittering nu.
   Lander av, förvånande men hon är kanske trött. Longhurst in. Målskytt och ett ständigt orosmoment för Brums försvar. 76 min.
    Ni vet väl förresten att flera av Chelseas stjärnor är sponsorer till damlaget. Inte minst John Terry. Spelarna har avstått delar av lön för damlagets överlevnad. De har ju inte riktigt samma resurser som vårt herrlag.
    Buet skjuter. Långt utanför. 77 min. Inne i sista kvarten, ska den bli lika nervös som med herrarna i år. Birmingham måste ju kvittera nu så det lär den nog bli.
   Chelsea har inte lagt sig på försvar, trots att de i början av matchen visade att de kan spela den sorts absorberande försvarsspel som kan behövas nu.
   Birmingham är lite desperata och deras manager biter nervöst på naglarna, de förlorade också förra årets final.
   Andra halvlek har varit långt från lika rolig som första men Chelsea har spelat bättre, och kontrollerat matchen mer. Plus gjort ledningsmålet. Hörna för Chelsea 81 min. Chelsea slarvar bort läget, de borde försökt kontrollera bollen bättre istället för att vräka in den igen i straffområdet.
   Fem minuter kvar.
   Chelsea spelar mycket bra i försvaret, vilket behövs för nu kastar Birmingham allt framåt.
   Chelsea knuffar ned en anfallare, kunde blivit straff fast det var mindre straff än i första för Chelsea. Aluko sedan över ribban i nättaket. 87 min.
   Chelseas inlägg plockas av målvakten Spencer och Birmingham anfaller igen. Brums leder hörnorna med 8-3 nu. Bra hörna och skottet på den räddas på mållinjen av Rafferty. Oj vad nära. 3 min tillägg.
   Telford räddar men returen i MÅL. Rachel Williams. På övertid. 90+2 min. Och vi har inte Lander kvar på plan till förlängningen. Absolut inte bra. Nu är det Brums som har initiativet. Vårt första insläppta mål i årets FA Cup.
   Ingen Chelseaspelare på rätt plats på inlägget från kortlinjen. 90+3 min.
FÖRLÄNGNING
Precis som i männens final möts faktiskt finallag nästa ligaomgång också!
   Birmingham har vinden i ryggen igen.
   Longhurst vänder brot sin back och tar sig ned mot linjen. Målvakten tippar bollen i ribban. 4 min FL. Hörnan i första burgaveln!
   Taylor fri men över. 5 min.
   Sherwood skjuter för Chelsea på en hörna, men utanför. 6 min. Matchen böljar återigen fram och tillbaka men Chelsea tar för sig bra i inledningen av förlängningen. Minuten efter får hon kort för skjortdragning samt kramp. Chelsea har gjort alla sina byten.
   Vinden tycks tillta, det verkar blåsa rätt ordentligt vid kanalen i Bristol. just nu till fördel för Birmingham.
   Susi fastnar i det blå försvaret, lite väl många spelare hon försökte dra. Och spelet över till andra sidan och Chelsea räddar på hockeyvis framför mål. 11 min.
   Och med reprisen visas blixtrar Chelsea framåt och MÅL av Longhurst. Hon utnyttjar en lång utspark av Telford där Birminghamförsvaret gör bort sig och lägger bollen mellan försvarare vilket Longhurst vaket utnyttjar. Snyggt mål. 12 min. Sheerwood behandla sför kramp igen.
    Hörna för Birmingham sista sekundrarna av första förlängningskvarten. En kvar.
    Det har varit en väldigt underhållande och omväxlande fotbollsmatch. Och just nu är resultatet precis det önskvärda också. Det blir dock tufft sista kvarten utan avbytare med tanke på att flera Chelsaspelare visar kramptecken.
    Bimringham har omdisponerat sitt lag och tagit upp en spelande back på mittfältet. De vill uppenbart vinna tillbaka mittfältet som de hade första delen av matchen för att kunna pressa framåt för ännu en kvittering.
   Farligt anfall av Bimringham där Aluko lägger in bollen längs målområdeslinjen, men bara vita där, tack. 18 min.
    Taylor får en bra chans men Telford är med. 20 min. Taylor har varit Birmnghams bäste spelare i andra delen av matchen. Ett orosmoment, liksom Alukos speed.
   Även Birminghams spelare visar kramp nu. Får en arlig frispark precis utanför straffområdescirkeln. Billig som bara den då Williams föll pga sin kramp.
   MÅL. Birmingham kvitterar tack vare den felaktiga firsparken för medan målvakten ställer upp muren skjuter de den. En jättetavla av Chelsea som inte begärt att domaren skulle ge signal. Vilken tavla. Carney målgörare. 22 min.
   Gav Chelsea iväg titeln på ett fruktansvärt amatörmisstag? Mindre än fem minuter kvar till straffar. Kort till Perry. 26 min.
    Det påminner om när Chelsea gav bort ett sådant mål till Arsenal för en del år sedan, Thierry Henry utnyttjade en precis likadan situation.
    En minut kvar till det lotteri som kallas straffläggning. Två gånger har Chelsea gett bort matchen, andra gången nästan oförlåtligt. Kan de ställa det tillrätta i en straffläggning?
STRAFFAR
Telford har gjort de flesta bra räddningarna. Spencer den kanske bästa.
Jag gillar inte straffar mer idag än tidigare. Nu kan vi bara hoppas på att Chelsea klarar det här efter den olyckliga utvecklingen och det gigantiska misstaget som gav Birmingham kvitteringen. Det är dock en konstig regel den där att man måste begära signal.
OCH min stream försvann. Jag är ledsen. Någon kläfingrig håller på att ändra satellitpositionen. Jag är hemskt ledsen men jag kan inte ge er upplösningen på matchen. Svordomar a plenty. Sky slutade helt enkelt att sända matchen innan straffarna. Inget att göra.

Fick tillbaka sändningen. 1-1 i straffar efter två omgångar.
Rafferty tar Chelseas tredje (Spence missade andra). Rafferty skjuter utanför. Chelsea skjuter först i varje omgång. Fördel Birmingham
Taylor fintar bort Telford. Ledning 2-1 i straffar till Birmingham
Buet sätter fjärde supersäkert. Telford måste rädda nu.
Carney för Birmingham. Ser nervös ut. Mål. 3-2 till Birmingham
Bonner tar sista för Chelsea. Ser väldigt nervös ut. Måste sätta den. Långt över.

Bimringham hade flytet och turen i den här matchen. Tyvärr.
    
    
   


---
En intressant artikel om hur Christophe Lollichon och Petr Cech arbetar, en av de bättre analyser av målvaktsarbete jag läst faktiskt. >

Fredag:
Chelsea var rankade trea i årets Champions League, efter att vunnit Champions League är vi----fortfarande rankade trea, fast nu efter Manchester United som åkte ut i gruppspelet och Barcelona. Och så undrar folk varför vi känner noll förtroende för Uefa?

Glöm inte att i morgon kan Chelsea skriva historia - igen - den här säsongen om damlaget vinner FA Cupen (start 13.15) mot Birmingham i Bristol. Då har Chelsea vunnit DA Cupen för alla lag, senior och ungdomslag på både herr- och damsidan. Unikt.

Etablissemanget som gav oss Golden Goal-regeln i fotboll vill nu avskaffa straffläggning. Visst är det ett lotteri, men hur har de tänkt sig att det ska kunna avgöras annars, utan att gå tillbaka till de gamla reglerna om att spela om? Det är Fiffa-gnomen Blatter som efter Bayerns förlust på straffar plötsligt helvänder i frågan och ger Bayerns hederspresident Franz Beckenbauer uppgiften att hitta ett nytt sätt att avgöra oavjorda matcher. Blir det comeback för Fifas omhuldade Golden Goal?

Det är nu officiellt att Jeffrey Bruma stannar en säsong till på lån i Hamburg SV.

Torsdag:
Vad Fernando Torres själv säger; kanske något mer trovärdigt än de tolkningar rubriksättare gör. Mycket läsvärt: >>>

Ron "Chopper" Harris är en spelare ingen glömmer som såg honom. Hjälte i vårt cupvinnarlag fyrtio år sedan. Han säger följande i en ny bok om Roman Abramovich (boken heter Roman Conquest). Värt att lyssna till:

“He changed things and has brought back some of the older retired players like myself to the Bridge.
"I can only speak about Roman Abramovich the way I find him. People have their views but they don”t know him.
“When he took over from Ken Bates, Roman Abramovich wanted to see me. We sat together for an hour and half, he talked to me using a translator, but his English wasn”t that bad even then. We talked about Chelsea and he asked me what I thought should be done, and I willingly gave him my views when he asked about the playing squad, the number of players a club should have, all the sorts of things a new owner was eager to know about.
“Every time he sees me he comes over to say “hello” and speaks to me, and the club have enjoyed their most successful period under this owner, who has been a very, very successful person in his own business life. For me he only has the good of the club at heart.”
One of Abramovich”s major aims in recent years has been to look into relocating Chelsea to a bigger stadium, a plan that has faced stiff opposition from fans in the Chelsea Pitch Owners group, which owns the rights to the ground at present. But Harris feels the Blues owner is simply looking to improve the club.
“When he wants to move to an all-seater stadium it is to make the club bigger and better, not to charge more, in fact he has reduced prices for families and he would do the same in a bigger stadium,”
“Chelsea need a bigger stadium to compete with the biggest clubs and to take it to the level of continually competing for the Champions League and the Premier League. Of course you don”t want tradition to go out of the window, but equally the club needs to progress, so I am in favour of a bigger ground.
“He has done so much that the fans have become spoilt since he has been running the club, so much so that there would have been terrible disappointment in finishing sixth and missing out on the Champions League, a competition they have become so used to playing in over the years.”


Onsdag:
Chelseas damlag besegrade Everton i ligan, en uppvärmning inför cupfinalen på lördag då Chelsea kan ta storslam i FA Cuper. Resultatet mot Everton som alltid varit ett starkt damlag i England blev 3-1.

Vill inte undanhålla er Martin Samuels åsikt om att finalen spelades i München, för den är så rolig.
"Our town, our stadium, our Cup, read the banner, and it was almost worth taking the Champions League final to the Allianz Arena, just for the sight of Bayern Munich president Uli Hoeness on the verge of blubbing, as his dream collapsed amid brutal scenes on Saturday.
   Serves him right. It should not be the mission of UEFA to facilitate the fantasies of Europe's bullying elite by giving the biggest clubs home draws for a match that should only be played at a neutral venue.
   As predicted, three-quarters of the Allianz Arena belonged to Munich; they had the home dressing room and the trophy was brought out pre-match by local hero and former German international Paul Breitner. When Munich opened the scoring, the stadium announcer was delirious.
    The home team even got lucky with the choice of ends for penalties — winning the toss, so that Chelsea's takers were met with the sight of the hardcore Munich support behind the goal. Every advantage they could have received, Munich were handed; and squandered."
    Han är inte helt snäll mot Bayern, men å andra sidan efter det skitsnack deras klubbföreträdare både före och efter matchen har stått för så kan jag bara säga att de förtjänar det. Däremot vet jag inte om jag håller med om att nästa års finalarena är neutral även om den kanske är det rent tekniskt, för finalen spelas återigen på Wembley 2013 (vilket ju nästan är hemmaplan för oss) och på Benficas arena 2014,

Tisdag:
det är klart att vår legendar lämnar oss. Läs mer i särskild artikel. Jag hoppades in i det sista men förstår också hans skäl att lämna nu. Han gör det på toppen. Tack för allting Didier Yves Drogba Tébily. >>>>>>


Juan Mata och Fernando Torres togs ut till den spanska EM-truppen. Det blir många Chelseaspelare som får kort semester i sommar. Något som kommer att skapa problem. Inte minst då några också hoppas få spela OS.

Måndag:
David Luiz spelade med smärta i sin ljumskskada, och han gjorde det i 120 min och smällde in en otagbar straff därefter. That is the stuff heroes are made of.

---
Vinsten i München gjorde oss inte bara till Europamästare. Den gav ett ordentligt kassatillskott, som kan spenderas helt på spelare då det är rörelsevinst. Själva vinsten lär gett drygt 47m pund och så tillkommer garantier om minst 24m pund till om vi kvalificerar in i nästa års Champions League, vilket vi väl bör göra när kvalet startar i augusti. Därtill kommer ökad merchandising-försäljning, ökade biljettintäkter. Det är stora pengar i CL-fotbollen.

Senare denna vecka kommer Chelsea och Drogba att sätta sig ned och pratas vid. Samma sak lär säkert ske med Roberto di Matteo som klivit upp som första kandidat till den lediga posten i Aston Villa om Chelsea väljer bort succémanagern.

Bland alla dessa sura rönnbär som kommer från tysk fotboll och dess bloggare även i svenska slaskmedier kan jag inte låta bli att undra över om inte Jupp Heynckes väldigt djupt ångrar att han retade upp Didier Drogba inför matchen!? Det var nog alldeles osedvanligt dumt gjort, fullt i klass med att ta på sig fel skor eller vad det var Mario Gomez gjorde, för han träffade väl aldrig ens mål i matchen? Han som skulle bli kung av Europa och gå förbi Messi i CLs skytteliga och hur det nu gick i mer Bayernvänliga medier än här.

 

Rykten, notiser m m, v-21


Söndag:
Dagens Hazard.
Franska, vanligtvis reputabla L'Equipe hävdar att det blir Chelsea på fem år för Eden Hazard. Samtidigt som Uniteds stjärnor går ut och tycker han ska gå till dem. Det lär kunna bli ett par påfrestande veckor med sådana här rykten!

Aston Villa och Lazio är de klubbar som verkar mest intresserade av Roberto di Matteo om det inte blir en fortsättning i Chelsea. Samtdigt kommer det fram att RdM lär inte vara intresserad av något ettårskontrakt i Chelsea heller (vilket han inte ska vara, antingen ska han bli vår manager eller inte, inte någon tilllfällig lösning i väntan på någon annan). Det har bara gått en vecka sedan säsongen tog slut, men nog tycker jag at di Matteo har rätt att kräva besked från Chelsea redan den här månaden.

Gregory van der Wiel är snart lika het som Hulk och Hazard i ryktena igen. Jag önskar jag kunde förstå varför? Är jag verkligen den ende som tycker han är enormt överskattad i jämförelse med pris etc....?! 10m pund är ingen jättesumma idag, men inte heller billigt för en back-up till Iva. Jag blir också rätt tveksam när snacket går att Ajax gör sitt bästa att bli av med spelaren. Det väcker en viss misstänksamhet om hans karaktär om ni ursäktar.

Petr Cech startar sitt sista kontraktsår i höst. Dock är det tydligen redan snack om förhandlingar i sommar som ska knyta honom till oss fram till 2016. Den ende som kanske har något emot det är väl Thibaut Courtois. Men i mina ögon är Petr utan tvekan återigen en av världens tre bästa målvakter, och det tyckte jag han var redan förra året. Visst har han haft en och annan mindre bra match i år, men vilken Chelseaspelare har inte haft det (Arsenal hemma och United borta är väl de matcherna). Fast det kan vi ju lätt kvitta mot de matcher han gjort under våren.

Branislav Ivanovic bekräftar att Real Madrid är intresserade. Själv verkar han mindre intresserad och uttrycker ett starkt intresse för att istället stanna i Chelsea. Har svårt att tro att Chelsea skulle sälja om det inte kommer ett oanständigt bra bud, a la Ronaldo.

Lördag:

Hulk som media tror kommer allt närmare Chelsea gjorde två mål mot Danmark i en uppvärmningslandskamp idag. En del media påstår att direkta förhandlingar förs mellan Chelsea och Hulk, men i så fall stod de nog still just idag.

Maradona tillhör dem som hyllar Chelsea efter att vi blivit Europamästare. Lite överraskad är jag allt då jag nog hade lite fördomsfullt trott han skulle säga tvärtom, ungefär som de sura tyskar, holländare och katalaner som anser fotboll bara kan spelas på ett sätt. Läs mer: >

Fredag:
Juventus tror de kan få Didier Drogba att förlänga sin karriär strax under toppen genom att erbjuda honom en kraftig lönesänkning och ett tvåårskontrakt. Kontraktet lär erbjuda 80k pund i veckan jämfört med de upp mot 200+k det sägs han kan få i Kina! För att spela med ett Serie A-lag? Det är väl vad man kallar optimism!

Senaste nytt om Hulk. Det sägs nu att han kommer att lämna in en transferbegäran för att tvinga fram en försäljning till Chelsea.

Dagens Hazard. Chelsea kommer inte att ge sig in i ett budgivningskrig kring Eden Hazard, säger Ron Gourlay. Vilket med tidningslogik nu innebär att han går till City.

Chelsea, och förstås City, kopplas nu till Maicon. För något år sedan utan tvekan världens bäste högerback. Var han står idag är mer tveksamt, han börjar ju dessutom komma upp lite i ålder, 31, inte för att det gjort Ashley Cole sämre på andra kanten. Kanske är en flytt och nystart för Maicon en lösning för vårt högerbackproblem. Maicon tillhör spelare med ett år kvar på kontraktet vilket alltid väcker spekulationerna.

Ray "Butch" Wilkins har blivit ännu ett namn i spekulationerna kring WBAs nya manager. WBA tycks Go Chelsea, som känt är har ju även RdM ett förflutet i klubben. Butch känns för mig som ett klart mer spännande namn än Claudio Ranieri.

Salomon Kalou, som med stor säkerhet lämnar (en del hävdar han redan fått klart besked om att Chelsea inte tänker förnya hans kontrakt) har fått en ny friare. Det är Everton som visar intresse för honom också. Arsenals intresse är välkänt och även Tottenham har nämnts liksom kontinentala klubbar. Kalou lär nog inte få svårt att hitta en ny klubb, frågan är om han kan hitta någon som betalar lika mycket som han tjänat, det talas om 70k i veckan vilket också t ex är summan det talas om att Tottenham vill erbjuda Gareth Bale (som väl ändå är en bättre spelare!).

Vet inte hur mycket jag tror på det men Pep Guardiola lär öppnat upp dörren för att ta upp en ny managerpost redan nu. Han vil bli förförd av någon klubb....

Chelsea förnekar att David Luiz kommer att lämna, han är ju ett "object of interest" inte minst för Barcelona som desperat skulle behöva honom, men inte kommer att få honom. Deras av mig djupt avskydde Dani Alves spekuleras också få sparken och lär intressera Schalke 04. Undrar om Barca vågar göra det draget med tanke på hur svagt deras försvar var i år. Fast nu har visst City lagt sig in i leken kring Alves...

Chelsea lär bjuda 23m pund för Ezequiel Lavezzi och bedömare tror att vi därmed kan få yttern som jag själv nästan ser som bästa köp från Napoli. Särskilt som Napoli vill behålla Cavani som fler klubbar tydligen är ute efter. Men om di Laurentiis går med på köpet eller inte går inte att säga, men jag är glad över att det börjar komma lite mer seriösa rykten kring Lavezzi som har en spelstil jag tror Chelsea skulle få väldigt stor nytta av. Jag tror helt enkelt han skulle betyda mycket, inte minst för Torres. Han gör också en del mål, tio i ligan den här säsongen till exempel och två mot oss i CL.

Stoke och Tony Pulis som försökte låna Romelu Lukaku förra året, men stoppades av reglerna gör ett nytt försök nu. Vi får se vad som händer, men jag undrar om ett lån lär gå igenom innan vi har en ny manager. Men med dtanke på Lukakus spelstil kan nog Stoke vara en intressant skola.Eller som slaskblaskan Daily Star uttrycker det "rädda honom från hans Stamford Bridge-helvete".... Även West Ham lär vara intresserade, vilket åtminstone har fördelen av att vara i London. Slaskblaskan påstår också att Chelsea är överens med Hulk om de personliga villkoren i kontraktet.

Fabio Capello nobbar Liverpool och hoppas Chelsea ska ge honom ett ett-årskontrakt. Det tror vi ju på, när det samtidigt sägs att Roberto Martinez är i USA för att förhandla med Fenway. Vem nobbar då vem?

Roligare är kanske då att höra att Mr Nice Guy (men absolut ingen vinnare) Claudio Ranieri är aktuell för West Bromwich efter Roy Hodgson.

Torsdag:
I Ghana är man ikväll övertygad om att Chelsea förlänger Michael Essiens kontrakt (se även nedan). Vi får se om det blir officiellt bekräftat.

Rätt intressant intervju med Ron Gourlay i Sky, även om han inte ger några klara besked. >

Florent Malouda kommer inte att lämna Chelsea, enligt ryktena. Malouda har tydligen ett år kvar på sitt kontrakt.

Fernando Torres är idag lycklig i Chelsea. Ni får två alternativ till de ändrade rubrikerna; Drogba lämnar eller tidningarna ljög häromdagen när det var tvärtom? Eller om vi ska vara snälla, tolkade fritt.

Dagens Hazard. Han säger att hans val av klubb kommer att handla om var blivande klubb vill spela honom och möjligheterna till speltid. Antar att managerlösa Chelsea då lär ha svårt att ge honom något besked innan beslut ska tas. Han antyder också att han ser sig inte som en ytter utan som en playmaker, nummer tio, som han spelar i belgiska landslaget. Han har dock bekräftat att han väljer mellan United, City och Chelsea. Alla klubbarna lär dock inte uppskatta Hazards offentliga tvekan och den publicitet hans friande till olika klubbar ges. Så det är kanske snart inte tre klubbar som är aktuella längre.

Jeffrey Brumas lån till Hamburg kommer att förlängas enligt Sky, precis som väntat då lånet var 1+1 år. Samtidigt känns det lite trist att Bruma inte föredrar att kämpa om en plats i Chelsea, men han ser kanske konkurrensen som övermäktig även för en holländsk landslagman?

Det har dröjt men nu börjar det sägas att det kanske inte är givet att Roberto di Matteo vill stanna som Chelseas manager på permanent basis.

Hört talas om Foday Nobay? Trodde inte det, men Chelsea lär jaga honom. Nobay har redan spelat för Englands yngsta landslag och är bara 13 år gammal, men med nya regler som tillåter yngre spelare att spela för klubbar som inte ligger i deras omedelbara upptagningsområde kan Chelsea nu försöka attrahera väldigt unga spelare som andra länders klubbar. Nu lär inte Chelsea vara de enda (även City och United nämns) som är intresserade av Birminghams 13-åring så vi får se var han hamnar, men kom ihåg bråket kring Islam Feruz, eller varför inte Nathan Aké eller ännu tidigare de två spelarna som kom från Leeds, bl a Woods (ingen av dem blev proffs i någon av de högre serierna - men ungdomsrekrytering är ju ett lotteri).

---
Det är silly season, även om inga transfers egentligen får äga rum före 1 juli. Sedan får de av någon obegriplig anledning fortsätta ett par tre veckor in på den nya säsongen istället... Poängen var dock att säga att vi kommer också att få höra gamla redan avfärdade rykten komma till liv. Så här är några.

Santos president påstår att vi fortfarande är intresserade av Neymar (som sjunkit som en sten på rykteslistan efter nya kontrakt och tankar om att stanna hemma till Brasilien-VM är över). Också CSKAs anfallare Doumbia är tillbaka i siktena. van der Wiel har varit där ett tag. Jag förväntar mig massor av snack om Wilian och Krasic innan det här är över. Dock undrar jag om någon av ovanstående någonsin lär spela i blått, dvs Chelseablått.

Sedan har vi några liksom aldrig avslutade, som Hulk som är stor i ryktescirkusen nu, liksom hans gamle anfallskamrat Falcao. Lavezzi finns med, men Cavani verkar inte riktigt intressant igen/ännu.

--

Idag lär Michael Essien få veta sitt öde. Essien som har ett år kvar på sitt kontrakt ska tydligen, enligt ghanesiska källor, träffa Chelseas ledning idag. Då ska hans framtid avgöras, nytt kontraktserbjudande eller kommer Chelsea att försöka få lite pengar för åtminstone någon spelare med kort kontrakt. Essien lär inte sakna friare, Juventus lär stå först i kön. Men att sådana här beslut ens tas utan att en manager är tillfrågad, för mig är det bara så fel. Essien har ännu inte hittat tillbaka till närheten av den form han hade innan sina allvarliga knäskador, vilket dock inte var oväntat. Nästa år är avgörande, men kontraktssituationen komplicerar enormt. Kan Chelsea chansa eller måste man se krasst ekonomiskt på situationen. Essien tillhör också dem som tjänar rätt bra. Ett förlängningsår vore idealet för klubben, men är det intressant för spelaren? (Källan säger också en del andra saker som inte är helt sanna, så vi får ta det för vad det är - ett rykte).

Det är också snack om att Frank Lampard ska kontraktsförhandla. Exakt vad det ska gå ut på är omöjligt att säga. Lägre lön mot förlängt kontrakt? Eller rakt av en förlängning?

Också Florent Malouda som vissa källor har sagt har utgående kontrakt lär börja prata med klubben innan EM. Andra källor uppger nu att han har ett år kvar på sitt kontrakt. Jag tror dock att bland fans är det nog rätt klart att vi gärna ser att Chelsea kan casha in lite på Malouda genom att släppa honom i sommar. PSG lrä vara intresserade och de har ju pengar.

Arsenal lär fått ultimatum (bestäm er snabbt) som vi skrivit förut ang Yossi Benayoun, men deras intresse lär tydligen ligga mycket mer åt Salomon Kalou-hållet. Tyvärr kan vi inte påverka den transfern då Kalou har utgående kontrakt liksom the Drog. Men oavsett vad jag tycker om Kalou (bra inhoppare, ej startspelare) vill jag inte se honom tvärsöver stan. Fast vi kanske kan ta Robin van Persie istället.
    Kalou och Bosingwa lär enligt ryktena redan fått veta att de inte får förlängt med Chelsea. Tyvärr får vi inget betalt för dem heller om/när de lämnar.

-

Ang budet på Lucas Moura var det tydligen aldrig ett bud utan snarare löst snack om att Chelsea skulle kunna tänka sig att gå upp till den nämnda siffran (se nedan). Men Moura, liksom Neymar, vill tydligen inte lämna Brasilien förrän efter VM enligt hans agent Wagner Ribeiro så det hela var akademiskt.

Onsdag:
Eden Hazard
har nu sagt i dryga året att han ska tala om vart han ska. De senaste veckorna har han sagt att han kommer inte att bära en röd tröja igen utan att den blir blå, han har sagt att Manchester är staden han skulle till och nu säger han att Chelsea är i allra högsta grad aktuella. Det är en spelare som inte behöver en publicist för att skaffa sig PR (eller för att pimpa ut sig som man säger på svengelska). Senaste nytt är att han bestämmer sig om tio dagar. Till och med hans klubb tycks gett upp, de struntar i vart han går enligt uttalanden därifrån. De har väl satt ett pris och oavsett vilken klubb som möter priset verkar de nästan vara glada att bli av med belgaren trots att han utsågs till Årets Spelare trots bara 21 år. Han blev också två i skytteligan med 20 mål, vinnaren hade 21 vilket är rätt uselt i en liga som Frankrikes.
     Hazards agent John Bico har nu sagt att tre klubbar har mött Lilles krav och även, lite mer överraskande, de personliga krav som Eden Hazard själv ställt. Vilket innebär att det handlar enbart om vilken klubb Hazard nu vill spela för. Klubbarna som Hazard väljer mellan är också kända nu; Chelsea, Man City och Man United. Först efter träningsmatchen mot England (för Belgien) kommer han att göra sitt val, enligt agenten. Så det är en ren skönhetstävling nu. Men jag är förvånad över att priset ändå var so resonligt med tanke på vad Sao Paulo tror de ska få för Lucas Moura.

Mycket snack om Hulk just nu och priset lär vara nere på 35m pund. Fortfarande för mycket om ni frågar mig men det verkar som det kanske finns fog för ryktet. Om det blir av är en helt annan fråga.

I vissa tidningar uttrycker Daniel Sturridge tvivel på att han finns kvar i Chelsea nästa säsong. Det kanske det också finns fog för. Han började ju bra under AVB men var verkligen inte bra under RdM då han återgick att spela för Daniel Sturridge istället för laget, vilket uppenbart irriterade både medspelare och fans. Antar hans framtid i Chelsea är avhängig managerfrågan. När man läser artiklarna dock är det väldigt mycket spekulationer från medias håll. Däremot har han gått vidare i nästa uttagning till Team GB i OS, den slutliga truppen tas ut i mitten av juli.

Det sägs att Chelsea ska erbjudit hela 32m pund för Lucas Moura. Låter häpnadsväckande om ni frågar mig. Däremot tror jag Chelsea har ett genuint intresse för brasilianaren och han är förmodligen före Jovetic i listan på unga mittfältare som Chelsea är intresserade av. Frågan är om han också betraktas som mer aktuell än Eden Hazard trots att jag ser dem som rätt olika spelare?

Drogba ser ut att hamna i Shanghai Shenhua som jagat honom ända sedan de lyckades locka till sig Anelka som idag är spelar/manger där. Drogba ska förresten också, liksom Josh McEachran bli en av löparna som för den olympiska facklan till London.

Tisdag:
Vi kan officiellt avskriva José Mourinho som Chelseas näste manager. Precis som förutspått. Han har förlängt sitt kontrakt med Real Madrid och jag är övertygad om att han inte kommer att lämna innan han vunnit Champions League med dem också (vilket dock kan ske redan nästa år även om kontraktet gäller till 2016!) Därmed är tidningarnas två toppnämnda namn helt borta ur diskussionen; JM och Pep Guardiola. Fabio Capello har också i princip dementerat även om det tycks tolkas olika i olika medier. Kvar bland de s k hetaste namn är då Laurent Blanc, Joachim Löw, Didier Deschamps och några till antar jag även om jag inte kan se Chelsea gå totalt emot supportrarna genom att utse Rafa Benitez. Den ovilja som mötte McLeish i Villa skulle bli en viskning jämfört med en sådan felutnämning. Roberto di Matteo är officiellt kvar i mixen och det är bara att hoppas att Chelsea bestämmer sig snabbt så vår manager kan börja delta i förberedelserna inför nästa säsong.


Precis som väntat är gårdagens rykten om Drogba och Torres som före detta Chelseaspelare klart överdrivna enligt klubben. Så tro inte allt ni läser, om det inte står här förstås ;-) Fast i kolumnen till vänster.

Andrij Shevchenko kan komma tillbaka till Chelsea. Det finns tydligen visst prat om att han kommer att tas in i Chelseas ledningsstab som ansvarig tränare för anfallarna efter EM.

Lucas Moura är het i ryktena igen. Det är utan tvekan så att Chelsea är Europamästare har höjt temperaturen ordentligt i skvallret för vilka spelare vi kan komma att få. Spelare som seanste veckorna annars ansetts klara för andra klubbar, som Moura för Real Madrid eller Hazard för City.

Däremot verkar värsta rännstenspressen bestämt sig för att Roberto di Matteo får gå. Som Daily Star. Vilket är så fel och kommer att sända väldigt felaktiga signaler till spelartruppen. För ärligt talat, även om pengarna talar högst kanske betyder det nog en hel del vem som är manager i en klubb som Chelsea innan en stjärna skriver på (trots vetskapen att vi byter managers ganska ofta, dock långt från värst i branschen vilken man kan tro i media ibland).

En som dock inte verkar vara Chelseaknuten lika mycket är Luka Modric även om media är överens om att han lämnar Tottenham nu. Många spekulerar i att Chelsea vore klubben som skulle passa honom bäst, men i bakgrunden ligger alltid Daniel Levys känslor för Chelsea och därför tycks slutsatsen vara att vi får inte köpa honom, ens om vi skulle bjuda klart över t ex Man United eller Real Madrid. Modric är bra, han är PL-rutinerad men han är inte värd de summor som det påstods att Chelsea bjöd förra sommaren. Vi ska vara glada att Levy inte accepterade några 40m pund för Modric (som är värd ca 35m upp till 30m beroende på hur högt hans PL-erfarenhet värderas, men han har inte haft en stor säsong i Tottenham som jag ser det.).

Chelsea vill tydligen bli av med Yossi Benayoun vars lojalijet verkligen kan ifrågasättas och lär enligt ryktena krävt svar snabbt från Arsenal om de vill köpa honom. Benayoun som spelade och spelade rätt bra i de sista matcherna för Arsenal ska annars återvända till Chelsea efter semestern. Jag tvivlar dock på att han är med i truppen nästa säsong ändå, fel ålder och fel inställning som jag ser det. Men jag tror inte det blir Arsenal han hamnar i, för jag tror inte Arsenal är villiga att betala ens 3-4m pund som kan bli aktuellt för Benayoun pga hans ålder. Benayoun har säkert också en bättre lön i Chelsea än vad som är aktuellt i Arsenal.

Måndag:
Senare under kvällen behandlar media det som helt klart att Didier Drogba lämnar Chelsea.

Inget har dock konfirmerats även om det kanske låter trovärdigt då så många annars ansedda källor står bakom det här "ryktet". Anledningen är väl att han uppnått det han kan och inte vill avsluta sin karriär som det inte uppenbara första valet.

Vi återkommer när och om det blir officiellt.


Det påstås att Didier Drogba sagt till sina lagkamrater att han lämnar nu. Om det är sant eller inte går inte att säga, men visst finns det saker som talar för det. Inte minst att inte ens Chelsea kan matcha de löneanbud han fått från Kina och det finns få spelare man unnar ett sista jättekontrakt för att rygga resten av hans framtid. Ändå hoppas jag ryktet inte är sant för Drogba har utan tvekan 1-2 år kvar i toppfotbollen. Jag tror dock inte han kommer att gå till någon europeisk klubb, inte ens Marseille och ännu mindre till Barcelona. OBS ryktet kommer från Frankrike och är långt från bekräftat.

---
Det går massor av rykten idag efter att vi blivit Europamästare. Och till nästa säsong startar med Community Shield 12 aug är det tyvärr mestadels rykten som kommer att förmedlas. Med lite fakta när saker blir klara med managerfrågan, Drogbas kontrakt, nya spelare och spelare som kommer att lämna.

---

Chelsea lär lämnat en förfrågan till Man United om deras högerback Rafael (da Silva). Svaret var tydligen negativt.

Eden Hazard, vald till Ligue 1s bäste spelare och med ett hattrick igår som gav honom en andraplats i franska skytteligan verkar inte alls vara lika säker på att hamna i Manchester som det sagts tidigare. Han bekräftar att Chelsea utan tvekan är med i bilden när han bestämmer sig för en ny klubb snart. Hans agent lär dock lagt ett rent ohemult lönekrav som inte ens City kan klara av (utan att först lyckats sälja Dzeko, Adebayor mfl). Så vi får se, Chelsea ställde inte upp på Agueros lönekrav och lär knappast betala Hazard mer än de andra spelarna. Lönesituationen är också klubbens stora problem inför Uefareglerna.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!