19 maj 2012

 Vi förtjänar det här - ATT VINNA


CL-finalen 12

Bayern München har haft sina taskiga ögonblick i Europa, särskilt med Uniteds vändning i Champions League. Men de har en titel.

Chelsea är det lag som råkat mest illa ut i europeisk fotbolls historia om du frågar mig.

  • Tuvan i Moskva. John Terry hade fintat bort van der Sar så han var på väg ut att köpa korv på läktaren, när gräsmattan ovanpå plastgräset gav efter och JT halkade, satte bollen i stolpen istället.
  • Drogba som blev utvisad för en idiotgrej i samma final. Jag kan inte försvara handlingen men som örfil var det mer en smekning.
  • Domare: Jag nämner bara två som aldrig borde fått döma fotboll: Tom Henning Övrebø och Anders Frisk, men jag hade kunnat nämna minst fem som dömt bort oss i Champions League, inklusive idioten i Neapel som inte såg straffar eller andra saker. Vi har verkligen inte domarna med oss och kommer aldrig att få efter att Ballack och Drogba sa sanningen om Øvrebø, och domare är som poliser, piloter och läkare förlåter aldrig någon som exponerar deras egna som charlataner. De glömmer aldrig någon som går emot deras kår.
  • Hjärnsläpp. Har redan nämnt Drogbas ansiktssmekning av Vidic, JTs knä i en vrålfilmande Alexis Sanchez är dock ännu värre. Vad tänkte JT inte?
  • Vi har varit i tio semifinaler, men bara två finaler.
  • Tom Henning Øvrebø, ok det var andra gången jag nämner honom men sämre domarinsats har aldrig någonsin och kommer aldrig någonsin att presteras i en Champions Leaguematch. Bitterheten är fortfarande extrem.
  • Iniestas mål på övertid, visst var det vackert men det var ändå en ren chansboll. Som gick in.
  • Anelkas otroligt nonchalanta straff i Moskva.
  • Spökmålet på Anfield som absolut aldrig var mål. Men som skickade scousers till en seger.
  • Vi slog ut världens bästa lag på deras hemmaplan och gjorde två mål med bara tio man på plan.
  • Vi har varit underdogs (ett snällt ord för förlorare) i experternas ögon sedan innan Valenciamatchen och varit bästa lag i varje match efter (utom i Neapel).
  • Lottningarna vi har fått av Uefa i slutspelet ska vi bara inte tala om, är det otur eller.... att vi fått möta Barcelona sex gånger av tio? Som exempel.
  • Avstängningarna till finalen. Ärligt talat, även JTs idiotgrej med knät mot Sanchez, hade inte ens synts om inte Sanchez gjort en Hollywoods Hollywood av det hela, det var knappast hårt eller menat att skada. Det var en markering och JT har ännu inte talat om varför han blev så förbannad på uruguayanen. Inga pinsamma bortförklaringar. Ramires lär fått gult kort och avstängning för att protesterat, men bara repriser visade ens att han fått kort . Att han sa något tycks bara domaren noterat. Själv visste han inte om det förrän efter matchen. Och några säger att Iva inte heller visste om att han fått kort. Vilken nisse turken som domare var, utsedd av en person som jobbar med samma organisation som Barcelona. Iva fick gult för att han sparkade på straffpunkten. Bara Meireles gula var ett normalt gult kort - ändå är fyra spelare borta ur finalen.
  • Uefas straff, vi har fått spelare och managers avstängda för att de sagt sanningen om Uefa, och det har också visat sig att Uefa ljugit om oss i sina rapporter, som när de straffade Chelsea för att sagt sanningen om Frisk i Barcelona. Deras egen rapport visar att Chelsea och Mourinho hade helt rätt att Frisk myglat, men Chelsea straffades för att Mourinho sa att det hände i rummet bredvid det rum det verkligen hände i. Den rapporten har media behändigt glömt.
  • Chelsea har slagit ut "världens bästa fotbollslag" och inte förlorat mot dem på hur länge som helst trots att vi alltid tvingas möta dem - men det tycks snarast vara en nackdel för oss.
  • Spelarna vill vinna det här för Roberto di Matteo, men kanske också för att managers som kommit och gått och som alla bidragit till att vi står här idag. Det är en process som började med Glenn Hoddle, men framförallt fick fart med José Mourinhos arbete för det är hans lag och tankar som ännu dominerar. Avram Grant fick oss till den första finalen. Carlo Ancelotti gjorde ett fantastiskt arbete innan hans spelidé fick spelet att gå i stå. AVB ska ha ära för det här också även om det gick snett för honom i kommunikationen - och då har jag ändå inte nämnt alla som har del i detta, även assisterande managers som Steve Clarke, Ray Wilkins, Eddie Newton....

Jag har säkert glömt saker, men kommer jag ihåg dem återkommer jag. ;-)


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook