csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
6 Chelsea FC 37 sp 17 v 10 o 10 f 63 - 45 mål 61 p

9 - 13 maj 2012

rovers Inför Blackburn II


SÖN

LAGUPPSTÄLLNINGARNA

22 Ross Turnbull
27 Sam Hutchison
2 Branislav Ivanovic
26 John Terry (k)
34 Ryan Bertrand
5 Michael Essien
16 Raul Meireles
7 Ramires
15 Florent Malouda
23 Daniel Sturridge
18 Romelu Lukaku

Avb: 40 Hilario, 19 Paulo Ferreira, 3 Ashley Cole, 6 Oriol Romeu, 35 Lucas Piazon, 9 Fernando Torres, 11 Didier Drogba.

Blackburn:
Kean; Henley, Dann (k), Givet, Martin Olsson; Lowe, Formica, Pedersen, Marcus Olsson; Yakubu, Hoilett.
Avb: Usai, Morris, Rochina, Grella, Petrovic, Goodwillie, Modeste.

Domare Lee Mason.

Steve Kean har tydligen fått garantier för att ägarna tänker behålla honom som manager nästa år, trots relegeringen.

---
Lucas Piazon, Årets Unga Spelare, kommer att vara med på bänken idag och han tror själv att han får hoppa in och göra sin debut i Chelsea. Roligt.

Blackburn har inte gjort mål på Chelsea i nio av våra senaste elva möten. I de två andra gjorde de bara ett mål per gång. Chelsea har 13 vinster och förlorat en med tre oavgjorda på våra senaste 17 möten.

Blackburn har dock bättre statistik i säsongens sista match, de har bara förlorat en enda sistamatch de senaste tolv åren. Chelsea däremot har en obehaglig ovana att avsluta svagt. Bara två vinster i sista matchen för säsongen de senaste sju åren!

LÖR:
Det är inte bara jag som tycker det vore vansinne av Chelsea att släppa Drogba i sommar. Vare sig det är till Marseille som som alltid anmält intresse eller annorstädes. Enligt Daily Mail planerar fansen en stor hyllning imorgon i matchminut 11. Läs mer >

Jag skulle gärna vilja se Hutchinson starta och få en match i benen om Luiz eller Cahill inte blir klara till finalen på lördag.

Blackburn har sena tester på David Dunn och Paul Robinson som de hoppas kommer att kunna spela. Gael Givet är också tillbaka i laget efter skada. Lancasterlaget vill avsluta Premier Leaguesejouren positivt och kommer att ställa bästa möjliga lag på benen, till skillnad från Chelsea. Chelseas lag kommer enligt spekulationerna att se ut som det lag som ställdes mot Liverpool i misstagens match i veckan. Jag är inte helt säker på att det blir så, men det kommer att bli en blandning av unga spelare och de mer erfarna som inte får spela nästa vecka.

Spelare att se upp med är deras målgörare Yakubu, 16 mål dvs mer än någon Chelseaspelare orkat med, och Junior Hoilett. Spelare som jag misstänker inte spelar med de blå-vita nästa säsong.

Fiaskot mot Liverpool var den största ligaförlusten Chelsea har genomlidit sedan Roman kom till klubben och det är en skamfläck som vi får hoppas tvättas bort så att säsongen ändå avslutas på ett positivt sätt även om vi hamnar på den lägsta ligaplacering på tio år. Ligamässigt kan vi bara inse att säsongen är långt från godkänd. Tur vi haft cuperna.

Vi har bara förlorat en enda match av 17 mot Blackburn och är obesegrade i de 11 senaste.

FRE:
Luiz och Cahill kommer inte att spela mot Blackburn. Det är också tveksamt om Mikel hinner bli spelklar efter knäproblem.

Efter tisdagens lyteskomik mot Liverpool var aptiten på Chelsea ovanligt låg, men nu börjar jag nästan se fram emot årets sista match, även om det är oklart om man lyckas få se något av den. Det är ju inte direkt en match som något tv-bolag står i kö för att visa mellan sjätteplacerade Chelsea och nedflyttade Blackburn. Chelseas sämsta ligaplacering på över tio år. Tur att vi haft cuper att gotta oss åt. Och inte bara för a-laget. Jag är lite fascinerad över att vi vunnit tre FA Cuptitlar den här veckan och ännu har chans på en till. Något liknande har aldrig någonsin skett.

Blackburn är det enda lag som vunnit Premier League som drabbats av nedflyttning, och det är andra gången nu. Tyvärr inte helt oväntat då deras ägarbyte till Venkys har visat en helt annan utveckling än vårt ägarbyte från fifflaren Ken Bates till Roman Abramovich har gjort. De har nog dock en trupp som borde kunna göra sejouren i Championship kortvarig om de inte tappar för många spelare. Klart är väl redan att kanadensaren Hoilett lär lämna. Det finns säkert frågetecken om flera, men tvillingbröderna Olsson, Markus och Martin, lär stanna. De har ju också lovande ungdomar som en av FA Cupfinalerna i veckan visade då Chelsea U-18 vann över just Blackburns ungdomar.

Chelsea lär vila spelare som startar i München, vilket jag inte är helt säkert på är det bästa (särskilt som Bayern matchar många av sina mot Dortmund i tyska cupfinalen). Jag tillhör dem som tycker det är en god idé att matcha spelare och hålla dem igång (på ett vettigt sätt).

Vi lär säkert se JT, Iva spela trots deras farsartade insatser mot Liverpool, särskilt första halvlek. En så dålig match tror jag nog inte vi får se JT göra igen (även om han får godkänt för andra). Ivas ovana att tappa humöret på senaste tid oroar mig dock en del. Jag tror absolut inte att RdM tar minsta lilla chans med Luiz och Cahills rehabilitering inför CL-finalen, vi har ju fortfarande hopp om bägge. Dock Luiz betydligt mer än Cahill. Jag tror nog Bertrand kan få fortsätta på vänsterbacken också, han fick godkänt mot Liverpool även om han byttes ut.

Framåt får nog Torres och Studge ännu en chans att visa att de är spelare för startelvan i München, men Drogba avvaktar nog på bänken.

För Chelsea har inte mycket att spela för mer än äran och hedern efter de pinsamma ligainsatserna i de senaste matcherna. (QPR undantaget). Det gäller för vissa spelare att visa att de kan bli aktuella för spel i årets 61 och sista match nästa helg. Och det gäller tycker jag, att avsluta säsongen på ett trevligt sätt som ger oss än mer skäl att se fram emot nästa års ligasäsong. Den lär bli minst lika tuff som årets, om inte tuffare. Vi ska senare också få veta vem som blir manager (jag håller tummarna för att förnuftet ska segra och RdM får fortsätta, men...). Några spelare lär lämna och någon, inte många, lär komma. (Läs mer om de spekulationerna i Spelarrörelser i menyn här bredvid).

---
Blackburns sista match i Premier League den här gången. Och jag håller dem nog som favoriter mot Chelsea efter Chelseas två senaste ligainsatser. Det är fullständigt uppenbart att spelarna och även RdM struntat i ligan på slutet trots kampen om fjärdeplatsen.

Blackburn har bara äran att spela för och det kan innebära att de spelar ut. Chelsea vill bara spela av säsongen och det syns om vi säger så. Därför tror jag tyvärr att vi kan sluta säsongen på en väldigt trist ton som inte borde innebära något inför nästa helgs utmaning, men min erfarenhet är att det är aldrig någonsin bra att gå in som förlorare i något viktigt...

Det vore dock oerhört skönt med att se Chelsea spela ut istället i den sista matchen och göra en uppmuntrande insats inför Münchenresan.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook