18 maj 2012

 Varför Chelsea

 

Frågan kanske inte behöver ställas, men jag ställde den på facebook och fick det här svaret från Martin Sköld. Hoppas fler hör av sig.


Varför jag håller på Chelsea?
 
Det hela börjar med att jag, min mamma, syster och granne var på marknad. Rätt som det var kom vi till ett stånd som bara sålde fotbollströjor, Och min mamma sa att jag och min syster skulle få varsin. Jag och min syster hade inte något favoritlag då men min granne sa att man utd var det bästa laget och att Andy Cole var bäst, Så hon tyckte att vi skulle köpa den tröjan. Själv tittade jag mej omkring och såg en tröja som var så där snyggt blå som är svårt att beskriva den är bara SUPER SNYGG helt enkelt. Så tittade jag på baksidan på den och där stog det #25 Zola. Hmm tänkte jag Zola det måste vara den där killen som var jätteledsen VM 1994 i USA. 

Min pappa hade spelat in krönika på VHS spelaren om VM 94 som han tittade på om och om igen men det ända jag hade tänkt på var den stackars killen Zola som bara grät och grät.
Jag pekade på tröjan och sa till min kära mor att den vill jag ha!! Min granne tittade på mej med en förundrad blick och började gapskratta!!! 
 
- Hahaha sa hon, vill du ha främlingslegionens tröja? Du är ju inte lite dum!
 
Men jag fick den tröjan och min syster köpte #9 Coletröjan i ful röd färg.
 
Och nu 16 år efter är jag en sån inbiten Chelseasupporter att jag skall döpa min förstfödda dotter efter mitt favoritlag. (Min syster däremot ser knappt skillnad mellan ishockey och fotboll, men hon valde ju fel lag.)
 
Så livet är konstigt hade inte Chelsea haft den där royal blue-färgen och Gianfranco Zola så hade jag nog aldrig haft Chelsea som favoritlag men jag är glad att livet är som det är för utan Chelsea hade det varit mycket tråkigare.
 
Mvh Martin Sköld


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook